X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza, mówi, że wszystko jest ok i mogę sobie dalej pracować. Jeszcze 3 tygodnie do zwolnienia. A ja ledwo żyję. Spałabym całymi dniami

Goplana, xpatiiix3, Agusia ;), anusiaa90, mada_lena, Maga31, Amnezja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynka,no Ty jestes jakas Terminatorka! Ja juz butow nie zawiaze bez pomocy,a Ty jeszcze 3 tyg w pracy!!!!Zazdroszcze zdrowka,kondycji i oczywiscie mozliwosci pracowac ;-) Ja kocham moja prace i rozpaczam,ze nie moge pracowac...:-(

• Mamadomina Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka wrote:
    Duzy chlopak, moj tez duzy. Byl juz ladnie glowka do dolu ale się przekrecil i jest w poprzek od wczoraj.

Powiem ci ze nie zawsze jest tak pieknie, mnie trzymali cala noc w bolach i czekalam na cc ale rano jak mnie wzieli nawet mi czop nie odszedl pozamykana bylam do konca zero rozwarcia. Wiec nawet jakbym miala rodzic sn to nie mualabymnszans bo jak??

No wiem właśnie....no nic teraz to nie możemy nic zrobić tylko czekać

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus wszystkiego mi możesz zazdrościć, ale na pewno nie kondycji. Sapię jak lokomotywa i porządnie już się mecze. Nie wiem, jak ja rodzić będę, bo kondycja poszła sobie w las...

• santoocha Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pampersów, to ja kupiłam póki co paczkę jedynek 2-5kg (do szpitala), i dwie wielkie paczki dwójek (3-6kg). A potem nie wiem. Skoro mam urodzić klocka ok 4,5kg, to w dwójkach też za długo nie pośmiga.
    O Dadach słyszałam już niejednokrotnie że są super, ale od rozmiaru 4 wzwyż.

Ja na razie z laktatorem się wstrzymuję, zobaczymy jak będzie po porodzie.

Dziś przyszła komoda dla małego i materacyk. W domu obejrzę, pewnie dziś złożymy, więc zacznę prasować ciuszki. Choć to pewnie w weekend, bo w tygodniu wracam do domu ok 20, raczej mi się nie będzie chciało.. ;)

lkc, mada_lena, Maga31, Fidelissa, Eve lubią tę wiadomość

• Goplana Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, musiałam dzisiaj odwołać usg spojenia, gdzie przy okazji podejrzelibyśmy małego :), nawet wizytę musiał mi telefonicznie przekładać mąż, bo mam kompletny bezgłos i bym się nie dogadała :). Co za cholera, no!
    w dodatku mąż idzie dzisiaj sam do szkoły rodzenia...
    Mam nadzieję, że będzie dobre notatki robił, a nie tak jak na zajęciach z karmienia piersią, że zasnął tak, że prowadząca kazała go nie budzić :/

Mam problem w pakowaniu torby do szpitala...
    - jak pakujecie wysterylizowane butelki - w torebki plastikowe, czy jak?
    - bierzecie całe opakowania podpasek, podkladów, wkladek laktacyjnych, pieluszek? - te kartoniki/paczki zajmują strasznie dużo miejsca...

ÓptimusPrime, lkc, mada_lena, Maga31, Eve lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marynka wrote:
    Optimus wszystkiego mi możesz zazdrościć, ale na pewno nie kondycji. Sapię jak lokomotywa i porządnie już się mecze. Nie wiem, jak ja rodzić będę, bo kondycja poszła sobie w las...
    Marynka, pracujące ciężarne ponoć łatwiej rodzą! (tego się trzymam, nie mam wyjścia ;) )

Agusia ;), Goplana, ÓptimusPrime, Eve lubią tę wiadomość

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no skończyłam kolejną chmurkę z fomum naszego:) Kto poznaję?

2vj4cqd.jpg

Mamadomina, Goplana, ÓptimusPrime, Dotty84, Marzena27, anusiaa90, xpatiiix3, Maga31, Amnezja, Fidelissa, Florentine, natasza82, sylvi, Eve lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka,widze'ze masz takie samo lozko jak ja,w kazdym badz razie obicie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana,ja wlasnie dzis dopakowalam swoja torbe na amen (oprocz dokumentow,bo jeszcze potrzebuje )
    Wiec mam niewielka torbe sportowa dla Malego i tam mam ciuszki,reczniki,kocyk,czapeczki i kupilam male opakowania kosmetykow dla Maluszka z babydream,takie jak na podroz,wszystko w malej kosmetyczce.
    Kosmetyczke rozmiarem A4 zapakowalam podklady do przewijania,20szt pampersikow (to wszystko mam po 5 szt popakowane w foliowych woreczkach,aby mniej miejsca zajelo),podklady poporodowe mam w calosci na dnie.
    Moja torba plazowa,malo rzeczy jakos wyszlo (chociaz kubek,sztucce i talez tez wcisnelam) i moja kosmetyczka,gdzie wsio mam popakowane w takie pojemniki do samolotu.
    Wszystko raczej w woreczkach,aby szybko wyjac.
    Aha,i w kazdej torbie lista rzeczy,co gdzie sie znajduje. Jakbym nie ja miala w nich grzebac! ;-)

Goplana, blue00, Agata92, Dotty84, Maga31, Fidelissa, Florentine, Milaszka lubią tę wiadomość

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka wrote:
    Nooooooo...bpowiem wam ze nasza lista jest imponujaca i dluuga a niech jeszcE nazekaja na niz demograficzny :/
    bo teraz wyż lat 80tych rodzi:)

Maga31 lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlen1705 wrote:
    Mam do Was pytanie odnośnie znieczulenia na porodzie? Co myślicie? Lepiej zdać się na naturę? od paru dni męczy mnie ten temat;) jeżeli gdzies był już poruszany to przepraszam :)
    położna w szkole rodzenia powiedziała, że jak dają, to brać. pozytywy zdecydowanie wyprzedzają potencjalne negatywy (spowolnienie akcji porodowej np.).

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupiłam tylko jedno opakowanie tych siateczkowych, resztę wezmę bawełnianych, w ogóle muszę dokończyć wyprawkę ale poczekam na październik, i mam nadzieje, że zamknę temat wyprawki:) najgorzej martwi mnie łóżeczko i remont, mąż mówi, że ogarnie sam w listopadzie ja już nie będę się nadawała, no cóż muszę zaufać, reszta będzie ogarnięta.

Jak byłam w sklepie poszłam na dział słodkości i prawie a kupiłabym batonika ehhh, nie pamiętam jak smakuje słodkie :(. :(. :(.... ale jak zobaczyłam ilość węglowodanów szybko wiedziałam, że muszę je odłożyć na półkę :(.

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus - WOW! :) Jestem pod wrażeniem, szczególnie tej listy!
    Czyli jednak lepiej rozparcelować na poszczególne torebki.

jftycms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz,Goplano,jestem control freak z natury,musze zawsze wiedziec co sie dzieje :-)
    Poza tym,wiele lat jezdzimy na wakacje samochodem i wszystko wozimy swoje (jedzienie,gary,talerze,kuchenke,czajnik itp) i nauczona jestem,ze wszystko musi byc posegregowane,podpisane,poukladane,bo nie ma czasu myslec,gdzie co jest.
    Nawet mam siatki miastami opisane :-) Oszczedzamy wiele czasu :-)

jedyne mam obawy,ze przy dziecku bedzie chaos,a ja nie bede potrafila zapanowac nad nim:-)

Goplana, mada_lena, Maga31, Amnezja, Fidelissa lubią tę wiadomość

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Nastka,widze'ze masz takie samo lozko jak ja,w kazdym badz razie obicie :-)

haha no ja też takie mam :P

rwi37s6.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.mojewypieki.com/przepis/prosty-placek-z-gruszkami

Dziewczyny myślicie, że można zjeść kawałek takich pyszności, oczywiście bez cukru pudru.... ślinka mi leci

Dotty84 lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia zjedz:)

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Evik Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjedz Agusia

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znaczy najpierw muszę zrobić hihi i nie wiem czy będę mogła zjeść jak zrobię czy mąż całą zje :) niby gruszki można jeść

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
‹‹ 1382 1383 1384 1385 1386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ