X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Zaczynam się powoli stresowac skurcze się nasilają póki co ból w skali 2/10 kąpiel ani nospa nie pomogły... w dodatku dalej czyści mnie a do tego lekkie plamienie... na razie sama jestem z Marcysiem, babcia z psycholem do ortopedy pojechali bo nadgarstka załatwił.. na szczęście jest leworeczny więc do szkoły idzie... ja czuje jak rwie mnie od środka póki co chodzę w tą i z powrotem nie wyleże bo krzyż... cczekam w domu nie chce żeby wyszło że panikara tak na serio to to co było do rana to zapowiadające były teraz dopiero od jakiejś pół godziny są konkretne ktore czuje mocno i to krzyżowe... cały czas liczę na to że przejdzie :)

Optimus dzisiaj termin z aniołkiem moim bym miała :)

Pati ja na porodowce tak chodzilam bo z bolu wytrzymac nie szlo i mnie rozwierało bo mała glowka dusila na w kanalik rodny i wtedy mialam 4cm rozwarcia, Kochanie bierz Marcysia i jedz!

optimus niestety nie mam swiadka.. ona przeprosila ale i tak miala w dupie..

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    Fidelissa ja mam torbę w zestawie z wózkiem i okrycie na nóżki też, ten otulacz to jakiś dodatkowy bajer bo nie wiem?? jaki wózek zamawiałaś że nie masz tego wszystkiego?
    Ewelina możesz polecić link ze śpiworkiem do gondoli? ja szukam i jakoś nie mogę się zdecydować, a Ty już masz i pewnie fajny jest? noooo moje dziecko w końcu się obudziło i pcha girki pod żebra, a już mnie nastraszył trochę. Przed to łóżysko z przodu to ja na serio mało Go czuję jakoś i nie ma szans na zobaczenie stopy albo rączki. Ciekawe czy będzie takim śpiochem jak się urodzi. Coraz bardziej się boję tego jak my to łóżeczko zmieścimy w sypialni. Nadal na nie czekamy już ponad 2 Tyg!! trzymam kciuki za wszystkie wziyty! Pati mam nadzieję że jeszcze chwilę poczekasz, może rozkurczowy zastrzyk pomoże?
    Mutsy urban nomad evo

Tam sie wszystko dokupuje osobno.
    Torba jest z tego samego materiału ale moim zdaniem ma mało kieszonek i za męska z wyglądu....

Pokrowiec i otulacz na nogi to to samo. Jest mocowany na dwoch rzepach, nie wiem czy nie będzie opadał, spadał....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 10:49

qq87j44jhto0od0f.png

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    A do tego otulacze na nóżki dziecko ma jakie 1-2.3 roku. Bo to spacerówka. Wiec zastanawiam sie czy wtedy ma nóżki w bucikach i do otulacze?
    myślę, że tak:) buty zmieszczą się na pewno:) dla pewności, że o tym samym mówimy, wrzucam link do obrazka:
    http://www.polskaanglia.pl/navi/tako/TAKO19__2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 11:39

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Florentine Ekspertka

Wysłany: 29 września 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) nadal czekam na decyzję co z tym innym szpitalem. Mają dzwonić i pytać. o miejsce. Po przed wczorajszych skurczach zrobiło mi się rozwarcie na opuszek :-/ ehhhh...

Madlen śliczności :-* taki maluszki kochane :)

Pati i jak tam? Jakby co to pędź żebyś nie urodziła po drodze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 10:51

AgataP, Madlen222 lubią tę wiadomość

Listopadówka/Wrześniówka 2014r. b95lnsr.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Florentine spokojnie, z rozwarciem można trochę pochodzić moja przyjaciółka miała rozwarcie na centymetr ale normalnie donosiła a nawet przenosiła 3 dni :-) ewelina dziękuję za link, a powiedz mi czy te dziury na pasy to są w 3 miejscach tak jak w foteliku masz różne poziomy zapinania tych pasów? wiadomo jak taki maluszek to na ten najniższy zapinasz. Doszłam do wniosku że płatki na mleku jednak nie budzą mojego dziecka, zjadłam pomarańczę i pół bułki z nutellą na drugie śniadanko i od razu brzuch się rozruszał :-)))

Fidelissa, Marzena27, sisiiii lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    myślę, że tak:) boty zmieszczą się na pewno:) dla pewności, że o tym samym mówimy, wrzucam link do obrazka:
    http://www.polskaanglia.pl/navi/tako/TAKO19__2.jpg
    Co prawda to inny kolor ale poglądowo moze byc.

http://www.wozki-mutsy.pl/pl/p/Oslonka-na-nozki-EVO-/257

Martwią mnie te rzepy to mało stabilne

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Florentina będzie dobrze:))

Pati nie rodzić mi tu :))

qq87j44jhto0od0f.png

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam rozwarcie na pół palca i lekarz stwierdził że spoko i mogę tak chodzić wiec sie nie przejęłam nawet za bardzo tym:)

Fidelissa lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka teraz już każdy nas będzie oceniał na kiedy przewiduje termin. Mój teść powiedział teściowej (a ona mojemu), że wyglądam jakbym miała na dniach rodzić, ale nich sobie posiedzi do tego skończonego 36 tyg i może wychodzić :)

Nata jaka laseczka :) śliczne zdjęcie

Madlen te Twoje słoneczka tak mnie rozczulają.. są przesłodkie :)

Jula Ty biedaczko masz przygody, oby już pozostały czas do rozwiązania był spokojniejszy ;*

Pati a Ty zbieraj Marcela i jedź na IP, lepiej wyjść na panikarę, bo sama sobie porodu przecież nie odbierzesz !!

Madlen222 lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dokładnie mam taki otulacz na nózki jak ten co Ewelina wrzuciła, u mnie nie ma rzepów tylko zatrzaski. U mnie to jestt dwufunkcyjne, służy najpierw do gondoli jako taka przykrywka a po odpięciu zamka i wyjeciu otulacza służy do spacerówki jako pokrywka z otulaczem na nóżki. - to jeden element jest :)

A śpiworek do gondoli też mam z 3 poziomami pasów, mozna go równiez uzywac w foteliku samochodowym.

Fidelissa lubi tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 29 września 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymamy się w dwupakach !
    Madlen- prześliczne te Twoje dzieciaczki ;))) oczka ma córeczka super ! Już niedługo będą w domku zobaczysz szybko minie i będziesz je miała na codzień :)

Pati do szpitala jedź nawet się nie zastanawiaj! Wiem żełatwo mówić bo ja to unikam IP jak ognia i cały czas sobie tłumacze że to nic takiego. ALe biegnji!!

a propo samopoczucia i przygód to wczoraj na mieście byłam robiąc ostatnie zakupy do wyprawki i zemdlałam:( dobrze że był ze mną mój M bo inaczej nie byłoby za ciekawie :( na dodatek od rana wymiotuje i brzuch boli jak nie wiem:( zastanawiam się co się dzieję czy to jakaś jelitówka czy nie daj Boże coś gorszego :( miałyście może tak?

[link=https://www.suwaczki.com/]relgi09kyid6438x.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dajcie jakas str oprocz tinypic do ladowania zdjec, bo te I antivirus blokuje

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen1705 ja bym przeszła się do lekarza bo nawet jak jelitówka to nie bardzo bezpieczne to jest ja miałam na początku ciązy jelitówkę i wylądowałam pod kroplówką nawadniającą

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To penthouse mojego Pilkarzyka
    bw2mzw7ux2lr_t.jpg

Powiem Wam, ze dzie w obwodzie przy pepku to 114cm, a kilka dni temu bylo 122cm, wiec wszystko zalezy od ulozenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 11:17

lkc, Nata, xpatiiix3, Viviana, anusiaa90, ewelina_d, Dotty84, natasza82, Fidelissa, AgataP, Agata92, zupaztytki, Milaszka, e_v_e, sisiiii, misiaczk25, Maga31 lubią tę wiadomość

• Viviana Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jak złapały skurcze we wtorek i mąż przybiegł z pracy bo teściowa zadzwoniła po niego, to mi powiedział, że nie mogę urodzić, bo nie kupilismy jeszcze Amelce czapeczki na zimę :D no tak mnie rozśmieszył tym tekstem i lekarza i położną hehe, ale on to bardzo poważnie mówił.:D :D :D

Szukam w necie teraz tych czapeczek no i nie mam nadal biustonosza do karmienia, ja nie wiem jak kupić przez neta biustonosz, wszystkie takie szity, nie chcę się bawić w odsyłanie, a za drogiego też szkoda kupować bo nie wiem ile będę karmić. Macie jakies godne polecenia?

natasza82, mada_lena, AgataP, sisiiii lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Nata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa a kupowałaś śpiworek na allegro?? masz linka może? wstawiłam pranie i wydaje mi się, że kombinezon z ecru zrobił się sino-zielony, heh dobra jestem, uznałam że pościel już nie farbuje i nie wrzuciłam chusteczki łapiącej kolor. Trudno, dobrze że to z odzysku kupiony za 5 zł :-)

rfnnk6n.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati lec do szpitala, bo to malo ciekawie wyglada.
    Madlen Twoje Maluszki cudne sa!u Lenki jeszcze te ciemne oczka - cudo!

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 29 września 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekam jeszcze z godzinkę i faktycznie jak dalej tak będzie to chyba pójdę na IP. Oby tylko dali leki i kazali grzecznie kłaść się do domu bo perspektywa zostania w szpitalu przeraża mnie tak że aż płakać mi się chcę

[link=https://www.suwaczki.com/]relgi09kyid6438x.png[/link]
  • Nata Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana ja mam jeden ale na bank będzie za mały, no ale może kupię jakiś polecany przez koleżankę, podesłała mi dwa linki do tych co kupiła i powiedziała że spoko są
    http://allegro.pl/80f-biustonosz-stanik-do-karmienia-bawelna-fiszbin-i4506969464.html
    http://allegro.pl/biustonosz-do-karmienia-antybakteryjny-mizet-80f-i4501842051.html

madlen skontaktuj się z lekarzem, możesz być odwodniona i dlatego zemdlałaś a teraz Cię mdli. Optimus ładny domek piłkarzyka :-)

Viviana lubi tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, do szpitala. Wiem, że fałszywych alarmów u Ciebie nie brakuje, ale tym bardziej Twoja czujność może być uśpiona a sama mówiłaś, że poprzedni poród przebiegł błyskawicznie.

f2w3rjjg7duv7nlc.png
‹‹ 1437 1438 1439 1440 1441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ