Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Zakupiłam Pyzie na długie zimowe wieczory:
a Tatuś uwija się w pokoju....
zazdroszczę wszystkim, które już mają gotowy kącik dla maluchów.....Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 20:43
anusiaa90, zupaztytki, Viviana, natasza82, AgataP, Agata92, lkc, Eve, Goplana, Marzena27, xpatiiix3, Dotty84, ewelina_d, blue00, ÓptimusPrime, Rybka Nemo, Agusia ;), KUNIAK, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Bach bach czekam na gin po ktg i na badanie... Mówią mi położne, że to nie są "te" skurcze ,bo są nieregularne choć dosyć silne i znowu ta sama gadka że mogę w każdej chwili zacząć rodzić, ale lepiej już niech nie pierdzielą..
reakcja obronna organizmu na IP hehe bo osłabły troszkę chyba te skurcze a na pewno są rzadziej raz dwa mjeden po drugim zaraz co 2min a zaraz przerwa nawet 10min..
komedie ja to chce już spać.. A i gadaja to co przez telefon najlepiej przyjechać jak juz będą minutowe co 5min żeby nie męczyć się niewiadomo ile na porodowce lepiej w domu sobie przeczekać te pierwsze skurcze , no chyba wody odejda to się zbierać szybko i wsio na razie tyle wiem i widziałam tam skurcze takie na 60-80, czyli nie jest źle ;P
CDN.. :**lkc, Eve, Goplana, Marzena27, natasza82, Lavendula, AgataP, zupaztytki, ewelina_d, sisiiii, anusiaa90, Fidelissa lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualny
-
pati a nelcia jest główkowo czy pośladkowo - dziwi mnie ich podejście jeśli skurcze są rozwarcie jest i jeszcze położenie pośladkowe to niech rozkręcą to, wyciszą albo zrobią cc a nie czekaj se w domu na nie wiadomo co - najlepiej dla nich przyjechać w ostatniej chwili już na parte i jeszcze pośladkowe - jak oni sobie to wyobrażają? niby to twój drugi poród ale ja własnie z tego powodu leżałam na patologii w pierwszej ciąży z rozwarciem bez skurczy a z położeniem takim żeby czasem się w domu nie zaczęło tylko tam dla bezpieczeństwa a ciebie odsyłają..
-
Iziu głową w dół jest od jakiegoś czasu jakoś od ponad tygodnia się nie rusza inaczej wiec chyba juz tak zostanie
gin przyszedł zaraz wezmą
blee musiałam na to IP co nie lubię jechać.. Bo kur... Na tępym tylko rodzące przyjmują... A tak to muszę tu gdzie dyzur... Chujowe to za przeproszeniem.... Ale z tego za to mam bliżej do mu ok.10 gora 15 min taxi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 21:42
Marzena27, lkc lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Witam się
Dawno się nie odzywałam bo się przeprowadzaliśmy. Teraz już na miejscu.. praktycznie rozpakowani... łóżeczko rozłożone.. czekamy na pościel z Remi i zabieram się za pranie.. bo wyprane nie mam jeszcze nic! nie mówiąc o spakowaniu torby... niby wszystko mam.. ale w szufladzie ;P
Ostatnio mam mega apetyt i ciągle bym jadła.. a słodyczy jak nie trawiłam na początku tak teraz ubóstwiam!
Lecę Was nadrobić od wczoraj
Mam nadzieję, że wszystkie w dwupakach są nadalxpatiiix3, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Jeszcze mam pytanie do Was, tak jak pisałam mały się nie ruszał od wczoraj. Tylko takie wypinanie, teraz zjadłam kolacje i dwie kostki batona i poglaskalam go chwile, chociaż w szpitalu mówi li ze nie można bo wywołuje to skurcze. .. mały po chwili zaczął się chyba ruszać bo brzuch mi skacze ale tak dziwnie bo to boli i za chwilę puszcza. Chyba wszystko ok skoro czuje coś w końcu?Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
Kochana, takie wypinanie jest normalne na tym etapie, ale jeśli cokolwiek wydaje ci się dziwne aalbo Cie niepokoi - jedz na IP. Instynk matki jest najwazniejszy!! A Ty przestaniesz się stresowac!
A jak tam Twoj maluszek po badaniu kostek? Ostatnio pisalas ze czekasz na takie dokladniejsze _USG? Mam nadzieje, ze wszystko dobrze i brak innych zlaman -
Eve wrote:Boli bo jest duzy i ma malo miejsca. A wypycha sie bo jest ograniczony juz przez malo miejsca. Wg mno to normalne n tym etapie. Ja czuje podobnie.j
Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Alka Po ostatniej historii Talii, męczyłam moją gin, aby mi wyjaśniła dokładnie kiedy mam się niepokoić i ruszać na IP, jeżeli chodzi o ruchy dziecka. Mówiła głównie to co dziewczyny już pisały, że jak nie jest aktywny w typowych porach itp., ale jak jej ciągle coś wymyślałam, to podsumowała to krótko - będziesz wiedziała, że coś jest inaczej, coś jest nie tak, jako matka to zauważysz.
Myślę, że to ważne. Nie ma co się sugerować innymi. Jeśli czujesz, że coś może być nie tak, czujesz niepokój - to lepiej pojechać.Eve, alka89, Marzena27, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Alka tak jak wyzej napisane,jak tylko cos Ciebie joepokoi to.jedz na IP uspokoic sie. Twoj spokoj jest bardzo wazny.
Ale moj tez ma dni,ze jest bardzo aktywny,a inne takie,ze powypycha sie raz na jakis czas i koniec.👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Jutro mam na 9 to usg . Miało być dzisiaj ale przelozyli. Dlatego nie chciałam jechać do szpitala bo zawsze zatrzymują i nawet usg nie robią tylko ktg, a zależy mi na jutrzejsze j wizycieTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Wpadł mi w oko ten śpiworek, co wy na to? Albo ten, o którym pisała Ewelina. Jutro muszę dokonać zakupu, bo czas nagli.. Dziś kupiłam już kaftaniki, śpioszki i dwie czapeczki do szpitala. Aaaaa, i miałam kolejną sesję, koleżanka mi robiła, wiem, że w moim stanie to nie wskazane, ale musiałam, bo to ostatnie chwile z moim kochanym brzuszkiem.
Zaraz zacznę nadrabiać dzisiejszy dzień, bo nie miałam wcześniej czasu i na faworki mnie naleciało i wieczorem produkcja szła pełną parą
Mam nadzieję, że nie nawywijałyście dziś za wiele....lkc lubi tę wiadomość
-
Eve wrote:Jestes spokojniejsza jak sie poruszalo dzieciatko?Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.