X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    Hej. Nie mialam dzisiaj wizyty ,przelozyli mi na jutro

Od wczoraj Synek mnie nie kopie ,nawet jak glaszcze ani jak cos slodkiego zjem,gdzie zawsze brzuch mi sie az trzas.Czuje tylko takie napinanie co rusz w innym miejscu,nie wiem jak to opisac. Np jak siedze to czasem musze sie mocno wyprostowac bo pod biustem mi wypchnie na chwile...czy to normalne ,ze mnie nie kopie? i czy to napinanie to jego ruchy czy moze wody sie przelewaja czy cos...Juz za glupia jestem,nie wiem co myslec. Z gory dziekuje

Kochana, nie wiem - moja nadal czasami pokopie, ale patrząć na przykład Talii, radzę żebyś pojechała gdzieś na IP, niech cię podłączą pod KTG jeśli uważasz, że ruchy są jakieś inne.
    Pewnie to normalne (dzieci mają coraz mniej miejsca na kopniaki i raczej mniej sie ruszają), ale myślę że lepiej sprawdzić dla spokoju :)
    Ja sobie obiecałam, że teraz zawsze będę sprawdzać jak coś wyda mi się inne, albo dziwne w zachowaniu Hani... W końcu od tego tam są na IP i musza mnie przyjąć...

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus niestety nie... Ja chce tylko juz albo urodzić albo niech się to skończy, bo zaczynam się robić drazliwa ze zmęczenia...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty super sesja :)

Dotty84 lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 jedź na IP, niech to sprawdzą. Możliwe że wszystko jest w porządku ale tego nigdy nie możesz być pewna.

Dotty super zdjęcia :)

njr11rs.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Kochana, nie wiem - moja nadal czasami pokopie, ale patrząć na przykład Talii, radzę żebyś pojechała gdzieś na IP, niech cię podłączą pod KTG jeśli uważasz, że ruchy są jakieś inne.
    Pewnie to normalne (dzieci mają coraz mniej miejsca na kopniaki i raczej mniej sie ruszają), ale myślę że lepiej sprawdzić dla spokoju :)
    Ja sobie obiecałam, że teraz zawsze będę sprawdzać jak coś wyda mi się inne, albo dziwne w zachowaniu Hani... W końcu od tego tam są na IP i musza mnie przyjąć...

Wlasnie nie daleko mnie juz nie ma dzis poloznej,a jak pojade do mista do szpitala to tam zawsze zatrzymuja,a jutro mam wazne usg,tylko nie wiem czy czekac do jutra. Nie wiem co bylo u Talii...

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia, fajnie, że napisałaś, bo mój właśnie o 3 tygodnie wyprzedza pozostałe pomiary.

Jak ktoś się boi o brzuszek, to powiem, że poznałam w szpitalu dziewczynę, której dzidzia obwód brzuszka miała do tyłu o 6 tygodni! Urodziła się zdrowa, ale przy 54 cm długości ważyła 2300, więc chudzinka. Mama miała duże nadciśnienie.

Optimus, wzrost raczej z kości udowej łatwiej przewidzieć :)

Alka, w szkole rodzenia powiedzieli nam, że zazwyczaj matki dobrze czują, jak coś z ruchami nie jest w porządku i w tym przypadku należy zaufać intuicji. Na IP na hasło, że nie czujesz ruchów, powinni od razu Cię zbadać.

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP - mam dla Ciebie kocyk Minky :)

http://slodkoostre.blogspot.com/search/label/minky

AgataP lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Mag.1990 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alka jedź na IP, nawet jeśli zatrzymają, a wszystko będzie w porządku to jutro, czy jeszcze dziś sobie wyjdziesz (nawet na własne żądanie), a przynajmniej po KTG będziesz spokojna czy z maluchem wszystko w porządku

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto moje naklejki
    jtp2cqb2c6fw_t.jpg

ogj3yi8ovnb4_t.jpg

Agato,Jak masz drukarke kolorowa,mozesz na papierze samoprzylepnym (jak do etykiet) wydrukowac czachy i ponaklejac.
    Ja tak robie z jednej kreskowki dla Mlodego na sciane,na szafe i na lampe :-)

Dotty84, AgataP, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak obliczyć wzrost z kości udowej?

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati,to sklam,ze czujesz regularnie i jedz!I nie zgadzaj sie na odeslanie z kwitkiem!!!

• Amnezja Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty piękne zdjęcia :)

Evik śliczny brzuszek :)

Optimus,jak się urodziłam to miałam aż 51 cm i powoli urosłam sobie do 182 cm :) A moja siostra 63cm i teraz ma 168 :)

ÓptimusPrime, Fidelissa lubią tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinsleepe wrote:
    Izia, fajnie, że napisałaś, bo mój właśnie o 3 tygodnie wyprzedza pozostałe pomiary.

Jak ktoś się boi o brzuszek, to powiem, że poznałam w szpitalu dziewczynę, której dzidzia obwód brzuszka miała do tyłu o 6 tygodni! Urodziła się zdrowa, ale przy 54 cm długości ważyła 2300, więc chudzinka. Mama miała duże nadciśnienie.

Optimus, wzrost raczej z kości udowej łatwiej przewidzieć :)

Alka, w szkole rodzenia powiedzieli nam, że zazwyczaj matki dobrze czują, jak coś z ruchami nie jest w porządku i w tym przypadku należy zaufać intuicji. Na IP na hasło, że nie czujesz ruchów, powinni od razu Cię zbadać.

Moj tez ma glowke wieksza o 3 tyg

pinsleepe lubi tę wiadomość

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    AgataP - mam dla Ciebie kocyk Minky :)

http://slodkoostre.blogspot.com/search/label/minky

awww slodkosci :) ja mam taki tylko z zielonym podbiciem i jeszcze z PL nie doszedl do mnie wiec Pati nie mozesz rodzic bo mam wyprawke niekompletna,a jak Ty to i ja rodze !

2vl363a.jpg

xpatiiix3, Dotty84 lubią tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie wymiarów i tygodni, sprawdziłam z ciekawości moje maleństwo USG w skończonym 30+2:
    Główka - 33+0
    Brzuszek - 32+4
    Nóżka - 29+4

Także u mnie też spora różnica w brzuszku i w głowie :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Oto moje naklejki
    jtp2cqb2c6fw_t.jpg

ogj3yi8ovnb4_t.jpg

Agato,Jak masz drukarke kolorowa,mozesz na papierze samoprzylepnym (jak do etykiet) wydrukowac czachy i ponaklejac.
    Ja tak robie z jednej kreskowki dla Mlodego na sciane,na szafe i na lampe :-)

Optimus super masz te naklejki, a ja zaraz pokombinuje te czachy :) dzieki za pomysl :)

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

• Nata Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati mam nadzieję że wszystko ok, Dotty zdjęcia piękne, my mamy sesję w studiu w piątek a w sobotę w plenerze :-) mam nadzieję że fajnie wyjdzie, koleżanka się tym zajmuje i zrobi nam za free sasasasasa :-) co do ruchów, mój syn to w zasadzie od dłuższego czasu się tylko wypycha, nie kopie jakoś szczególnie i w sumie zawsze tak było, raczej tak mi rozciąga brzuch :-) mam nadzieję że jutro dostanę się do lekarza ogólnego to zapytam czy ewentualnie położna która u nich pracuje tez może zrobić KTG bo szpitala się boję...
    Na mieście w lumpie kupiłam młodemu spodnie na lato już w kratę, śliniak i chustę pod szyjkę na zimę. Sobie tunikę w która mam nadzieję że się wbiję po porodzie :p no i w pretty kupiłam sobie mega obszerną narzutkę na chłodniejsze dni, fajnie zakrywa brzuszek i chroni przed zimnem. dokupiłam sobie agrafkę broszkę i będzie git, niestety bluzki na chrzciny nie kupiłam ehhhh może upoluję coś w galerii dzisiaj. no i na obiad zapiekanka makaronowa z salami, sosem pomidorowym i serem pleśniowym i żółtym. Wino czerwone bym chlapnęła do tego ehhh :-)
    aaa no i kupiłam stanik do karmienia. Dosłownie taki jak wysłałam Wam link http://allegro.pl/biustonosz-do-karmienia-antybakteryjny-mizet-80f-i4501842051.html tyle że ja dałam 18 zł :-) super leży, ale jednak wezmę wymienię na rozmiar F jutro :-) w lumpie widziałam coś w z motywem czachy i też Agatko o Tobie pomyślałam, jakby nie było zniszczone to chyba bym kupiła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 16:26

Dotty84 lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko ja po prostu mam dość wole raz urodzić i mieć z głowy a nie jakieś chore epizody co raz mieć, cały dół mnie boli już, a raczej nie boli a obolały bardziej jakby ktoś mi buta zasadził konkretnego... :/

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotti super zdjecia ,piekna sesja !

• pinsleepe Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, bardziej na zasadzie, że długa kość udowa sugeruje długie dziecko.

Jest wzór na obliczanie wzrostu dziecka, średnia ze wzrostu rodziców, dla dziewczynki się coś odejmuje a dla chłopca dodaje, ale nie pamiętam już. U mnie w grupie większość osób mówiła, że się zgadza. Ja i mój brat mamy po 2 cm więcej, niż z tego wzoru.

Agusia ;) lubi tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
‹‹ 1442 1443 1444 1445 1446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ