X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 29 września 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od rana właśnie pije tyle wody jak nigdy, bronie się rękami i nogami od lekarza.

powiedzcie mi kochane na temat wanienek bo byłam w sobotę na zakupach i zastanawiałam się czy kupić zwykłą najzwyklejszą czy z korkiem czy taką do zwykłej wanny czy nawet ostatnio widziałam wiaderka do mycia i już zwariowałam czy iść w to co najprostsze czy jakieś nowoczesne wymysły...

[link=https://www.suwaczki.com/]relgi09kyid6438x.png[/link]
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati bierz Marcela i jedź na IP póki dasz radę jeszcze, bo co zrobisz jak się zacznie tak na maksa? Trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło.

Jula ta nasza służba zzdrowia. Trzeba mieć naprawdę dużo szczęścia żeby trafić na życzliwość z ich strony. Ja wczoraj z okropnym bólem musiałam sama wstać po ktg i prawie upadłam a położna do mnie z tekstem: co Pani jest? Tak Pani zesztywniała po tym leżeniu? Ale żeby jakoś pomóc to nie miała ochoty. Chociaż żeby zawołała mojego męża... A ja tam umierałam z bólu. Jakby ktoś łamał mi kość łonową...

njr11rs.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen twoje skarby sa urocze, jejubzeby moj lulus byl takim spiochem. A te sondy co maja w noskach to znam, tylko ze ja mialam taka w przewodzie żółciowym do odsysania zolci, a twoje pewnie w zoladeczkach przez ktore podaja im papu.

Nata ja na obiad mam ze wczoraj gulasz wegierski z makaronem, pychotka. Uwielbiam mieso w sosie.

Pati a tybfaktycznie lec na ip, te odglosy sa niepokojace. Moze mala ma za malo wod, stad te dźwięki.

A ja walcze z katarem... Masakra. Teraz lucek mnie kopie po pepku, pewnie glodny bo mi te burczy w brzuchu

Nata, Madlen222 lubią tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata ja śpiworek do gondoli wziełam tej samej firmy co wózek, zamawiałam z Bobowozki.pl

nxbhnwz.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki niecierpliwa, zamówię pewnie ten co Ewelina i Goplana, w ogóle pamiętam że już oglądałam ten śpiwór ale chyba nie zapisalam linku. Zależy mi żeby był też do fotelika bo nasz fotelik nie ma osłonki na nóżki więc po co mam dwa razy kasę wydawać, z tego co widzę na zdjęciu to ten co Ewelina dała link ma dwa miejsca na pasy w sensie na dwa poziomy, ale poczekam na potwierdzenie moich obserwacji :p

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata92 wrote:
    Pati bierz Marcela i jedź na IP póki dasz radę jeszcze, bo co zrobisz jak się zacznie tak na maksa? Trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło.

Jula ta nasza służba zzdrowia. Trzeba mieć naprawdę dużo szczęścia żeby trafić na życzliwość z ich strony. Ja wczoraj z okropnym bólem musiałam sama wstać po ktg i prawie upadłam a położna do mnie z tekstem: co Pani jest? Tak Pani zesztywniała po tym leżeniu? Ale żeby jakoś pomóc to nie miała ochoty. Chociaż żeby zawołała mojego męża... A ja tam umierałam z bólu. Jakby ktoś łamał mi kość łonową...
    Jebana znieczulica tyle mozna powiedziec. Chyba niektorym szpitslom nalezynsie jakas mocna afera aby zaczęły glupie pipy porzadnie pracowac a jak nie to niech wychacza sobie prace na zmywaku jak nie maja powolania do bycia położną albo pielęgniarka, bo to zawód z powolania. Glupia pipa. Skarge bylo trzeba złożyć.

lkc lubi tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do spiworka jest super chyba tez sie na niego pokusze

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    Agata no to miałaś przygodę, najważniejsze że wszystko ok. Ja wczoraj poszłam do apteki po Aspargin a Pani do mnie "to dla pani?" ja mówie "tak" no i ona wtedy "ale pani jest w ciąży" myślę sobie aha zaraz mi powie że mi nie sprzeda, powiedziałam jej że biorę po konsultacji z lekarzem. No i teraz mam faze czy to brać :p ogólnie to nie wiem ale chyba nie powinnam bo tam coś o serce pisze a ja biorę ten lek na serce coby tętno poprawić i dupa. Muszę zapytać lekarza.

Nata ja jak kupowałam Aspargin, też Pani w aptece zdziwiła się, że dla mnie... ale skoro lekarz zalecił brać to sprzedała bez problemu :)

Nata lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    Dzięki niecierpliwa, zamówię pewnie ten co Ewelina i Goplana, w ogóle pamiętam że już oglądałam ten śpiwór ale chyba nie zapisalam linku. Zależy mi żeby był też do fotelika bo nasz fotelik nie ma osłonki na nóżki więc po co mam dwa razy kasę wydawać, z tego co widzę na zdjęciu to ten co Ewelina dała link ma dwa miejsca na pasy w sensie na dwa poziomy, ale poczekam na potwierdzenie moich obserwacji :p
    tak jak na obrazku, on ma miejsce na pieciopunktowe pasy bezpieczenstwa. dwa otwory nad ramionami, dwa po bokach i jeden na dole na srodku.
    http://www.aneco.home.pl/aukcje/spiworekmaly/04.jpg

Nata lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlen śliczne dzieciaczki

optimus śliczny brzuszek - kurcze po twojej fotce widze jak mój opadł albo ciężka głowa tak go ciśnie na dół..

pati jedź na ip - podziwiam cię że ty jeszcze siedzisz w domu tym bardziej że mała jest główką czy dupką do dołu?? bo jak siedzi pośladkowo to to niebezpieczne...

ja grzecznie dziś leże - wczoraj wyszłam na chwilę to mały tak cisnął na dół że ciężko się chodziło nawet chwilke - ale żal mi bo taka piękna pogoda - mąż się już dziś troche wkurzył że on musi wszystko załatwiać, jeździć i kupować ale cóż..

Madlen222 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:

Ponawiam pytanie o :
    - torbę pielęgnacyjną na wozek? Kupujecie? Cos polecacie?

- otulacz/ komplet do wózka na nogi do spacerówki

- moskitiera/ uv do spacerówki , czy to sie Wogóle używa?

- kupiliście trochę większe koszule po porodzie zeby biust sie zmjescił? Zawsze mozna zmniejszyć potem :)

- torbę dostałam w komplecie - zamierzam używać, ma dużo kieszeni będzie przydatna
    - otulacza zdecydowałam, że nie kupuje - kupuje kombinezon, żebym mogła korzystać i z gondoli i z fotelika, w razie czego ciepły kocyk i pokrywa od gondoli
    - moskitiera - dostałam w zestawie
    - koszule kupiłam na mój obecny rozmiar M, również nie chce wyglądać jak w worku :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję dziewczyny za pomoc w sprawie śpiworka :-) powiesiłam pranie, jednak kombinezon się trochę wypłukał więc jest ok :-) idę na miasto, mam nadzieję że dojdę bo ostatnio tak jak pisałam pęcherz boli jak chodzę. Buziaki i do później.

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati,ty zapewne juz w drodze?oby,Madlen,dzieciaczki sliczne,wydaje mi sie,ze sa rozne ;-) ,ja bylam dzis w leclerc po koszule nocna za 10zl hehehe,nie bedzie zal jak sie ubrudzi,w sam raz na porodowke,ale siara,bo po te koszule stanelo tabun starych babc hehehe,takie obciachowe i mimo,ze nosze rozm.xl to wzielam m-ke i dobra :-)

Madlen222 lubi tę wiadomość

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen1705 - ja zdecydowałam się na wiaderko - przekonały mnie filmiki na YouTube i opinia kilku znajomych (+oszczędność miejsca), choć większość znajomych nadal używa wanienek tradycyjnych :) No coż - raz się żyje!

Goplana - ja też byłam na Miasto 44. Bardzo mi się podobało - ale kilka scen faktycznie przerysowanych (głównie te miłosne).
    Po scenie z wybuchu opuszczonego niemieckiego czołgu (nie zdradzam więcej szczegółów gdyby któraś się zdecydowała obejrzeć) - zdębiałam i chyba na zawsze zostanie ona w mojej głowie...

Pati, może jednak lepiej jechać na IP??

Madlen222, jakie te Twoje maluszki są cudne!!!! LOVE LOVE LOVE <3
    Talia - czekamy na Twoje zdjęcia!!!!

madlen1705, Goplana, Madlen222 lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen Twoje skarby są przesłodkie do całowania :)

Jeszcze kilka tygodni i będziecie w komplecie w domku, najważniejsze, że przybierają na wadze i że jest ok :) a laktacją jak sama widzisz niepotrzebnie się martwiłaś :)

Mnie dziś boli głowa, wypiłam kawkę ale nie wiem czy nie zasnę zaraz ehh,

Nata u mnie dietetycznie Łosoś grillowany + brązowy ryż + roszponka rukola itp. :)

A jutro zrobię pomidorówkę, dawno nie robiłam a naleciała mnie ochota :)

natasza82, Nata, Madlen222 lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Madlen1705 - ja zdecydowałam się na wiaderko - przekonały mnie filmiki na YouTube i opinia kilku znajomych (+oszczędność miejsca), choć większość znajomych nadal używa wanienek tradycyjnych :) No coż - raz się żyje!

Goplana - ja też byłam na Miasto 44. Bardzo mi się podobało - ale kilka scen faktycznie przerysowanych (głównie te miłosne).
    Po scenie z wybuchu opuszczonego niemieckiego czołgu (nie zdradzam więcej szczegółów gdyby któraś się zdecydowała obejrzeć) - zdębiałam i chyba na zawsze zostanie ona w mojej głowie...

Pati, może jednak lepiej jechać na IP??

Madlen222, jakie te Twoje maluszki są cudne!!!! LOVE LOVE LOVE <3
    Talia - czekamy na Twoje zdjęcia!!!!

Ale czy ta scena jest mega drastyczna? Zdradź chociaż trochę też się wybieram, kurczę nie wiedziałam, że jest aż tak hardkorowo

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 29 września 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:

no właśnie ja też po tych filmikach robię się coraz bardziej przekonana :) oczywiście jak mowie to mamie to kręci głową mówiąc że kombinuje jakieś nowe wynalazki na dziecku chcę sprawdzać :P no ale może masz rację raz się żyje!

Dotty84 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]relgi09kyid6438x.png[/link]
  • izia Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napisze ci od siebie i z doświadczeniem już z synkiem

Ponawiam pytanie o :
    - torbę pielęgnacyjną na wozek? Kupujecie? Cos polecacie?

miałam i korzystałam bo była w zestawie - zawsze cośtam się włożyło i nie musiałam obciążać swojej torebki - albo zmieściłam jakieś tam zakupy ale uważam że nie konieczna jest ta z zestawu - jest tyle do dokupienia na allegro itd że jest w czym wybierać

- otulacz/ komplet do wózka na nogi do spacerówki

używałam może z 5 razy maks - wolałam śpiworek jakoś tak całościowo niż na same nogi - myśle że najbardziej przydałby się przy dziecku takim 2 latku który będzie miał raz że kombinezon, dwa buty niejednokrotnie brudne i ciężko mu się będzie zmieścić w śpiwór jeszcze no ale z doświadczenia mogę napisać że 2 latki juz nie chętnie jeźdzą w wózku - mój wolał krótki spacer nogami niż siedzieć w wózku więc od 2 lat to już praktycznie w wózka niekorzystałam..

- moskitiera/ uv do spacerówki , czy to sie Wogóle używa?

nigdy nie użyłam

- kupiliście trochę większe koszule po porodzie zeby biust sie zmjescił? Zawsze mozna zmniejszyć potem

owszem biust rośnie ale bez przesady, nie widziałam żadnej porzeby większego rozmiaru - ja odrazu chodziłam w bluzkach z przed ciąży - wiadomo brzuch jeszcze swoje wymagał ale reszta po staremu - no ale też koszul do spania nie cierpię więc nie zbyt używałam

Fidelissa lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati pewnie w drodze, albo nie wiem co, inaczej by się odezwała...
    w każdym razie trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze! jak uda się powstrzymać, to super, jak nie, to żeby Nelcia była zdrowa i cała:).

Ja dziś piekę kurczakowe nogi w pikantno-miodowej marynacie, do tego pieczone ziemniaczki (dla mnie, dla męża na jutro do pracy ryż, bo on gardzi ziemniorami;)) i surówka z kapusty kiszonej:).

Dotty84, Marzena27, Goplana, Nata lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziekuje izia, bo myslalam, ze moj brzuch juz mi opadl ;) ale ja zawszemkalam oponke na dole :)
    Dzis chyba ostatni fajny dzien cieply, wiec pojde sie przejsc naspacer do lumpeksu, moze nuz cos dla Malego bedzie fajnego, a jak nie, to przynajmniej glowe przewietrze, nie wiem, jak dlugo jeszcze bede w stanie lazic :)
    Do pozniej! :)

‹‹ 1438 1439 1440 1441 1442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ