Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale się dziś wyspałam, nie pamietam kiedy ostatni raz tak długo. Całą noc bez wstawania na siku, dopiero o 7:10 i później jeszcze dospałam do 9
Ja na śniadanie stały rytułał, płatki czekoladowe z mlekiem. Dziś nie muszę robic nic wiec sie lenimy!
Aaaa i wreszcie przsłali wózek, przepiękny jest
No nie mowicie ze ta glukoze trzeba jeszcze raz wypic? Po co?xpatiiix3, lkc, Nata, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Sisi ten lek bralam o ustalonej rygorystyczbej godzinie na dobe 4 tabl przez dwa dni. Jednak po ataku kolki dostalam zniwu skurczy i szyjka się rozwarla i potem dostalam znowu na 2 dni. Bardzi pilnują tu godzin brania leku. Ja o nim trochę czytałam ale wiesz muszę ufac lekarzom tym bardziej że dają to każdej dziewczynie ze skurczami czy krótką szyjka. Szyjke po wzięciu mam znowu zamkniętą. Skraca się ale jest ok. Po leku było mi bardzo goraco mialam wypieku na twarzy i uderzenia goraca. Do tego po nim chyba jelitowo bylo mi gorzej. Ale po nim brzuch mięciutki jak nigdy. Zadnych twardnien. Takze obserwuj siebie. Nie czytaj nic u mnie cały szpital to daje więc wiedzą co robią.
A i tak dostałam sterydy na płuca 4 zastrzyki co 12 godzin baaardzo bolesne ale jak tu trafilam ti pierwsze dostalam zastrzyk na cito by szybko mijał czas do kolejnej dawki i szybko ten Adakat. I bralam dopochwowo cos femidal jakus tam i nie mam uczucia klucia abi bólu w szyjce a to tez skraca szyjke moze bierz cos profilaktycznie jeśli by Cię klulo w szyjce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 09:21
-
niecierpliwa21 wrote:
No nie mowicie ze ta glukoze trzeba jeszcze raz wypic? Po co?
Hehe dotyczy tylko słodkich mam, którym obciążenie wyszło wysokie i są na diecie lub insulinie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 09:17
niecierpliwa21, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDoberek,
U mnie sloneczko ale zimko...
Wiecie, w ciazy jestem ja a humlrki ma moj Sr...tak mnie wku... wczoraj, ale olalam. Szuka dziury w calym, obrazil sie, bo poprosilam aby pojechal do biedronki po te pampersy w promocji. Po pracy nie zdazyl, musial mnie szybko zawiesc na 2 godziny do moich bylych klientow, bo interes mieli, boja sam juz nie mam, sama juz nie prowadze, a tramwajem zimno I daleko bylo, po 2h odebral, pytam, czy byl w biedr po pampy I przy okazji kupil mi serek, to mowi ze nie, na to ja-to podjedzmy (uliczka obok naszego domu), to taka burze mi zrobil, ze musze mu byc wdzieczna, ze zajmuje sie mna, ze musze byc samodzielna, ze go mecze itp. I to wszystko bo nie chcial podjechac do biedry. W lekkim szokj bylam...az mnie zatkalo...
Wie, ze jest mi coraz ciezej, teraz jak jest juz zimno, to nie kwestia ubrania klapeczek I zejscia na dol...
Zrobil laske, pojechalismy, ja oczywiscie nie wzielam serka, tylko 2 male wody do torby szpitalnej. I uwaga, on wzial serek sobie! No pozniej z laski mitez, ale nie bede jadla, pojde sama kupie dzis...
Caly wieczor - totalna zlewka, a bole mialam....tragedia, nocka zerwana....nawet sie nie obudzil, jak wstal tez zignorowal...ja sie nie przejmuje juz... tylko mi przykro. Za moja 2 letnia namowa zmienil prace na lepsza, teraz wazny czlowiek z niego, ja na jego lasce....
Normalnie jak z lancucha zerwany pies szalony...zaluje, ze jednak sie nie rozwiodlam z nim 4 lata temu, jak pokazal jaki jest, a durna ratowalam zwiazek, szukalam winy w sobie..
Teraz na weekend jedzie do mamusi I nie ma problemu z zastawieniem mnie samej.
Kurcze, toksyczny czlowiek, toksyczna rodzina, czemu ja zawsze slucham rodzicow? Jakies pieprzone poczucie dlugu, wiernosci, wstydu...
Juz to widze,jak bedzie mnie dobijal jak sie dzieciak urodzi...jak teraz zadnej czulosci I milosci nie czuje do mnie...
Eeetam, popisalam se, zrobilo sie lzej -
natasza82 wrote:mi sie wydaje że może miec wpływ...ja też już marzę co zjem słodkiego po porodzie
Paczka z róża poproszę i lukrem. I moze tez byc angielski. Nutella i serek danio i bounty i czekolada z orzechami z okienkami.......mniamxpatiiix3, natasza82, Agusia ;), Agusia ;), Amnezja, Milaszka lubią tę wiadomość
-
Nie, z Marcelem nie, chyba miałam tylko raz cukrzycę i po 2h wyszło mi 140 i nic mówił gin, ze się zmiescilam i jest ok ;P
Amnezja z checia
Blue śliczna a najmłodsza jaka śliczna
Maatinka cudownie ze chociaż troszkę ulgiWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 09:21
blue00, Agusia ;) lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Fidelissa wrote:Paczka z róża poproszę i lukrem. I moze tez byc angielski. Nutella i serek danio i bounty i czekolada z orzechami z okienkami.......mniam
Hehe a ja milky Way, biała czekolada, pączka z różą i skórką pomarańczową, danio ehhh i wiele innych, mam tylko nadzieje, ze zejdzie ta cukrzyca i będzie można szalećFidelissa lubi tę wiadomość
-
Ok to i ja Wam zapodam foto hehe jest różnica ciut ciut się podniósł brzusio od leżenia albo mała tak urosła
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 09:31
Amnezja, natasza82, Fidelissa, Agusia ;), blue00, ewelina_d, Nata, Marzena27, mada_lena, Florentine, Maga31, pinsleepe, zupaztytki, Rybka Nemo, lkc, madlen1705, misiaczk25, Goplana, Agata92, Madlen222, Strupka, anusiaa90, e_v_e lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualnyNo chcialam pozytywnie teraz,a to glupie belly znowu w tabie wisi!!!!jakis dramat!!!!
Wiec z tel pisz
Madlen, dzieciatka cudo! Lenka ma sliczna podkowke,az sie chce ja kochac i tulic.Julek takie ustka kokardkaAle chyba oni do siebie nie podobni,co?mam kumpele,co ma tez parke blizniat i sa zupelnie do siebie nie podobni! Ani charakterem,ani z wygladu
Ale sa super :-)Mam nadzieje,ze Twoi tez beda superaste
Co do slodkiego,to mam aktualnie ochote tylko na serek homo z biedronki o smaku cytrynowym :-)I jakos na pomidory ciagnie mnie:-)
Maly dzis daje mi popalic:-) A we wtorek tak sie martwilam,ze cos dzien lenia ma :-)Wiec jak kazdy czlowiek,ten malutki czlowieczyk w srodku ma swoje ciche dni, hihihi
natasza82, xpatiiix3, Fidelissa, Maga31, Madlen222 lubią tę wiadomość
-
Ooo Milky Waya też bym zjadła
!
Dla mnie picie tej glukozy bylo straszne, duszności zimne poty i czarno przed oczami, prawie zemdlałam. Siedzialam w aucie pod przychodnia 2h, bo moglam sobie ustawic fotel tak zeby bylo wygodnie.Agusia ;), lkc lubią tę wiadomość
-
Madlen śliczne sa twoje bliźniaki:)) jak to możliwe, że rodzimy takie cuda?
)
Viv trzymaj sie w szpitalu.
Jula ty tez:)
Nastka miś powala jest śliczny.
Optimus a może miał gorszy dzień ten Twój? A jak nie i podejmiesz decyzje o rozwodzie, zawsze lepiej, że ma lepszą pracę bedą wyższe alimenty) pokaż pazury:))
Jasiu baraszkuje raz po prawej raz po lewej...
Dzis o 18 SR:))
W piątek diabetolog w sobotę móze kupimy wozek i pościel, ....
Ponawiam pytania:
- termometr
- wielkość pościeli do lozeczka 120x60 ? Taka sama czy 115x130?
FK. Dobrze , że juz lepiej:))
A ja mam super męża. Ma mnie na głowie, sam pomalował mieszkanie, pracuje, jego Tata w szpitalu i jeszcze jest kochany:))Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 09:35
ÓptimusPrime, Viviana, Marzena27, Maga31, Madlen222 lubią tę wiadomość