Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Fidelissa wrote:A ja muszę dokupić dlatego sie zastanawiam:)
. Torba też jest potrzebna, bo wyobraź sobie, gdzie schowasz cały majdan, który musisz zawsze brać z dzieckiem - pieluszki, ubranka na zmianę, pampersy, chusteczki, potem przekąski.. moim zdaniem niezbędną jest torba, której nie trzeba pakować i rozpakowywać za każdym razem. Ja jeszcze w torbie miałam przewijak przenośny, w sensie taką grubszą ceratką wyłożoną bawełną.
co do otulacza na nogi do spacerówki, to też uważam, że jest potrzebny. kocyk kocykiem, ale takie otulacze są zrobione z porządnego materiału, pod którym dziecko ma swobodę ruchów. po opatuleniu przez koc - nie bardzo... no i dziecko się nie skopie, nie zgubi po drodze...
śpiworek do wózka kupiłam, ale rozmiar gondolowy, jak już dziecię będzie na tyle duże, żeby się przenieść do spacerówki, to na pewno śpiworek będzie za mały.Fidelissa lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Madlen, ale masz cudownościWklejaj nam w miarę możliwości jak najwięcej zdjęć, bo się napatrzeć nie możemy
Ach, napisałam już posta i gdzieś kliknęłam i mi wszystko usunęło...
Przede wszystkim gratulacje dla nowej mamusiTalia, dużo zdrówka dla syneczka, oby Tymek ładnie nadrabiał i byl zdrowy jak rybka
AgataP - jesteś piękną kobietą i tego się trzymaj!
Nata - super sesja!
Jula, FK, Florentine - nadal trzymam kciuki żebyście pozostały w dwupakach jak najdłużej!
Pati - nie martw się tak, jesteś super mamą, najlepszą dla Marcelka :* A takie akcje dzieciaczków niestety się zdarzają, nie ma co się winić. I spokojnie, żeby Nelcia jak najdłużej posiedziała w brzuszku
Agata92 - uważaj na siebie :*
Nastka - no wreszcie trafilaś na jakichś sensownych ludzi u lekarza. Nie ma co się wstydzić, tylko trzeba korzystać!
A my w sobotę zaliczyliśmy imprezę rodzinną, większość po raz pierwszy widziała mój brzuszek. Na ogół pozytywne komentarze, że tylko brzuszek urósł i że ładną mam piłeczkę, ale oczywiście jedna ciocia wyskoczyła z tekstem "ale jesteś gruba!". No cóż, zrozumiałam co ma na myśli i się nie obraziłam, bo ja nie z takich no i wiem jak wyglądam, ale co wrażliwsze dziewczyny już by przeżywałyi po co tak gadać
No właśnie, mieliśmy iść do kina, ale u nas grali tylko Miasto44, więc zrezygnowałam na ten czas...Przydałaby się jakaś komedia, chociaż uwielbiam horrory, no ale te o dzieciach i kobietach w ciąży na razie odpadają...
A tak w ogóle to czekam z niecierpliwością na 3 część Hobbita, ale raczej w kinie to nie obejrzymy...Madlen222, Jula222, Agata92, AgataP, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczynki za komplementy.
Goplanka masz rację, ja zawsze wychodzę ostatnia z neonatologii. Mąż mnie zawsze popędza a to dobija mnie jeszcze bardziej. Wkurza mnie tym niemiłosiernie. Z tym, że my jako rodzice moglibyśmy tam być cały czas, tak na prawdę całą noc mogłabym tam siedzieć, nie jest zabronione ale położne mówią że ja też muszę odpoczywać żeby laktacja była ok.
Nata, Nastka dzieci jak się urodziły miały: Lenka 44cm, a Juluś 41,6cm. Teraz troszkę schudły po porodzie ale znowu przybierają, Lena waży 1980gr a Julek jeszcze nie wiem, bo będzie dzisiaj ważony przed kąpielą.
Jula co za masakra. Dobrze że jesteście cali z dzieciątkiem.Goplana, Jula222, AgataP lubią tę wiadomość
-
hej
Od rana synka nie czułam i nie mogłam go dobudzić (a zazwyczaj to on mnie budzi). Już się zaczęłam porządnie denerwować, bo nawet chwyciłam jakiś paskudny sorbet o smaku mango i nic. Przypomniałam sobie, że zawsze kopie pelotę na KTG. Przydusiłam to miejsce i 2 kopy od razu. Wybaczam i niech pośpi jeszcze trochę w takim razie.
Madlen, rozkoszne te Twoje cudeńkaMadlen222, Milaszka lubią tę wiadomość
-
Zaczynam się powoli stresowac skurcze się nasilają póki co ból w skali 2/10 kąpiel ani nospa nie pomogły... w dodatku dalej czyści mnie a do tego lekkie plamienie... na razie sama jestem z Marcysiem, babcia z psycholem do ortopedy pojechali bo nadgarstka załatwił.. na szczęście jest leworeczny więc do szkoły idzie... ja czuje jak rwie mnie od środka póki co chodzę w tą i z powrotem nie wyleże bo krzyż... cczekam w domu nie chce żeby wyszło że panikara tak na serio to to co było do rana to zapowiadające były teraz dopiero od jakiejś pół godziny są konkretne ktore czuje mocno i to krzyżowe... cały czas liczę na to że przejdzie
Optimus dzisiaj termin z aniołkiem moim bym miałaLivia
Nela
Marcel
-
Fidelissa wrote:Śliczne zdjatka maluchów
)
Lavendula gratuluje Ci dużego kroku na drodze Razem)
Nata śliczne zdjecie.
Ja ostatnio przez tą nocna luteine nie czuje sie sexy....raczej jak miś
Ponawiam pytanie o :
- torbę pielęgnacyjną na wozek? Kupujecie? Cos polecacie?
- otulacz/ komplet do wózka na nogi do spacerówki
- moskitiera/ uv do spacerówki , czy to sie Wogóle używa?
- kupiliście trochę większe koszule po porodzie zeby biust sie zmjescił? Zawsze mozna zmniejszyć potem
Torbę do wózka mam w zestawie i taki otulacz na nogi do spacerówki też.
Moskitiera nie uważam, żeby była niezbędna, ja zaczepialam pieluszke na budce jak dziecko spalo latem i zadne komary nie wlatywaly
Koszule po porodzie kupuje w rozmiarze S - takim jaki nosiłam przed ciążą. -
nick nieaktualnyMoj wczoraj przywiozl jakies foty z dziecinstwa,tzn z niemowlactwa swego.pomijajac fakt,ze zadne zdjecie nie jest podpisane i nie wiadomo,czy to moj czy jego ktos tam,pelno fot pol nagiej tesciowej z cycem na wierzch,to jeszcze pelno fot niemowlaka z przyrodzeniem na wierzchu...taaaa,dzis za takie foty moglby byc posadzany o pedofilie...
Anyway,to dziecko w kolysce,z cycem czy nagie TO OLBRZYM jakis!!! Nawet jesli to nie on,a jego brat,to hmmm,powiedzmy jakos nie wierze,ze w brzuchu tyle kg to tylko moj tluszcz
A swoja droga,jak tesc zmarl,to te zdjecia sa wcisniete byle jak w piwnicy.Nie wiadomo,kto na nich jest,ani daty ani opisu...Wkurza mnie,jak ktos tak nie szanuje zdjec,bo to przeciez pamiec...
Madlen222, Fidelissa, lkc, AgataP lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Fidelissa ja mam torbę w zestawie z wózkiem i okrycie na nóżki też, ten otulacz to jakiś dodatkowy bajer bo nie wiem?? jaki wózek zamawiałaś że nie masz tego wszystkiego?
Ewelina możesz polecić link ze śpiworkiem do gondoli? ja szukam i jakoś nie mogę się zdecydować, a Ty już masz i pewnie fajny jest? noooo moje dziecko w końcu się obudziło i pcha girki pod żebra, a już mnie nastraszył trochę. Przed to łóżysko z przodu to ja na serio mało Go czuję jakoś i nie ma szans na zobaczenie stopy albo rączki. Ciekawe czy będzie takim śpiochem jak się urodzi. Coraz bardziej się boję tego jak my to łóżeczko zmieścimy w sypialni. Nadal na nie czekamy już ponad 2 Tyg!! trzymam kciuki za wszystkie wziyty! Pati mam nadzieję że jeszcze chwilę poczekasz, może rozkurczowy zastrzyk pomoże?Fidelissa lubi tę wiadomość
-
ewelina_d wrote:no moskitiera to dla mnie absolutny must-have. w domu mam we wszystkich oknach, to i dziecko będę zabezpieczać
. Torba też jest potrzebna, bo wyobraź sobie, gdzie schowasz cały majdan, który musisz zawsze brać z dzieckiem - pieluszki, ubranka na zmianę, pampersy, chusteczki, potem przekąski.. moim zdaniem niezbędną jest torba, której nie trzeba pakować i rozpakowywać za każdym razem. Ja jeszcze w torbie miałam przewijak przenośny, w sensie taką grubszą ceratką wyłożoną bawełną.
co do otulacza na nogi do spacerówki, to też uważam, że jest potrzebny. kocyk kocykiem, ale takie otulacze są zrobione z porządnego materiału, pod którym dziecko ma swobodę ruchów. po opatuleniu przez koc - nie bardzo... no i dziecko się nie skopie, nie zgubi po drodze...
śpiworek do wózka kupiłam, ale rozmiar gondolowy, jak już dziecię będzie na tyle duże, żeby się przenieść do spacerówki, to na pewno śpiworek będzie za mały.
A do tego otulacze na nóżki dziecko ma jakie 1-2.3 roku. Bo to spacerówka. Wiec zastanawiam sie czy wtedy ma nóżki w bucikach i do otulacze? -
Nata wrote:Fidelissa ja mam torbę w zestawie z wózkiem i okrycie na nóżki też, ten otulacz to jakiś dodatkowy bajer bo nie wiem?? jaki wózek zamawiałaś że nie masz tego wszystkiego?
Ewelina możesz polecić link ze śpiworkiem do gondoli? ja szukam i jakoś nie mogę się zdecydować, a Ty już masz i pewnie fajny jest?
http://allegro.pl/spiwor-spiworek-polarowy-75cm-kolory-hit-producent-i4611162854.html?source=mlt
nie zajmuje dużo miejsca (materiał nie jest gruby), ale jest polarkowy i ma wejścia na pasy do fotelika, i rozmiar akurat, żeby zmieścić się w gondoli. plus za materiał nieuczulający, bo najwięcej ofert jest śpiworków z wełną, a ta często podrażnia, nawet dorosłych.
na zimę na śpiworek jeszcze pewnie cienki kocyk (w wózku), ale na wiosnę jak znalazłFidelissa lubi tę wiadomość