X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    Madlen nasza kulala bo sobie obila lokiec,brala przez tydzien leki przeciwzapalne i przeciwbolowe i bylo ok,nie zakladaj od razu czarnego scenariusza chociaz wiem ze ciezko jak sie kocha zwierzaka to sie czlwoiek martwi,trzymam kciuki za pieska twojego!

No jestem dobrej myśli... po tych wcześniejszych doświadczeniach z poprzednim psiakiem mam już traume. Dzięki kochana za kciukaski. :):*

AgataP lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po obiedzie synio dalej śpi ;) a ja bóle miesiaczkowe mam jakies, ale delikatne, no i trochę w krzyżu boli ,też da sie przeżyć, mam straszne zakwasy i nie wiem po czym uda całe, a ja taki leń jestem nic nie robiłam.. ;) ehh.. Nudy... Sama w domu siedze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 15:34

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati zobaczysz tak jak u mnie jutro wszytsko Ci przejdzie :) az ja sie nadziwic nie moge bo wczoraj myslalam ze zejde z tego swiata a dzisiaj jak gdyby nigdy nic jest ok....ale mam teorie...ze mala sie przekrecala bo teraz czuje dupke na gorze nad pepkiem wiec moze dlatego mnie tak bolalo no i ona wczoraj tak sie bolesnie ruszala.

a i dzisiaj mi sie snilo ze urodzilam i ze ja tak tulilam ,kapalam ubieralam,calowalam...niesamowite takie realne...tez mam teorie :) ze natura mnie przygotowuje do roli bo ja zadnego instynktu macierzynskiego nie mialam nigdy przed ciaza,dzieci mnie nie ruszaly a teraz takie czulosci we snie :)

ja i te moje teorie,moze lepiej pojde obiad zrobic..na cos sie przydam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 15:36

xpatiiix3, mada_lena, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Florentine wrote:
    Ja bym wypiła Cin&Cin'a limonkowego...
    To mam dla Ciebie dobre wieści, nam na SR położna poradziła, że jak już zaczną się regularne skórcze to mamy wziąć ciepłą kąpiel i wypić lampkę szampana :)

Zamierzam się zastosować :)

mada_lena, Madlen222, Goplana, Viviana, AgataP, lkc, Fidelissa, Agusia ;), Florentine, Amnezja lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej a u mnie nie mówiły nic o piciu :-) obawiam się że jakbym walnęła lampke wina i poszła na porodówkę to później byłaby afera że pijana matka dziecko rodzi, no bo po tylu miesiącach nie picia mozna się narabać jedna lampką ;-)
    nastka to prawda masz ogromny talent i skup sie na sobie i na swojej działalności. Dziewczyny mieszkające w gdańsku macie namiar na jakąś kwiaciarnię w której mogę zamówić kwiaty i oni dowiozą je na wskazany adres?? w październiku przyjaciele biora ślub ale nie pojedziemy po to dwa tyg przed terminem porodu i chcemy im kwiatki ładne wysłać.

mada_lena, AgataP lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    Pati zobaczysz tak jak u mnie jutro wszytsko Ci przejdzie :) az ja sie nadziwic nie moge bo wczoraj myslalam ze zejde z tego swiata a dzisiaj jak gdyby nigdy nic jest ok....ale mam teorie...ze mala sie przekrecala bo teraz czuje dupke na gorze nad pepkiem wiec moze dlatego mnie tak bolalo no i ona wczoraj tak sie bolesnie ruszala.

a i dzisiaj mi sie snilo ze urodzilam i ze ja tak tulilam ,kapalam ubieralam,calowalam...niesamowite takie realne...tez mam teorie :) ze natura mnie przygotowuje do roli bo ja zadnego instynktu macierzynskiego nie mialam nigdy przed ciaza,dzieci mnie nie ruszaly a teraz takie czulosci we snie :)

ja i te moje teorie,moze lepiej pojde obiad zrobic..na cos sie przydam :)

Agata wszystko możliwe. Moja w sobotę leżała tak nisko, ze myślami, ze pęknę. Po nocy reka odjął :)
    Juz niedługo utulisz:)

Madlen222, AgataP lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alkohol i tak wyparuje jak się wypocimy przy oparciu, to ja mam anyżówki 49% 200 ml machnę buteleczke i pojade do szpitala rodzic hahaha ale byłby huuuuh na IP hahaha ;) potem na FB by było 21latka przyjechała na porodowke w Bialymstoku zupełnie pijana i urodziła na schodach szpitala mówiąc ,że to jeszcze nie są skurcze porodowe, a kiedy odeszły wody twierdziła, ze po prostu nei zdążyła do toalety boski artykuł by był ;D

Agatko oby tak było ;) hehe co Ty robiłaś że przeszło ciepły prysznic i bioderkami kurde może ja poćwiczę delikatnie w sensie no muszę chyba to rozruszać bo taka zastygnieta się czuje i nten krzyż..?? Ale co tu zrobić, żeby tej szyjki nie zmaltretować.?? A może gdzie ja lunatykowalam i dobrych parę km zobilam w nocy ze zakwasy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 15:58

Goplana, AgataP, ÓptimusPrime, mada_lena, Amnezja, Maga31, santoocha, misiaczk25 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    To mam dla Ciebie dobre wieści, nam na SR położna poradziła, że jak już zaczną się regularne skórcze to mamy wziąć ciepłą kąpiel i wypić lampkę szampana :)

Zamierzam się zastosować :)

u mnie to bedzie wygladac tak:

dobra kij z kąpielą,zostaw te bąbelki,przestan napuszczac tę wode !dawaj mi tego szampana!dlugo jeszcze! szybciej! :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 16:02

Madlen222, Dotty84, Maga31 lubią tę wiadomość

• Viviana Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie, bo ja nie mogę się ciągle od gina dowiedzieć o te twardnienia, bóle itp. Od tygodnia mam takie różne bóle, albo w nocy, albo jak pochodzę, takie ćmienie w podbrzuszu na linii majtek, czasem spojeniu, czasem wtedy mam twardy brzuch, ale często właśnie miękki, nie wiem co to, nie boli mocno, tylko takie upierdliwe, myślę, że może pęcherz, a może to już te bóle miesiączkowe.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Alkohol i tak wyparuje jak się wypocimy przy oparciu, to ja mam anyżówki 49% 200 ml machnę buteleczke i pojade do szpitala rodzic hahaha ale byłby huuuuh na IP hahaha ;) potem na FB by było 21latka przyjechała na porodowke w Bialymstoku zupełnie pijana i urodziła na schodach szpitala mówiąc ,że to jeszcze nie są skurcze porodowe, a kiedy odeszły wody twierdziła, ze po prostu nei zdążyła do toalety boski artykuł by był ;D

Agatko oby tak było ;) hehe co Ty robiłaś że przeszło ciepły prysznic i bioderkami kurde może ja poćwiczę delikatnie w sensie no muszę chyba to rozruszać bo taka zastygnieta się czuje i nten krzyż..?? Ale co tu zrobić, żeby tej szyjki nie zmaltretować.?? A może gdzie ja lunatykowalam i dobrych parę km zobilam w nocy ze zakwasy...

Pati ja wzielam cieply prysznic a potem na pilke i krecilam biodrami...pomoglo mi.

co do alkoholu moja kolezanke odbieral ze szpitala maz po nocnym pepkowym i tak od niego walilo ze sie pielegnairki jej na osobnosci pytaly czy ona jest bezpieczna w domu i czy wszytsko ok> :)

lkc, xpatiiix3, Milaszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana jak dla mnie to opisujesz wlasnie bole miesiaczkowe,ja mam jeszcze czesto uczucie rozciagania wiezadel plus te bole miesiaczkowe,zdaje sie ze wtedy wlasnie mala rosnie i brzuszek razem z nia.musi sie to jakos porozciagac.

jak dostalam te skurcze to wlasnie ten bol co opisujesz byl o wiele bardziej nasilony i wtedy juz wiedzialam ze to tez wczesniej byly skurcze ale slabsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 16:07

Viviana lubi tę wiadomość

• Goplana Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patii :D :D :D To byłby poród! I news w sam raz na pierwszą Faktu :D

AgataP - ta natura nie głupia jest :) Ostatnio bardzo mi się podobało jak moja gin tłumaczyła mojemu mężowi, że kobiety w ciąży całe są emocjami, zero logiki, żeby mnie nie denerwował i nie stresował, i mówił tylko dobre rzeczy :) Tłumaczyła mu, że kobieta jest specjalnie teraz tak programowana naturą przez hormony, aby odczytywać sygnały od nowej istoty, która nic nie powie, nie pokaże, a trzeba wiedzieć wiedzieć o co jej chodzi, i dlatego jest teraz mega wrażliwa. Chłop się przestraszył, wytłumaczył sobie że wcale nie muszę być logiczna, i teraz jak do rany przyłóż :)
    A ja mu tego nie umiałam wcześniej wyjaśnić... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 16:08

ewelina_d, Viviana, Mag.1990, AgataP, Fidelissa, mada_lena, xpatiiix3, Milaszka, Florentine, Amnezja, Maga31 lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) jestem juz po wizycie, szyjka jak to moja szyjka - szalu nie ma, ale w tym tyg odstawiamy luteine. na szczescie nasza dziewczynka pozostala dziewczynka - dzisiaj dala temu dowod :) - 1. raz sie pokazala. mega sukces:) wazy 1740 g, inne wymiary w normie, wody ok. lozysko tez - 1 st. nastepna kontrola 13 padziernika. oby nic sie nie dzialo do tego czasu ;)

Goplana, AgataP, Viviana, Fidelissa, mada_lena, karmelek, xpatiiix3, Agusia ;), zupaztytki, Amnezja, Florentine, Maga31, Madlen222, anusiaa90, sisiiii lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam ze spacerku. Byl dluuugi, ale fajny.
    Kupilismy termometr na zewnatrz i uwaga! Mam 40 stopni na zewnatrz :) :) :)
    Klucia nie minely, ale Pilkarzyk wlasnie ma rozgrzewke przy pepku.

Nastka, koszmar, co musisz znosic!badz silna!
    Co do picia, to nie mam ochoty jak na razie!
    Nie odwazylabym sie pic przed porodem ;) bo ktoto uwierzy, ze stosowalam sie do zalecen poloznej ;) ;) ;)

Madlen, zdrowka dla psiaka!
    Mada_lena, i kiedy juz Cie wypuszcza ze szpitala bidula?

AgataP, Madlen222 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana zaraz sobie zapisze i mojemu to dzisiaj wyloze jak nalezy o tych hormonach i braku logiki :) zaraz go wlasnie z pracy musze odebrac teraz ja biore auto codziennie bo mam faze ze zaczne rodzic a mi szkoda kasy na taksowke bo mieszkam po drugiej stronie miasta od szpitala,wiec wezme sobie sama sie na porodowke zawioze elegancko :P moj hippis w pracy telefonu nie moze miec jedynce co to bym mogla przez centrale do firmy zadzwonic zeby mnie z nim polaczyli ale teraz go przenosza z miejsca w miejsce ze nawet nie wiem gdzie dzwonic,zreszta jego nazwisko jest tak dlugie i zawiera tyle "sz" i "cz" ze nim bym przeliterowala i oni by sie kapneli o kogo kaman to juz bym urodzila :)

Goplana, ewelina_d, Marzena27 lubią tę wiadomość

• lkc Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati cos sie zmienilo z dostepem do naszej rozpiski listopadowek? wyskoczylo mi ze musze poprosic wlasciciela o dostep :)
    musze sie zebrac i skoczyc na poczte, wyslac zwolnienie bo nie chcialo mi sie jechac..:)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• lkc Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    zreszta jego nazwisko jest tak dlugie i zawiera tyle "sz" i "cz" ze nim bym przeliterowala i oni by sie kapneli o kogo kaman to juz bym urodzila :)
    chyba nie az tyle..... ? https://www.youtube.com/watch?v=rmgbmysiJH0

AgataP lubi tę wiadomość

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus jestem od wczoraj w domku :)
    Vivi bol miesiaczkowy plus twardy brzuszek to skurcz. Przynajmniej u mnie :)

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ObiAd zrobiony ale nie zmywam a co :))
    Placki z cukinia, machewja i cebula i indykiem :))
    Zmeczylam sie. Barszcz tez zrobiłam będzie na kolacje :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 16:29

lkc, santoocha lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym nie miała cukrzycy to zjadłabym:
    - lody
    - pizzę
    -tort bezowy z kremem z serka mascapone i kawowym
    - placki ziemniaczane z cukrem i śmietana
    -.pierogi leniwe
    - pierogi ruskie
    - arbuza, melona, awokado
    - sernik z polewa czekoladowa
    - bagietkę, biala bułkę moze byc nawet z masłem

A tak tylko marzę sobie.....

Goplana, Viviana, Dotty84, xpatiiix3, Agusia ;), ÓptimusPrime, mada_lena, Milaszka, AgataP, Amnezja, Florentine, Eve, sylvi, sisiiii lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

‹‹ 1259 1260 1261 1262 1263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ