X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja ja wczoraj byłam, lekarz przemiły właściwie o nic nie pytał. Obejrzał kartę ciąży i USG z 11-14tc i 18-22tc, później badanie na fotelu, mierzenie szyjki na USG i podpisanie umowy :) wypełniłam ankietę, wniosek i 2x umowę (możesz to zrobić w domu i wziąć ze sobą)

Amnezja lubi tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Ja po podwójnym śniadaniu, taki mam apetyt, chyba nadrabiam schudnięcie po szpitalu. Nerki dokuczają, wczoraj wieczorem to mi łezki już znowu leciały, bo bolało mocniej i musiałam spać znowu na siedząco, bo na boku boli najgorzej.
    Dziś piękna pogoda, ale nie wyłażę. Umówiłam się do fryzjera na piątek, w piątek też ostatnia wizyta u mojego gina, we wtorek jadę do drugiego, który przejmie opiekę nad nami. Wtedy też ustalę termin CC, jestem bardzo ciekawa co gin powie, bo stan moich nerek się pogarsza i nie wiem ile zamierza mnie trzymać. Do 36tc to Mała musi posiedzieć, a ja musze zagryzać zęby, potem już będzie ok.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula dzisiaj kończy 20 lat dziewczynki to co małe sto lat dla bidulki w szpitalu..?? :** na pewno jej się miło zrobi ;))

A u mnie z USG 36+2 temu gadaja ze mogę rodzic ale z OM 35+3 wczoraj wiec jeszcze nie czas i pora niech się córa zapiera grzecznie ;) buziaki :***

Jula222, KUNIAK, Agusia ;), Maga31 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula wszystkiego najlepszego i niech Zuzia grzecznie siedzi w brzuszku z Mamą, zdrówka dla Was i spokoju.

Pati mi też mówią, że 36t0d jest już ok dla dziecka, a najlepiej to oczywiście 38tc. W szpitalu wszystkie co rodziły to były przenoszone hehe, po terminie także najpierw łapie za wcześnie a potem nic się nie dzieje jak trzeba.

xpatiiix3, Jula222 lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa dziękuję :) Wszystko już wypełniłam i muszę jakoś wytrzymać do wizyty.Wiem,że wyrównana nadczynność nie jest problemem ale stresuję się strasznie.

Jula wszystkiego najlepszego :) Dużo zdrówka i szczęścia.Niech Zuzia siedzi w brzuszku jak najdłużej :)

niecierpliwa21, Jula222 lubią tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ja sobie właśnie wcinam śniadanko, coś ostatnio lubię sobie pospać ;p ale póki jeszcze mogę to trzeba korzystać :)

Jula wszystkiego najlepszego i przede wszystkim zdrówka dla Was :*

Jula222 lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula - Sto lat! Ale Ci zazdroszczę tej młodości!!! :D :D
    Szczęśliwego rozwiązania w odpowiednim terminie!!

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patii - od 2-3cm znieczulenie ZZO dają ;) :P

Amnezja - a Ty w Salve na cięcie się szykujesz?

Ja wczoraj zrobiłam sobie 40min. spacer (przeszłam chyba niecałe 3km), upiekłam szarlotkę z orzechami (gdzie, po wsadzeniu do piekarnika przypomniałam sobie, że nie dałam orzechów) i nasmażyłam górę kotlecików z soczewicy... W efekcie się przeokropnie zmęczyłam, aż miałam bóle miednicy, tak silne że nie byłam w stanie założyć drugiej nogawki spodni od piżamy - bo nie jestem już w stanie stać na jednej nodze :/ :/ , noc w koszmarnym bólu jakbym się połamała po upadku z 3 piętra...
    Jutro idę na usg ortopedyczne, ciekawe czy tam coś zobaczą, bo ginekolog swojego czasu widział tylko malutkie rozejście się spojenia...
    Nosz, kurcze! Ja się już do niczego nie nadaję! Żeby się już ubrać nie można było? Założenie skarpet to wysiłek nie z tej ziemi :( Jestem taka niedołężna :/
    Jak chodzę - brzuch jak kamień młyński ciąży i twardnieje...

W dodatku nie mam się już w co ubrać :/ , a tu jak na złość spotkanie studenckiej grupy się szykuje na 30tce koleżanki w połowie października :/ Nie chcę już nic kupować... nie pójdę w końcu :/

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • Marzena27 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula dużo szczęścia, spełnienia w nowej roli :) zdrowia dla Ciebie i Malutkiej!!!

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • Nata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry! my dzisiaj też do 9:30 pospaliśmy :-) odpuściłam sobie lekarza bo 4 razy dzwoniłam i było zajęte, może pod koniec tyg będzie mniej ludzi :-) ja prałam wszystko w 40 stopniach, pieluchy, nie pieluchy w jednej temperaturze :-) u nas dzisiaj mają być placki z kabaczka, mąż sobie wymyślił. Strasznie mnie się nic nie chce dzisiaj:p jutro już 1.10 ale zleciało, moja chrześnica kończy 9 lat :-) 10 wizyta kolejna, nie mogę się doczekać:p mężowi na dzień chłopaka kupiłam skarpetki ehehhe, no kurde on daje kwiatki więc też się nie wysila :p no i jutro chce iść do kina na "miasto44" nie wiem czy mam iść z nim czy nie.

Fidelissa lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana tak,chcę cc :) Jak mnie nie będą chcieli w Salve to rodzę w domu sn ;)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula - Wszystkiego co najlepsze! Dużo zdrowia dla Ciebie i Zuzinki, coby się tak na Świat bardzo nie spieszyła :) , a potem żebyś miała z niej dużo pociechy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 10:33

jftycms.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w ten ponury, deszczowy dzień :)
    Niestety nie mogłam sobie pospać dzisiaj, bo musiałam powtórzyć badanie moczu. We wcześniejszym mi krew wyszła więc brałam przez tydzień leki. Zobaczymy czy się poprawiło.

Pati bardzo się cieszę, że już wiesz na czym stoisz i sytuacja w miarę opanowana:)

Jula wszystkiego co najlepsze, dużo zdrowia dla Ciebie i Malutkiej :) Oby poród był szybki i bezbolesny :)

Marynka ja "szpagat" zaliczyłam w niedzielę, tylko że u mnie skończyło się chyba przesunięciem kości. Bolało jakbym się połamała ale przy zmianie pozycji na łóżku coś mi chrupnęło i tak jakby kość strzeliła i powiem, że już prawie bólu nie czuje, co mnie bardzo cieszy:)

xpatiiix3, Jula222 lubią tę wiadomość

njr11rs.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplanka ja rodze bez zzo i tak nie zdaza podać a z reszta po co i tak długo sie męczyć nie będę tak jak przy Marcelu ;) jeden poród z przesyłał i drugi tez mi to nie przeszkadza ;) chyba się zahartuje przed przy tych skurczach hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 10:36

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja wrote:
    Goplana tak,chcę cc :) Jak mnie nie będą chcieli w Salve to rodzę w domu sn ;)
    Haha, ja też najchętniej rodziłabym w domu :) wtedy mogłabym i bez znieczulenia. JK niestety nie przyjmuje już porodów w domu :)

Amnezja lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Goplanka ja rodze bez zzo i tak nie zdaza podać a z reszta po co i tak długo sie męczyć nie będę tak jak przy Marcelu ;) jeden poród z przesyłał i drugi tez mi to nie przeszkadza ;) chyba się zahartuje przed przy tych skurczach hehe
    Hihi, od 2cm musiałabyś chodzić z tym znieczuleniem przez kilka tygodni w plecach ;)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde znowu się chyba zaczyna no ide się powiesze chyba w pozycji nietoperza i może nie będzie cisnęło siedze sobie nic nie robię a tu znowu pyk skurczyk, a miało być tak pięknie już nie było nic od 2h gdzieś, a dzisiaj sis urodziny są w sobotę tylko impreza była ;) ale by miała prezent heheh ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek,dopiero co ledwie otworzylam oczeta.Jaka jestem zmeczona...nie czuje nog,rak i reszty ciala...
    Jula - stoo lat!Niech jako prezent urodzinowy Zuzia posiedzi do listopada!!!Zdrowka Wam!
    Wczoraj na szkole rodz cwiczenia byly z pozycji porodowych,chyba wlasnie te cwiczenia mnie i wykonczyly,chociaz duzo sciemnialam,balam sie,ze jeszcze tam mi sie wykluje...
    Po tych cwiczeniach to mi strasznie prawa strona brzucha na dole ciadnie i boli,za to Pilkarzyk skakal cala noc,bo mega dotlenil sie chyba-cwiczylismy oddech...
    jejku,jutro juz pazdziernik...

• Jula222 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Kochanie jestes nie możliwa :*** heheh :)
    Dziękuję Dziewuszki za życzenia :** Zuzinka też dziękuję mimo że to jej nie dotyczy :P bo od samego rana jakoś bardzo rozlatana i mam wrażenie że szczęśliwa :) człowiek jednak głupieje w szpitalu i ma wrażenie że się nauczył życia dziecka w łonie matki :P hahahah :)
    po północy jak sie obudzilam zaczełam smiać się i płakać że moje ostatnie naście poszło :) teraz to ten czas sie rozkręci i bedzie biec nieubłaganie :P

ogółem mój M musiał zrobic niezly hejzel wczoraj w szpitalu bo wszyscy mili..:oo a jak ide na ktg i inne badania to dziwnie nastraszeni.. no nie wiem nie wiem ale podoba mi się to bardzooo ;D
    wiem ze byl u dyrektora szpitala wiec u gory cos zdziałał :P

xpatiiix3, Goplana, KUNIAK, Nata, natasza82, anusiaa90, Marzena27, sisiiii, Viviana, Fidelissa, blue00, Lavendula, AgataP, Maga31, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula wszystkiego najlepszego! szybkiego porodu i zdrowej córeczki!

Dzień dobry z rana:) Ja właśnie szykuje się do szpitala, dzisiaj spotkanie z panią od laktacji oraz z lekarzem prowdzącym dzieci...troszkę się boję, mam nadzieję, że wszytsko jest ok. Jadę jeszcze za chwilę do rodzinnego bo muszę przekazać moje papiery ze szpitala dotyczące porodu oraz chce zbadać mocz czy wszystko ok, bo po tym porodzie krew mi leci cały czas ale z tej dziurki którą się sika...dziwne...z pochwy prawie przestało, a stamtąd leci. W moczu nie widzę krwi ale na podpasce jest. Miała może tak któraś z Was?

Spadam. Miłego dnia dla wszystkich:*

Jula222, AgataP lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
‹‹ 1448 1449 1450 1451 1452 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ