X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    wywaliłam się ze schodów...
    teraz leżę i boję się ruszyć... brzuch mnie co prawdanie boli, mała kopała, ale ja i tak się boję.. zastanawiam się co robić.. może jechać do lekarza i to sprawdzić??
    upadłaś na brzuszek czy na tyłek, bo jak na brzucholka to ja bym pojechała. zadzwoń chociaż i spytaj co masz zrobić

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek, ale uderzyłaś się w brzuch? Mocno sie poturbowałaś ?Jeśli masz byc spokojniejsza, to jedż do lekarza.

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK tak, na Polnej. Dlaczego w Szamotułach? Jakby co, to miałam naprawdę dobrą opiekę, w porównaniu do tego, co dziewczyny piszą, to nie da się tego opisać.

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek, ja bym poszla na ip..

• FK81 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Óptimus zimne to nie, ale ja mam poty menopauzalne ;p od 2 tyg w nocy;p.
    Średnio 2 , 3 razy w nocy piżamę przebieram, bo cały przód mokry.. Spię pod mega cieńką kołdrą, okno uchylone, a i tak się pocę.

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinsleepe gdybym nie znała tego lekarza to bym ufala w to co mi przepisał.. Ale znam ja i muszę sto razy sprawdzic co mi daje..

Nata mój mówi ze pepkowe musi być ale znając jego to jak przyjdzie co do czego to na krok od nas nie odejdzie :) zawsze dużo mówi ze będzie pić wiec przypuszczać ze teraz będzie tak samo :)

Karmelek jak będzie bolalo a dzidzia nie będzie się zala tak jak wczesniej to lec na IP

Nata lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • Fidelissa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    wywaliłam się ze schodów...
    teraz leżę i boję się ruszyć... brzuch mnie co prawdanie boli, mała kopała, ale ja i tak się boję.. zastanawiam się co robić.. może jechać do lekarza i to sprawdzić??
    Karmelem jedz niech potwierdza ze wszystko ok

qq87j44jhto0od0f.png

• maaartinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen trzymamy kciuki :)

201411191762.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinsleepe, bo do Szamotuł się przeprowadzamy, mąż ma tam pracę na 3 zmiany, ciężko nam będzie z 2 dzieci żyć jak do tej pory czyli razem tylko w trybie weekendowym dalej. Boję się , że do Poznania mogę nie dojechać na czas, poza tym mąż by mnie wtedy nie za często odwiedzał, musiałby być z Małym w Szamotułach, mały tam przedszkole ma..
    Póki jestem w Poznaniu , a przeprowadzka niebawem, czuję się pewnie, wiedząc , że Polna pod ręką, jak co nawet na piechotę bym doszła, bo blisko;), a jeśli poród przed czasem(odpukać) to tylko tam.

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • karmelek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, na brzuch na szczęście nie.. zjechałam z trzech ostatnich stopni i na tyłek klapłam.. na ip nie pojadę bo mam 50km. ale mój lekarz dziś przyjmuję.. na razie nic się nie dzieje ale boje się żeby w nocy mnie nie złapało..

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jestem jakas inna...bo I noce nieprzespane bo raz zimo, raz goraco I boli wszystko...juz chcialabym urodzic, bo jestem wykonczona, bez sil...

Karmelek, no to idz do lekarza, bedziesz spokojniejsza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 14:46

• Fidelissa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Aha,chcialam Was podpytac,macie moze zimne poty!Jak cos wstane,nie wazne czy cos robie konkretnego czy nie,zalewaja mnie ziimne poty...masakra jakas!!!
    Mnie gorące i duszno mi...
    Nie muszę wstawać wystarczy ze leżę....

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Florentine Ekspertka

Wysłany: 22 września 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedź bo mimo iż nie boli to nigdy nic nie wiadomo...
    Madlen i jak tam?????? Ale emocje :) mnie strasznie bolał brzuch po tym drugim ktg, okazało się, że mała tak mi poskakała po jelitach, że biegunki dostałam :/ Ale tak sobie wyobrażam bóle porodowe...

Listopadówka/Wrześniówka 2014r. b95lnsr.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Vivi boli Cie jak na @?
    tak jak na @ tylko mocniej o wiele parcie na siku i ból w krzyżu brzuch nie spuna się ja tego nie czuję macam i miękki i co to znaczy nie wiem.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponawiam pytania zakupowe:

- wanienka na sztelażu czy cos polecacie? 86cm? 99cm czy 110?jaka wielkość? Firma?

- jakie majtki poporodowe hartmana siateczkowe?

maaartinka lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wanienki to się nie znam na tych na stelazu mam zwykłą, a majtki kupiłam zwykłe jednorazowe ,ale polecają te Hartmanna właśnie dziewczyny ;)

Fidelissa lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, jak ja Wam zazdroszcze, ze niektore z Was juz w 33 tyg... ja juz od zmyslow odchodze!
    Florentine, fajnie, ze wiesz, kiedy porod...nie obrazilabym sie, jakby moj Maly urodzil w 36-38 tygodniu....

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Ponawiam pytania zakupowe:

- wanienka na sztelażu czy cos polecacie? 86cm? 99cm czy 110?jaka wielkość? Firma?

- jakie majtki poporodowe hartmana siateczkowe?
    Oj polubilo mi się.. Ja kupuje zwykła w smyku 102cm i do tego toczka :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek, lepiej sprawdzic.. Bo mimo iz nic nie boli to np. łożysko moze sie odkleic.. :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, jak u Ciebie? Wszsytko ok?

‹‹ 1337 1338 1339 1340 1341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ