X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    Kuniak to mój też jakiś czas temu coś mi walnął że z jego bratem (dodam że 19 letnim) to mu powiedziałam że ma się leczyć a to że go lubie i się w miarę dogadujemy to powinno go cieszyć bo jego siostrę to bym zabiła gdybym mogła.
    Jeśli tylko dasz radę finansowo olej go :((( Jak dla mnie to zakrawa na jakieś zaburzenia psychiczne!

Fidelissa lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę, że lampka szampana nie zaszkodzi, a na pewno nikogo nie upije :)

Eve, sylvi lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    Goplana zaraz sobie zapisze i mojemu to dzisiaj wyloze jak nalezy o tych hormonach i braku logiki :) zaraz go wlasnie z pracy musze odebrac teraz ja biore auto codziennie bo mam faze ze zaczne rodzic a mi szkoda kasy na taksowke bo mieszkam po drugiej stronie miasta od szpitala,wiec wezme sobie sama sie na porodowke zawioze elegancko :P moj hippis w pracy telefonu nie moze miec jedynce co to bym mogla przez centrale do firmy zadzwonic zeby mnie z nim polaczyli ale teraz go przenosza z miejsca w miejsce ze nawet nie wiem gdzie dzwonic,zreszta jego nazwisko jest tak dlugie i zawiera tyle "sz" i "cz" ze nim bym przeliterowala i oni by sie kapneli o kogo kaman to juz bym urodzila :)

hmmm..nam na SR odradzali tego typu pomysły jako bardzo ryzykowne (zwłaszcza, że nie wiadomo jak organizm będzie się zachowywał w mocnym skurczu) możesz nie być w stanie np wcisnąć sprzęgła/gazu/hamulca...

Może jednak taksówka?

AgataP lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 15 września 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do naszej Pani weterynarz :) Pies moich teściów ciągle się gryzie, najczęściej w kostkę, trwa to już kilka lat, robi sobie ranę, a potem biedny musi chodzić w tym ochraniaczu plastikowym, żeby sobie bardziej nie rozwalił rany :( Ma takie fazy, że przez pewien okres się gryzie, potem spokój, a potem znowu to samo :/ Był u wieli weterynarzy, ale nikt nie może nic pomóc :( Masz może jakiś pomysł od czego to może być? 2x dziennie chodzi na spacer, ma jakąś dobra karmę antyalergiczną z wyższej półki, w domu prawie zawsze ktoś jest, rzadko zostaje sam.

w57vhgqsvnsaad78.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lkc juz udostępniłam ;)

A ja znowu mam skurcze no wstalam tylko kotlety usmazyc małemu i babci... ;/ 3hh... Co 3-5min.. Mała miała czkawke to aż na skurczach nie czułam jej... I czuje jak wbija mi ja w dol na skurczu... Znowu nospa w ruch tym razem dwie biorę...

Fidelissa mi lody i ruskie nie podnoszą cukru mogę nawet bez insuliny jeść ;D

Aaaa... Kochane no to dobre wieści przynosicie z wizyt ;) tak trzymać ;**

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 17:02

lkc, AgataP, Eve, Fidelissa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje:)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez dzis co jakis czas twardy brzuszek. Ćwiczą maciczki :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ćwiczą ćwiczą ehh nie lubię tego szczerze mowiac mogło by byc tak ze skurcze dopiero jak zaczyna sie rodzic a wczesniej wcale ;P to przynajmniej byłoby wiadomo że trzeba jechać.. ;) a to trzeba się męczyć i żyć w niewiedzy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 17:36

lkc, mada_lena, AgataP, Eve lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mamy na to wpływu Pati :) jeszcze troche :)

xpatiiix3, Eve lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Jakbym nie miała cukrzycy to zjadłabym:
    - lody
    - pizzę
    -tort bezowy z kremem z serka mascapone i kawowym
    - placki ziemniaczane z cukrem i śmietana
    -.pierogi leniwe
    - pierogi ruskie
    - arbuza, melona, awokado
    - sernik z polewa czekoladowa
    - bagietkę, biala bułkę moze byc nawet z masłem

A tak tylko marzę sobie.....

Najbardziej podoba mi sie pozycja nr3 :) tort...
    A to czemu nie mozesz awokado??

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety ;P hehe u mnie tyle dobrze ze dzisiaj tylko dyskomfort przez napinanie się wszystkiego a wtedy takie nawet nawet bolesne były ;P wiec wole jednak takie jak dzisiaj... Chyba do końca jesteśmy skazane na skurcze.. ;P

AgataP, mada_lena lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa zawsze z owoców zostaja jabłka, gruszki i kiwi :-) ostatnio moje "ulubione" owoce

Fidelissa lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę do sklepu bo jeden pampers został heheh ;P którego właśnie na dupala nakładam dla Marcycha. He tak wyciagalam wyciagalam z szuflady i patrzę o jeden został ;P

mada_lena, Eve lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj współczuję dziewczyny tej cukrzycy. Chętnie bym Wam jakoś ulżyła i oddała coś słodkiego za jeden dzień bez słodyczy u mnie, naprawdę.
    Ja znowu opitoliłam naleśniki i talerz owoców, jabłko, nektarynka i winogrona, zrobiłam kotlety na jutro i siadam z herbatką i odpoczywam.
    Przyszły mi biustonosze do karmienia, okropne, masakra, 2 w tym samym rozmiarze a całkiem inne wielkości, muszę odesłać, ehhh to allegro, nie zawsze takie dobre, no i dalej nie mam biustonoszy.

Agusia ;), Fidelissa lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati te skurcze to juz wkurzajaced sa co nie? no ale coz trzeba przezyc,ja dzisiaj czuje sie ok wiec rowerek stacjonarny pojdzie w ruch,jak hippis sie oburzy to mu powiem ze przeciez mialam nie dzwigac ale o rowerku nie bylo ani slowa :P

mada_lena, lkc, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• caterina Koleżanka

Wysłany: 15 września 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papi wrote:
    Czesc dziewczyny :-) mam do was pytanie. Jezeli chodzi o kosmetyki do higieny i pielegnacji dla malenstwa to polecacie jakies konkretne firmy? Czytam was od jakiegos czasu i w listopadzie rowniez zostane mama. : )
    Ja polecam Balneum jako jedyne nie ma w składzie SLS,konserwantów i parabenów.

wnidl6d8vwkrzqrv.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nd przed wyjściem przyszedł fajny doktorek i pyta mnie jak sie czuje jak brzuszek. I mowie, ze czasem sie napina itp a on mowi no w koncu jest pani w ciazy no nie ;) ma prawo :) zmacal mnie i mowi,ze jest ok. I do domu :) także musimy to przeżyć mamusie :)
    Wyniki były ok, jeszcze mi Toxo zrobili ( szok ) bo cos wspomniałam, ze chciałam sobie dla spokoju zrobic. Wynik ma byc w tyg.
    Pati haha ja tak czasem tez mam. Ostatnio czesto z papierem toaletowych :) i jest ups ;)

Florentine, AgataP, Eve lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Mały rośnie jak szalony,waży już 2200g :) Lekarka powiedziała,że do 38tyg.dotrwam ale nie dłużej :) Zmienił się termin porodu,na razie na 29 pażdziernika. Mały klocek z wielkimi 7cm stopami ;)

Viviana, AgataP, Florentine, KasiaKa, e_v_e, maaartinka, Maga31, lkc, Eve, Agusia ;), Madlen222, sylvi, anusiaa90, santoocha, mada_lena, sisiiii, Fidelissa, Goplana lubią tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • caterina Koleżanka

Wysłany: 15 września 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Oj współczuję dziewczyny tej cukrzycy. Chętnie bym Wam jakoś ulżyła i oddała coś słodkiego za jeden dzień bez słodyczy u mnie, naprawdę.
    Ja znowu opitoliłam naleśniki i talerz owoców, jabłko, nektarynka i winogrona, zrobiłam kotlety na jutro i siadam z herbatką i odpoczywam.
    Przyszły mi biustonosze do karmienia, okropne, masakra, 2 w tym samym rozmiarze a całkiem inne wielkości, muszę odesłać, ehhh to allegro, nie zawsze takie dobre, no i dalej nie mam biustonoszy.
    Ja dwa fajne cyckonosze do karmienia kupiłam sobie w H&M.Przymierzyć można i dotknąć.
    Ja też ciągle mam chęć na coś słodkiego a tu dupa :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 18:23

Viviana, Fidelissa lubią tę wiadomość

wnidl6d8vwkrzqrv.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caterina wrote:
    Ja polecam Balneum jako jedyne nie ma w składzie SLS,konserwantów i parabenów.
    a skąd info, że jedyne?

Ewelina
    hhojzmj.png
‹‹ 1260 1261 1262 1263 1264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ