X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się dziś wyspałam, nie pamietam kiedy ostatni raz tak długo. Całą noc bez wstawania na siku, dopiero o 7:10 i później jeszcze dospałam do 9 :)

Ja na śniadanie stały rytułał, płatki czekoladowe z mlekiem. Dziś nie muszę robic nic wiec sie lenimy!
    Aaaa i wreszcie przsłali wózek, przepiękny jest :)

No nie mowicie ze ta glukoze trzeba jeszcze raz wypic? Po co?

xpatiiix3, lkc, Nata, Maga31 lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi ten lek bralam o ustalonej rygorystyczbej godzinie na dobe 4 tabl przez dwa dni. Jednak po ataku kolki dostalam zniwu skurczy i szyjka się rozwarla i potem dostalam znowu na 2 dni. Bardzi pilnują tu godzin brania leku. Ja o nim trochę czytałam ale wiesz muszę ufac lekarzom tym bardziej że dają to każdej dziewczynie ze skurczami czy krótką szyjka. Szyjke po wzięciu mam znowu zamkniętą. Skraca się ale jest ok. Po leku było mi bardzo goraco mialam wypieku na twarzy i uderzenia goraca. Do tego po nim chyba jelitowo bylo mi gorzej. Ale po nim brzuch mięciutki jak nigdy. Zadnych twardnien. Takze obserwuj siebie. Nie czytaj nic u mnie cały szpital to daje więc wiedzą co robią.
    A i tak dostałam sterydy na płuca 4 zastrzyki co 12 godzin baaardzo bolesne ale jak tu trafilam ti pierwsze dostalam zastrzyk na cito by szybko mijał czas do kolejnej dawki i szybko ten Adakat. I bralam dopochwowo cos femidal jakus tam i nie mam uczucia klucia abi bólu w szyjce a to tez skraca szyjke moze bierz cos profilaktycznie jeśli by Cię klulo w szyjce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 09:21

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:

No nie mowicie ze ta glukoze trzeba jeszcze raz wypic? Po co?

Hehe dotyczy tylko słodkich mam, którym obciążenie wyszło wysokie i są na diecie lub insulinie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 09:17

niecierpliwa21, Fidelissa lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cale 3 min bez bólu! O matko co za ulga! Za to ciśnienie 142/77/112 :( i duszności sobie o mnie przypominały..

201411191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek,
    U mnie sloneczko ale zimko... :)
    Wiecie, w ciazy jestem ja a humlrki ma moj Sr...tak mnie wku... wczoraj, ale olalam. Szuka dziury w calym, obrazil sie, bo poprosilam aby pojechal do biedronki po te pampersy w promocji. Po pracy nie zdazyl, musial mnie szybko zawiesc na 2 godziny do moich bylych klientow, bo interes mieli, boja sam juz nie mam, sama juz nie prowadze, a tramwajem zimno I daleko bylo, po 2h odebral, pytam, czy byl w biedr po pampy I przy okazji kupil mi serek, to mowi ze nie, na to ja-to podjedzmy (uliczka obok naszego domu), to taka burze mi zrobil, ze musze mu byc wdzieczna, ze zajmuje sie mna, ze musze byc samodzielna, ze go mecze itp. I to wszystko bo nie chcial podjechac do biedry. W lekkim szokj bylam...az mnie zatkalo...
    Wie, ze jest mi coraz ciezej, teraz jak jest juz zimno, to nie kwestia ubrania klapeczek I zejscia na dol...
    Zrobil laske, pojechalismy, ja oczywiscie nie wzielam serka, tylko 2 male wody do torby szpitalnej. I uwaga, on wzial serek sobie! No pozniej z laski mitez, ale nie bede jadla, pojde sama kupie dzis...
    Caly wieczor - totalna zlewka, a bole mialam....tragedia, nocka zerwana....nawet sie nie obudzil, jak wstal tez zignorowal...ja sie nie przejmuje juz... tylko mi przykro. Za moja 2 letnia namowa zmienil prace na lepsza, teraz wazny czlowiek z niego, ja na jego lasce....
    Normalnie jak z lancucha zerwany pies szalony...zaluje, ze jednak sie nie rozwiodlam z nim 4 lata temu, jak pokazal jaki jest, a durna ratowalam zwiazek, szukalam winy w sobie..
    Teraz na weekend jedzie do mamusi I nie ma problemu z zastawieniem mnie samej.
    Kurcze, toksyczny czlowiek, toksyczna rodzina, czemu ja zawsze slucham rodzicow? Jakies pieprzone poczucie dlugu, wiernosci, wstydu...
    Juz to widze,jak bedzie mnie dobijal jak sie dzieciak urodzi...jak teraz zadnej czulosci I milosci nie czuje do mnie...
    Eeetam, popisalam se, zrobilo sie lzej :)

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza82 wrote:
    mi sie wydaje że może miec wpływ...ja też już marzę co zjem słodkiego po porodzie :)

Paczka z róża poproszę i lukrem. I moze tez byc angielski. Nutella i serek danio i bounty i czekolada z orzechami z okienkami.......mniam

xpatiiix3, natasza82, Agusia ;), Agusia ;), Amnezja, Milaszka lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, z Marcelem nie, chyba miałam tylko raz cukrzycę i po 2h wyszło mi 140 i nic mówił gin, ze się zmiescilam i jest ok ;P

Amnezja z checia ;)

Blue śliczna a najmłodsza jaka śliczna ;)

Maatinka cudownie ze chociaż troszkę ulgi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 09:21

blue00, Agusia ;) lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Kiedy my mamy powtórkę krzywej.? 6tyg po porodzie.??
    Od 6-12 tyg po porodzie bleee

qq87j44jhto0od0f.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuuuuj będą hafty ;P hahaha potem lukier z cycka poleci po tej glukozie :D

Fidelissa, Florentine lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Paczka z róża poproszę i lukrem. I moze tez byc angielski. Nutella i serek danio i bounty i czekolada z orzechami z okienkami.......mniam
    o matko kocham czekolade z okienkiem !!!!!pycha

Fidelissa lubi tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Fuuuuj będą hafty ;P hahaha potem lukier z cycka poleci po tej glukozie :D
    jak ja robiłam glukoze to była dziewczyna po porodzie 6 tyg, robiła własnie powtórke, 2 h nie mogła karmic po tym

iv09hdgenu0skffm.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus, olej dziada.....po porodzie pewnie zmienia Ci sie priorytety, jeszcze będzie prosił zebys z nim zoastała o!

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:

Hehe a ja milky Way, biała czekolada, pączka z różą i skórką pomarańczową, danio ehhh i wiele innych, mam tylko nadzieje, ze zejdzie ta cukrzyca i będzie można szaleć :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza82 wrote:
    jak ja robiłam glukoze to była dziewczyna po porodzie 6 tyg, robiła własnie powtórke, 2 h nie mogła karmic po tym

Kochana nie wiesz jaki wynik miała?

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a właśnie jakis czas temu były serki Danio light , a teraz coś ich nie widze...

iv09hdgenu0skffm.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie pamietam dokładnie ale ciut ponad norme, tyle że to jej druga ciaża była i o na była na insulinie, ale nie wiem czy to miało znaczenie....

iv09hdgenu0skffm.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok to i ja Wam zapodam foto hehe jest różnica ciut ciut się podniósł brzusio od leżenia albo mała tak urosła ;))

2a6p8vd.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 09:31

Amnezja, natasza82, Fidelissa, Agusia ;), blue00, ewelina_d, Nata, Marzena27, mada_lena, Florentine, Maga31, pinsleepe, zupaztytki, Rybka Nemo, lkc, madlen1705, misiaczk25, Goplana, Agata92, Madlen222, Strupka, anusiaa90, e_v_e lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chcialam pozytywnie teraz,a to glupie belly znowu w tabie wisi!!!!jakis dramat!!!!
    Wiec z tel pisz
    Madlen, dzieciatka cudo! Lenka ma sliczna podkowke,az sie chce ja kochac i tulic.Julek takie ustka kokardka ;-) Ale chyba oni do siebie nie podobni,co?mam kumpele,co ma tez parke blizniat i sa zupelnie do siebie nie podobni! Ani charakterem,ani z wygladu :-) Ale sa super :-)Mam nadzieje,ze Twoi tez beda superaste :-)
    Co do slodkiego,to mam aktualnie ochote tylko na serek homo z biedronki o smaku cytrynowym :-)I jakos na pomidory ciagnie mnie:-)
    Maly dzis daje mi popalic:-) A we wtorek tak sie martwilam,ze cos dzien lenia ma :-)Wiec jak kazdy czlowiek,ten malutki czlowieczyk w srodku ma swoje ciche dni, hihihi :-)

natasza82, xpatiiix3, Fidelissa, Maga31, Madlen222 lubią tę wiadomość

• niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Milky Waya też bym zjadła :) !
    Dla mnie picie tej glukozy bylo straszne, duszności zimne poty i czarno przed oczami, prawie zemdlałam. Siedzialam w aucie pod przychodnia 2h, bo moglam sobie ustawic fotel tak zeby bylo wygodnie.

Agusia ;), lkc lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen śliczne sa twoje bliźniaki:)) jak to możliwe, że rodzimy takie cuda? :))

Viv trzymaj sie w szpitalu.
    Jula ty tez:)
    Nastka miś powala jest śliczny.

Optimus a może miał gorszy dzień ten Twój? A jak nie i podejmiesz decyzje o rozwodzie, zawsze lepiej, że ma lepszą pracę bedą wyższe alimenty :)) pokaż pazury:))

Jasiu baraszkuje raz po prawej raz po lewej...
    Dzis o 18 SR:))

W piątek diabetolog w sobotę móze kupimy wozek i pościel, ....

Ponawiam pytania:

- termometr
    - wielkość pościeli do lozeczka 120x60 ? Taka sama czy 115x130?

FK. Dobrze , że juz lepiej:))

A ja mam super męża. Ma mnie na głowie, sam pomalował mieszkanie, pracuje, jego Tata w szpitalu i jeszcze jest kochany:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 09:35

ÓptimusPrime, Viviana, Marzena27, Maga31, Madlen222 lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

‹‹ 1391 1392 1393 1394 1395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ