X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć :)
    ja po ciężkiej nocy od 2 do 4nad ranem miałam skurcze co2-3minuty :/ nie były mocno bolesne ale były.. już miałam się szykować na szpital bo myślę że maleńka się chyba pcha, ale na szczęście przeszło.. chyba naprawdę pora posadzić tyłek na kanapę ;) ale aż mnie nosi jak tu tyle jeszcze do zrobienia..

Pati w środku sobie nie grzebie ;) sprawdzam tylko ciągle czy mi te wody nie odpływają bo już mam obsesję :/ i chodzę i sprawdzam te gacie i wkładki czy suche :/ jeszcze chociaż trzy tygodnie! :)

Kuniak ale bryka :) super :)
    ja nie wiem kiedy my swoją kupimy.. chyba dopiero po porodzie, alebo w drodze do szpitala ;)

xpatiiix3, KUNIAK, Fidelissa, AgataP lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) a ja wam powiem, ze mam opory by sprawdzac u siebie szyjke, jak podczas starania nie bylo z tym problemu tak teraz no poprostu nie moge, wasze dolegliwosci pokazuja juz jak blisko jestesmy do rozwiazania, bedzie mi brakowac tych chwil, to moja juz ostatnia ciaza.

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde trzeci dzień z rzędu mamusie ze skurczami... Ejj co jest dziewczynki siedzcie grzecznie w brzuszkach.! ;) ja to chce żeby szybciej minął ten wrzesień bo wtedy to mniej stresu bedzie ,a to mama wyjeżdża a to szkoła, strasznie się boje ze w szkole się zacznie, ogromny stres to jest dla mnie... ;/

Moja na pewno nie ostatnia ale tym razem muszę odsapnac pare lat za szybko ciaza po ciąży temu ta szyjka moja wariuje teraz... Po drugie to muszę mieć super męża ,a z reszta skąd ja moge wiedzieć moze jeszcze zmienia zdanie i poprzestane na dwójce nigdy nic nie wiadomo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 10:47

lkc, AgataP lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Madlen kochana a tak z ciekawości mogłabyś przypomnieć ile ważyły twoje dzieciaczki na ostatniej wizycie? I ile tyg wtedy miały?

Nastka skąd twojemu się biorą takie wątpliwości i głupie myślenie?
    Chociaż nie przecze, że tylko my kobiety mamy pewność kto jest ojcem :D haha oni muszą wierzyć :P Tylko nie krzyczcie na mnie za to stwierdzenie :)

Maaartinka moje skarby na ostatniej wizycie ważył po około 1740gr. Byłam wtedy w 30tyg5dniu ☺

relgh3714vlmssyj.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cos chyba z tymi skurczami jest na rzeczy...moze mamy taki okres teraz
    Ja podobno nad ranem obudziłam męża powiedziałam że chyba jedziemy do szpitala bo mam mocne skurcze...i zasnęłam
    Myślę że mi się to przyśniło bo ja tego nie pamiętam..ale obudziłam się a mój pakował torbę(a w zasadzie moją torebkę)
    i był w pełnej gotowości

Uwaga co zapakował:
    moje SPODNIE od piżamy
    2 szminki
    wode mineralną i tabletki przeciwbólowe(WTF?!)
    misia pozytywkę i butelkę dla dziecka :/

Myślałam że popuszczę ze śmiechu...a on teraz obrażony wyszedł do pracy :D

blue00, ÓptimusPrime, maaartinka, karmelek, Eve, Agusia ;), xpatiiix3, Amnezja, Nata, lkc, Florentine, Goplana, Fidelissa, Viviana, Milaszka, zupaztytki, AgataP, Maga31 lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe kuniak, niezly ekwipunek

• karmelek Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue ja też nie zaglądam i nie macam w środku, zresztą przy staraniach też tego nie robiłam jakoś mam opory, zresztą i tak się na tym nie znam i nie potrafię rozróżnić ;)

hmm.. plan na dzisiaj znaleźć reszte wyprawki na allegro :) z chęcią bym pochodziła po sklepach ale niestety dupa nie mogę, więc nie pozostaje mi nic innego jak internet ;)

• KUNIAK Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Hehe kuniak, niezly ekwipunek
    no szkoda że jeszcze piwa dla niego tam nie znalazłam,pasowałoby do kompletu :D

lkc, AgataP lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Maaartinka moje skarby na ostatniej wizycie ważył po około 1740gr. Byłam wtedy w 30tyg5dniu ☺
    Chciałam porównać do wielkości swojego dzidziulka ale ja byłam w 28t5d więc niestety duża rozbieżność.. Chociaż mój to chyba mniejszy niż twoje bliźniaki :)

201411191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Marcel w 33+4 1900 ;p 3250 się urodził ;p

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati a czemu w szkole miałoby się zacząć? Ty teraz idziesz do jakiejś szkoły w październiku?

Ja to się obawiam że mi na wykładzie wody odejdą... Cały październik ostro zapierdzielam wykłady/ćwiczenia prawie cały dzień na uczelni będę...

nxbhnwz.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten weekend i następny mam od rana do wieczora zajęcia... 20-21 i 27-28 mam zjazdy.. ;/ i też się boje ,że potem będzie gadanie ,ze zsikala się czy inne durne teksty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 10:54

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png

Wysłany: 15 września 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie nie zacznie się :) ale mnie też to strasznie stresuje wiec Cie rozumiem, ale przecież gdyby coś się działo to do toalety dzwonisz zeby ktoś przyjechał (nawet taxi) i będzie dobrze.

Ja będę na zajęciach do 21.11 a termin na 25...

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejciu dziewczyny współczuje Wam, że jeszcze macie na głowie studiowanie... ja m-c przed ślubem broniłam pracę magisterską, żeby mieć ten "obowiązek" z głowy.. już zapominałam co to studiowanie... :) ale wiem co to znaczy studiowanie weekendowe, mega wymóżdżenie pod koniec dnia, ale dacie radę :)

Kupiłam jeszcze kilka ubranek od mojego ulubionego sprzedawcy, i wyjdzie na to, ze moje dziecko będzie miało prawie wszystkie ubrania z jednej serii tylko w różnych kolorach :) jak wrzuciłam wszystko do szufladki, to powiem szczerze, że fajnie zaczyna to wyglądać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 11:01

Fidelissa lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png

Wysłany: 15 września 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie studiuje weekendowo Agusia :) tylko dziennie

nxbhnwz.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Ja nie studiuje weekendowo Agusia :) tylko dziennie
    Hehe a to różnica, nigdy nie chodziłam na dzienne, ale wydaję mi się, ze chyba lepsze są niż weekendowe... przynajmniej dla umysłu :) siedzenie ok 10 godzina na wykładach po dwa dni ehhhh, jak dobrze, że to za mną :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Eve Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałabym się obronić przez porodem, ale nie wiem czy zdążę, obecnie kończę pracę.

Agusia ;) lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nastka151 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka szczerze to ja nie wiem skąd on ma takie pomysły odkąd jesteśmy razem nigdzie bez niego się nie ruszam a jak wychodzę z jedną koleżanką to mu pisze dzwonie i melduje gdzie jestem co robię itd. Zawsze byliśmy jak papużki nierozłączki. A od dwóch miesięcy już nigdzie nei wychodzę nie spotykam się nawet z koleżanką bo mi zakazał i oczywiście tego przestrzegam do dzisiaj. Podejrzewam że to jego pierdolnięta siostra kazała mu zrobić testy. Mam już dość od dłuższego czasu traktuje mnie jak wroga a nie matkę swojego dziecka. Jeszcze dwa dni temu jak powiedziałam podczas awantury to drga wolna nie będę Cię trzymać na siłę przy sobie bo to nie ma sensu to usłyszałam niestety będziesz matką mojego dziecka.
    Nie mam siły jestem tak załamana że najchętniej bym się rzuciła pod pociąg i zakończyła swoje męki.

AgataP lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wrote:
    Ja chciałabym się obronić przez porodem, ale nie wiem czy zdążę, obecnie kończę pracę.

Dasz radę, trzeba tylko się "ogarnąć" tak jak pisałam ja broniłam się nie cały miesiąc przed ślubem :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko skończone 33 tygodnie jeszcze troszkę i będzie bolało.

Eve, AgataP lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
‹‹ 1254 1255 1256 1257 1258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ