Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dochodzę do wniosku, że:
Najlepiej być w ciąży z 1 dzieckiem bo wszyscy sie przejmują
Jak drugie lata wokół jest trudniej, nie wiem kiedy bym leżała
Właśnie rozmawiałam z kuzynka która rodzi miesiąc po mnie i spodziewa sie 3 syna. Od rana zawozi, przywozi, gotuje, sprząta, ma gabinet a w międzyczasie robi sobie zastrzyki z heparyna na zakrzepicę no masakra poprostu..... -
izia wrote:a ja tam kupiłam owieczki
nawet mam poduszkę dla kobiet w ciąży z owieczkami ale ja ogólnie lubię kolory, faktury i nie kupiłam pościeli do łóżeczka ale prześcieradło z owieczkami i sówkami mam itd
a ja dziewczyny leże - nie wiem co to się stało ale jak tylko pochodzę to brzuch twardy - widze że magnezy, nospa nic nie działa, luteinę biorę dopiero od 2 dni więc licze na poprawę ale póki co mam stresa więc siadam i wstaje jak muszę..
madlen śliczne dzieciaczki
No właśnie u mnie od rana magnez i nospa też tak średnio dzisiaj..brzuch twardnieje co chwilę i nie mam wyboru, grzeję się pod kocem.. owieczki też super
mam coś tam z owieczką, chyba ręczniczek
ale patrząc na szafę młodej raczej stonowane kolory, a jak róż to delikatny.
Trzymaj się tam z brzuszkiem, oby luteina pomogłaizia lubi tę wiadomość
-
Zaczynamy 35 tydzień
Agusia ja też stawiam na kolory, mam chyba wszystkie możliwe ;p lubię różowy, ale bez przesady. Za to coś czuję, że moja teściowa mnie zasypie ciuszkami w tym kolorze. Byliśmy raz z nią na zakupach i kupiła nam komplecik (zielony) ale tylko dlatego, że my się uwzięliśmy na zielony i śpiochy i sprzedawczyni powiedziała, że to już misi być różowe, bo przecież będzie dziewczynka. Pierwsza wnuczka, a sama miała dwóch synów... więc nie zdziwię się jak tak będzie. Moja mama dostała zakaz kupowania różowych ;pFidelissa, lkc, Marzena27, ÓptimusPrime, mada_lena, Agusia ;), Viviana, Eve, xpatiiix3, e_v_e, pinsleepe, Isia14, Florentine, Milaszka, zupaztytki, blue00, Madlen222, Maga31, Amnezja, santoocha, misiaczk25, Agata92, Nata lubią tę wiadomość
-
dopiero teraz na to wpadlam, przyda sie na przyszlosc
http://www.mlekoipieluszki.pl/Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 10:22
Marzena27, ÓptimusPrime, Fidelissa, Agusia ;), Eve, pinsleepe, Milaszka, zupaztytki, Maga31, Dotty84, Lavendula lubią tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Fidelissa wrote:Dochodzę do wniosku, że:
Najlepiej być w ciąży z 1 dzieckiem bo wszyscy sie przejmują
Jak drugie lata wokół jest trudniej, nie wiem kiedy bym leżała
Właśnie rozmawiałam z kuzynka która rodzi miesiąc po mnie i spodziewa sie 3 syna. Od rana zawozi, przywozi, gotuje, sprząta, ma gabinet a w międzyczasie robi sobie zastrzyki z heparyna na zakrzepicę no masakra poprostu.....
no lekko nie jest - ja leże tylko dlatego że synek w przedszkolu, mąż go zawozi i odbiera, porządek w domu cierpi na moim leżeniu no i gotowanie - ostatnio króluje coś na szybko albo na gotowo - a wieczorami leże u synka na wykładzinie i bawie się z nim - ale wole to niż leżeć na patologii i zostawić synka z mężem samych bo remont się jeszcze ciągnie i mąż by nic nie zrobił z synkiem obok... ale w pierwszej ciąży to było dużo lepiej i łatwiej, mniej obowiązków itdFidelissa, Eve, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Madlen, piękne skarbeczkiTrzymam kciuki, żeby Julek dogonił szybciutko siostrę!
Pati - mi się zdarzają dość często wymioty samą śliną (identyczne jak w 1 trymestrze) lub wodą której się napiję. I to wszystko z głodu (biorę leki na tarczycę pół godz. przed śniadaniem i nie zawsze jestem w stanie dotrwać...).
Oprócz tego zgaga no i cofki kwasów żołądkowych też się zdarzają...
Viviana - oj dzielna jesteś kobietko, byle już nie było takich ostrych ataków :*
Co do kolorów dla dziecka, to kiedyś myślałam, że w życiu nie kupię nic różowego. No ale trochę tego wyszło, tak czy siak. Niestety, taki wybór jest w sklepach jak chce się coś typowo dziewczęcego i w dobrej cenie (przynajmniej w Tesco i Smyku). No ale patrząc na wyprawkę ubrankową, to i tak chyba mam wszystkie możliwe kolory, większość pasteli.
Uwielbiam ciuszki w stylu Kappahl, są delikatne i urocze, ale cenowo kiepsko to wychodzi.
Co do spraw pościelowych to chyba też będzie kolorowo z dodatkiem szarości (na razie ochraniacz w gwiazdki i kocyk szary). A kropeczki na szarym i kawowym tle też uwielbiam
Miłego dnia i trzymam za nas wszystkie kciuki dzisiaj, żeby przetrwać kolejny dzień w dwupaku
Agusia ;), Viviana, Fidelissa, mada_lena, Madlen222, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Tez mi sie bardzo podoba ta posciel. Delikatna subtelna. Ja choruje na ta
http://allegro.pl/bebeloo-posciel-handmade-6el-120x90-ochraniacz-360-i4611874280.html
I chyba w październiku ja kupie
U nas wsród kolorów ciuszkow króluje szary, fiolet, bialy, bez no i róż wsród tych, ktore dostałam.
Isia14, Marzena27, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Pewnie, że pierwsza ciąża jest najspokojniejsza, na wszystko jest czas, na jej celebracje w pełni i leżenie ile i kiedy trzeba, jak już ma się dziecko czy dzieci w domu, to leżenie jest wyrywane i to normalne. Tak samo i po porodzie i powrocie do domu, trzeba być już w lepszej formie niż za pierwszym razem i mieć siłę nie dla jednego dziecka a dla wszystkich:)
Fidelissa, mada_lena lubią tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
lkc wrote:dopiero teraz na to wpadlam, przyda sie na przyszlosc
http://www.mlekoipieluszki.pl/
Suuuper stronka, szkoda, że nie ma 1, kupiłam jedno opakowanie pampers zielonych i jedno Dada, i powiem szczerze, że Dada kosztuje tyle samo co pampersy (ja kupiłam w promocji) więc chyba nie opłaca się kupować Dady, zobaczymy jak pupka syna będzie reagowała
Ps. jak na razie poprasowałam idę sprzątaćEve, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
karmelek nie przejmuj sie ja jak wchodzę do położnej to już sie przedstawiac nie muszę sama wyciąga kartę i odrazu do gabinetu lekarza zaprasza. Jedyne słowa co mówię u niej to dzień dobry i dziękuję. Kartę ciąży mam już doklejoną tabelkę bo miejsca zabrakło:P:P:P
Wogóle pojechałam na badania i spóźniłam się 2 minuty i juz mi franca nei pobrała krwi ale kij jej w oko a najlepsze jest to że przypadkiem sie dowiedziałam ze moja endokrynolog ne pracuje juz i że jutro bym pocałowała klamkę. Podchodzę do rejestracji i sie pytam dlaczego nikt mnie nie powiadomił o tej sytuacji i że musze mieć konieczne wizytę bo jestem w 34 tygodniu ciąży. Rejestratorka do mnie ze najblizszy termin na 2015 rok na maja. Patrze na nią i z lekkim uśmiechem to ja poprosze kogoś z dyrekcji ahh ale panika odrazu się termin znalazł na 30 września.Fidelissa, natasza82, karmelek, sylvi, Maga31, Amnezja, misiaczk25, Nata lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej, no belly mi okropnie wisi....nic napisac nie moge!!!
Moj Pilkarzyk mial wczoraj dzien lenia I mnie przestraszyl troche...ale juz od rana wypycha sie, czyli norma
Dziewczyny w szpitalach, chore, w kiepskim humorze -glowa do gory! Wszystko bedzie dobrze! Wierze w to!!! Najwazniejsze nie panikowac I nie miec czarnych hsli, bo to tylko szkodzi Maluszkom
Co do poscieli, to mam zielona w misiaki, taka prosta, ale uwielbiamja to mam prawie wszystko zielone -moj ulubiony kolor...
Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Lavendula, gratuluję, ale przede wszystkim podziwiam - ja bym do ołtarza nie doszła chyba, a nawet jeśli bierzecie cywilny, to u nas trzeba sporo schodów pokonać, żeby się doczłapać do sali. Już nie wspominam, z jaką gracją się teraz poruszam. Robicie jakieś przyjęcie czy sama ceremonia? Czekamy na zdjęcia sukni!
Dziewczyny, nie jest łatwo utuczyć się zdrowym jedzeniem. Mam wrażenie, że odbiję trochę w tym tygodniu, ale nie będę na pewno codziennie jadła lodów (zresztą na pustych kaloriach mi nie zależy) a zdrowym jedzeniem - no nie da się. Jak dołożymy do tego fakt, że cholera wie, jak długo miałam niedoczynność tarczycy i teraz na lekach mam przyspieszony (wyrównany) metabolizm, to po prostu czuję się od soboty, jakbym była cały czas świeżo po imieninach babci...
Laktator mam Medela mini electric, nawet nie rozpakowałam jeszcze.
lkc, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny