Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ok.. Już wsio jasne jest, nie mierzyli mi nic malej tylko wody sprawdzone mała ponoć juz gotowa będzie gdyby miała się urodzić w tym tyg ciąży ,no i są w normie wody ,a szyjka, hmm no właśnie jaka szyjka.?! powiedział że prawie zgładzona jest ,ale jak z tylkiem do góry poleze cos z tego będzie jeszcze może, ale gwarancji nie da ,że mogą na obserwacje położyć ,żebym nie jeździła sto razy, a ja że nie i już i nawet torby nie wzielam z domu, a co żeby nie zapeszać, a tym bardziej na pewno nie w tym szpitalu jutro od 7 ostry w moim będzie w razie co tam pojade do 15 mamy kolezanka pracuje to mi załatwi, żeby szybciej przyjęli gdyby coś tfu tfu to nawet juz niech na ten dzień położą zawsze to znajome Mordki wsrod personelu..
Głowa w kanale ,rozwarcie na ok.4cm (2palce), kur... Jakie on miał grube paluchy jak parówki... :OOo auaaa, ale że skurcze się wyciszaja to jeszcze nie urodze, ale powiedział, żebym się nie zdziwiła jak wrócę jutro (oczywiscie nikoniecznie) i już sama nie wyjde ,polozyc się i odpoczywać i wsio mówi, ze juz nic mi nie zrobią jedynie położyć mogą żebym sobie leżała do porodu.. No i oczywiscie pecherz napiety mocno ,mowil ,ze już mu niewiele brakuje, bo cieniutki miejscami i wsio bo i zagladal do środka wymaz pobrali infekcji nie ma... I ponoć długie włosy ma... Aaaa skąd on to wie.. ;oo no także pooglądał mnie z każdej strony... Aaa położna do mnie na boku jak chcesz to zaraz przyspieszymy i z głowy będziesz miała, żeby się nie męczyć... A ja bron boże nic nie przyspieszać... :oo chodzi o to żeby nie bujać się ze skurczami, tylko za raz urodzić, ale kurde jak ja nie chce a chciała mi worek przebić, jade do domu tak apropo..
Eve, blue00, Goplana, mada_lena, ewelina_d, lkc, sisiiii, anusiaa90, AgataP, Rybka Nemo, Marzena27, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Uff... Patii, dobrze, że się nie dałaś
Przecież Nelcia nie jest jakaś przenoszona, aby ją przyspieszać jeszcze przebijaniem pęcherza....
Tylko, że jeszcze Cię pomęczy... ale jesteś dzielna dziewczyna! Ech, ojeździsz się po tych izbach przyjęć...
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Kasika, no taki spiworek wydaje sie ok,choc chyba kest krotki,wiec na krotko.
Alka,to jak sie uspokoilas to.najwazniejsze:-)
Pati,no to jestes tykajaca juz normalnie. Ale ja tez bym czekala,kazdy dzien dla Malej w brzuszku to duzo. I coraz blizej nasz pazdziernik:-)lkc, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Trzymaj Nele w brzuchu ile się da. Teraz do domu i lezymy
Ja po wizycie. Szyjka ok. Pessar trzyma.wody w normie. Przepływy ok.łożysko ma juz 2st ale to chyba już normalne w tym tyg....??? Mała 2800 g. Zaproponował mi cięcie. Wstępny termin 20.10. Nie wiem bo miało być w Salve. Za tydz kazał przyjść na ktg i wtedy dam odp. No i na pamiatke zdjęcie pipuszki
xpatiiix3, lkc, Nata, anusiaa90, Viviana, zupaztytki, Agusia ;), Eve, Marzena27, Fidelissa, Maga31, e_v_e lubią tę wiadomość
-
No ja już w domku obok mojego ukochanego skurcze juz co 10-15 także szansa na spokojna noc może i odespanie
no oni chorzy są w tamtym szpitalu nigdy w życiu nie chce rodzić... Pierdola mi głupoty a może ja jeszcze z tydzień tak pochodze, a może nawet donosze do tych 37 tygodni kto wie
tydzień temu też gadali że mi tydzień dają a jednak ta moja "szyjka" tak prędko nie chce wypuścić córki mej i trzyma do odpowiedniego momentu aż będzie gotowa Nelcia
zawsze to czas dla małej na rośnięcie w brzuszku w ciepełku... A nie na chama wykurzyć, będzie chciała sama wyjdzie i wsio
AgataP, natasza82, Eve, mada_lena, Marzena27, Maga31, e_v_e lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Pati rozwarcie na 4cm to sporo, jak się zaczną już te właściwe skurcze to pójdzie expresowo
nie trać czujności bo się jeszcze okaże że Nelcia przyjdzie na świat w domku
A ja już po wizycie kwalifikacyjnej do porodu w Salve, jakby się coś działo to tylko do nich jechać. Czuję się jakoś bezpieczniej.
Szyjka zamknięta i długa nadal ma prawie 4cm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 22:49
lkc, zupaztytki, Eve, sisiiii, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Pati dobrze że skontrolowałaś się, oby jeszcze Nela wytrzymała trochę
my po zakupach, kupiłam sobie botki w ccc i koszulkę zwykła białą na chrzciny, nie wyglądam za pięknie no ale chuj kiecki na raz nie będę kupowała przeca...kupiliśmy pampersy i kosmetyki z hippa bo okazało się że nivea baby jest po 1 miesiącu życia...Jutro ma być łóżeczko podobno...alka mój od rana też mało ruchliwy był, ale później nadrobił. Ogólnie to wiecie w ciągu dnia to ja nie wiem jakie on ma pory aktywności bo na serio nie wiem...nie umiem tego kontrolować, chyba za mało leże po prostu..idę zaraz spać bo gęba mi się drze
do jutra mamusie.
mada_lena, sisiiii, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
PAti dobrze że to skontrolowałaś, chociaż swoją drogą dziwne podejście mają tam u Ciebie. Ja Wam powiem że u mnie taka szybka akcja była z tym porodem że jakby mi kazali czekać do minutowych skurczy to ja bym w życiu nie zdążyła dojechać do szpitala, ja miałam po 15 rozwarcie 7cm i jeszcze skurcze nie były co minute , po chwili miałąm już10cm i już parłam...więc u mnie nie było by szans. Ja nie rozumiem podejścia niektórych lekarzy, położnych...dziwne...
My właśnie wróciliśmy ze szpitala. Moje kruszynki są przecudowne! i położna mówi że reagują na mnie bo za każdym razem jak przyjdę i do nich mówię i dotykam to one się uśmiechają. Nie sądziłam że takie maluchy już reagują, ale położna twierdzi że tak.
Jutro mam spotkanie z panią od laktacji oraz z lekarzem który wszystko ma mi powiedzieć o stanie zdrowia dzieci. Jutro też będą robić usg główki dzieciom, bo tam wszystkim noworodkom raz w tygodniu robią. Także trzymajcie kciuki kochane co by wszystko było dobrze.
Ja zabieram się za ściąganie mleczka i idę spaćku bo padam. Dzisiaj muszę na noc założyć stanik i wkładki bo po ostatniej nocy obudziłam się z wielkimi mokrymi plamami na koszuli, masakra...nie cierpie staników a co dopiero spac w nim.
Nata kochana zapomniałam napisać że cudowne zdjęcie i jesteś sexy laską (sexy mama).
Dobranoc kochane:*lkc, mada_lena, sisiiii, Lavendula, Marzena27, Fidelissa, Nata, Maga31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja jak zwykle nocna pobudka... Kaszel, katar i nie wiadomo co... Maly prze glowna w kanal... Czuje jak rozsadza mi pecherz i lobo
A co tego pupka napina mi brzuch. Wiercipięta, pewnie dlatwgo ze tatus pojechal do pracya tak to przytulimy sie do niego i maly moze pomacowac mu plecy. Wczoraj obudzilam sie w nocy i nakrylam mojego meza na rozmowach z brzuchem i dotykaniu. Czy wasi mezowie ze w nocy tak robią?? Wydaje mi siebze moj maz się wstydzi w dzien przy mnie pogadac do brzucha i robi to kiedy spie...
ÓptimusPrime, blue00, mada_lena, sisiiii, Marzena27, lkc, Goplana, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej hej powiedzmy ze troszkę się zdrzemnelam, no ale co się nie przewrocilam z boku na bok i pierwsze co jak podniosłam się skurcz a brzuch jakby ciągle napięty dupa, nie lubię tego
no ale cóż widocznie tak juz do końca będzie.. Chyba muszę przetrwac to po tym co teraz to poród psikus juz będzie..
Madlen u mnie minutowe były na 5to jak wczoraj na 4 byly juz 40-50 no to i faktycznie na 5 znowu by było i z jednej strony dobrze ze zwolniło ,teraz vtylko oby pęcherz trzymał jak najdłużej juz trudno skurcze niech sobie beda jakoś przeżyje dla tego babelka w brzuszku
Dzięki dziewczynki za kciuki, ale ja mowilam ze nie rodze, tylko, ze czemu tak na raty, ciekawa jestem ile mój poród będzie trwał ,w sensie od tych właściwych skurczy już, pewnie ekspres, bo tak na serio to w połowie drogi już jestem prawie do wypchnięcia na świat córki
O czkawule ma Niunia
Agatko jak u Ciebie.?? :**natasza82, mada_lena, AgataP, Eve lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Oj znów emocje. Pati zaciskaj nóżki żeby mała jeszcze posiedziała w brzuszku.
U mnie od kilka dni brzuch sie mocno napina. Chyba muszę torbę spakować. Caly czas mi się wydaje że przecież to jeszcze tak daleko.
Wczoraj byłam na badaniu Gbs. W poniedziałek przed wizytą odbiorę wynik.xpatiiix3 lubi tę wiadomość
Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają
Nasze kochane serduszko
https://www.maluchy.pl/li-69440.png -
Hej kochane ja też już nie śpię, zdretwial mi lewy boczek w nocy i nie mogłam znaleźć pozycji a mały też mamusie nie oszczędza
Mada_lena super, że wszystko ok, ja też mam 2 stopień łożyska, podobno normalne w III trymestrze.
Patii dobrze, że pojechalas i sprawdzilas co z Nelka.mada_lena, xpatiiix3 lubią tę wiadomość