Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja córcia ma niby w 32 tyg 1610g, wymiary wszystkie na 30 tydz a kość udowa 31 a według pomiarów z 28 tygodnia miała ok 1150 i główkę na 31, brzuszek 29 a kość udową na 27. Czyżby główka się w ciągu 4 tyg zmalała? Dziwne.
-
Czesc dziewczyny
mam do was pytanie. Jezeli chodzi o kosmetyki do higieny i pielegnacji dla malenstwa to polecacie jakies konkretne firmy? Czytam was od jakiegos czasu i w listopadzie rowniez zostane mama. : )
Madlen222, lkc, xpatiiix3, AgataP lubią tę wiadomość
♥ ♥ ♥ -
Papi wrote:Czesc dziewczyny
mam do was pytanie. Jezeli chodzi o kosmetyki do higieny i pielegnacji dla malenstwa to polecacie jakies konkretne firmy? Czytam was od jakiegos czasu i w listopadzie rowniez zostane mama. : )
zależy od twojego podejścia: chcesz ekologicznie, najlepsze z drogeryjnych pod względem składu czy wystarczą średnie, które nie zrobią krzywdy dziecku ("oby nie uczulało")
analizę składów możesz przeczytać na srokao.pl, ta strona to skarbnica wiedzy o kosmetykach dla dzieci:)
ja osobiście poszłam w większości przypadków w kosmetyki ekologiczne (szwajcarska Weleda) z dodatkiem kosmetyków polskich nieekologicznych, ale z bardzo dobrymi składami - tj. Linomag (np. żel do kąpieli). kosmetyki u mnie będą używane oszczędnie, żeby nie naruszyć naturalnej ochronnej warstwy skóry dziecka, więc np. cena nie miała znaczenia.
Generalnie nie ma co mówić, że z całą pewnością jakaś firma jest świetna we wszystkim - nie jest:) ta sama firma może produkować perełki i gnioty, dlatego dobrze poczytać srokao.plWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 11:47
Papi lubi tę wiadomość
-
maaartinka szukałam w necie tych badań i koszt to 6 tys i robi to tylko jedna klinika w polsce przed porodem. Nie jestem w stanie sama zapłacic takiej kwoty niestety a kazał mi to zrobic na własny koszt.
My jesteśmy od roku razem ale znamy sie od 6 lat i zawsze bylismy blisko siebie mimo iż byłam w ciazy z Oliwka zawsze był blisko mnie chcial nawet Oliwke na siebie wziaść jak tylko sie dowiedział ze jestem w ciąży. To z nim robiłam test w ciąży w Oliwką. Zawsze był blisko.
Nie mam siły już na walkę o ten związek walcze juz od pół roku o nas moja starsza córcia się bardzo przywiązała do niego i boję się nawet tego jak ona to przeżyje jak odejdzie. Nie wiem co robić jestem w takiej kropce jak nigdy w życiu chyba.misiaczk25, AgataP lubią tę wiadomość
-
Dotty84 wrote:natchnęłyście mnie i sprawdziłam ile ma gondola mojego wózka (bo w końcu zapomniałam sprawdzić przy zakupie) i wygląda na to, że wymiar wewnętrzny - 90cm, przynajmniej wg specyfikacji...
Dziś będziemy się umawiać na odbiór, więc jak już do nas dojedzie to się okaże czy nie ściemniali -
nastka151 wrote:maaartinka szukałam w necie tych badań i koszt to 6 tys i robi to tylko jedna klinika w polsce przed porodem. Nie jestem w stanie sama zapłacic takiej kwoty niestety a kazał mi to zrobic na własny koszt.
My jesteśmy od roku razem ale znamy sie od 6 lat i zawsze bylismy blisko siebie mimo iż byłam w ciazy z Oliwka zawsze był blisko mnie chcial nawet Oliwke na siebie wziaść jak tylko sie dowiedział ze jestem w ciąży. To z nim robiłam test w ciąży w Oliwką. Zawsze był blisko.
Nie mam siły już na walkę o ten związek walcze juz od pół roku o nas moja starsza córcia się bardzo przywiązała do niego i boję się nawet tego jak ona to przeżyje jak odejdzie. Nie wiem co robić jestem w takiej kropce jak nigdy w życiu chyba.
To jest jakiś cholerny prostak, wnioskując na podstawie tego, co piszesz, i albo jest grzeczny albo won. Nie chciałabym, żeby moje dzieci słuchały takich tekstów i widziały jak się traktuje kobietę, bo wyrosną na potencjalne ofiary...misiaczk25, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Tak u nas jest od pół roku jak trzymam mu palec w dupie prosto to jest ok a jak sie tylko wyłamię to odrazu obraza majestatu i traktowani mnie jak szmate.
On ma nne wydatki teraz nowy samochód więc ja mam sama zapłacić za DNA bo to mój interes niby jest. Mała jest wykapany tatuś na zdjęciu z usg. Znoszę wszytsko ale też mam swoje granice które juz pękły. Załuję że mamy jedno łóżko bo bym spala osobno w takiej sytuacji a tak się wiercę w nocy to przez przypadek mimo woli go dotykam to syczy tylko. Wczoraj wieczorem poprosiłam żeby mnie obudził rano jak będzie wychodził do pracy to wstane i mała do przedszkola odprowadzę. Popchnął palcem przez kołdrę moją nogę jakby się brzydził i powiedział wychodzę.AgataP lubi tę wiadomość
-
Nastka nie daj się wciągnąć w koszty. Chce pewności to niech sobie robi testy i płaci, Ty masz pewność z kim masz dziecko więc za jego fanaberie nie płać! To jest jego interes a nie Twój! Nie daj się wrobić. Przepraszam za stwierdzenie ale co za gnój...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 12:08
-
Florentine nie przepraszaj bo to prawda a nawet więcej kawał huja się z niego zrobiło.
Nie zrobę tych testów bo nawet mnie na nie nie stać. ^ tysięcy wyciągnąć sobe od tak nie jest łatwo. Jak chce niech idzie do sądu dla mnie nie musi być w akcie urodzenia.AgataP lubi tę wiadomość
-
nastka151 wrote:maaartinka szukałam w necie tych badań i koszt to 6 tys i robi to tylko jedna klinika w polsce przed porodem. Nie jestem w stanie sama zapłacic takiej kwoty niestety a kazał mi to zrobic na własny koszt.
Nie mam siły już na walkę o ten związek walcze juz od pół roku o nas moja starsza córcia się bardzo przywiązała do niego i boję się nawet tego jak ona to przeżyje jak odejdzie. Nie wiem co robić jestem w takiej kropce jak nigdy w życiu chyba. -
Nastka nie wiem jak ty to znosisz.. Ja bym nie dała rady strawić takich zachowań.. Jakby mnie dotknął w taki sposób to nie wiem jakbym zareagowała.. Niby jesteś zła ale do łózka idealna! Typowy facet.. Ja bym była na tyle wredna żeby go zachęcić a potem powiedzieć że teraz mnie dotykasz a wcześniej się brzydziłeś i sobie poszła gdzieś.. Nie wiem jak by to niego wpłynęło.. Napewno najpierw się wkurzy ale może potem przemysli..
Ta jego zmiana po tylu latach musi być czymś spowodowana..
-
No, doczytałam.
))
Witam nowe mamusie))
Słodkie Mamy, macie super cukier. Ja najgorzej po śniadaniu 123-150. I nie wiem dlaczego..,
Po kolacji, obiedzie super...
Rano na czczo od 82-92 , mam mierzyć 1 h po posiłkach i na czczo rano . ...
Sylvi ja Wogóle nie jem pizzy, popcornu ani nic takiego, same gotowane w domu...moze dlatego tyle schudłam.
Niestety mimo smarowania dwa razy dziennie pojawiają sie rozstępy w dole brzucha....jaki krem polecacie?
Do mam które spodziewają się dziewczynek-
nie jedzcie absolutnie kurczaków.
Dietetyczka opowiadała mi, że przychodzą do niej mamy z UWAGA z 5 letnimi córkami które maja juz miesiączki ...paranoja po tych hormonach...
Leżące szyjki-
Strasznie szybko sie męczę i pocę się ciągle to moźe po tej luteinie....
Mam świadomość, że przy 2 dziecku już tak różowo nie będzie.....leżenie itp
Pati, Agap oraz inne skurczowe mamy, myślę, że to są tzw. Skurcze przepowiadające.. Oby jeszcze nie poród....
Ja jeszcze psychicznie nie czuje sie na to gotowa....a ciuszki nie wyprane, dobrze, ze juz wymalowane mieszkanie, czesc mebli ułożona.
Ja też jestem aktywna, leżenie mnie wykańcza i osłabia.
Agusia ja biorę magnesin 250mg rano i 250 na noc do tego cyklo3 fort i nie mam skurczy łydek.
Do tego polecam zel firmy ziaja za 17 zł z kasztanowcem. Smaruje nim stopy i łydki na noc i jest ok:))
AgataP, Papi lubią tę wiadomość
-
Wróciłam z zakupów, ale ciepło.
Kupiłam sobie dwie bluzki jak na hipopotamai szukam jakiś legginsów, ale biodrówek, bo już malo w co się mieszczę i nic nie znalazłam. Ciężko mi sie chodzi, brzuch twardnieje, ale jak usiądę jest ok. No i chcialam umówić się do fryzjera, a tu salon zlikwidowany, rany kto mnie pomaluje.
Nastka ja to już nie jestem w stanie czytać wszystkiego co piszesz o swoim, powinnaś raz a konkretnie postawić sprawe jasno, a jak nie to odejść, po co się męczysz, jesteś w ciązy i takie nerwy, a ten Twój jak chorągiewka na wietrze, ja by takiego wyrzuciła za drzwi.mada_lena, Agusia ;), Goplana lubią tę wiadomość