X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale gdyby cos sie znowu zaczeło dziac tfu tfu.. mam transport na polną to jest paranoja ale no cóż :) poleze do 34 tyg potem sie zobaczy co dalej :) moze chociac na tydz do domku wszytsko przygotuje i mogę wracac i spotkac sie z Córeczką! <3

xpatiiix3, lkc, anusiaa90, Marzena27 lubią tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju to się w głowie nie mieści, jeszcze na tym etapie ciąży... Mam nadzieje, że uda Ci się załatwić chociaż tą kolejna wizytę

rwi37s6.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam też prywatnie do takiej babki i baba w rejestracji do mnie, że najbliższy termin na 10.10 - niby nie długo.. ale to ponad 2 tygodnie!
    czekać tyle czasu to głupota bo jak widać prywatnie to ja już we wtorek mogę sobie iść, tym bardziej, że koszt ten sam.. ;/

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowne maluszki..!!!! <3 wycałować, wyściskać ,no śliczności ahh e-ćioteczka buziaki śle całej rodzince.! :****

Jula super,ze lepiej ;) najważniejsze ze się zatrzymało ;)

Paju no kur.. Łby poukręcać im... Dobrze ze znalazłaś na szybko ginka ;) ja mam dopiero za tydzień wizytę... O ile dotrwam do niej...

A mi brzuchol się spina, właśnie nie skurcze a się spina, ciągle mam taki spięty mocno, aż ćmi i ciagnie mnie z każdej strony, najbardziej na samym dole, a jest mieciutki... No i ucisk ciągle... Ahh ta mała rozpychać się tak nisko musi... No i patrzę ja Wam chyba za dużo narzekam, a raczej nie narzekam, ale dupy zawracam ;) hehe no ale komu mam mówić /pisać jak babcia mnie nie słucha tylko na mnie nerwy ostatnio wyladowuje i krytykuje na każdym kroku...

Co więcej..? No u FK ok jest poszła się przespać ;)

No wiec i na Nas pora przyszła hehe :D

Kolorowych mamuśki i nie rodzić w nocy mi ;**

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 22:59

Madlen222, Jula222, lkc lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mi sąsiadka była napisała, że na wsi niedaleko nas w przychodni przyjmuje gin.. Jakaś babka. Podjadę jutro i zobaczę co da się zrobić.. wrrr...

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane. Czytam i uwierzyć nie mogę co się tu wyprawia. Co dziennie któraś ma jakieś przeboje. Chyba Was rozkręciłam za bardzo:P trzymajcie się jeszcze w dwupakach, to ważne! Ja się pomodlę za Was wszystkie.

Ja czuje się dobrze, dochodzę do siebie choć całe krocze boli masakrycznie, szczypie, piecze i wszystko. Ale i tak wszyscy mówia ze jestem silna bo sama smigam i wszystko robie, a mowia ze po naturalnym porodzie blizniakow kobiety zazwyczaj dluzej leza. Walcze z ta laktacja caly czas, dzisiaj udało mi się ściągnąć 3ml mleka, najwięcej od początku. Jutro kaza mi wychodzić ze szpitala wiec od piątku zacznie się dojezdzanie. No i wypozyczylam elektryczn pompe do pobudzenia laktacji bo polozne mowia ze recznym laktatorem to się zajade, zniechece i z laktacji będzie dupa.

Dzisiaj Lenka miała pierwsza kąpiel, kochana, tak jej się podobalo ze az oczy zamykala i się usmiechala. Jutro kąpiemy Julka. Wszystko z nimi dobrze, ladnie jedza, sa grzeczne, oczywiście placza również ale to dobrze dla ich pluc. Kocham je tak mocno ze az się to w glowie nie miesci, w ogole mam takie chwile ze patrze na nie i mi lzy same leca po policzkach, nie mogę uwierzyć ze to moje, tylko moje własne dzieci. W dodatku takie sliczne.

Co do znieczulenia przy porodzie to dziewczyny bierzcie jak macie okazje! nie zastanawiajcie się! i nie czekajcie az bol będzie nie do wytrzymania. Ja tak czekałam az było za pozno aby podac. Ja już bez znieczulenia nie wyobrażam sobie rodzic po raz drugi:)

Poza tym bierzcie dużo tych wkladow poprodowych! ja to normalnie nie nadazalam wymieniac tak mi krew ciekla. Co wstałam to na podłodze kaluza. Tak było przez pare godzin, może z 12h po porodzie. Potem już mniej.

Powiem Wam, ze jestem dumna ze swojego brzucha, bo ani jednego rozstępu na nim nie mam...i powoli się zmniejsza:)

Mąż dumny jak paw...no i dzisiaj spiewal dzieciom kołysanki, tak się wczul ze nawet nie widział jak pielegniarka się smiala z niego:) Cudny widok! Jak widze meza z dziecmi na rekach to lzy mi leca same (znowu). hehe...

Ide spac bo zmeczona jestem masakrycznie.
    A w ogóle ostatnia noc minela mi zajebiscie. Od około 9 m-cu nie wstalam ani razu siku...przespałam calutenka noc! WOW!!!

Dziewczyny ściskam Was serdecznie. Będę się starała chociaż raz dziennie tu do Was zajrzeć:)

e_v_e, xpatiiix3, sisiiii, santoocha, Jula222, Viviana, Isia14, AgataP, ÓptimusPrime, Agusia ;), blue00, Milaszka, Florentine, Agata92, misiaczk25, lkc, Mamadomina, anusiaa90, Fidelissa, Marzena27, Dotty84, Maga31, madlen1705, Lavendula lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, chciałam Wam tylko napisac i zapomniałam, ze jak zaczely mi się skurcze porodowe to brzuch mi nie twardniał wcale. Ja tylko odczuwałam bol. Także to nie zawsze musi być tak że brzuch robi się twardy. Aha i oni tu tez mowia ze obniżony brzuch wcale nie swiadczy o zblizajacym się porodzie. buziaki

xpatiiix3, sisiiii, Jula222, Isia14, AgataP, Florentine, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzielna jesteś ;** aż i mi się lezka w oki zakręciła ;)

Odpoczywaj sobie ile możesz :**

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 22:58

Madlen222 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen sliczne Twoje Skarbki malutkie :))

Ja dzisiaj jestem po wizycie. Niestety ta luteina i nospa nic nie działają na ten twardy brzuch.Twardniejacy brzuch tez powoduje , ze szyjka się skraca. Mam te leki odstawić. Brać nadal magnez i do tego lekarz mi przepisal Adalat . Niby lek na nadciśnienie , zmniejsza skurcze. Wzielam dopiero jedna tbl i faktycznie odpuscilo. Dodatkowo dostalam pierwsza dawkę sterydow na plucka małego. Jutro druga dawka. Musze Leżeć cały czas na razie w domu. Zobaczymy co dalej. Następna wizyta za 2 tyg.
    Mały wazy 1960 i z nim wszystko ok.

Ah, a wszystko tak ładnie przebiegało do tego 31 tyg

AAA zaplanował mi lekarz CC na 13.11 . Mam nadzieje ze dotrwam:(

Madlen222, AgataP, e_v_e, zupaztytki, Florentine, mada_lena, anusiaa90, Fidelissa, Marzena27, Maga31 lubią tę wiadomość

r5bup6u.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisiii to ile ma twoja szyjka?

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen dzielna jestes bardzo!! Maz pewnie peka z dumy :) a dzieciaczki sliczne :) zasypuj nas tu zdjeciami :)

Paju ale cie wyrolowali :/ a co do gina to moze idz bezposrednio do jiej. U nas tez jest tak choc chodze prywatnie ze pielegniarki zapisuja na terminy za miesiac najwczesniej, ale zawsze jak podeszlam do niej ze potrzebuje na juz to mnie przyjmowala ;)

Jula wypoczywaj :) i zaciskaj nogi ;)

FK ty rowniez!!!

Viv mam nadzieje ze juz nie boli?! Dobrze ze trafilas na fajnych lekarzy :)

Wszystkim zycze spokojnej nocy tak jak i sobie ;) dobranoc :)

Jula222, Viviana, Madlen222 lubią tę wiadomość

• sisiiii Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula222 wrote:
    sisiii to ile ma twoja szyjka?
    27mm , ale mialam cały czas twardy brzuch. Teraz juz trochę ustępuje po tym leku.

r5bup6u.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski.

Ja jak zwykle zapracowana, dziś zrobiłam pranie, a później prasowanie. Ogólnie to jestem przerażona tym wszytskim boje się, że o czyms zapomnę.
    Na dodatek coraz częściej brzuch mi twardnieje, chyba za dużo obowiązków biorę na siebie. Czas chyba zwolnić tempo i odpocząć trochę.

FK Jula trzymajcie się:)

Vivia współczuję bólu i nadal trzymam kciuki zz Twoją dzielność:).

Madlen Twoje dziedziaczki to same ślicznośći, nic tylko wycałować i cały czas tulić:).

Pati za Ciebie również trzymam kciukaski:).

Wszystkim listopadowym mamom życzę udanej nocki:*.

Viviana, Agusia ;), Madlen222 lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlenn mnie dziwie się że łzy same lecą. Ja sobie mojego wyobraziłam jak opiekuje się juniorem i też się wzruszyłam. Pokazałam mężowi zdjęcia maluszków i powiedziałam że nasz młody już tak wygląda, bo my na podobnym etapie. Super te Wasze skarby i tylko patrzeć jak zabierzecie je do domu: -). Dotty mój syn też od rana mało ruchliwy ale później się powyginał. Ogólnie to jak czytam jak Wasze dzieciaki szaleją to mój jest na serio spokojny i nie wiem czy to łożysko na przedniej ścianie tak amortyzuje czy on taki leniwy. Martwie się tym trochę...ogólnie to na sr położnamówiła że po jedzeniu to dzieci idą spać a szaleją zanim do nich dotrze papu albi głodne są. Trzymam kciuki za wszystkie mamy z problemami i za te bez również. Dobranoc.

Madlen222, Dotty84 lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś dla chcących karmić piersią :)

http://www.hafija.pl/karmienie-piersia

lkc, Maga31 lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 02:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej przebudzilam się bo jest wywolywany poród i trochę slychac.
    Moja Mała buszuje ostro w brzuchu. Wyciąga się aż to bolesne. Zabawe ma w nocy.
    sisi chcę Cię pocieszyć. U mnie w szpitalu jsk i mnie podaje się Adalat na skurcze. Biore go rowno co kilka godzin brzusio po nim super miękki. Dziewczynom innym tez odpuszcza po tym leku. Nawet akcje z rozwarta szyjka przystopowali dziewczynie na tym leku. Ja bylan zaskoczonona pi co mi daja lek na ciśnienie. Jedynie co bylo mi na początku po nim gorąco i ten czerwony brzuch moglam miec pi nim. Trzymaj się dzielnie. Ile mssz dawek tego leku?
    U mnie szyjka ucierpiała po bólach ginowie badali tylko paltacyjnie mówią ze się skraca ale nikt nie robił usg i nie wiem ile ma dokładnie to trochę stresuje bo nie wiem na czym stoję. Może jutro zapytam na obchodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 02:44

sisiiii lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane, ja już nie śpię, maż wstał o 4 ma dziś szkolenie i synek postanowił wstać razem z Tatą i tak nie dał mi usnąć, pomyślał sobie a co tam poprzeciągam się, pokopie, czkawki dawno nie miałem, takich atrakcji mi od wczoraj dostarcza :)

Madlen odpoczywaj kochana, ja wczoraj mojemu mężowi opowiadałam jaka silna babka z Ciebie, urodziłaś w kilka godzin dwójkę dzieci bez znieczulenia :)

Madlen222, Dotty84, Maga31, madlen1705 lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello, juz otworzylam oczy, maly poprzecznie. Czy mu tak wygodnie??

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Ja też nie śpię. Znów się denerwuje ale sama nie wiem czym.
    Caśka moja mała często leży poprzecznie i sama się zastanawiam czy jej wygodnie. Może dlatego że mam mały brzuch.

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja :-) no tak mi sie chce jesc,ze obled :-) Madlen,sliczne dzieciatka,moglabym na nie patrzec bez przerwy,wrzucaj czesciej ich fotki :-P

Madlen222 lubi tę wiadomość

‹‹ 1389 1390 1391 1392 1393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ