Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scindapsus wrote:
    Witajcie, ja na dzień dobry znów prawie mozaika, tak spadły mi chyba mikroelementy, że telepało mnie jeszcze w trakcie śniadania... chyba muszę sobie na noc przygotować porządną kanapkę, bo suchy chleb, to za mało.

A nawet makroelementy budujące glukozę :)
    Najwyraźniej Twój organizm doszedł do wniosku, że suchy chleb to jest dla konia hihi...

Jecie w nocy?
    Ja staram się nie jeść po 18/19 , ale może dlatego na wieczór mam najgorsze mdłości... Nawet książki nie da się czytać...
    Pozostaje tylko leżeć i wegetować...
    Wczoraj wieczorem chciałam, aby mnie kto dobił.

jftycms.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kocie oczy wszystkiego najlepszego:))
    pati nie martw sie kolezanka, kto jest madry ten wie swoje...

podjelismy wczoraj decyzje ze Rodzicom mowimy w sobote
    na razie sie trzymam ale nie wiem jak dlugo

nudnosci kroluja

ehh

KocieOczy lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• scindapsus Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie głód nie budzi w nocy to nie podjadam i zazwyczaj chleb dla kunia jest na pierwszy głód rano, ale jak widać ledwo dotrzymuję do śniadania... chyba musi być jakiś słodki sok, "cy cóś", rzeczywiście to może być cukier...

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo
    widze ze u większości podobne sensacje:)
    Ja dziś w nocy tez miałam jakiś kryzys ,poł nocy nieprzespane i jakieś takie hmmm...kołatania serca ,myślę ze mogłam ostatnio po prostu za mało pić bo woda której wczesniej pochłaniałam po 3 litry dziennie, teraz wydaję mi się ohydną cieczą,to samo z herbatą i większoscią soków

Co pijecie,co wam najlepiej wchodzi?

Fidelissa lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scindapsus może sprawdzaj cukier sobie rano na glukometrze albo kup paski i sprawdzaj czy nie głodzisz maluszka i nie ma ciał ketonowych w moczu.? jednak warto zjeść coś na wieczór, ja potrafiłam w poprzednej ciąży, ale już zaawansowanej budzić się o 2-3 w nocy, bo głód był nie do zniesienia... musiałam zjeść i już, bo burczało i zasysało w żołądku niemiłosiernie :) hehe póki co nie mam jeszcze takich napadów głodu w nocy :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis zadzwonilam do pracy poinformowac szefowa o zwolnieniu. Spodziewalam sie ze nie bedzie zadowolona ale mocno sie tym nie przejmuje. Sama sobie na to zasluzyla za to jak bylo w poniedzialek. dzis przede mna 250 km jade na mazury do mojego ukochanego :-) nie wiem tylko jak przezyje 5 godzin jazdy autobusem bo dzis mi straszne mdlosci dokuczaja :-(

Fidelissa, scindapsus lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak ja pije mineralke ewentualnie sok żurawinowy, hmm no i jeszcze rozcieńczony sok jabłkowy mi wchodzi jakoś do picia nic więcej, słodkiego nie dam rady tknąć ,odpycha mnie po prostu od soków różnego typu... :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane!:) I mnie wczoraj złapały całodniowe mega mdłości myslałam że zdechnę! Dziś od rana tez lekko męczą ale chyba zaraz się wydłubie z łózka z koleżanką na spacerek. Muszę przed nia udawać i wymyslac choroby bo ciagle mnie ciagnie to na piwo to na solarium na bieganie itp a ja jeszcze ponad miesiać chce ukryć aż minie pierwszy trymestr.
    Pati co do sytuacji z pseudo koleżanką która opisałaś to doskonale rozumiem, Nie mam teraz czasu by opisać moją bo muszę się ogarniać ale mam bardzo podobną relację z siostrą cioteczną. Kiedyś przyjaciółki a teraz bezsłowna wojna. Jak wyszłam za mąż nie byłam do niczego potrzebna bo już nie wyszłam tak często nie pojechałam na dyskotekę, a jak poroniłam to u niej była nieschowana radość...brak słow trzeba olać takie szuje bo to zwykła zazdrość tylko niech sie zastanowią bo do złych ludzi złe wraca...
    Ble aż mi się mdłości nailiły. Buziaki dla mamusiek:*

xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik tak bywa z pseudo przyjaciółmi... Tzn to nie była moja przyjaciółka ,szkoda mi było dziewczyny chciałam jej pomóc, a t się tak odwdzięczyła...

Współczuję Wam dziewczyny mdłości, mam nadzieję, że przejdzie Wam tak szybko jak mi ,na szczęście ten etap już za mną jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 11:23

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane no dziś to mam mega mdlości i one nie są poranne, ale całodniowe hehe. No a co ciekawe mam apetyt, głodna jestem. Przechodze szybszym krokiem koło łazienki hehe. Muszę sobie kupić herbatkę imbirową, bo już wypiłam wszystko, ona mi pomagała.
    A dziś jeszcze musze wyleźć na miasto, bleee.
    Kochane trzymajmy się jakoś hehe.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:

Współczuję Wam dziewczyny mdłości, mam nadzieję, że przejdzie Wam tak szybko jak mi ,na szczęście ten etap już za mną jest :)

to pocieszające :) bo u Ciebie 8 tydzień tak? i juz po?

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was i Ja:)

Normalnie oszaleć można przez te mdłości. Mam tak jak Wy całodniowe, a wieczorem bardziej się nasilają,przecież nic tylko dobić jak Goplankę:P.
    Czy któraś wie do którego tygodnia ciąży będę się tak męczyć?
    Pozdrawiam Was.

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak ja też źle spałam w nocy, tzn albo coś z cisnieniem, tak na sercu mi ciężko było, budziłam się, ale czytałam, że ciśnienie nagle wzrosło z wtorku na środę i u mnie to na pewno było powodem.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Kuniak ja też źle spałam w nocy, tzn albo coś z cisnieniem, tak na sercu mi ciężko było, budziłam się, ale czytałam, że ciśnienie nagle wzrosło z wtorku na środę i u mnie to na pewno było powodem.
    no miałam dokładnie to samo i trochę mi to stracha napędziło,taki ciężar na klatce piersiowej a serce waliło tak że przez kołdrę było widać

Ale dziś mam wizytę to popytam co i jak,
    Choc jak uda nam się zobaczyc serduszko to moge o wszystkich pytaniach zapomniec :)

gg64l6d8uplrbvce.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunia ja jestem w 9 ,ale kończąc 8 tydzień ustąpiły mdłości :) a zaczęły się w 6 chyba, czyli 3 tygodnie i po, a w pierwzej ciązy tylko parę razy mi się zdarzyło, że rano mi bylo nie dobrze i to też 7-8tydzień i koniec :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z checia przejme od was mdlosci bo jak dotad nie mam zadnych :)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i ciągle zapominam się spytać, czy tylko ja mam tak, że na starcie dochodzę przy przytulankach.? hehe bo strasznie mnie to nurtuje, przepraszam za dosłowność, bo nie chcę nikogo urazić, ale wczoraj pierwszy raz od poczęcia się kochaliśmy i sru od razu, ja mogę jeden raz po drugim dochodzić, to samo miałam w pierwszej ciąży, że od razu.. któraś mamusia też ma takie rewolucje łóżkowe.? :P Wydaje mi się ,że chyba w podwoziu tam wszystko teraz tak bardzo wrażlwe i ukrwione i ,że to jest przyczyną, bo jednak to uciążliwe jest hehe w sensie, że nie mogę się skupić, bo odpływam...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja ci nie odpowiem,bo mnie wcale nie ciagnie do serduszkowania a i dobrze,bo biore lutke dopochwowo,wiec....:):):)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a Nas wczoraj poniosło, bo tak to ja nie miałam ochoty wcale, przez to złe samopoczucie itd ale taka fajna atmosfera była i mały spał, no to się skusiliśmy :) A u mnie nie ma żadnych przeciwwskazań :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak no zapytaj, trzymam mocno kciuki za wizytę <3
    Blue ja dopiero narzekałam na brak mdłości i przyszły na drugi dzień hehe.
    Pati nie odpowiem Ci, bo narazie choć nas ciągnie do serduszek, to się wstrzymujemy, bo najpierw wizyta i dzidzia najważniejsza heh.

relgkrhm1ojs0ctn.png
‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ