Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Viviana kup sobie prawdziwy imbir i zaparzaj jak ewelinka pisze z miodem albo normalnie do herbatki wkładaj bo w tych herbatkach imbirowych to bardziej smak niż sam prawdziwy imbir:)
Rybka niektóre kobietki maja mdłości do końca ciąży haha pocieszyłam co? Ale to chyba skrajne przypadki, myslę że te najciezsze codzienne i całodzienne fale miną z koncem pierwszego trymestru:) Ale cieszmy sie z tych mdłości mój doktorek powiedział że to akurat najlepszy objawRybka Nemo, Viviana, Fidelissa, scindapsus lubią tę wiadomość
-
Evik:) pocieszyłaś mnie:). Dziś od rana piję herbatę z cytryną i nie jest tak źle, szału nie ma ale d.py też nie urywa:). Przepraszam za określenie:) Ale powoli mam już dość ciągłego leżenia z mdłościami.
Evik, Fidelissa, karmelek, Goplana lubią tę wiadomość
Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają
Nasze kochane serduszko
https://www.maluchy.pl/li-69440.png -
Mnie tez juz powoli mdlosci przechodzą, mam tylko wrażenie mulenia w żołądku i takiego jakby ciagle głodu.. Nie wiem jak to nazwać. Czasem mam na cos ochotę, ale zaraz przechodzi. Tez dzisiaj w nocy spać nie mogłam, głupoty mi sie tłukly po głowie...
A i bol kręgosłupa jak ręka odjął, cZyli po prostu złe spałam. Za to ciągnie mnie w ok jajnikow. Coraz większa fasolka potrzebuje miejscaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 12:55
-
KocieOczy wszystkiego najlepszego dla Ciebie i fasolinki:)
Aga gratuluje serduszka
U mnie z mdłościami było tak, że trwały 1,5 tygodnia, ale dały mi nieźle po dupie... Całymi dniami musiałam leżeć, bo jak tylko usiadłam to już mnie brało, do tego doszły wymioty. Masakra... ciesze się, że już przeszło i mam nadzieje, że tak zostanie. Tak się tylko zastanawiam czy aby na pewno były wywołane objawami ciążowymi, a nie braniem dupka, bo jak przestałam go brać to dwa dni i po mdłościach nie było śladuKocieOczy lubi tę wiadomość
-
A ja dziś znowu miałam ciężką noc.. budziłam się co chwile.. masakra
Na szczęście rano się okazało, że mam wolne więc cieszę się bardzo bo w końcu się wyspałam
Odkryłam super lek na moje mdłości.. przynajmniej tak mi się wydaje.. sok pomarańczowy Riviva z Biedronki
On jest taki lekko kwaskowy a nie taka słodycz jak niektóre i mogę go pić litrami, chyba na zakupy muszę się wybrać
Po ketchupie mam mdłości.. a musztardę mogłabym jeść i jeść.. wczoraj zajadałam się z mięskiem z mojego krupniku.. omomomomom
Chyba zaraz pójdę się poczęstować
Pati a co do serduszkowania.. to ja nieraz mam gest i mąż ma o.!
Bo mi się za bardzo nie chce.. co do kończenia w wstępnej to nie mam tego problemu.. ale jest inaczej.. nie wiem, może to moja psychika a może rzeczywiście jest jakaś różnica
-
Ja też przedwczoraj widziałam bociana
No to się nachwaliłam brakiem mdłości, to teraz mam ;/ Rano mnie złapały razem z bólem głowy. Szczęście że B w domu to dostałam herbatkę i kanapkę do łóżka i przeszło. A hormony też buzują. Zdążyłam dzisiaj przelecieć przez każdy możliwy humor od śmiechu aż po płacz. I ogólnie mama mnie zdenerwowała, jestem wściekła, nawet obiadu nie zrobiłam bo nie. Na dodatek mi się shake'i z McDonalda po nocach śnią... A najbliższego mam 70 km ode mnie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 14:36
Evik, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
hehe a ja bym wypiła kawę z McDonalda kocham ją i uwielbiam!:d Chociaż nie w sumie może teraz nie mam na nią ochoty:D wróciłam ze spacerku trochę chłodnawo dziś. Wcicnam dziś kanapki z żółtym serem a wieczorkiem śmignę do mamusi po łazanki z kapustą oglądamy dzis też nasze nowe mieszkanko Wczoraj wzięłam pierwszy raz witaminki od ginka - Pregna i na wieczór miałam mega mdłości, to dziś boję się do nich podejśc bo nie wiem czy to nie przez nie tak się nasilają. Macie jakieś doświadczenia z tym?
-
no u mnie się rozkręca powoli - narazie ciężko mi chodzić po wszelkich sklepach spożywczych bo widoki i zapachy atakują z każdej strony i organizm każde mi stamtąd zwiewać.. jedyne co mi naprawde smakuje to wszystko co kwaśne - a własnie pochałaniam kwaśne żelki z biedronki .. niezbyt zdrowe ale taką ochotę miałam własnie na nie.. mniam
Fidelissa lubi tę wiadomość
-
Jestem i ja! Co za ulga, dobrze mówiłyście, że będzie dobrze. Byłam na wizycie i ciąża nie jest obumarła czego się obawiałam. Ma się dobrze, serduszko pika, a wzrostu fasolka ma całe 7,5mm. Plamienia nadal są, nie wiadomo dlaczego, dostałam dufhaston dalej. Wyniki krwi ok, toxo- przebyłam, hiv nie ma, różyczka przebyta( nie wiem kiedy). Na razie kamień z serca.
Czarnaa94, xpatiiix3, Goplana, Maga31, Rybka Nemo, Fidelissa, Lavendula, anusiaa90, KocieOczy, karmelek, Aga89 lubią tę wiadomość
-
Paju to ja chyba jakiś wyjątek, a raczej pechowiec, bo się nacieszyć sobą nie można...
Czarna o widzisz hehe ale przejdzie jeszcze, ponoć u niektórych mdłości dopiero występują 8-10 tydzień i szybko giną z resztą każda kobieta jest inna hehe a na tego shake'a z maka dawaj do Białego może się przejdziemy na spacer i obskoczymy maka i kfc hehe
Evik bierz witaminy w trakcie jedzenia ,bo będzie tak mdlić albo zmień jeżeli mimo to będzie dalej mdliło, bo najwidoczniej Twój organizm nie przyswaja zbyt dobrze ich, ja w pierwszej ciąży zmieniałam pare razy póki nie trafiłam na odpowiednie to i na czczo nie miałam mdłości po Nich, chyba znowu do femibionu 1 albo ladeevit, wrócę jak mi prenatal complex się skończy a w poprzednej ciąży mi bardzo pasowały ladeevit nie miałam po Nich żadnych rewolucji żołądkowych
KasiaKa super, gratulacjeWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 15:09
Evik lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
xpatiiix3 wrote:
Czarna o widzisz hehe ale przejdzie jeszcze, ponoć u niektórych mdłości dopiero występują 8-10 tydzień i szybko giną z resztą każda kobieta jest inna hehe a na tego shake'a z maka dawaj do Białego może się przejdziemy na spacer i obskoczymy maka i kfc hehe
No właśnie najbliższego maka mam właśnie w Białym propozycja bardzo kusząca tylko szkoda że pogoda taka brzydka Jak będziemy już z fajnymi brzuszkami w lato to wpadnę i obskoczymy sklepy z ubrankami dla bobasów, kfc i maka też oczywiściexpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Evik wrote:hehe a ja bym wypiła kawę z McDonalda kocham ją i uwielbiam!:d Chociaż nie w sumie może teraz nie mam na nią ochoty:D wróciłam ze spacerku trochę chłodnawo dziś. Wcicnam dziś kanapki z żółtym serem a wieczorkiem śmignę do mamusi po łazanki z kapustą oglądamy dzis też nasze nowe mieszkanko Wczoraj wzięłam pierwszy raz witaminki od ginka - Pregna i na wieczór miałam mega mdłości, to dziś boję się do nich podejśc bo nie wiem czy to nie przez nie tak się nasilają. Macie jakieś doświadczenia z tym?
Ja kiedyś kilka poranków z rzędu (jeszcze przed ciążą) haftowałam po Vigorku
Witamin nie można brać na pusty żołądek, albo liche śniadanie, bo może się skończyć kolorowo To głównie przez żelazo, ale też i cynk podobnie działa.
Najlepiej je spożywać z najtłustszym posiłkiem w ciągu dnia.Evik lubi tę wiadomość