Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
od rana właśnie pije tyle wody jak nigdy, bronie się rękami i nogami od lekarza.
powiedzcie mi kochane na temat wanienek bo byłam w sobotę na zakupach i zastanawiałam się czy kupić zwykłą najzwyklejszą czy z korkiem czy taką do zwykłej wanny czy nawet ostatnio widziałam wiaderka do mycia i już zwariowałam czy iść w to co najprostsze czy jakieś nowoczesne wymysły...[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Pati bierz Marcela i jedź na IP póki dasz radę jeszcze, bo co zrobisz jak się zacznie tak na maksa? Trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło.
Jula ta nasza służba zzdrowia. Trzeba mieć naprawdę dużo szczęścia żeby trafić na życzliwość z ich strony. Ja wczoraj z okropnym bólem musiałam sama wstać po ktg i prawie upadłam a położna do mnie z tekstem: co Pani jest? Tak Pani zesztywniała po tym leżeniu? Ale żeby jakoś pomóc to nie miała ochoty. Chociaż żeby zawołała mojego męża... A ja tam umierałam z bólu. Jakby ktoś łamał mi kość łonową... -
Madlen twoje skarby sa urocze, jejubzeby moj lulus byl takim spiochem. A te sondy co maja w noskach to znam, tylko ze ja mialam taka w przewodzie żółciowym do odsysania zolci, a twoje pewnie w zoladeczkach przez ktore podaja im papu.
Nata ja na obiad mam ze wczoraj gulasz wegierski z makaronem, pychotka. Uwielbiam mieso w sosie.
Pati a tybfaktycznie lec na ip, te odglosy sa niepokojace. Moze mala ma za malo wod, stad te dźwięki.
A ja walcze z katarem... Masakra. Teraz lucek mnie kopie po pepku, pewnie glodny bo mi te burczy w brzuchuNata, Madlen222 lubią tę wiadomość
-
Dzięki niecierpliwa, zamówię pewnie ten co Ewelina i Goplana, w ogóle pamiętam że już oglądałam ten śpiwór ale chyba nie zapisalam linku. Zależy mi żeby był też do fotelika bo nasz fotelik nie ma osłonki na nóżki więc po co mam dwa razy kasę wydawać, z tego co widzę na zdjęciu to ten co Ewelina dała link ma dwa miejsca na pasy w sensie na dwa poziomy, ale poczekam na potwierdzenie moich obserwacji :p
-
Agata92 wrote:Pati bierz Marcela i jedź na IP póki dasz radę jeszcze, bo co zrobisz jak się zacznie tak na maksa? Trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło.
Jula ta nasza służba zzdrowia. Trzeba mieć naprawdę dużo szczęścia żeby trafić na życzliwość z ich strony. Ja wczoraj z okropnym bólem musiałam sama wstać po ktg i prawie upadłam a położna do mnie z tekstem: co Pani jest? Tak Pani zesztywniała po tym leżeniu? Ale żeby jakoś pomóc to nie miała ochoty. Chociaż żeby zawołała mojego męża... A ja tam umierałam z bólu. Jakby ktoś łamał mi kość łonową...lkc lubi tę wiadomość
-
Nata wrote:Agata no to miałaś przygodę, najważniejsze że wszystko ok. Ja wczoraj poszłam do apteki po Aspargin a Pani do mnie "to dla pani?" ja mówie "tak" no i ona wtedy "ale pani jest w ciąży" myślę sobie aha zaraz mi powie że mi nie sprzeda, powiedziałam jej że biorę po konsultacji z lekarzem. No i teraz mam faze czy to brać :p ogólnie to nie wiem ale chyba nie powinnam bo tam coś o serce pisze a ja biorę ten lek na serce coby tętno poprawić i dupa. Muszę zapytać lekarza.
Nata ja jak kupowałam Aspargin, też Pani w aptece zdziwiła się, że dla mnie... ale skoro lekarz zalecił brać to sprzedała bez problemuNata lubi tę wiadomość
-
Nata wrote:Dzięki niecierpliwa, zamówię pewnie ten co Ewelina i Goplana, w ogóle pamiętam że już oglądałam ten śpiwór ale chyba nie zapisalam linku. Zależy mi żeby był też do fotelika bo nasz fotelik nie ma osłonki na nóżki więc po co mam dwa razy kasę wydawać, z tego co widzę na zdjęciu to ten co Ewelina dała link ma dwa miejsca na pasy w sensie na dwa poziomy, ale poczekam na potwierdzenie moich obserwacji :p
http://www.aneco.home.pl/aukcje/spiworekmaly/04.jpgNata lubi tę wiadomość
-
madlen śliczne dzieciaczki
optimus śliczny brzuszek - kurcze po twojej fotce widze jak mój opadł albo ciężka głowa tak go ciśnie na dół..
pati jedź na ip - podziwiam cię że ty jeszcze siedzisz w domu tym bardziej że mała jest główką czy dupką do dołu?? bo jak siedzi pośladkowo to to niebezpieczne...
ja grzecznie dziś leże - wczoraj wyszłam na chwilę to mały tak cisnął na dół że ciężko się chodziło nawet chwilke - ale żal mi bo taka piękna pogoda - mąż się już dziś troche wkurzył że on musi wszystko załatwiać, jeździć i kupować ale cóż..Madlen222 lubi tę wiadomość
-
Fidelissa wrote:
Ponawiam pytanie o :
- torbę pielęgnacyjną na wozek? Kupujecie? Cos polecacie?
- otulacz/ komplet do wózka na nogi do spacerówki
- moskitiera/ uv do spacerówki , czy to sie Wogóle używa?
- kupiliście trochę większe koszule po porodzie zeby biust sie zmjescił? Zawsze mozna zmniejszyć potem
- torbę dostałam w komplecie - zamierzam używać, ma dużo kieszeni będzie przydatna
- otulacza zdecydowałam, że nie kupuje - kupuje kombinezon, żebym mogła korzystać i z gondoli i z fotelika, w razie czego ciepły kocyk i pokrywa od gondoli
- moskitiera - dostałam w zestawie
- koszule kupiłam na mój obecny rozmiar M, również nie chce wyglądać jak w worku
Fidelissa lubi tę wiadomość
-
dziękuję dziewczyny za pomoc w sprawie śpiworka
powiesiłam pranie, jednak kombinezon się trochę wypłukał więc jest ok
idę na miasto, mam nadzieję że dojdę bo ostatnio tak jak pisałam pęcherz boli jak chodzę. Buziaki i do później.
-
nick nieaktualnyPati,ty zapewne juz w drodze?oby,Madlen,dzieciaczki sliczne,wydaje mi sie,ze sa rozne
,ja bylam dzis w leclerc po koszule nocna za 10zl hehehe,nie bedzie zal jak sie ubrudzi,w sam raz na porodowke,ale siara,bo po te koszule stanelo tabun starych babc hehehe,takie obciachowe i mimo,ze nosze rozm.xl to wzielam m-ke i dobra
Madlen222 lubi tę wiadomość
-
Madlen1705 - ja zdecydowałam się na wiaderko - przekonały mnie filmiki na YouTube i opinia kilku znajomych (+oszczędność miejsca), choć większość znajomych nadal używa wanienek tradycyjnych
No coż - raz się żyje!
Goplana - ja też byłam na Miasto 44. Bardzo mi się podobało - ale kilka scen faktycznie przerysowanych (głównie te miłosne).
Po scenie z wybuchu opuszczonego niemieckiego czołgu (nie zdradzam więcej szczegółów gdyby któraś się zdecydowała obejrzeć) - zdębiałam i chyba na zawsze zostanie ona w mojej głowie...
Pati, może jednak lepiej jechać na IP??
Madlen222, jakie te Twoje maluszki są cudne!!!! LOVE LOVE LOVE
Talia - czekamy na Twoje zdjęcia!!!!madlen1705, Goplana, Madlen222 lubią tę wiadomość
-
Madlen Twoje skarby są przesłodkie do całowania
Jeszcze kilka tygodni i będziecie w komplecie w domku, najważniejsze, że przybierają na wadze i że jest oka laktacją jak sama widzisz niepotrzebnie się martwiłaś
Mnie dziś boli głowa, wypiłam kawkę ale nie wiem czy nie zasnę zaraz ehh,
Nata u mnie dietetycznie Łosoś grillowany + brązowy ryż + roszponka rukola itp.
A jutro zrobię pomidorówkę, dawno nie robiłam a naleciała mnie ochotanatasza82, Nata, Madlen222 lubią tę wiadomość
-
Dotty84 wrote:Madlen1705 - ja zdecydowałam się na wiaderko - przekonały mnie filmiki na YouTube i opinia kilku znajomych (+oszczędność miejsca), choć większość znajomych nadal używa wanienek tradycyjnych
No coż - raz się żyje!
Goplana - ja też byłam na Miasto 44. Bardzo mi się podobało - ale kilka scen faktycznie przerysowanych (głównie te miłosne).
Po scenie z wybuchu opuszczonego niemieckiego czołgu (nie zdradzam więcej szczegółów gdyby któraś się zdecydowała obejrzeć) - zdębiałam i chyba na zawsze zostanie ona w mojej głowie...
Pati, może jednak lepiej jechać na IP??
Madlen222, jakie te Twoje maluszki są cudne!!!! LOVE LOVE LOVE
Talia - czekamy na Twoje zdjęcia!!!!
Ale czy ta scena jest mega drastyczna? Zdradź chociaż trochę też się wybieram, kurczę nie wiedziałam, że jest aż tak hardkorowo -
Dotty84 wrote:Madlen1705 - ja zdecydowałam się na wiaderko - przekonały mnie filmiki na YouTube i opinia kilku znajomych (+oszczędność miejsca), choć większość znajomych nadal używa wanienek tradycyjnych
No coż - raz się żyje!
no właśnie ja też po tych filmikach robię się coraz bardziej przekonanaoczywiście jak mowie to mamie to kręci głową mówiąc że kombinuje jakieś nowe wynalazki na dziecku chcę sprawdzać
no ale może masz rację raz się żyje!
Dotty84 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
napisze ci od siebie i z doświadczeniem już z synkiem
Ponawiam pytanie o :
- torbę pielęgnacyjną na wozek? Kupujecie? Cos polecacie?
miałam i korzystałam bo była w zestawie - zawsze cośtam się włożyło i nie musiałam obciążać swojej torebki - albo zmieściłam jakieś tam zakupy ale uważam że nie konieczna jest ta z zestawu - jest tyle do dokupienia na allegro itd że jest w czym wybierać
- otulacz/ komplet do wózka na nogi do spacerówki
używałam może z 5 razy maks - wolałam śpiworek jakoś tak całościowo niż na same nogi - myśle że najbardziej przydałby się przy dziecku takim 2 latku który będzie miał raz że kombinezon, dwa buty niejednokrotnie brudne i ciężko mu się będzie zmieścić w śpiwór jeszcze no ale z doświadczenia mogę napisać że 2 latki juz nie chętnie jeźdzą w wózku - mój wolał krótki spacer nogami niż siedzieć w wózku więc od 2 lat to już praktycznie w wózka niekorzystałam..
- moskitiera/ uv do spacerówki , czy to sie Wogóle używa?
nigdy nie użyłam
- kupiliście trochę większe koszule po porodzie zeby biust sie zmjescił? Zawsze mozna zmniejszyć potem
owszem biust rośnie ale bez przesady, nie widziałam żadnej porzeby większego rozmiaru - ja odrazu chodziłam w bluzkach z przed ciąży - wiadomo brzuch jeszcze swoje wymagał ale reszta po staremu - no ale też koszul do spania nie cierpię więc nie zbyt używałamFidelissa lubi tę wiadomość
-
Pati pewnie w drodze, albo nie wiem co, inaczej by się odezwała...
w każdym razie trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze! jak uda się powstrzymać, to super, jak nie, to żeby Nelcia była zdrowa i cała:).
Ja dziś piekę kurczakowe nogi w pikantno-miodowej marynacie, do tego pieczone ziemniaczki (dla mnie, dla męża na jutro do pracy ryż, bo on gardzi ziemniorami;)) i surówka z kapusty kiszonej:).Dotty84, Marzena27, Goplana, Nata lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA dziekuje izia, bo myslalam, ze moj brzuch juz mi opadl
ale ja zawszemkalam oponke na dole
Dzis chyba ostatni fajny dzien cieply, wiec pojde sie przejsc naspacer do lumpeksu, moze nuz cos dla Malego bedzie fajnego, a jak nie, to przynajmniej glowe przewietrze, nie wiem, jak dlugo jeszcze bede w stanie lazic
Do pozniej!