X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • caśka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina wrote:
    Szyjka trzyma, ale rozpulchniona jest. Synuś waży 2800 kg i jest nadal do góry główką. Nie zdecyduje sie na próbę porodu pośladkowego a tak nie chcę mieć cesartki, buuuuu

Duzy chlopak, moj tez duzy. Byl juz ladnie glowka do dolu ale się przekrecil i jest w poprzek od wczoraj.

Powiem ci ze nie zawsze jest tak pieknie, mnie trzymali cala noc w bolach i czekalam na cc ale rano jak mnie wzieli nawet mi czop nie odszedl pozamykana bylam do konca zero rozwarcia. Wiec nawet jakbym miala rodzic sn to nie mualabymnszans bo jak??

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina, ale wielki ten Twój synek!

Ja przez dietę zaczęłam się bać, że do 3 kg nie dobije (a uwierzcie mi, na oddziale większość dzieci była poniżej, chociaż dużo mam przed porodem słyszało na podstawie usg, że będzie duże).
    Kolejne USG mam 6.10 (tzn. jak idę znowu do szpitala) i mam nadzieję, że pięknie przybierze :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jestem ciekawa,ile to moje Dziecie bedzie wazyc na kolejnej wizycie i co moja lekarka powie na rozbieznosc tygodniowa w 500gr :-D Gorzej bedzie,jak sie okaze,ze bedzie wazyl 1600 u niej,czyli tyle,co 3 tyg temu w szpitalu:-D :-D:-D

• Evik Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen przepiekne dzieciaczki:) Dziewczyny czy wasze maluszki tez sa tak bardzo ruchliwe? Wydawało mi sie ze na tym etapie ruchy sa słabsze bo dzieci maja mniej miejsca a u mnie wrecz przeciwnie mala tak sie wiersci kopie non stop ja czuje nieraz bardzo bolesnie, czy to normalne? Do tego zauważyłam że brzuch mi opadł na dól. Mój ginek akurat wylecial za granice na urlop bo inaczej to chyba bym zadzwonila;/
    A i widze ze sporo z Was jednak kupuje posciel juz na poczatek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 11:45

Madlen222 lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik moja tez jest baaaardzo energiczna :) i tez mnie czasem zaboli.
    Mało miejsca ale fika nadal :)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik moja wieczorami ma takie akcje z kopaniem :) aż bolesne to jest ;)

pościel kupiłam, starszego syna od razu pod kołderką kładłam, teraz mam też ten kombinezon, zobaczymy w czym będzie wygodniej ;)

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też ruchliwa :) teraz właśnie grzebie mi rączkami w szyjce...

rwi37s6.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wycisza się tylko wieczorami no chyba ze się położę na prawym boku to mnie tak po żebrach nawala że muszę zmienić pozycję i jest cisza

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie skończyłam sprzątać, masakra porządki nie są dla mnie, ledwo żyję, plecy mnie bolą, synek się wierci, wypycha i dostał czkawki...

Poleżę trochę i idę na miasto mam nadzieje, że słońce nie zajdzie, jak na razie 50 % planu wykonane :)

Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a moj wczoraj byl wyciszony, dzis jak juz pisalam dal popis, teraz spi chyba...zobacze jak wieczorem...
    Jak ja juz chce mietolic malego....a mam jeszcze tyyyle czekania....byle by ie do grudnia...

mada_lena lubi tę wiadomość

• Evik Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki kochane za odpowiedzi:*

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Was też tak pępki bolą?? Od dwóch dni boli okropnie nei wiem czy mi tam młoda coś wciska czy coś ale wytrzymać nie idzie momentami

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zamierzam kupić laktator ręczny z aventu :)

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    Was też tak pępki bolą?? Od dwóch dni boli okropnie nei wiem czy mi tam młoda coś wciska czy coś ale wytrzymać nie idzie momentami

Boli, boli. I od pepka na boki. Mam przepuklinę ....

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka, mnie pępek nigdy nie bolał, może masz przepuklinę jak Madalena?

Mój synek jest bardzo ruchliwy i potrafi matkę dotkliwie skrzywdzić ;)

Brzuszek może już powoli się obniżać. Mój od leżenia powędrował wyżej i zrobił się mniejszy, jak byłam na fenoterolu. Jak się dużo chodzi, to te skurcze jakby ciągną brzuch w dół i robi się bardziej szpiczasty.

Wczoraj pytałam gina o ból spojenia i w pachwinach, czy możliwe, że mały się ciśnie (nie miałam badania, byłam tylko na ktg i zapytałam jak podszedł na chwilę). Powiedział, że nie, że na tym etapie to już kompletnie normalne, miednica się szykuje.

mada_lena lubi tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina wrote:
    Jak się nie przekręci to jade do innego szpitala, tam gdzie tną. I spokojnie nie mówię o przekręcaniu na siłę, pochodzę trochę na rękach i może zadziała ;)...żartuję rzecz jasna

Podobno leżenie na lewym boku powoduje odwrócenie się dziecka, ale kto wie. No i do 36 tyg ma czas.

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluch często "siedzi" po lewej stronie brzucha, wiec nie lubi jak leżę na tym boku, wierci się wtedy, jak leżę na prawym jest "łagodniejszy" dla mamusi, jejciu jak mi się nie chce iść na to miasto ehhh, a muszę zakupy zrobić i wysłać L4 do pracy

mada_lena, Fidelissa lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś każą chodzić lub siedzieć by nie uciskac nerek. Ja bym pospala bo wymeczona. Odstawili leki zobaczymy jak nerki sobie radzą. Po rozkurczowych brzusio miękki jak nigdy. Mam wypić dziś 3litry samej wody. Opuchnięta jestem od tej wody i sikam co chwile ale to konieczne. Mezo wziął urlop siedzi ze mną a i w pracy nie mógłby się skupić. Jestem juz dzis spokojna. Nagadali mi nieco kilku lekarzy już że najgorsze ataki za mną. Teraz może pobolewac ważne że szyjka wytrzymala i wyciszyli skurcze. Mala na usg luzik jakby to wszystko nie robiło na jiej wrażenia.
    Madlen wciąż nie mogę uwierzyć ze masz dzieciaczki ze sobą. Tyle stresu w ciąży wizyt pomiarów i są szkraby z tej strony brzucha :)

blue00, Goplana, Marzena27, mada_lena, lkc, xpatiiix3, Nata, Maga31, Fidelissa, e_v_e lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana cieszę się,że jest lepiej.

Madlen,Lenka i Julek małe śliczności :)

Co do wzorów pościeli to u mnie ciągle wojna.Mąż uparty na owieczki,ja na żyrafy :) Na razie 2:1 dla owieczek :)
    Przeziębienie nie odpuszcza,mam wielki czerwony nochal i seksowną chrypę ;) Dobrze,że po kiepskim humorze nie ma dzisiaj śladu :)

ÓptimusPrime, Viviana, mada_lena lubią tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    dzieki kochane za odpowiedzi:*

Evik, potwierdzasz dane? Uaktualniam Listę "porodową" :)

55. 22.11 Evikcóreczka?

caśka lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
‹‹ 1380 1381 1382 1383 1384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ