X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No gdzie zielone od czego.? W tym tyg.? Przecież ja nawet żadnej infekcji nie mam, a te skurcze są strasznie nieregularne no i wody nie odchodza czyli ok.. Nie chce w szpitalu siedzieć... Wole w domu z Marcelem pobyć,bo znając życie i tak przejdzie.. Trudno przemecze się a jak nie przejdzie to pojade wtedy, ale po prostu nie lubię szpitali i czekania na tym IP..

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    No gdzie zielone od czego.? W tym tyg.? Przecież ja nawet żadnej infekcji nie mam, a te skurcze są strasznie nieregularne no i wody nie odchodza czyli ok.. Nie chce w szpitalu siedzieć... Wole w domu z Marcelem pobyć,bo znając życie i tak przejdzie.. Trudno przemecze się a jak nie przejdzie to pojade wtedy, ale po prostu nie lubię szpitali i czekania na tym IP..

Ja pojechałam 30min KTG, 15 minut badanie ginekologiczne i usg. Podpisalam tylko druczek ze nie zgadzam sie na hospitalizacje :)

nxbhnwz.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale jak lekarza nie ma to komedia będzie z czekaniem...

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Pati nawet tak nie żartuj. Jedź na IP. Optimus ma racje. Nigdy nic nie wiadomo. Mimo to mam nadzieję, że wszystko jest ok.

njr11rs.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati a jak mała dupką do dołu i dlatego tak się nie rozkręca itd ... jedź na ip - my się tu martwimy o ciebie naprawde - a zielone wody no jak chodzisz z rozwarciem to mogło coś tam się przyplątać - cholera wie co - i nie wychodź bez konkretnego przebadania itd bo tak nie może być..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Ty to powinnaś po dupie dostać. Jedź na IP i to już !! To jest chore żebyś cały dzień miała skurcze!! Niech coś z tym zrobią, a jak się okaże, że przepowiadające to trudno, ale będziesz miała pewność !! Lepiej wiedzieć niż się zamartwiać, bo Ty się męczysz, a dla dziecka takie skurcze też pewnie przyjemne nie są.

A ja się właśnie dowiedziałam, że za tydzień w czwartek mam obronę. Teraz nic tylko zakuwać

rwi37s6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze dziewczyny radza,jedz Pati,jak bylam ostatnio na ip to lekarz pytal dlaczego teraz przyjechalam,a byla godz.pietnasta,jesli brzuch bolal mnie od rana,trzeba to sprawdzic a nie bagatelizowac,ja mysle,ze to skurcze plrodowe tylko wciaz nieregularne

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, no dobra pojade zadzwonie tylko do mamy koleżanki, żeby ze mną poszła może szybciej się uda wtedy załatwić, bo żeby wcześniej to by pracowali jeszcze ,ale na szczescie mieszka obok szpitala.. Zaraz babcia wróci na chwile do sklepu wyszła tylko i pojade jak wróci.

lkc, natasza82, blue00, niecierpliwa21, Fidelissa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati jedź to może chociaż zastrzyk dadzą a tak się męczysz cały dzień i dla Nelci pewnie dyskomfort tylko. No i zbadają jak szyjka i ktg i jak coś to wrócisz do domu.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Dobra, no dobra pojade zadzwonie tylko do mamy koleżanki, żeby ze mną poszła może szybciej się uda wtedy załatwić, bo żeby wcześniej to by pracowali jeszcze ,ale na szczescie mieszka obok szpitala.. Zaraz babcia wróci na chwile do sklepu wyszła tylko i pojade jak wróci.

Pati jedz bo ja tez skurcze dostalam,ale narazie nie licze bo dosc dlugie odstepy i w miare slabe sa,zobaczymy ale pewnie ucichnie....zaraz strzele prysznica i zobacze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 18:42

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty Agata to przeze mnie się nakręciłaś albo się zgadały juz Nelka z Ninja ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 18:44

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Ty Agata to przeze mnie się nakręciłaś albo się zgadały juz Nelka z Ninja ;)

albo jedno albo drugie ale działa :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera jak mnie boli nad pepkiem az sine sie zrobilo. Co to moze byc?
    Pati ty to hardkorowiec jestes ja ze skurczami bym odrazu jechala po co sie meczyc

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    Cholera jak mnie boli nad pepkiem az sine sie zrobilo. Co to moze byc?
    Pati ty to hardkorowiec jestes ja ze skurczami bym odrazu jechala po co sie meczyc

nastka a moze to rozstep miesnia prostego brzucha? http://projekt-matka-polka.blogspot.ie/2013/07/rozstep-miesni-brzucha-czyli-wada-ktora.html

http://portalaktywni.com/aktualnosci/rozstep-miesnia-prostego-brzucha/

sprawdz to.wlasnie przy tym moze pojawiac sie bol w okolicy pepka lub wyzej nawet.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:00

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postanowiłam dzisiaj zerknąć do pamiętnika karoli z grudniówek i co ? Maluszek sobie radzi coraz lepiej i dzisiaj odbył pierwsze kangurowanie :) jak miło się czyta o jego postępach :)

Fidelissa, Dotty84, blue00, Agusia ;), Lavendula, sisiiii, Marzena27 lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • Florentine Ekspertka

Wysłany: 29 września 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale emocje, chyba mi znowu ciśnienie skoczyło... Pati &&&&&&&&&&& !!!

Listopadówka/Wrześniówka 2014r. b95lnsr.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę pod prysznic, męża nie ma druga zmiana i już mi jakoś nieprzyjemnie. Wiecie, że mnie codziennie nerki bolą, śpię prawie na siedząco, bo na bokach uciskam a to jedną a to drugą. A jak tylko więcej zjem to jest jeszcze gorzej. Męczące i stresujące ale trzeba się trzymać.
    Florentine nie emocjonuj się Kochana :) Ty akurat z racji ciśnienia masz zakaz :)

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie swoje maluchy jeszcze trochę!!
    Zaraz Was nadrobię.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati jedz jedz będziesz spokojniejsza...

qq87j44jhto0od0f.png

• lkc Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Florentine nie denerwuj sie, Tobie to wyjatkowo nie wskazane!!!!!

Mamadomina lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
‹‹ 1444 1445 1446 1447 1448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ