Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zauwazylam, ze duzo mniej mdlosci mnie mecza rano jak klade sie spac z pelnym zoladkiem. jesli z pustym to na bank bedzie mnie mdlic.

od dzis pije imbir zaparzony z miodem i od razu ulga!

Fidelissa, scindapsus lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiadomo fasolka najważniejsza :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana kup sobie prawdziwy imbir i zaparzaj jak ewelinka pisze z miodem albo normalnie do herbatki wkładaj bo w tych herbatkach imbirowych to bardziej smak niż sam prawdziwy imbir:)
    Rybka niektóre kobietki maja mdłości do końca ciąży haha pocieszyłam co?:D Ale to chyba skrajne przypadki, myslę że te najciezsze codzienne i całodzienne fale miną z koncem pierwszego trymestru:) Ale cieszmy sie z tych mdłości mój doktorek powiedział że to akurat najlepszy objaw

Rybka Nemo, Viviana, Fidelissa, scindapsus lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik:) pocieszyłaś mnie:). Dziś od rana piję herbatę z cytryną i nie jest tak źle, szału nie ma ale d.py też nie urywa:). Przepraszam za określenie:) Ale powoli mam już dość ciągłego leżenia z mdłościami.

Evik, Fidelissa, karmelek, Goplana lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez juz powoli mdlosci przechodzą, mam tylko wrażenie mulenia w żołądku i takiego jakby ciagle głodu.. Nie wiem jak to nazwać. Czasem mam na cos ochotę, ale zaraz przechodzi. Tez dzisiaj w nocy spać nie mogłam, głupoty mi sie tłukly po głowie...
    A i bol kręgosłupa jak ręka odjął, cZyli po prostu złe spałam. Za to ciągnie mnie w ok jajnikow. Coraz większa fasolka potrzebuje miejsca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 12:55

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KocieOczy wszystkiego najlepszego dla Ciebie i fasolinki:)

Aga gratuluje serduszka :)

U mnie z mdłościami było tak, że trwały 1,5 tygodnia, ale dały mi nieźle po dupie... Całymi dniami musiałam leżeć, bo jak tylko usiadłam to już mnie brało, do tego doszły wymioty. Masakra... ciesze się, że już przeszło i mam nadzieje, że tak zostanie. Tak się tylko zastanawiam czy aby na pewno były wywołane objawami ciążowymi, a nie braniem dupka, bo jak przestałam go brać to dwa dni i po mdłościach nie było śladu

KocieOczy lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia, wnosisz nadzieję do mojego życia!
    Ja od 3 dni zdycham. Mdłości, wymioty, ból głowy i wieczny głód.
    Nastawiałam się na kilka tygodni takiej męki, ale jest szansa, że skończy się to szybciej....

Fidelissa lubi tę wiadomość

• Paju Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś znowu miałam ciężką noc.. budziłam się co chwile.. masakra

Na szczęście rano się okazało, że mam wolne więc cieszę się bardzo bo w końcu się wyspałam :P

Odkryłam super lek na moje mdłości.. przynajmniej tak mi się wydaje.. sok pomarańczowy Riviva z Biedronki :P
    On jest taki lekko kwaskowy a nie taka słodycz jak niektóre i mogę go pić litrami, chyba na zakupy muszę się wybrać :)

Po ketchupie mam mdłości.. a musztardę mogłabym jeść i jeść.. wczoraj zajadałam się z mięskiem z mojego krupniku.. omomomomom
    Chyba zaraz pójdę się poczęstować :)

Pati a co do serduszkowania.. to ja nieraz mam gest i mąż ma :P o.!
    Bo mi się za bardzo nie chce.. co do kończenia w wstępnej to nie mam tego problemu.. ale jest inaczej.. nie wiem, może to moja psychika a może rzeczywiście jest jakaś różnica :P

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha oby jednak przyszło raz dwa. Mi się wydaje, że mój organizm dłużej by tego nie wytrzymał i musiało przejść

rwi37s6.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :) Radośnie chciałam zameldować, że na południu są krokusy i przyleciały bociany :D

Evik, Fidelissa, karmelek lubią tę wiadomość

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też przedwczoraj widziałam bociana :)
    No to się nachwaliłam brakiem mdłości, to teraz mam ;/ Rano mnie złapały razem z bólem głowy. Szczęście że B w domu to dostałam herbatkę i kanapkę do łóżka i przeszło. A hormony też buzują. Zdążyłam dzisiaj przelecieć przez każdy możliwy humor od śmiechu aż po płacz. I ogólnie mama mnie zdenerwowała, jestem wściekła, nawet obiadu nie zrobiłam bo nie. Na dodatek mi się shake'i z McDonalda po nocach śnią... A najbliższego mam 70 km ode mnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 14:36

Evik, Fidelissa lubią tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Evik Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe a ja bym wypiła kawę z McDonalda kocham ją i uwielbiam!:d Chociaż nie w sumie może teraz nie mam na nią ochoty:D wróciłam ze spacerku trochę chłodnawo dziś. Wcicnam dziś kanapki z żółtym serem a wieczorkiem śmignę do mamusi po łazanki z kapustą:D oglądamy dzis też nasze nowe mieszkanko <3 Wczoraj wzięłam pierwszy raz witaminki od ginka - Pregna i na wieczór miałam mega mdłości, to dziś boję się do nich podejśc bo nie wiem czy to nie przez nie tak się nasilają. Macie jakieś doświadczenia z tym?:)

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u mnie się rozkręca powoli - narazie ciężko mi chodzić po wszelkich sklepach spożywczych bo widoki i zapachy atakują z każdej strony i organizm każde mi stamtąd zwiewać.. jedyne co mi naprawde smakuje to wszystko co kwaśne - a własnie pochałaniam kwaśne żelki z biedronki .. niezbyt zdrowe ale taką ochotę miałam własnie na nie.. mniam

Fidelissa lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i ja! Co za ulga, dobrze mówiłyście, że będzie dobrze. Byłam na wizycie i ciąża nie jest obumarła czego się obawiałam. Ma się dobrze, serduszko pika, a wzrostu fasolka ma całe 7,5mm. Plamienia nadal są, nie wiadomo dlaczego, dostałam dufhaston dalej. Wyniki krwi ok, toxo- przebyłam, hiv nie ma, różyczka przebyta( nie wiem kiedy). Na razie kamień z serca.

Czarnaa94, xpatiiix3, Goplana, Maga31, Rybka Nemo, Fidelissa, Lavendula, anusiaa90, KocieOczy, karmelek, Aga89 lubią tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i super KasiaKa!:) gratulacje:*

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa super dobre wieści :)
    A ja dziś idę kupić sobie imbir na te mdłości, choć po herbacie z cytryna jest o wiele lepiej i kupie sobie oliwkę jakąś na brzuszek, bo mam tendencje do rozstępów i już trzeba się smarować.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju to ja chyba jakiś wyjątek, a raczej pechowiec, bo się nacieszyć sobą nie można...

Czarna o widzisz hehe ale przejdzie jeszcze, ponoć u niektórych mdłości dopiero występują 8-10 tydzień i szybko giną z resztą każda kobieta jest inna hehe a na tego shake'a z maka dawaj do Białego może się przejdziemy na spacer i obskoczymy maka i kfc hehe :D

Evik bierz witaminy w trakcie jedzenia ,bo będzie tak mdlić albo zmień jeżeli mimo to będzie dalej mdliło, bo najwidoczniej Twój organizm nie przyswaja zbyt dobrze ich, ja w pierwszej ciąży zmieniałam pare razy póki nie trafiłam na odpowiednie to i na czczo nie miałam mdłości po Nich, chyba znowu do femibionu 1 albo ladeevit, wrócę jak mi prenatal complex się skończy :P a w poprzednej ciąży mi bardzo pasowały ladeevit nie miałam po Nich żadnych rewolucji żołądkowych :P

KasiaKa super, gratulacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 15:09

Evik lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:

Czarna o widzisz hehe ale przejdzie jeszcze, ponoć u niektórych mdłości dopiero występują 8-10 tydzień i szybko giną z resztą każda kobieta jest inna hehe a na tego shake'a z maka dawaj do Białego może się przejdziemy na spacer i obskoczymy maka i kfc hehe :D

No właśnie najbliższego maka mam właśnie w Białym :D propozycja bardzo kusząca tylko szkoda że pogoda taka brzydka :P Jak będziemy już z fajnymi brzuszkami w lato to wpadnę i obskoczymy sklepy z ubrankami dla bobasów, kfc i maka też oczywiście :D

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    hehe a ja bym wypiła kawę z McDonalda kocham ją i uwielbiam!:d Chociaż nie w sumie może teraz nie mam na nią ochoty:D wróciłam ze spacerku trochę chłodnawo dziś. Wcicnam dziś kanapki z żółtym serem a wieczorkiem śmignę do mamusi po łazanki z kapustą:D oglądamy dzis też nasze nowe mieszkanko <3 Wczoraj wzięłam pierwszy raz witaminki od ginka - Pregna i na wieczór miałam mega mdłości, to dziś boję się do nich podejśc bo nie wiem czy to nie przez nie tak się nasilają. Macie jakieś doświadczenia z tym?:)

Ja kiedyś kilka poranków z rzędu (jeszcze przed ciążą) haftowałam po Vigorku :)
    Witamin nie można brać na pusty żołądek, albo liche śniadanie, bo może się skończyć kolorowo :) To głównie przez żelazo, ale też i cynk podobnie działa.
    Najlepiej je spożywać z najtłustszym posiłkiem w ciągu dnia.

Evik lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodam jeszcze do waszych wpisów, że magnezu też nie wolno jeść na czczo czy po lekkim śniadaniu bo efekt będzie przeczyszczający ..

Fidelissa, Goplana lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ