Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
alka89 wrote:Hej. Nie mialam dzisiaj wizyty ,przelozyli mi na jutro
Od wczoraj Synek mnie nie kopie ,nawet jak glaszcze ani jak cos slodkiego zjem,gdzie zawsze brzuch mi sie az trzas.Czuje tylko takie napinanie co rusz w innym miejscu,nie wiem jak to opisac. Np jak siedze to czasem musze sie mocno wyprostowac bo pod biustem mi wypchnie na chwile...czy to normalne ,ze mnie nie kopie? i czy to napinanie to jego ruchy czy moze wody sie przelewaja czy cos...Juz za glupia jestem,nie wiem co myslec. Z gory dziekuje
Kochana, nie wiem - moja nadal czasami pokopie, ale patrząć na przykład Talii, radzę żebyś pojechała gdzieś na IP, niech cię podłączą pod KTG jeśli uważasz, że ruchy są jakieś inne.
Pewnie to normalne (dzieci mają coraz mniej miejsca na kopniaki i raczej mniej sie ruszają), ale myślę że lepiej sprawdzić dla spokoju
Ja sobie obiecałam, że teraz zawsze będę sprawdzać jak coś wyda mi się inne, albo dziwne w zachowaniu Hani... W końcu od tego tam są na IP i musza mnie przyjąć...
-
Dotty84 wrote:Kochana, nie wiem - moja nadal czasami pokopie, ale patrząć na przykład Talii, radzę żebyś pojechała gdzieś na IP, niech cię podłączą pod KTG jeśli uważasz, że ruchy są jakieś inne.
Pewnie to normalne (dzieci mają coraz mniej miejsca na kopniaki i raczej mniej sie ruszają), ale myślę że lepiej sprawdzić dla spokoju
Ja sobie obiecałam, że teraz zawsze będę sprawdzać jak coś wyda mi się inne, albo dziwne w zachowaniu Hani... W końcu od tego tam są na IP i musza mnie przyjąć...
Wlasnie nie daleko mnie juz nie ma dzis poloznej,a jak pojade do mista do szpitala to tam zawsze zatrzymuja,a jutro mam wazne usg,tylko nie wiem czy czekac do jutra. Nie wiem co bylo u Talii...Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
Izia, fajnie, że napisałaś, bo mój właśnie o 3 tygodnie wyprzedza pozostałe pomiary.
Jak ktoś się boi o brzuszek, to powiem, że poznałam w szpitalu dziewczynę, której dzidzia obwód brzuszka miała do tyłu o 6 tygodni! Urodziła się zdrowa, ale przy 54 cm długości ważyła 2300, więc chudzinka. Mama miała duże nadciśnienie.
Optimus, wzrost raczej z kości udowej łatwiej przewidzieć
Alka, w szkole rodzenia powiedzieli nam, że zazwyczaj matki dobrze czują, jak coś z ruchami nie jest w porządku i w tym przypadku należy zaufać intuicji. Na IP na hasło, że nie czujesz ruchów, powinni od razu Cię zbadać. -
AgataP lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
pinsleepe wrote:Izia, fajnie, że napisałaś, bo mój właśnie o 3 tygodnie wyprzedza pozostałe pomiary.
Jak ktoś się boi o brzuszek, to powiem, że poznałam w szpitalu dziewczynę, której dzidzia obwód brzuszka miała do tyłu o 6 tygodni! Urodziła się zdrowa, ale przy 54 cm długości ważyła 2300, więc chudzinka. Mama miała duże nadciśnienie.
Optimus, wzrost raczej z kości udowej łatwiej przewidzieć
Alka, w szkole rodzenia powiedzieli nam, że zazwyczaj matki dobrze czują, jak coś z ruchami nie jest w porządku i w tym przypadku należy zaufać intuicji. Na IP na hasło, że nie czujesz ruchów, powinni od razu Cię zbadać.
Moj tez ma glowke wieksza o 3 tygpinsleepe lubi tę wiadomość
Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
nick nieaktualnyDotty84 wrote:
awww slodkoscija mam taki tylko z zielonym podbiciem i jeszcze z PL nie doszedl do mnie wiec Pati nie mozesz rodzic bo mam wyprawke niekompletna,a jak Ty to i ja rodze !
xpatiiix3, Dotty84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyÓptimusPrime wrote:
Optimus super masz te naklejki, a ja zaraz pokombinuje te czachydzieki za pomysl
ÓptimusPrime lubi tę wiadomość
-
Pati mam nadzieję że wszystko ok, Dotty zdjęcia piękne, my mamy sesję w studiu w piątek a w sobotę w plenerze
mam nadzieję że fajnie wyjdzie, koleżanka się tym zajmuje i zrobi nam za free sasasasasa
co do ruchów, mój syn to w zasadzie od dłuższego czasu się tylko wypycha, nie kopie jakoś szczególnie i w sumie zawsze tak było, raczej tak mi rozciąga brzuch
mam nadzieję że jutro dostanę się do lekarza ogólnego to zapytam czy ewentualnie położna która u nich pracuje tez może zrobić KTG bo szpitala się boję...
Na mieście w lumpie kupiłam młodemu spodnie na lato już w kratę, śliniak i chustę pod szyjkę na zimę. Sobie tunikę w która mam nadzieję że się wbiję po porodzie :p no i w pretty kupiłam sobie mega obszerną narzutkę na chłodniejsze dni, fajnie zakrywa brzuszek i chroni przed zimnem. dokupiłam sobie agrafkę broszkę i będzie git, niestety bluzki na chrzciny nie kupiłam ehhhh może upoluję coś w galerii dzisiaj. no i na obiad zapiekanka makaronowa z salami, sosem pomidorowym i serem pleśniowym i żółtym. Wino czerwone bym chlapnęła do tego ehhh
aaa no i kupiłam stanik do karmienia. Dosłownie taki jak wysłałam Wam link http://allegro.pl/biustonosz-do-karmienia-antybakteryjny-mizet-80f-i4501842051.html tyle że ja dałam 18 złsuper leży, ale jednak wezmę wymienię na rozmiar F jutro
w lumpie widziałam coś w z motywem czachy i też Agatko o Tobie pomyślałam, jakby nie było zniszczone to chyba bym kupiła.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 16:26
Dotty84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Agusia, bardziej na zasadzie, że długa kość udowa sugeruje długie dziecko.
Jest wzór na obliczanie wzrostu dziecka, średnia ze wzrostu rodziców, dla dziewczynki się coś odejmuje a dla chłopca dodaje, ale nie pamiętam już. U mnie w grupie większość osób mówiła, że się zgadza. Ja i mój brat mamy po 2 cm więcej, niż z tego wzoru.Agusia ;) lubi tę wiadomość