X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • paula1234 Koleżanka

Wysłany: 30 września 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak super :-)

A nam wczoraj przyszedl wozek
    pcg0110xmhbv_t.jpg

P.S. Rewolucja to przez Ciebie taki wybór ;-)

xpatiiix3, caśka, Nata, KUNIAK, Goplana, Viviana, natasza82, Agusia ;), Fidelissa, Amnezja, Maga31 lubią tę wiadomość

w57v9n730utmu24b.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula1234 wrote:
    Kuniak super :-)

A nam wczoraj przyszedl wozek
    pcg0110xmhbv_t.jpg

P.S. Rewolucja to przez Ciebie taki wybór ;-)
    Paula pochwal sie tym wózeczkiem bardziej. Co to za wozek marka model. Na zdjeciu wygląda super cukierkowo.

A ja chciaam sie jeszcze zapytac apropo wozkow, bedziecie oznaczac odblaskami swoj wozek?? Zastsnawiam sie cxy nie kupic specjalnych naklejek odblaskowych. Teraz tski wymog w polsce ze trzeba swiecic gdy szarówka sie robi

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak pokoik piękny, ja właśnie rozmyślałam nad naszym i jest mi tak przykro że taka ciasnota u nas że normalnie płakać mi się chce :( boję się tego składania łóżeczka, ja nie wiem jak to się wszystko zmieści w tej sypialni... miśki i poduszeczki na pewno dodadzą uroku, a może jakiś dywanik na podłogę?

KUNIAK lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • paula1234 Koleżanka

Wysłany: 30 września 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caśka, ten wozek to Bugaboo Cameleon 3 w kolorze różowym (a zapieralam sie, ze bede unikac różu,a tu pokój Malej bialo- rozowo- szary i 70% ubranek w tych kolorach...Masakra:-))

Wozek jest super, Rewolucja go wlasnie polecala, jest bardzo lekki, zwrotny, no i po prostu sie nam podoba:-)

Co do przeziębienia... Ja mam to samo, co Ty. Dopiero, co wyszlam ze szpitala, a tu znowu przeziebienie. Ja tez pije Prenalen, plukam gardlo Tantum verde i używam soli morskiej do nosa. Wydaje mi sie, ze jest troche lepiej- spróbuj moze:-)

natasza82, lkc lubią tę wiadomość

w57v9n730utmu24b.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    ej a czemu z cewki ta krew? ja myślałam że szycie jest od ujścia pochwy do pupy a nie w górę. Chyba jednak jeszcze mało wiem :)

Szycie jest tam gdzie pęknie, czyli może być wszędzie :) Co innego planowe nacięcie, jest zazwyczaj na godzinie 17 lub 19 :) (w pl nie stosują tego w stronę odbytu), co tez nie oznacza, że nie popęka się gdzie indziej... nie do przewidzenia niestety :)

jftycms.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak ale śliczny pokoik, te łóżeczko rozwala takie cuuudowne, kolorek boski :) no narazie Ci coś brakuje w pokoiku, ale jak przyjdzie Mała na świat to się trochę że tak powiem zagraci wiesz rzeczami pierwszej potrzeby, zabawki itp i będzie przytulniej, mojej pokoik też taki jakby "surowy " narazie.

A ja chwile poprasowałam i odłożyłam reklamówkę ciuchów których już nie założę na pewno po porodzie. Ehhh sporo ich jeszcze zostawiłam, ale nie sądzę, bym zmieściła się w nie. Może sprzedam, szkoda mi trochę, ale wiem, że nawet jak brzusio schudnie to nie będzie już taki by się w obcisłe bluzki mieścić i nie krępować. Zmęczyłam się i resztę obczaję po porodzie. W ogóle mam sporo do układania w półkach ale nie chce tego robić, bo się szybko męczę, może pod koniec albo dopiero po porodzie.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv Porównanie Ci dam ;)

Przed ciążą rozm. 38 ;)
    W ciąży rozm.40-42 ;P
    Po porodzie rozm.40 gora (bo mega Cyc) ,dół do rozm.38 wrocilam ;)
    A po karmieniu (9-10miesiecy po porodzie) góra rozm.38 dół 36 :D
    Byłam dużo dużo chudsza niż przed ,a myślałam ze biodra juz się nie zejda ;)

Pocieszajace..? ;**

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 12:04

Viviana, lkc, KUNIAK, ewelina_d, Fidelissa, Marzena27, Amnezja, anusiaa90 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Agata92 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak pokoik przepiękny :) zakochałam się w nim :)

KUNIAK lubi tę wiadomość

njr11rs.png
  • sisiiii Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula Wszystkiego co najlepsze. Spełnienia marzeń.

Kuniak pokoik bardzo ładny. Za niedługo się wypełni :))) i będzie jeszcze bardziej przytulny

My właśnie wypilismy słynny koktaj z gruszki i banana - pychotka:))

KUNIAK, Jula222 lubią tę wiadomość

r5bup6u.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak - Pokoik jak z katalogu stylowego urządzania wnętrz - cuuudny! <3 Dokładnie, jak pisze Vivi, dopełnisz całości na bieżąco jak już trzeba będzie mieć pod ręką wiele rzeczy :)
    Ojej, tak mi szkoda, że obecnie nie mogę na basen chodzić... było to jedyne miejsce gdzie nie czułam swojego ciężaru nosorożca, ale jak minie bezpieczna granica, to na pewno polecę (taaaa - poczłapię) i wykorzystam mój karnecik! Ratownik to rzeczywiście chyba osiwieje wtedy :) :) :)

Vivi - tez mnie strasznie ciągnie do wywalenia części rzeczy, i układania - to pewnie syndrom wicia gniazda się udziela :), ale wystarczy, że odkurzę mieszkanie i mam dosyć na cały dzień :)

Oj, dziewczyny, kondycja u mnie gorsza niż u 80-letniej babci :(
    Trudno mi sobie wyobrazić, że jeszcze kiedykolwiek będę mogła biegać...

Viviana, KUNIAK, sisiiii lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to fakt łóżeczko piękne, patrzyłam na nie kiedyś jak linki były posyłane. Siedzę i wcinam orzechy z rodzynkami i żurawiną, wiecie co mój mąż jest nienormalny,on się kładzie spać i udaje płacz dziecka. Czyżby tak się przygotowywał hehehe? jeżeli chodzi o głaskanie po bebzunku albo rozmowy z nim to niestety nie ma u nas czegoś takiego, ten typ tak ma niestety. Czasami mu to wypominam, że jest taki chłodny i że się nie wczuwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 12:07

sisiiii, Fidelissa lubią tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktoś zamawiał łóżeczko od pietrus??? Kurcze czekam i czekam i się doczekać nei mogę kiedy przyjdzie

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zamawiałam 20 września, potwierdzili zamówienie i póki co cisza.

• KasiaKa Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, muszę kupić pralkę. Tak sobie oglądam i ta jest chyba dobra:

http://www.euro.com.pl/pralki/bosch-waq28461pl.bhtml?gclid=CP6x4K_aiMECFRHHtAodQTkALg&gclsrc=aw.ds#opis

no i naczytałam się opinii w necie, że ok. A może któraś z was jej używa, albo poleci jakąś swoją? W końcu kobieta używająca palki na codzień powie o niej więcej niż sprzedawca w sklepie.

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Kuniak ale śliczny pokoik, te łóżeczko rozwala takie cuuudowne, kolorek boski :) no narazie Ci coś brakuje w pokoiku, ale jak przyjdzie Mała na świat to się trochę że tak powiem zagraci wiesz rzeczami pierwszej potrzeby, zabawki itp i będzie przytulniej, mojej pokoik też taki jakby "surowy " narazie.

A ja chwile poprasowałam i odłożyłam reklamówkę ciuchów których już nie założę na pewno po porodzie. Ehhh sporo ich jeszcze zostawiłam, ale nie sądzę, bym zmieściła się w nie. Może sprzedam, szkoda mi trochę, ale wiem, że nawet jak brzusio schudnie to nie będzie już taki by się w obcisłe bluzki mieścić i nie krępować. Zmęczyłam się i resztę obczaję po porodzie. W ogóle mam sporo do układania w półkach ale nie chce tego robić, bo się szybko męczę, może pod koniec albo dopiero po porodzie.

Viviana nie wywalaj,
    wydaje mi się że spokojnie wrócisz do swjego rozmiaru tym bardziej że ty raczej z tych chudziaków chyba jesteś.
    Mnie kusiło żeby powywalać część rzeczy ale zostawiłam w ramach poporodowej motywacji!
    Tak sobie po cichu marzę że np w sylwestra założę którąś ze swoich normalnych sukienek :)...ale u mnie już 16 na plusie więc marna szansa:D

Viviana, Maga31 lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ja też nie wiem co robić z tym łóżeczkiem niby mam zamówione i powinno juz być a jest nadal cisza z ich strony

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    no właśnie ja też nie wiem co robić z tym łóżeczkiem niby mam zamówione i powinno juz być a jest nadal cisza z ich strony
    Może napisz maila i zapytaj.

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pisałam i cisza nadal

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka my zamawialiśmy jakieś 3 tyg temu, wczoraj mąż zadzwonił i powiedział Pan że ma naszykowane do wysyłki, dzisiaj ma być kurier podobno. Najlepiej zadzwonić, bo jak za pobraniem to oni się nie śpieszą widać, ja już się zaczęłam denerwować też.
    Pralkę mamy CANDY G04 1062D chyba to jest model, 6kg wsadu, zadowoleni jesteśmy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 12:26

rfnnk6n.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa wrote:
    Kochane, muszę kupić pralkę. Tak sobie oglądam i ta jest chyba dobra:

http://www.euro.com.pl/pralki/bosch-waq28461pl.bhtml?gclid=CP6x4K_aiMECFRHHtAodQTkALg&gclsrc=aw.ds#opis

no i naczytałam się opinii w necie, że ok. A może któraś z was jej używa, albo poleci jakąś swoją? W końcu kobieta używająca palki na codzień powie o niej więcej niż sprzedawca w sklepie.
    Ja mam Samsung Eco Bubble i jestem przezadowolona i naprawdę polecam:) (model juz nie sprzedawany, ale nie ważny model, ważna technologia) Połowa programów jest Eco Bubble i na nich piorę w zupełnie zimnej wodzie, nawet nie 30 stopni, i wszystko doskonale się dopiera. W zasadzie nie w zimnej piorę tylko ręczniki i pościel, no i teraz Haniutkowe prałam w 40 stopniach.

Ewelina
    hhojzmj.png
‹‹ 1450 1451 1452 1453 1454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ