X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bawełniane mam na 32/34 i wieksze ;) ja pisalam jakos niedawno był ten temat mój poltoraroczny Marcel ma aktualnie 48/50 ;) 42/44 to gdzieś na roczne dziecko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 19:25

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój 4 latek ma 52:P

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe teraz juz tak głowa nie rośnie szybko ;) to się urodził z jakim obwodem.? ;) Marcysio miał 32 ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzę teraz na strone smyka i tam ogólnie rozm zaczynają się od 42 wiec to tylko rozmiar większa.. Może nie będzie tak źle..

Porównam zaraz z tymi bawełnianym..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 19:33

201411191762.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymon urodził się z obwodem główki 33.
    Nie było mniejszej ale to jest taki krój że zmniejszę ją związując nitkę:)

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 15 września 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko u mnie z tymi pomiarami jest tak, ze ja schiza w domu dostaję. Rano jak mierzę, około 8 jestem jeszcze zaspana i jest normalne, a po całym dniu koło 23 jestem nakręcona jak zegarek i za Chiny ludowe nie umiem się uspokoić, i jeszcze jak podchodzę do tego dziadostwa to puls już mi skacze a co dopiero ciśnienie :(

maartinka wszystko zależy od tego czy to co zjesz jest lekkostrawne czy ciężkostrawne, grzybki to raczej te drugie i trafią do mleka po strawieniu czyli po kilku godzinach, ale po ilu to nie wiadomo, sprawa indywidualna. A substancje alergizujące mogą zostawać w mleku od kilku godzin nawet do kilku dni. Cukry proste szybciutko, złożone po kilku godzinach, alkohol 1 lampka wina po ok 0,5h a wyparuje po 2h. Gdzieś przeczytałam, że jak mama ma ochotę okazjonalnie na kieliszeczek to zaraz po karmieniu... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 19:55

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam katar normalnie mnie łamie przeziębienie..

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Ja bawełniane mam na 32/34 i wieksze ;) ja pisalam jakos niedawno był ten temat mój poltoraroczny Marcel ma aktualnie 48/50 ;) 42/44 to gdzieś na roczne dziecko ;)
    moje dziecko już na usg ma główkę 29 cm i sądząc po mnie jak byłam mała to urodzi się z większą głową hehe :D porównałam czapeczki bawełniane z tesco (0-3) z tą na dwór i są w obwodzie takie same

a ja mam ochotę na Bazilio (zarąbisty odpowiednik Malibu ) dla lubiących pina coladę :D
    ogólnie powiedziałam mężowi że w Sylwestra to ja chcę się tego napić i basta :D będę musiała aby mleko dla małej wcześniej przygotować :)

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Objadlam sie salatka z twarogiem i pomidoewm zawinieta w tortille...
    Pyyyychotki :)
    Pilkarzyk szalal przez chwilke, a teraz pewnie spi...
    Wydaje mi sie, ze sie snowu obrucil.... ciekawe, w ktora strone tym razem :)
    Ogolnie juz bym chciala go tuuuulic...
    Kochane dziecko <3 <3 <3

xpatiiix3, AgataP, Fidelissa lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie wykończy... Buu... Katar okropny... Uszy aż zatyka nie mogę przez nos oddychać oczy czerwone skurcze dalej sie utrzymują co 2-4min trwają ok. 30-40s... Masakra spaaaaac a jaki dzisiaj dzien.?? ;/ lipę jeszcze wypije na noc.. No jeszcze głową zaczyna bolec.. Tego brakowało do kolekcji.. Zaczynam się czuć jak umierający facet z katarem... Dobić mnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 20:56

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczorową porą, ja jak zwykle zabiegana i na nic nie mam czasu. Wczoraj i dziż zrobiłam bardzo dużo km na nóżkach i mój brzuszek wieczorem pokazuje, że przesadziłam. Kurcze ja nie potrafię się położyć jak nie muszę, ale chyba od jutra będę musiała trochę zwolnić tempo.

Chociaż rano muszę jechać na badania do Krakowa, bo w czwartek wizyta u endokrynolog.
    Moje dziecię nadal leży poprzecznie, kurcze chciałabym, żeby się odwróciła.

Pati czy ja tez mogę prosić o dostęp do tabelki?

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka Kochanie niestety sąd nie wyrazi zgdoy na wylkonanie takiego testu przed porodem jezeli nie będzie to potrzebne do np. rozwodu czy chociazby alimntow. jesli zdecydujesz sie odejsc to pisz jak najszybciej wniosek do sadu o prośbę wykonania tego testu a nastepnie sprawe rozwodowa :* Kochana dla Córki jest lepsze to co ty czujesz mimo ze jest starsza odczuwa to ze ty sie dusisz w niestety lecz chorym związku. Jak mozna nie miec kontaktu z kolezankami?! bylam w podobnym zwiazku mialam zakaz na wszystko. na kolezanki, o kolegach nie wspomne.. na wchodzenie na internet! bylam sprawdzana non stop!
    będziesz szczęsliwsza sama bez niego :* bez upokorzeń bez jego siostry! :*

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Kochana nadal masz skurcze tak czesto? regularnie?!

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka wyslij mail na priv to zaraz Cie dodam ;)

Jula nie są regularne ,no tak co 2,5-3,5min teraz i trwają 30-40s ,ale nie sa bolesne jakos ,co któryś tylko przy pachwinach i w dole ciagnie i złamało mnie przeziębienie na dodatek.. Wiec będę narzekać jak chłop, bo już dawno tak źle się nie czułam...

AgataP, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati jak ci nie przejdzie to na IP lec :* mimo ze nie bolesne i nie regularne ale cholerka czeste.. a przeziebienie czasmi lecz przyspiesza akcje..;/ (mojja kumpela przeziebienie a na 2dzien juz Synusia w ramionach miała.. )

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_v_e wrote:
    Mam pytanie do naszej Pani weterynarz :) Pies moich teściów ciągle się gryzie, najczęściej w kostkę, trwa to już kilka lat, robi sobie ranę, a potem biedny musi chodzić w tym ochraniaczu plastikowym, żeby sobie bardziej nie rozwalił rany :( Ma takie fazy, że przez pewien okres się gryzie, potem spokój, a potem znowu to samo :/ Był u wieli weterynarzy, ale nikt nie może nic pomóc :( Masz może jakiś pomysł od czego to może być? 2x dziennie chodzi na spacer, ma jakąś dobra karmę antyalergiczną z wyższej półki, w domu prawie zawsze ktoś jest, rzadko zostaje sam.
    Eve wysłałam Ci zaproszenie, odpiszę Ci na priv żeby tu nie zaśmiecać.

• santoocha Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    santoocha ja mam jeszcze pytanko odnośnie czworonogów. Psy jakie owoce mogą jeść?
    Nie mogą jeść rodzynek, więc podejrzewam że i winogron też nie.
    O pozostałych nie słyszałam nic negatywnego.
    Ale pies to mięsożerca, więc lepiej nie przyzwyczajać go do smakołyków których sam w naturze by nie zjadł ;)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula mnie Strasz.. To mnie tak wieczorem teraz złamało niedawno wczoraj katar miałam a dzisiaj juz mega mnie dowaliło... Na szczęście gardło ok jest tylko te kichanie no można nie dolecieć ;) jak nie przejdzie albo będzie tak że nie da rady zasnąć to do mamy zadzwonie żeby jechać ,trudno najwyżej sobie się nie wyśpi przed wycieczka ;P

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki :) ja dzisiaj zalatana. Od rana coś załatwiam. To szkoła, to fotelik i wózek :) w każdym razie jestem zadowolona, bo fotelik zakupiony, a wózek zamówiony :) Jak oglądałam fotelik Pani zaproponowała śpiworek coś takiego: http://allegro.pl/spiworek-do-fotelika-maxi-cosi-cabrio-fix-2014-i4531626242.html. Ma on specjalne otwory na pasy. Miała któraś i może coś powiedzieć czy faktycznie jest to takie praktyczne ?

Eve witaj w gronie. Ja dzisiaj załatwiłam wszystkie formalności związane z oddaniem pracy i w październiku bronię magistra (jeśli zdążę)

Nastka nie daj się! Bądź silna dla dzieci. Jak chce testów to w porządku niech sobie za nie zapłaci, Ty masz pewność. Jak on nie ma niech ponosi koszty z tego tytułu...

niecierpliwa ja stawiam na rtęciówkę, jakoś nie wierzę w te elektryczne

Pati 3maj się !!

rwi37s6.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patiś trzymaj się <3! Pamietaj Nelcia najważniejsza :*
    trzymaj ją w sobie :) Halo Nelcia tu Ciocia forumowa :) Siedź u Mamci jeszcze troszku! <3!!!

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
‹‹ 1262 1263 1264 1265 1266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ