X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wsio miód malina, myślę co na śniadanie zrobić, nospy pomogły coś tam się stawiał przy przekrecaniu się, ale tylko lekki dyskomfort temu towarzyszył ;) Idę się umyć ,bo akurat mały je śniadanie ;p i póki co bez planów ;) kicham, prycham i smarkam... Zarazili i mnie...

mada_lena lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Florentine Ekspertka

Wysłany: 14 września 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.

Widzę, że sporo się dzieje, mój brzuch dziś postanowił nie być gorszy... Po przebudzeniu dzidzia tak się przekręciła, że macica stanęła dęba i zaczęło mnie boleć podbrzusze na samym środku... Trwało to z 15 min podczas których szybko brałam prysznic. Położyłam się i przeszło. Teraz czuję jak się spina, tak pompuje lekko i ciągnie w pachwinach - to już nie boli. Chyba nie mam po co jechać na IP prawda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 08:59

Listopadówka/Wrześniówka 2014r. b95lnsr.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam niedzielnie :)
    U mnie w domu jeszcze wszyscy spia :) tzn. Chlopaki bo mala Alicja buszuje juz w brzuszku :) wczoraj caly dzien bylam zaganiana bo w koncu remont zostal zakonczony!! Hurrrraaa :) zostalo malowanie korytarza, sypialni i synka pokoju. Ale to juz nie taki ogrom balaganu jak przy remoncie lazienki. Mysle do konca wrzesnia miec wszystko ogarniete na tip-top. Juz nie mige sie doczekac skladania lozeczka :)

Witam nowe mamy :) gdzie sie ukrywalyscie do tej pory?? :)

Pati kurcze Tt biedna tez co chwile przeboje :/ ja to juz niedlugo sie wykoncze sprawdzaniem czy w dole wszystko wporzadku ;)

Mjie wczodaj tez brzuch pobolewal wieczorem ale to napewno z wysiku, wiem mialam wiecej lezec, alw kurde nosi mnie doslownie!! Ale spokojnie do szpitala nie wracam, ani mowy nie ma!!

Milegi dnia :)

mada_lena, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Florentine wrote:
    Cześć.

Widzę, że sporo się dzieje, mój brzuch dziś postanowił nie być gorszy... Po przebudzeniu dzidzia tak się przekręciła, że macica stanęła dęba i zaczęło mnie boleć podbrzusze na samym środku... Trwało to z 15 min podczas których szybko brałam prysznic. Położyłam się i przeszło. Teraz czuję jak się spina, tak pompuje lekko i ciągnie w pachwinach - to już nie boli. Chyba nie mam po co jechać na IP prawda?

Jak bedzie cie mocno bolalo i nie przejdzie do tego regularne skurcze pojedź.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek to super. Koniec bałaganu:)
    Oszczędzaj sie bo nu nu ;)

karmelek lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, dziś usłyszałam na wizycie, że .34 tydzień się skończy to mogę bezpiecznie rodzić. To już niedługo!!

xpatiiix3, ÓptimusPrime, Florentine, Dotty84, Agata92, sylvi, Fidelissa lubią tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • Florentine Ekspertka

Wysłany: 14 września 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeszło... Ale się przestraszyłam nieźle. Ja mam problemy z wysokim ciśnieniem i każdy symptom biorę za stan przedrzucawkowy... Za dużo czytam. Kasia moja lekarka mówiła o 35 tygodniu ale jeśli dostałaś sterydy to dzidzia będzie gotowa wcześniej ;) ja wolałabym wytrzymać do 37.

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Listopadówka/Wrześniówka 2014r. b95lnsr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak mialam krotka drzemke, bo Pilkarzyk skonczyl trening. Cala noc bylam glodna i musialam przed 9 zjesc cos. Teraz mam owsiane plateczki zrobione, a Maly chyba mial czkawke :)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Florentine kochana jak po nospie przejdzie to jest ok, jak nie to wtedy jednak na IP trzeba sie pofatygować.. Kurde te ciśnienie wysokie to cholerstwo... ;/ oby było w porządku ja też wole żeby moja córa powiedziała do 36 skończonych, bo moja mama wyjeżdża we wtorek w nocy i wraca akurat na skończone 36 ;)

Karmelek super, ze juz po remoncie ;) a jak to sprawdzasz .? Palcem.? Czy się skraca czy rozwiera, tak.? Ja się boje tam zagladac, ze dotknę głowy czy coś, bo chyba bym zemdlała, a wtedy położna mnie wystraszyła, ale nie powiem ,że mnie kusi czasem jak coś się dzieje... ;/

Kasiaka no to super ;) w koncu po sterydach jesteś to bezpieczniej, czyli jeszcze dwa tyg minimum ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 10:14

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    U mnie noc ze skurczami w łydkach, ojeju, a biorę magne b6, może to już na mnie nie działa, biorę 2x1. No i siku co chwilę.
    Ja nie rozróżniam skurczu, nie czaję tego. Ale jak mnie pobolewa w podbrzuszu to mam stresa, ostatnio bolało mnie cały dzień i krzyż, ehhh.
    Dzisiaj piękna pogoda, oby samopoczucie dopisywało. Malutka już zalicza pierwszą czkawkę dziś. U niej czkawka to trwa długo i ma często.
    Odpoczywamy.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już nie śpię.
    Przed chwilą dzwoniła teściowa z dołu, że herbata nam stygnie. Ughgghhh!
    Mam w dupie herbatę, kto ją prosił żeby ją robiła. Może ja mam ochotę raz w tygodniu do 12 gnić w łóżku. A może jeszcze spałam albo bzykałam się z mężem.
    Już się nie mogę doczekać kiedy będziemy mieli czynną swoją kuchnię, skończy się uzależnienie od posiłków u nich....

Idę się ogarnąć, bo znając ją i tak zaraz tu wparuje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 10:16

Dotty84, sylvi, AgataP, Agusia ;), Fidelissa lubią tę wiadomość

• Goplana Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się weekendowo :|

Wczoraj byłam na wizycie i USG, po której dołączam niestety do mamuś leżąco polegujących, oczywiście - szyjka :/
    Zdziwiona jestem bardzo, nie spodziewałam się. Miałam co prawda w stresujących mnie samotnych dniach bóle jakby miesiączkowe, ale nie wiedziałam że coś się może dziać... W usg niby w normie, ale gin mówiła, że badanie zakłamuje wypełniony mocno pęcherz i ją optycznie wydłuża, w badaniu ginekologicznym ponoć ledwo wyczuwalna i miękka, ale bez rozwarcia.
    Za tydzień kontrola, jak będzie postępować to na patologię ciąży :/
    Mnie do szpitala? Mi się wydaje, że to na pewno fałszywy alarm... no ale ten tydzień odpuszczę baseny, spacery i przytulanka (z czym akurat nie będzie problemu, bo zostaję znowu sama).
    Moja gin uważa, że takie akcje są zazwyczaj spowodowane stresem... i nagadała mojemu, że nie może teraz tak długo siedzieć w pracy i tyle wyjeżdżać... :) Jedno co dobre z tego wyszło. Mój monż się bardzo przejął... z nerw i chęci rehabilitacji, do 5 rano skręcał komodę aloszkową i fotel do karmienia :)

Z dobrych wiadomości - Aloszka już 2kg waży :) Co też jakieś dziwne, bo w 28tc miał zaledwie 800g... chyba jakieś same pomyłki...
    Minę miał na kaczuchę :) czyli jak tatuś kiedy śpi hehe :) no i ma już włosy... to też po tatusiu, bo ja jeszcze przez pół roku od narodzin byłam łysa jak kolano - mama się już martwiła, że mi tak zostanie :)

xpatiiix3, ÓptimusPrime, sisiiii, Florentine, zupaztytki, anusiaa90, sylvi, AgataP, KasiaKa, karmelek, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jaja.. Co z tymi szyjkami..??

Goplanka duży juz ten Twój synio ;)

Goplana lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w ten piękny dzień.

Nie spimy od 7 . Jakoś nie mogę się ułożyć. Boli w prawym boku, cos w okolicach żeber. Może to nerka promieniuje. Jutro badania krwi i moczu wiec zobaczymy.

Oj Goplanko nie smutaj się. Wszystko będzie dobrze. U mnie tez szyjka krutka i dostalam luteine. Trzeba odpoczywać , polegiwac i nie przemeczac się.

Wszystkie kobietki z problemami szyjkowymi - damy rade. Byle do bezpiecznej granicy.

r5bup6u.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale się działo u Was wczoraj, ja miałam koszmarny dzień po wymianie zdań z mężem hormony dały znać o sobie i co chwilę płakałam...jak już się uspokoiłam to za 15 min znowu :-( mąż zrobił obiad a ja sobie łez do niego dolewałam normalnie nie mogłam zjeść bo gardło zaciśnięte, położyłam się i zasnęłam, wstałam oczy czerwone i zapuchnięte jak u królika...pojechaliśmy do szwagierki na mecz siatkówki i pizze i jakoś wieczór zleciał.
    To kiedy jest ta bezpieczna granica w ciąży?

AgataP lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć po 34 skończonym juz plucka są rozwiniete i dziecko powinno poradzić samo, ale moze miec problemy z utrzymaniem temperatury ciała itp.. dopiero po 37 jest donoszona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 11:05

Nata lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja jako nowa mama Mikolaja siedzacego w brzuszku:)

Dołączam teraz na ostatniej prostej i po porodzie zawsze bedzie można uzyskać jakaś cenną radę lub wsparcie :)

Florentine, xpatiiix3, Agata92, ÓptimusPrime, AgataP, zupaztytki, Nata, Agusia ;), Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super witamy na mamę ;) odpowiedź Nam o sobie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 11:31

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co to za dokument: Plan porodu, wiem, że moja koleżanka takie coś wypełniała, czy to wypełniamy wcześniej sobie? Czy już w szpitalu? Ja mam w wytycznych napisane, że mam dołączyć do dokumentacji, skąd to wziąć?

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem ale nic przed nie wypełniałam :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 1247 1248 1249 1250 1251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ