X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Florentine Ekspertka

Wysłany: 15 września 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym wypiła Cin&Cin'a limonkowego...

xpatiiix3, Viviana, Amnezja lubią tę wiadomość

Listopadówka/Wrześniówka 2014r. b95lnsr.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam słowa Goplany, położne zalecają lampeczkę do porodu :) podobno bardzo pomaga :)

Goplana, Viviana, mada_lena lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały śpi od 15min ja odpoczywam ;) ale muszę wstać i obiad zrobić... Ehh a się nie chce, tyle, że jeść się chce ;p hehe brzuchol troszkę się stawia ale jest ok ;) kluje mnie w pochwie w środku jakby i tak w miejscu szycia co to może być przecież urodziłam półtorej roku temu... Może mała naciska głową i ciągnie mi to czuje jakbym była z miesiąc po porodzie.. ;oo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 14:06

mada_lena, AgataP lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym wyszła z mężem na jakiś suuuuper obiad na mieście, pieczone ziemniaczki, kaczka w sosie żurawinowym z pieczonym jabłkiem, do tego winko, pyszny deser.... a sceneria to obiad pod parasolem w słoneczny ciepły dzień :)

mada_lena, Fidelissa lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • misiaczk25 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    maaartinka szukałam w necie tych badań i koszt to 6 tys i robi to tylko jedna klinika w polsce przed porodem. Nie jestem w stanie sama zapłacic takiej kwoty niestety a kazał mi to zrobic na własny koszt.
    My jesteśmy od roku razem ale znamy sie od 6 lat i zawsze bylismy blisko siebie mimo iż byłam w ciazy z Oliwka zawsze był blisko mnie chcial nawet Oliwke na siebie wziaść jak tylko sie dowiedział ze jestem w ciąży. To z nim robiłam test w ciąży w Oliwką. Zawsze był blisko.
    Nie mam siły już na walkę o ten związek walcze juz od pół roku o nas moja starsza córcia się bardzo przywiązała do niego i boję się nawet tego jak ona to przeżyje jak odejdzie. Nie wiem co robić jestem w takiej kropce jak nigdy w życiu chyba.

Nastka tak czytam i czytam o twoich problemach z facetem i się wkurzyłam bo z jakiej racji ty masz płacić za te badania skoro ty jesteś pewna z kim masz to dziecko, a skoro on ma wątpliwości to niech robi sobie badania ale na własny koszt albo na siostry bądź innej osoby która sugeruje mu że to nie jego dziecko !!!
    A tak po za tym to nie powinnaś dawać tak sobą pomiatać on cię nie szanuje! Ty i twoje dzieci będziecie szczęśliwsze bez niego

Sory ale sie wkurzyłam !!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 14:11

Fidelissa lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69555.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś jak byłam w sklepie i przy kasie były wystawione milky way myślałam, że dostanę ślinotoku ehhh... dlaczego to wszystko ma tyle cukru :(

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Goplana ja do porodu wyciagam starocie z szafki :) mam jedna koszulke dluzsza (jak tunika), na górze rozpinana na guziki;, bawełniana wiec wygodna. Będzie funkcjonalna, a że staroć to nie będzie szkoda jej później wyrzucić.

Goplana wrote:

Dziewczyny, jakie macie koszuliny do porodu? Ja w końcu kupiłam tamtą co wklejałam, ale nie będzie do porodu, bo za bardzo mi się podoba :) I jeszcze jak Ewelina napisała, że dobry materiał, to w ogóle szkoda by było.
    Koszule do porodu się zawsze wyrzuca...? Jak to właściwie jest?

Fidelissa lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponowię moje pytanie bo zginęło w tłumie :)

Jakie macie termometry dla maluszków? Albo jakie zamierzacie kupić?

nxbhnwz.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mi też marzy sie alkohol.. Ale przyznam szczerze że w ciąży zdarzyło mi sie kilka razy coś wypić :)
    Teraz mam smaka na jakiś pyszny likierek.. mmm..na samą myśl mam ślinotok..

A powiedzcie mi jak dlugo można przechowywać taki odciągnięty pokarm?

201411191762.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis testuje moj cukier.
    O 14 miałam 69 i byłam bardzo głodna. Zjadłam kotleta mielonego, poł ogórka tylko posolonego i poł bułki ciemnej, na deser jogurt ze zbożami. Zobaczymy jakie pomiary będą.

Wczoraj byly bratnice mojego meza (14 i 18 lat) o ta starsza zauważyła ze przy łóżku stoi olej kokosowy (do masażu krocza i jako lubrykant) i pyta do czego go używam.... Yyyy- do skóry brzucha oczywiście ;)

Goplana, Agusia ;), niecierpliwa21, mada_lena, AgataP, lkc, Fidelissa, Paju, Amnezja, sylvi lubią tę wiadomość

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santocha z tego co pamiętam Ty jesteś weterynarzem. Mam pytanko, mój psiak od wczoraj kuleje na tylną łapę, zaczęła po spacerze, poza tym jest osowiala. Wiem, że musimy iść do lekarza ale to się stanie dopiero jutro, czy do tego czasu mogę dać jej paracetamol? Tylko to mam na ból ale nie wiem czy jest sens i czy to coś pomoże? Jakiś czas temu miała przecięta opuszke w tej łapie, ale wtedy nic nie kulala i nie było widać ze ja boli a teraz ta sama lapa i lize ta opuszke, ale nic nie widać żeby tam się coś działo. Ciekawe co to może być. Mam trochę stresa bo mój poprzedni bokser miał takie same objawy i okazało się ze zerwała więzadła w kolanie i musieliśmy ja uśpić.

Będę wdzięczna za pomoc...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 14:56

AgataP lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wzięłam kolor granatowy.
    Jest naprawde elegancja ;) Wszystkie położne pytały gdzie kupiłam :)
    Po porodzie kupiłam taka
    http://allegro.pl/bawelna-ciazowa-koszula-do-karmienia-m38-s-m-l-xl-i4494176979.html
    Do porodu nie mam. Ale do cc dadzą mi pewnie seksi fizelinke:)

Goplana lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka chyba lepiej jakoś delikatnie to Oliwce wytłumaczyć niż później miałby jej ktoś tłumaczyć dlaczego mama jest w psychiatryku, sory za szczerość ale ja bym nie wyrobiła psychicznie z tym chłopem. Wywalić go na zbity ryj, a o alimenty bym się nie martwiła, złożysz wniosek po narodzinach i będzie musiał płacić, dasz sobie radę bez niego. Pamiętaj że szczęśliwa mama to szczęśliwe dzieci.
    Optimus mnie jak kuło w szyjce to miałam infekcję. My kupujemy termomentr chyba rossmax ha 500 czy jakos tak. Ja do porodu też biorę starą koszulę w której chyba nawet razu nie spałam, tylko musze zobaczyć czy ja w nią wejdę w ogóle...

AgataP, Goplana, Fidelissa lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Ja marzę o winku z lodem, ale Madalenko kiedy my to sie napijemy, po porodzie karmienie, to odpada, a ja na odstresowanie chętnie bym zaraz po porodzie walnęła lampeczkę :)

Kolejne wakacje juz beda okupione białym winkiem z woda i lodem, albo różowym carlo rossi :) mocno schlodzonym mniam

AgataP, Agusia ;), Viviana, Milaszka, Fidelissa, Amnezja lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen, jedyne co możesz dac psu z ludzkich p/bolowych to pyralgina (śmialo jedna tabl 2x dz jeśli to dorosły bokser..
    Paracetamol w żadnym wypadku!
    A nikt nie proponował Wam operacji? Wiezadla krzyżowe da sie zoperowac.

AgataP, Madlen222 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka ja Ci tak bardzo kibicuje kobieto bo ty taka silna jestes ale wiem ze czasami juz czlowiek nie ma sily,moze go w dupe kopnij,Oliwka madra dziewczynka zrozumie wszytsko,ja tak bardzo chcialabym przeczytac twoj post w ktorym piszesz jaka jestes szczesliwa i ze wreszcie facet Cie docenia i rozpieszcza tak bardzo chcialabym zebys Ty wreszcie byla na pierwszym miejscu uwierz mi kochana.Podziwiam Cie za twoja sile !No i do tego zycze Ci zebys ze swojego talentu korzystala bo masz niezaprzeczalnie wielki talent moja droga i domyslam sie ze to daje Ci duzo radosci i staysfakcji.

Madlen witaj po weekendzie :)

Dziewczyny ja dzis czuje sie jakbym w ciazy nie byla,duzo energii nic mnie nie boli a wczoraj myslalam ze urodze...hmmm masakra

co do tej lampki wina na porod to sie zgadzam ,kupie sobie taka zeby cala butelka weszla na raz :P zaraz was doczytma do konca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 15:20

Madlen222, Agusia ;), Nata, Goplana, Fidelissa, Amnezja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen nasza kulala bo sobie obila lokiec,brala przez tydzien leki przeciwzapalne i przeciwbolowe i bylo ok,nie zakladaj od razu czarnego scenariusza chociaz wiem ze ciezko jak sie kocha zwierzaka to sie czlwoiek martwi,trzymam kciuki za pieska twojego!

Madlen222 lubi tę wiadomość

• santoocha Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiliśmy dziś farbę do pokoju Szymka. I przyszła niania elektroniczna.
    Przez weekend wyprałam wszystkie ciuszki, kocyki, pieluszki.
    Poprasuje jak bede miała mebelki.

Po godzinie od obiadu cukier skoczył do 132. Spac mi sie zachciało......

AgataP, Fidelissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mialam dzis dokonczyc prasowanie wstawic pranie ciuszkow od znajomych bo dostalam...a nadal siedze na necie i nie robie nic...no coz...

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Madlen, jedyne co możesz dac psu z ludzkich p/bolowych to pyralgina (śmialo jedna tabl 2x dz jeśli to dorosły bokser..
    Paracetamol w żadnym wypadku!
    A nikt nie proponował Wam operacji? Wiezadla krzyżowe da sie zoperowac.

Dziękuję kochana za pomoc, niestety pyralginy nie mam.
    Tym paracetamolem to mnie zdziwiłas, myślałam że on nieszkodliwy dla wszystkich.
    Wtedy nasza bokserki była za stara juz i lekarz stwierdził że operacja niewiele zmieni.... mam nadzieje, ze tym razem to jakaś Blachostka, co najwyżej skręcenie.
    Tak czy siak dziękuję za odpowiedź.

Agatka witaj :)

AgataP lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
‹‹ 1258 1259 1260 1261 1262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ