X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen trzymam kciuki :))

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa trzymaj sie :))

qq87j44jhto0od0f.png

• Madlen222 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonie ale to tak nie działa. Jak juz raz nacisniesz to dalsze naciskanie nic nie da. Dziewczyny jak przestaje boleć to jest cudnie ale jak boli to się ruszyć nie mogę. Jak okres tyle ze 50x mocniej

relgh3714vlmssyj.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was kupowała takie majtki poporodowe?

http://www.ceneo.pl/Akcesoria_dla_mamy;szukaj-majtki+poporodowe+hartmann?se=HAWB-G_CBEwEx9VLg3PmNMsuYNmaiX-8&gclid=CNaU_Pra9MACFc7HtAodWnAA9A

Nie wiem które one sie czymś różnią?

qq87j44jhto0od0f.png

• Eve Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poproś może niech ktoś ją zawoła?

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag my tez planujemy rodzic na Zelaznej i po SR takie rzeczy oprocz tych z listy polecila miec polozna:
    Woda mineralna 2/3 butelki
    Kubek
    Cukierki jakies, bo podczas porodu nie mozna nic jesc, ale cukierki mozna ssac :)
    Wazeline badz pomadke do ust (od oddychania, parcia i darcia czesto zasychaja i pekaja usta)
    Jakies suche zarcie zeby po zaraz sobie wsunac
    Mozna zabrac plyte CD z muza dla mamy :) mozna sobie puscic dla relaksu
    Wate (do przemywania pupci po smolce. Ona mowi ze chusteczki nawilzane nie daja takiego efektu jak wata namoczona w wodzie) ze smolka sie ciagnie itp
    Monety zeby ewentualnie moc korzystac z automatu to herbaty, kawy itd..
    Dobrze tez sobie naszykowac wczesniej ciuchy, ktore chcesz ubrac przy wyjsciu ze szpitala. Bo pozniej jak facet bedzie mial Ci je wybrac i przywiezc to rozne smieszne rzeczy dowoza ;)
    Paru rzeczy nie moge sie doczytac bo niektore notatki robil moj maz :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 13:40

Mag.1990, Maga31, sylvi lubią tę wiadomość

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaszka dzieki;) Jakby coś Ci jeszcze wpadło w oczy to daj znać:)

edit: jakbyśmy miały dokładnie w terminie rodzić to widzimy się w szpitalu hehe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 13:39

Milaszka lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen trzymaj się kochana. Trzymam kciuki mocno za dobry poród.

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się zaczęło ,a u mnie wczoraj przez jakieś 3-3,5h były mega reguralne co 2,30-40min i trwały co raz dłużej a ucichły jednak nad ranem, oby i Twoje maluszki zaczekały, ale pewnie jak się zaczęło to już dupa zimna u Ciebie ,ale cieszę się maluszki będą za parę godzin juz z Toba :*** kurde no to lipa ale krzycz powinny zaraz przyjść ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nastka151 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen wydrzyj się porządnie to napewno sie ktoś zjawi nawet po to żeby opierdzielić że trzeba być ciszej.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaproszenia przyjęłam wszystkie co dostałam:)

Fidelissa lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo właśnie pomadka, muszę zapisać :] ja mam zapisany sok owocowy bo wtedy też trochę sił wraca jak się słodkiego napijesz a nie wody :] i batoniki musli mam na liście. Przed porodem jak się dostanie skurczy dobrze jest zjeść sobie jakąś kolację/śniadanie/obiad bo nie wiadomo za ile później będzie nam dane zjeść coś.

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uważam, że pępkowe jest ok,pod warunkiem, ze sie faceci po nocy do rana nie włóczą. Zresztą u nas syn 7 letni bedzie też potrzebował opieki - mamy dziadków, ale on ostatnio wymaga więcej uwagi i myślę, ze to właśnie związane z faktem, iż niedługo w domu bedzie bobas. no i na pewno bedzie chciał mnie odiedzić w szpitalu i zobaczyć braciszka, a do tego ja nie tknę szpitalnego żarcia, więc mąż wie, że będzie mógł kilka drinków wypić i tyle.

fakt, że to lepiej jak się jest jeszcze w szpitalu, bo po powrocie z maluszkiem do domu to już nie będzie kiedy prze pierwsze tygodnie, a potem to sory, ale ja jeszcze uniwerek mam i małż w kondycji musi być co by sie dwójką zająć i jeszcze mi na karmienie pewnie dowieźć

Maga31, Dotty84, sylvi, Fidelissa, e_v_e lubią tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Milaszka dzieki;) Jakby coś Ci jeszcze wpadło w oczy to daj znać:)

edit: jakbyśmy miały dokładnie w terminie rodzić to widzimy się w szpitalu hehe.

Spoko :) bede pisac jak cos mi sie przypomni. W tygodniu mam miec spotkanie z polozna, moze ona jeszcze doradzi co wziac :)

Matko, Madlen, chyba dzis bede o Tobie caly czas myslec! Mam tylko nadzieje że z tych emocji nie urodze razem z Toba :P

Kurde, to chyba ten moment zebym w koncu spalowala torbe do szpitala

Mag!!! A na kiedy masz termin :)? Super jak bysmy sie spotkaly. Chcesz prywatna polozna?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 13:46

• Jula222 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen Trzymaj się! :):* Jesteśmy z Toba :*

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • madziulka112 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja co do pępkowego ostatnio pokłóciłam się z teściem, bo on ma jeszcze poglądy z czasów jak faceci nie byli wpuszczani na porodówkę, no to co mieli wtedy robić...? Pójść i się upić, ale teraz też kobieta w szpitalu potrzebuje pomocy bo z dzieckiem jest cały czas, kiedyś chyba było tak że dzieckiem zajmowały się pielęgniarki i przynosiły matce tylko na karmienie. Ale co ja tam wiem, nie mam doświadczenia i głupia jestem. Oni (teść i teściowa wiedzą lepiej)...

Ogólnie to nie mam nic przeciwko, pod warunkiem, że ja na tym nie ucierpię i otrzymam taką pomoc jakiej oczekuje.

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • Madlen222 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na ktg

Milaszka, Mag.1990, Fidelissa, Florentine, e_v_e lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen powodzenia! Wygląda na to, że jeszcze chwila i będziesz MAMĄ!!! :)
    Niecierpliwa powodzenia, oby Ci pomogli!

Oj ale się dzieje, ja też w nocy sprawdzałam czy Pati już urodziła.
    Ale to są emocje, nawet jeśli jeszcze nie o mnie chodzi!!!

Co do pępkowego, to mój twierdził, że jak tylko młody się urodzi, to on idzie z kolegami oblać narodziny syna. Ale wybiłam mu to z głowy, bo będę rodziła w szpitalu oddalonym 35km od domu, jak pójdzie pić, to nie przyjedzie do mnie przez nastepną dobę, a teraz jak grozi mi cesarka, to tym bardziej będę go potrzebowała, żeby mi pomógł z dzieckiem, poodbijał po karmieniu itp.

Ustaliliśmy, że opić syna będzie mógł jak już wrócimy do domu, wtedy zaprosi kumpli do baru, bo ja nie chcę użerać się z pijanymi facetami w domu. A na pewno nie zamierzam nic gotować na zagrychę, ani ryzykować że zarzygają świeżo wyremontowaną chatę.

A to my w 33tc:
    fdadc72a7996cd2am.jpg

Jak tak patrzę na zdjęcie to brzuch wydaje mi się nieduży, a siedzi w nim Szymek, który pewnie ma już jakieś 2,5kg :)

Mag.1990, xpatiiix3, Viviana, Marzena27, zupaztytki, Maga31, mada_lena, Dotty84, Fidelissa, Florentine, Amnezja, e_v_e, anusiaa90, Rybka Nemo, Agusia ;) lubią tę wiadomość

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 listopad wg USG, 4 listopad wg OM.

Położnej nie biorę, bo mojego M. mama jest położną i wpadnie do nas zaraz po porodzie zrobi "przeszkolenie" dokładne, a ten czas w szpitalu jakoś damy radę. :)
    Milaszka wrote:
    Spoko :) bede pisac jak cos mi sie przypomni. W tygodniu mam miec spotkanie z polozna, moze ona jeszcze doradzi co wziac :)

Matko, Madlen, chyba dzis bede o Tobie caly czas myslec! Mam tylko nadzieje że z tych emocji nie urodze razem z Toba :P

Kurde, to chyba ten moment zebym w koncu spalowala torbe do szpitala

Mag!!! A na kiedy masz termin :)? Super jak bysmy sie spotkaly. Chcesz prywatna polozna?

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nadrobiłam ten weekend :)
    Ło matko, co za przeboje tu na forum! Dobrze, że wszystko ok i żadna jeszcze się nie rozpakowała, ale faktycznie, niedługo nas to czeka...

Alka - gratulacje z okazji ślubu! - Dużo szczęścia i zdrowia dla Was na nowej drodze życia :)

Trzymam kciuki za dziewczyny w szpitalach!

Pati - dobrze, że pojechałaś na IP i wiesz już jaki postęp u Ciebie...Mam znajomą co w drugiej ciąży dochodziła do 34 tyg i urodziła zdrowego synka :) U Ciebie też będzie dobrze! Leż, odpoczywaj i nabieraj sił

Madlen - my z siostrą (ciąża bliźniacza) urodziłyśmy się dokładnie w 33 tyg i obie ważyłyśmy 2100 g :) Dobrze, ze u Ciebie obydwoje odwrócili się już główkowo, będzie łatwiej :)
    My to w ogóle rodziłyśmy się w stanie wojennym, na oddziale był tylko 1 lekarz i jak mama urodziła siostrę, to położna nie chciała uwierzyć, że mama jest w ciąży bliźniaczej i zbyła mamę, słowami, że jest w szoku poporodowym twierdząc, ze chce rodzić jeszcze drugie dziecko... (!)
    Wiadomo, sprzętu takiego jak dziś nie było, w każdym razie ja urodziłam się uwaga: 1:50 godz później i wychodziłam nóżkami... Leżałam później w inkubatorze :) a siostra nie musiała.
    No ale teraz czasy się zmieniły, mamy lepszą opiekę, więc wszystko będzie dobrze :)

Miłego dnia!

Fidelissa lubi tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
‹‹ 1335 1336 1337 1338 1339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ