X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Eve Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka musisz się trzymać dla dziecka!!
    No z moim nie zawsze było ciekawie, nie mieszkaliśmy nawet przez jakiś czas razem jak Szymonek był malutki, wtedy jak pierwszy raz po miesiącu przyszedł odwiedzić dziecko, to stwierdził, że on nie jest pewien, że jest ojcem i chce robić testy, o jak mnie to zabolało a jaka wkurwiona byłam. Wiem teraz, że to było podpuszczanie przez matkę i babkę.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Agusia ;) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Was czytam to aż nie mogę w to uwierzyć, że jeszcze kilka tygodni i listopadówki zaczną się rozpakowywać :) ja mam dopiero skończony 29 T, więc ja mam jeszcze czas, jakieś 8 tygodni minimum :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Hehe a to różnica, nigdy nie chodziłam na dzienne, ale wydaję mi się, ze chyba lepsze są niż weekendowe... przynajmniej dla umysłu :) siedzenie ok 10 godzina na wykładach po dwa dni ehhhh, jak dobrze, że to za mną :)

A ja nigdy nie studiowalam weekendowo, więc też nie mam pojęcia jak to jest. Ja na wykłady i tak rzadko chodzę, zazwyczaj u nas są wieczorem ok 16-20 więc nie chce mi się tak długo siedzieć, mimo że obowiązkowe. Najważniejsze ćwiczenia są dla mnie :)

Eve lubi tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • Goplana Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina - aaaaa :) no bo ja właśnie do porodu kupiłam sobie ten zestawik koszula + szlafrok:

[http://allegro.pl/kelly-koszula-ciazowa-do-karmienia-if-xl-i4529242732.html
    http://allegro.pl/hit-maja-piekny-szlafrok-w-kwiaty-bawelna-xl-i4556131891.html

i tej mi trochę szkoda bo komplecik :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 11:08

ewelina_d lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Dasz radę, trzeba tylko się "ogarnąć" tak jak pisałam ja broniłam się nie cały miesiąc przed ślubem :)

Chwiałabym, oddam całość w czwartek a dalej już kwestia szybkości sprawdzania. No i przede wszystkim tego ile Olek posiedzi jeszcze w brzuchu:)

Agusia ;) lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    A ja nigdy nie studiowalam weekendowo, więc też nie mam pojęcia jak to jest. Ja na wykłady i tak rzadko chodzę, zazwyczaj u nas są wieczorem ok 16-20 więc nie chce mi się tak długo siedzieć, mimo że obowiązkowe. Najważniejsze ćwiczenia są dla mnie :)

W takim razie upewniam się, że dzienne są lepsze...ja miałam super plan zajęć na 8 rano ćwiczenia później wykłady i o 18 znów ćwiczenia... cwaniaki specjalnie tak ułożyli, żeby się siedziało na tych nuuuudnych wykładach... w lato to można sobie cos zorganizować w zimę to już gorzej :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png

Wysłany: 15 września 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My podobnie suwaczek mamy Agusia, pewnie jedne z ostatnich się rozpakujemy. Ja mojemu synkowi ciągle powtarzam że ma ładnie w brzuszku siedzieć :)

Eve, Agusia ;) lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wrote:
    Chwiałabym, oddam całość w czwartek a dalej już kwestia szybkości sprawdzania. No i przede wszystkim tego ile Olek posiedzi jeszcze w brzuchu:)

Zagadaj z promotorem... ja tak zrobiłam musiałam powiedzieć o swoich planach, TY nie musisz widać o co chodzi :) poproś o sprawdzenie i wpisanie w pierwszy termin obrony :)

Eve lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Chciałam porównać do wielkości swojego dzidziulka ale ja byłam w 28t5d więc niestety duża rozbieżność.. Chociaż mój to chyba mniejszy niż twoje bliźniaki :)

Szczerze Ci powiem, że ja i tak nie wierzę juz w te pomiary na usg...za dużo słyszę o tych rozbieżnościach, błędach, itp...

AgataP lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    maaartinka szczerze to ja nie wiem skąd on ma takie pomysły odkąd jesteśmy razem nigdzie bez niego się nie ruszam a jak wychodzę z jedną koleżanką to mu pisze dzwonie i melduje gdzie jestem co robię itd. Zawsze byliśmy jak papużki nierozłączki. A od dwóch miesięcy już nigdzie nei wychodzę nie spotykam się nawet z koleżanką bo mi zakazał i oczywiście tego przestrzegam do dzisiaj. Podejrzewam że to jego pierdolnięta siostra kazała mu zrobić testy. Mam już dość od dłuższego czasu traktuje mnie jak wroga a nie matkę swojego dziecka. Jeszcze dwa dni temu jak powiedziałam podczas awantury to drga wolna nie będę Cię trzymać na siłę przy sobie bo to nie ma sensu to usłyszałam niestety będziesz matką mojego dziecka.
    Nie mam siły jestem tak załamana że najchętniej bym się rzuciła pod pociąg i zakończyła swoje męki.
    Nastka a długo jesteście razem? Może on teraz się wystraszył odpowiedzialności że to jednak jego dziecko.. Oliwka nie była jego więc miał świadomość że zawsze może zwiać jak mu się nie będzie podobało, a teraz już tak nie będzie.
    A do tego jeszcze siostra go buntuje dodatkowo i mu się w mózgu poprzewracało trochę..
    Zrób to badanie ale złóżcie się pół na pół i niech ma tą pewność skoro tak go to boli..

201411191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    My podobnie suwaczek mamy Agusia, pewnie jedne z ostatnich się rozpakujemy. Ja mojemu synkowi ciągle powtarzam że ma ładnie w brzuszku siedzieć :)

Mnie ostatnio znajomi przerazili, już wiele osób powiedziało mi, że opuszcza mi się brzuch coraz niżej, nawet mój mąż zauważył to samo .... nie za wcześnie... też wczoraj rozmawiałam z synkiem, że do 8 listopada minimum ma siedzieć w brzuszku :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaftaniki lepiej ze spiochami laczyc by nie miec golych plecow zaraz

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, niecierpliwa,
    Ja tez niby mam dzis 29+5 wg duzego krwawienia, a ze sporo plamilam 5dni wczesniej, to nie wiadomo...
    Wg usg to i na 16, 18, 20 mam termin :)
    Ale nie chce do grudnia nosic Malego :(

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Szczerze Ci powiem, że ja i tak nie wierzę juz w te pomiary na usg...za dużo słyszę o tych rozbieżnościach, błędach, itp...
    Wiadomo, że co sprzęt to inna teoria :) ale sama wiesz że mimo wszystko jakies myśli w głowie zostają :)

Madlen222 lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam od 2, 3 dni mam klucia w szyjce.
    Myslicie, ze to jakis omen? Ze niby sie skraca???

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaoczne liceum 2letnie robię teraz ;) ja to będę musiała po piętrach latach na3-4 pietrze zajęcia szkola bez windy... Juz ja widzę jak na pol piętrach bede z kamiennym brzuchem się zatrzymywać..,

Optimus może zadzwonił do gin i podpytaj dla świętego spokoju ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 11:24

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Wiadomo, że co sprzęt to inna teoria :) ale sama wiesz że mimo wszystko jakies myśli w głowie zostają :)

w zeszłym tygodniu dwa dni pod rząd miałam usg - dwa rożne sprzęty:
    1. AFI = 19,5
    waga dziecka: 1600

dzień 2:
    Afi: 16
    Dziecię: 2150... [+/- 315g]

pozostaje żyć średnią arytmetyczną ;)

maaartinka, sylvi, Madlen222 lubią tę wiadomość

Wysłany: 15 września 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus ja tez wg USG mam inne terminy, ale teraz kazde dziecko inaczej rosnie, najbardziej wiarygodny jest termin podany na USG w 8-9tc tak nas uczyli :)

Lavendula lubi tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na każdym usg mam wpisany termin wg OM

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Ewelina - aaaaa :) no bo ja właśnie do porodu kupiłam sobie ten zestawik koszula + szlafrok:

[http://allegro.pl/kelly-koszula-ciazowa-do-karmienia-if-xl-i4529242732.html
    http://allegro.pl/hit-maja-piekny-szlafrok-w-kwiaty-bawelna-xl-i4556131891.html

i tej mi trochę szkoda bo komplecik :)
    oj do porodu byloby mi baaardzo szkoda:) koszula jest extra:) w kroju i materiale:) dlatego do porodu to jakaś krótka szmatka a w tym zestawie po porodzie będziesz wyglądać jak królowa z dziedzicem przy boku:))

Goplana, lkc, KUNIAK, Maga31 lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
‹‹ 1255 1256 1257 1258 1259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ