X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wiadomości od FK: Mam atak astmy i skurcze.pódlaczyli mnie pod ktg..
    Nr2: Dali relanium na wyciszenie,kazali spac.obudzilam sie 15 min temu,skurcze i pod ktg.

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i dalej mam plamienia jeszcze po tym badaniu to ja pierdziele żaden gin lepiej niech mnie więcej nie bada... wrr... jeszcze psychol siedzi mnie wkurza od rana zaraz mu chyba morde obije bo Marcelka zaczepia głupimi tekstami...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 07:35

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

My tez juz nie spimy od 7. Dzisiaj noc w miarę spokojna.
    Dobrze , ze rzadna tej nocy nie urodziła. Tak trzymać kochane.

Ja odliczam do kolejnej wizyty tj 8.10 - zobaczymy jak tam szyjka.

Miłego dnia :)

Marzena27, Fidelissa, mada_lena lubią tę wiadomość

r5bup6u.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za noc u mnie tez zaczynaja sie pojedyncze skurcze juz nie wiem jak spac zeby nie lapaly. Moj to na zawal zejdzie mi w nocy kiedys tak wyskakuje i lapie za torbe jak tylko powiem ala.
    Wczoraj zabral mnie do fryzjera (dziwny przyplyw uczuc go ogarnal) scielam wlosy ale nie farbowalam bo z oliwia jak pofarbowalam na koniec ciazy to poszlam rodzic dwa dni pozniej woec wole nie ryzykowac:p

Pati ty to wjedziesz i wyjedziesz z porodowki jak ja z oliwia.

AgataP, natasza82, xpatiiix3, Madlen222 lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja! dzisiaj wizyta w szpitalu,pewnie tylko krew pobiaroa naczekam sie kuzwa 4 godziny w kolejce...masakra az juz mnie dupa boli a jeszcze tam nie jestem :P

Pati mam nadzieje ze te skurcze choc troszke sie uspokoja zebys mogla odpoczac i byc wypoczeta na porod,ale mam przeczucie ze porod bedziesz miala szybki ,kichniesz i juz :)

Nastka ja wlasnie sie musze do fryzjera wybrac ale skoro mowisz ze dwa dni po urodzilas to sie wybiore tak kolo 15 bo sobie upatrzylam 17.10 do porodu :P,wszyscy sie ze mnie smieja ze sobie date sama wyznaczylam,zeby sie nie zdziwili jak faktycznie 17 pazdziernika rodzic pojde :)

musze isc sie umalowac jakos zeby ludzi nie straszyc w szpitalu ale taaak mi sie nie chce ze masakra,nawet jechac mi sie tam nie chce...dżizass len po claosci.

Milego dnia kobietki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 08:29

xpatiiix3, Fidelissa, Mag.1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się nie wyspałam. Wczoraj, jak tak sobie stałam w pokoju i się zgiełam, to mi się jedna noga pośliznęła i prawie "szpagat" zrobiłam. Zaczęłam krzyczek, mój się mnie pyta: "skurcz". No to mu mówię, nie, nogi mi sie rozjechały. Śmieszne to to może i było, ale całą noc mnie te nogi tak bolały, że zasnęłam nad ranem i musiałam wstawać dzieci do szkoły odwieźć...

• misiaczk25 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) My juz po śniadanku czujemy się w miarę ok, dzis zaczynamy 33 tydzień :)

Pati ale wczoraj emocję były, dobrze że nie dałaś sobie przebić pęcherza niech Nela jeszcze posiedzi z tydzień lub dwa
    Mnie mój M wkurzył przedwczoraj i już drugi dzień się do niego nie odzywam :/
    A mnie wczoraj naszło na placki ziemniaczane więc dziś na obiad placuszki ziemniaczane z sosikiem ala węgierskim mniam...:)
    Miłego dzionka dziewczyny i nie ródźcie jeszcze :)

sisiiii, Fidelissa, xpatiiix3, Maga31 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69555.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzosiaj w przyszpitalnej u endokrynologa ludzi od cholery i jeszcze troche. Ja zazwyczaj sama sobie farbuje wlosy robie pasemka itp ale z brzuchem ciezko jest

Lavendula, AgataP, Fidelissa lubią tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaczk25 to mi smaka narobilas z plackami teraz tylko ze smietanka i cukrem. Ahh wroce to zrobie sobie:)

O dzisiaj dzien chlopaka trzeba wyskrobac smsa z zyczeniami

misiaczk25 lubi tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka sama farbujesz wlosy bo masz talent w rekach :) ja to sie boje co by bylo jakbym sobie sama zrobila...strach pomyslec :) nie wiem jakim cudem klade makijaz i nie wygladam jak clown :) ale moze dlatego ze za duzo tego makijazu nie kalde i nie ma szans na zobaczenie mojej nieudolnosci manualnej :)

lece moje drogie, musze byc w spzitalu godzine przed wizyta bo kurwa miejsc parkingowych nie ma juz o 8.15. a wizyta na 9,45...bede zamulac w aucie na parkingu ale wole to niz jezdzenie jak duren i szukanie miejsca,bo wtedy to sie spoznie znajac zycie jak tak bede krazyc.oj niech sie ta Ninja rodzi niebawem bo mnie te wycieczki do szpitala wykoncza nerwowo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 08:55

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No oby tak było jak mówicie kichnięcie i po sprawie, bo te zapowiadające to cholerstwo...

No kurde ja to zaraz na serio pobije psychola gotuje mnie powoli... zaraz normalnie stracę panowanie nad sobą i tyle z tego będzie, gowniarz jakieś głupie teksty w moim kierunku wali i prowokuje.. a mnie już trzęsie ze złości... jeszcze debil specjalnie wyjść nie chce stąd i stuka lyzeczka po zębach i ciamka... a babcia no kurwa psycholu Ty zaraz ja Cię wypierdole stąd zamknij mordę itd.. no w końcu zwrocila jemu uwagę... i wyprowadzila uff bo juz myslalam ze pierdolca dostane i go udusze...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dziś dzień chłopaka, mój maż rano dostał prezenty, niespodzianka się udała więc w dobrym humorze zaczął dzień hihi :)

A jutro zaczynamy październik, juuupi już się nie mogę doczekać, muszę zrobić ostatnie zakupy i do końca miesiąca zamknąć walizkę :)

Ja też się ogarniam i zaraz pójdę na miasto, póki nie pada bo coś straszy, mniam też bym zjadła placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem... ale będzie pomidorówka i pieczony kurczak też pysznie :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie przyszły opaski dla królewny zamówiłam też parę większych ogólnie 7 a przyszło 9 :)) od tej dziewczyny co madalenka :) i jestem bardzo zadowolona śliczne są :*

Marzena27 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane,
    Pati odpoczywaj z dupką do góry, fajnie, że Malutka jeszcze siedzi w brzuszku, niech się grzeje :) też mam przeczucie, że u Ciebie to będzie poród ekspres, z 4 cm rozwarciem to już właściwie połowa drogi za Tobą :)

Ja miałam sen :P że urodziłam w domu! ale jak... leżałam sobie w sypialni, rozłożyłam nogi przed lustrem co by widzieć akcję jak się Mała rodzi, sama sobie odebrałam poród, trwał niecałe 2 godziny i jedyne uczucie jakie miałam przy nim to pieczenie i lekki ból przy wychodzeniu... potem położyłam Zuzkę obok siebie na łóżku i byłam taka straaasznie śpiąca i zmęczona po tym porodzie, że z nią usnęłam.

Ehhh psycha mi siadła po wczorajszej szkole rodzenia i spotkaniu z ginekologiem położnikiem na tej szkole :P
    Ale poród marzenie... taki życzeniowy sen dzisiaj :P

Spokojnego dnia wszystkim, trzymamy Bąbelki w brzuszkach :) :* bez wyjątków!
    ( a my zaczynamy 33 tydzień... kiedy ten czas tak upłynął szybko..?)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 09:22

sisiiii, natasza82, ewelinka_shn, Agusia ;), zupaztytki, Viviana, xpatiiix3, Agata92, Nata, Maga31 lubią tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)
    Po śniadanku, druga pralka juz sie kończy prać, zaraz puszczam trzecia. Dzis mam energię. Storczyki zalane wodą moczą sie ładnie:)

Mam pytanka gospodarcze:)

Czy mogę odplamiać vanishem a potem normalnie wyprać w 60 stopniach i dla dzidzi będzie ok? Czy wypłukać wcześniej i dopiero dać do pralki?
    I w jakie temperaturze prałyście pieluszki flanelowe kolorowe? 40stopni?

A te tetrowe w końcu 60 czy 90? Bo sie gubię:)

Dzisiaj wieczorkiem wizyta u ginekolog..... Trochę sie stresuje tym bardziej, ze dzis sprzątam, piorę itp....czy to ma wpływ na szyjkę?....

Zaraz poczytam wstecz:)

qq87j44jhto0od0f.png

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa ja też już wstawiłam kolejną pralkę ale z naszymi rzeczami hihi :)
    Pieluszki tetrowe muszę kupić wiec sama jeszcze nie wiem w jakiej temperaturze prać :)

Idę na miasto po te zakupy jak ciężko ruszyć tyłek z domu ehh... ja dziś na śniadanko wymyśliłam sobie kanapki z żółtym serem z kakao jak z czasów dzieciństwa i cukier 112 :):)

Trzymam kciuki za wizytę u ginekologa.... już Ci mało zostało do porodu :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko na chwilę was zostawić. ...:) Pati nie rozrabiaj jeszcze trzymaj się w dwupaku. Agata ja sobie umyslilam date 28.10 i twardo przy niej obstaje. Fryzjer na 21.10 ale chyba przeloze tydzień wcześniej. Obwód brzucha to 111cm. Wow. Dziś piore koszule bo jeszcze nie spakowalam sie. Laktator kupilam lovi jednak. Zobaczymy. Jutro endo. Wyniki takie se no ale teraz maluszek ma juz swoją tarczyce na szczęście. Miłego dzionka

xpatiiix3, Maga31 lubią tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa u mnie na flanelowych kolorowych było 95. Wyprałam w 40 :)

Pati,dobrze,że jeszcze jesteś w dwupaku :) Niech Nelcia siedzi jak najdłużej :)

Ja mam dzisiaj wiz.kwalifikującą w Salve i mega stres. Boję się,że będą się czepiać mojej tarczycy chociaż wszystko jest teraz idealnie i nawet posiadam odpowiednie zaświadczenie od endo.

Fidelissa, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati dobrze ze jesteś w dwupaku:)

W pytaniu na śniadanie teraz jest o laktacji

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę wrzucić nowa pralkę

qq87j44jhto0od0f.png

‹‹ 1447 1448 1449 1450 1451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ