X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie.
    Szyjka się skróciła, ale zamknięta - mam dwa tygodnie intensywnie odpoczywać, a później mogę już robić wszystko ;)
    No i kolejna wizyta za 2 tygodnie.

- Co do torby do wózka - też muszę dokupić - jak będziecie miały jakieś fajne z allegro podrzucajcie.
    - Otulacza ani śpiworka nie kupuję - kombinezon + koc tak jak Agusia
    - moskitiere też mam, muszę dokupić tylko tą nakładkę przeciwdeszczową

Viv ja kupiłam na allegro biustonosz - tanioszka - z lekka szitowy - ale stwierdziłam, że to najlepsza opcja na pierwsze chwile szpitalne.
    Jak będzie wiadomo co z rozmiarem, laktacją itp kupie lepszy.
    http://allegro.pl/85d-stanik-ciazowy-i-do-karmienia-bawelna-fiszbina-i4503069622.html

Dziś poczyniłam zakup kapci do szpitala, jeszcze biustonosz taki sportowy/bezszwowy muszę sobie zamówić.

Na obiad dziś zrobię lazanię, której wczoraj mi sie nie chciało zrobić;)

Fidelissa, Agusia ;), Viviana lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do kapci do szpitala to polecam wam kupić klapki takie basenowe zwykłe - ja miałam takie fajne miękkie itd i po pierwszym wstaniu po cc nikt mnie nie uprzedził że coś się możne zdarzyć... i jak mu luchnęło krwią po nogach i po kapciach to było po kapciach, klapki by się opłukało..

Agusia ;), Maga31 lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Ale czy ta scena jest mega drastyczna? Zdradź chociaż trochę też się wybieram, kurczę nie wiedziałam, że jest aż tak hardkorowo

Na pewno daje do myślenia... kurcze, no każdy ma inny próg wrażliwości, ale ja nie powiedzialabym żeby cały film był jakiś STRASZNIE brutalny, raczej bardzo realistyczny, może trochę nawet przejaskrawiony - ale pewnie tak to wszystko wyglądało...
    Ja się cieszę, że poszłam!

Agusia ;) lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    THX Dotty :)

Dotty84 lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Pati mam nadzieje, ze u Ciebie wszystko ok
    Vivi ja kupiłam taki stanik

http://allegro.pl/canpol-biustonosz-do-karmienia-ciazowy-rozmiary-i4600218807.html

I taka czapkę

http://allegro.pl/ciepla-czapka-zimowa-36-40-czapeczka-56-62-68-i4589948715.html

Dzis wizyta. Ciekawe co powie gin.
    Poki co przeglądam paczkę z ciuszkami, bo juz przyszła :)

Agusia ;), Viviana, Fidelissa lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patii odezwij sie!!! :)

Co do klapek to ja biore Crocsy, i kilka par cieplych skarpet :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 12:45

nxbhnwz.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie pod prysznic kupiłam jak robiłam zamówienie od justinex - ale są tak twarde, że...:D

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś zostało równo 60 dni do terminu porodu a 40 do ciąży donoszonej :)
    Czekamy z niecierpliwością na naszego synka :)

Jeszcze 14 dni i zaczną się porody u dziewczyn z początku listy uuuuu co to będą za emocję :)

natasza82, Viviana, mada_lena, Agata92, Fidelissa, lkc lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie mnei mama uświadomiła że mam za dużą czapkę kupioną na zimę i kicha jestem znowu bez czapki

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag ten to nie jest najgorszy biustonosz hehe ja kupiłam taki po 10zł ale był okropny. Twój na początek w sam raz. Jesli chodzi o biustonosz sportowy polecam Ci z Gatty. Ja go mam i spałam w nim w szpitalu, super wygodny.
    http://allegro.pl/bezszwowy-biustonosz-sportowy-gatta-top-s-i4576173836.html

Ja też polecam klapki sportowe, a nie kapcie, jednak też wszędzie mokro, w łazience często w szpitalu, szkoda kapci, no i też po wstaniu mogą być przecieki z wkładek i kapci sie nie uratuje. Ja klapki kupiłam w CCC, po 20zł, są mega wygodne już sprawdziłam w szpitalu.

Madalena dzięki, śliczna czapeczka, właśnie myślałam też nad Canpolem, ale nie wiem jaki wziąć rozmiar, poszukam w necie coś o rozmiarach, kciukam za wizytę daj oczywiście znać.
    Pati też zaglądam i czekam na wieści.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 12:52

mada_lena, Mag.1990, Fidelissa lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapcie kupiłam od jakiegoś turasa za 10 zł na bazarze więc niech sie dzieje z nimi co chce:D

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam w h&m dwa staniki w największym rozmiarze jaki był tylko. Są wygodne i fajne tylko dla mnie lekko przymałe będą chyba jak już pokarm ruszy.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, właśnie dostałam plan z uczelni, zajęcia mam raz w tygodniu przez cały październik - do końca, i nie wiem czy próbować... termin mam niby na 12 listopada, ale przy tej skracającej się szyjce nie wiadomo... choć mogę i przenosić :)
    Poza tym jakoś nie mam ochoty pokazywać się znajomym z moim 20kg bagażem :)

Też planowałam crocsy, ale po tym co napisała Izia... nie wiem czy tak łatwo się je wypłucze, zwłaszcze, że mam w nie powpinane jakieś crocsowe pierdoły :)

jftycms.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Patii odezwij sie!!! :)

Co do klapek to ja biore Crocsy, i kilka par cieplych skarpet :)

Tez biore crocsy. W ogole wszędzie mogłabym w nich chodzić. Mam je w pracy, w domu, na wyjazdy zamiast butów na kamieniste dno :)
    Lubie :)

Napisałam eska do Pati.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:06

Mag.1990, niecierpliwa21, Goplana lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata pieknie wygladasz :)

Optimus super masz brzuszek kochana :)

Madlen piekne te twoje dzieciaczki az mi sie lezka zakrecila takie slodziaki :)

Ja dzis mam wiecej sily ale nadal jakas taka rozwalona jestem,pewnie hormony,no i wlasnie sobie uswiadomilam ze max 2 tyg i bedzie hippis musial pod telefonem byc bo w kazdej chwili bede rodzic...szal! No ale kiedys to musi nastapic,tylko dopiero teraz do mnie to dotarlo ze to juz taaaak blisko.

Agusia ;), Mag.1990, mada_lena, Fidelissa, Madlen222 lubią tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jedne klapki sportowe i w tych będę chodzić, dokupię jakieś zwykłe za 10 pod prysznic, bo te co mam to trochę szkoda mi zniszczyć :)

Dzięki dziewczyny za porady w sumie racja z klapek lepiej wypłukać :)

PATII odezwij się do nas!!

Czekam na zmierzenie cukru i robię sobie drzemkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:07

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dopisze jeszcze do tych kapci itd taką ogólną radę do tych co planują cc lub będą mieć cc taka jedna rada której ja nie dostałam - dziewczyny pamiętajcie o grawitacji.. zwłaszcza przy pierwszych wstaniach itd bo ja wstałam - wzięłam prysznic itd i dopiero jak wyszłam z pod prysznica i się ubrałam to wszystko ze mnie wypłynęło.. wiadomo jak leżałam to nic nie leciało dopiero jak wstałam i to po chwili cała łazienka i ja upaprana itd .. głupio, wstyd no i najgorsze że samej sobie nie da się rady bo ciężko chodzić a co dopiero się zginać itd a tam jeszcze dziecko zostało.. sąsiadce z pokoju stało się tak jak już wyszła na środku sali.. więc moja rada stójcie pod prysznicem na tyle długo że wyleci tam albo poczekajcie na kibelku... i potem zawsze po wstaniu już szłam do wc - czekalam co ma wylecieć to leciało po sikaniu i potem już było tylko troszkę - na 3 dzień już było całkiem ok jak przy średnim okresie - po sn jest pewnie inaczej

Viviana, Agusia ;), mada_lena, sisiiii, Goplana, Nata lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam na IP i każą czekać aż będą minutowe wtedy przyjechać, chyba że wody odejda wcześniej, póki co ok.30-40s mała napiera strasznie na dół ,jest ok nie martwcie się ,powiedzieli, że mam się położyć na płasko i liczyć na razie skurcze, bo możliwe ze to falswy alarm znowu, a ja jestem taka senna ,że miedzy skurczami przysypiam.. :/ czemu to zawsze łapie kiedy człowiek jest zmęczony.. Wolę w domu odpocząć zanim pojade ,bo tam to już mnie wymeczą dopiero a mi oczy same się zamykają i głowa opada nogami ledwo wloke i już nie mam siły na nic.. W razie co babcia domu ,a Marcysio usypia ;) zależy jak sytuacja się rozwinie, będę pisała, a na razie zbieram siły i leże ;)

mada_lena, Agusia ;), blue00, ewelina_d, AgataP, Fidelissa, lkc, madlen1705, sisiiii, e_v_e lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati odpoczywaj :) dobrze, ze sie odezwalas :)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati zbieraj siły :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
‹‹ 1439 1440 1441 1442 1443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ