Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Na SR położna właśnie polecała klapki na basen, bo różne rzeczy się dzieją, a te zawsze można umyć ;p
Pati niech się Nelcia zdacyduje czy jeszcze zostać czy już nie. W każdym razie powodzenia :* będzie wszystko dobrze
Taka piękna pogoda za oknem, wybrałam się na zakupy i to już nie dla mnie... brzuchol już pobolewa, małą czuje jak napiera, ale już prawie wszystko mam. Zostały mi do kupienia tylko klapkixpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Hej
Dzisiaj była u mnie dziewczyna z Dotsmylove wybrałyśmy girlandy, ochraniacze, zasłonki, prześcieradło i taką nakładkę na przewijak
jak przyjdzie, to zrobię wam zdjęcie
Jej strona internetowa, to http://dotsmylove.pl/index
Dziewczyna jest z Poznania, dlatego wpadła do mnie do domu i pomogła mi w wyborze tkanin, mega polecam
W sobotę idę jeszcze raz do gina sprawdzić brzuszek, bo wariuje
Niby wiem, że wszystko jest dobrze, po prostu od zawsze przybierał tak ok 120-130g na tydzień, więc w sumie nie ma co być wielki, ale trochę się martwię, bo na tym etapie powinien przyspieszyć trochę, lekarz też mi mówił, że dzieciaczki rosną skokowa i np. ostatnio zajął się serduszkiem, albo mózgiem - może mi mały Einstein rośnie
Wczoraj też tak mi szalał w brzuchu, że zaczęłam z mężem mówić na niego "mały, ale wariat"
Fidelissa lubi tę wiadomość
-
No właśnie wydaje mi się, że jeszcze to nie to chyba, wiec czekam, z resztą po tylu fałszywych alarmach to ja nie wiem czego się spodziewać już, póki co leże. Ok.5-7min są ,mam nadzieję ,że się wyciszy zaraz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:53
AgataP lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualnyPati, trzymam kciuki! Odpoczywaj!
Madlen, piękne te Twoje słodziaczki!
Lavendula, gratki!
Goplana, super, że już się lepiej czujesz!
Jula, trzymaj się tam! Termin mamy na ten sam dzień
e_v_e - widzę, że jednak panika w związku z brzuszkiem, jest u Ciebie tak samo rozwinięta, jak i u mniePamiętaj, pozytywnie nastawienie! My się dowiemy w piątek wieczorem, czy Mikrusek odpowiednio rośnie. Mam olbrzymią nadzieję, że tak własnie jest
A ja obwieszczam, że właśnie odesłałam ostatnie zlecenie i idę na urlopNARESZCIE!
Lavendula, Mag.1990, Fidelissa, Viviana, sisiiii, e_v_e, anusiaa90, Nata, Agusia ;), Madlen222, Florentine, Mamadomina, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Eve na pewno pokoik będzie śliczny, bardzo fajne rzeczy na stronie
Poza tym mam wielką nadzieję, że to prawda, co Twój gin mówi, bo niby wszyscy mnie uspokajają z tą dużą głową, ale ostatnio po tym, jak sama pocieszałam Optimus, naszło mnie na smuty i niech już Antkowi ta głowa przyhamuje a rośnie coś innego.
Dziewczyny, ponoć dzieci przed porodem spokojnieją, a jak to jest z mamami? Bo spróbujcie mnie wygonić z kanapy, nie wróżę sukcesu. I tak się zastanawiam, czy do porodu już taka będę? Ostatnio obudziłam się kilka razy na plecach (kompletnie nie w moim stylu) i doszłam do wnioski, że najwyraźniej zmiana boku okazała się takim wyzwaniem, że w połowie drogi sobie odpuściłam :p
Pati, leżenie na płasko przy skurczach ich nie nasili?Milaszka, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Viviana wrote:Mag ten to nie jest najgorszy biustonosz hehe ja kupiłam taki po 10zł ale był okropny. Twój na początek w sam raz. Jesli chodzi o biustonosz sportowy polecam Ci z Gatty. Ja go mam i spałam w nim w szpitalu, super wygodny.
http://allegro.pl/bezszwowy-biustonosz-sportowy-gatta-top-s-i4576173836.html
Ja też polecam klapki sportowe, a nie kapcie, jednak też wszędzie mokro, w łazience często w szpitalu, szkoda kapci, no i też po wstaniu mogą być przecieki z wkładek i kapci sie nie uratuje. Ja klapki kupiłam w CCC, po 20zł, są mega wygodne już sprawdziłam w szpitalu.
Madalena dzięki, śliczna czapeczka, właśnie myślałam też nad Canpolem, ale nie wiem jaki wziąć rozmiar, poszukam w necie coś o rozmiarach, kciukam za wizytę daj oczywiście znać.
Pati też zaglądam i czekam na wieści. -
Pati odpoczywaj i oddychaj i 0 stresu....
Pierwsze pranie dziecięcych rzeczy
Puściłam pierwsza pralkę białego na 40 stopni.
I nie móge uwierzyć , ze rożne kolory od beżu po granat mam prac w 60 stopniach tak jest napisane na metkach....
Kocyki na 30 stopni.
Tetra na 60 stopni.
A pieluchy kolorowe flanelowe? Nie ma metki..
Ręcznik tez na 30 stop, dziwne....
Dostałam bluzę od siostry po jej corce i na 60 stopni ale jest plama żółta czym to wywabić vanishem?
Któraś z Was pisała o śmierdzącej szafie z ikei. Mam ten sam problem.
Jest z sosny ale spody szuflad i tył to płyta i martwię sie, ze ten zapach przejdzie do ubranek.....xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Kupiłam taki kocyk
http://www.babylove.net.pl/pl/192/102.html
A drugi z sowka
http://www.babylove.net.pl/pl/189/201.html
I jestem w nich zakochana:))Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 14:24
madlen1705, Lavendula, Amnezja, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Ale mam apetyt, rany, jednak szpital sobie odbiję i te mdłości. Zjadłam zupę za chwilę już lodówkę oglądałam no i naleśniki zrobiłam i chyba zjem wszystkie jakie zrobiłam hehe.
Moja Mała też potrafi tak szaleć, że czasami to się boję, że za bardzo i mi brzuch pęknie czy conapina się w jednym miejscu za chwilę drugim, kopie mocno, ale wolę jak sobie szaleje niż miałaby ciągle spać.
Fidelissa najlepiej by było 2 pary klapek, jak szłam się kąpać, to kąpałam się w moich potem musiałam je wycierać, męczące.
Zupaztytki kciukam by Mały ładnie rósł, mnie tez ciągle martwiła wielkośc mojego brzucha, gin mówił, że mam Kruszynkę, a tu nagle Amelka podskoczyła na wadzemacicę też mam już wyżej, oglądało mnie tylu lekarzy w szpitalu i mówili, taki urok brzucha, a najlepszy komentarz mojego prowadzącego jak mnie zobaczył w sobotę: " No w końcu Pani nie ma talii" Cuuudownie hehe.
Pinsleepe ale moja Amelka tez ma głowe ciągle większą. A brzuszek mniejszy i udko mniejsze. Ale wszystko w granicach normy także no cóż nasze dzieci to nie figura geometryczna, nie zamartwiaj się
Pati dawaj znać jak sytuacja.zupaztytki, Fidelissa, Goplana, pinsleepe, Agusia ;), Amnezja, mada_lena lubią tę wiadomość
-
natasza82, Mag.1990, Viviana, xpatiiix3, ewelina_d, Goplana, e_v_e, paula1234, sisiiii, Lavendula, zupaztytki, lkc, lkc, AgataP, KUNIAK, Agata92, Fidelissa, madlen1705, ÓptimusPrime, anusiaa90, Agusia ;), alka89, Amnezja, Nata, santoocha, mada_lena, Madlen222, blue00, Florentine, Strupka, Marzena27, Mamadomina, Rybka Nemo, scindapsus, KasiaKa, Maga31 lubią tę wiadomość
-
zupaztytki wrote:Pati, trzymam kciuki! Odpoczywaj!
Madlen, piękne te Twoje słodziaczki!
Lavendula, gratki!
Goplana, super, że już się lepiej czujesz!
Jula, trzymaj się tam! Termin mamy na ten sam dzień
e_v_e - widzę, że jednak panika w związku z brzuszkiem, jest u Ciebie tak samo rozwinięta, jak i u mniePamiętaj, pozytywnie nastawienie! My się dowiemy w piątek wieczorem, czy Mikrusek odpowiednio rośnie. Mam olbrzymią nadzieję, że tak własnie jest
A ja obwieszczam, że właśnie odesłałam ostatnie zlecenie i idę na urlopNARESZCIE!
Tzn. ja się cieszę, że rośnie, po swojemu, bo po swojemu, ale rośnie, nózka mu rośnie, główka też no i brzuszek w sumie też, ale jakoś małoAle wiadomo chce być pozytywnie nastawiona, ale zawsze wizyta u gina jakoś mnie uspokaja, miałam badane przepływy i wszystko ok, zobaczymy co powie w sobotę
Już mu robiłam statystyki i teoretycznie, jak nie przyspieszy, to powinien mieć jakoś powyżej 2500g, ale bardzo możliwe, że np waży już ok 2kg ,bo granica błędu była +- 280g mam tylko nadzieję, że u mnie było na ten plus
A poza tym, to w ostatnich tygodniach, to dzieciaczki w sumie tylko przybierają na wadzę, więc mam nadzieję, że do tych 3kg dobije
zupaztytki lubi tę wiadomość
-
pinsleepe wrote:Eve na pewno pokoik będzie śliczny, bardzo fajne rzeczy na stronie
Poza tym mam wielką nadzieję, że to prawda, co Twój gin mówi, bo niby wszyscy mnie uspokajają z tą dużą głową, ale ostatnio po tym, jak sama pocieszałam Optimus, naszło mnie na smuty i niech już Antkowi ta głowa przyhamuje a rośnie coś innego.
Dziewczyny, ponoć dzieci przed porodem spokojnieją, a jak to jest z mamami? Bo spróbujcie mnie wygonić z kanapy, nie wróżę sukcesu. I tak się zastanawiam, czy do porodu już taka będę? Ostatnio obudziłam się kilka razy na plecach (kompletnie nie w moim stylu) i doszłam do wnioski, że najwyraźniej zmiana boku okazała się takim wyzwaniem, że w połowie drogi sobie odpuściłam :p
Pati, leżenie na płasko przy skurczach ich nie nasili?
Mój ma głowę tak tygodzień większą, ale gin mi mówił, że główka jest zawsze większa, a poza tym, to mi mówił, że na usg naprawdę dużo rzeczy widaćo głowę się nie martw, jak jest ułożony głową w dół to zawsze wychodzi większa, bo jest bardziej okrągła od tych dzieciaczków, co są ustawione miednicowo ich główka jest bardziej owalna i wychodzi mniejsza