X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • eforts Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy samsung eco buuble, krótko ale odpowiada nam no i śpiewa na koniec :)

Caśka może spróbuj na gardło wodę z solą do przepłukania, fakt ochydne ale ból odszedł mi już po razie jak ręką objął. Dzień wcześniej musiałam w nocy hallsy jeść żeby móc oddychać :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula wszystkiego najlepszego! :)

Alka89 jak Twoje dzisiejsze USG ? Daj znać jak tu zajrzysz :)

Jula222 lubi tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    ja ogarnęłam łazienkę, teraz czas na kawkę, pozdrówcie i pogłaszczcie swoich małych chłopaków w brzuszkach od cioci Nati :-)

I wzajemnie dla Twojego małego chłopaczka :)

Nata lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/babyono-torba-style-do-wozka-przewijak-wozek-1420-i4613200064.html szukała któraś z Was przepraszam ale nie pamiętam która :-) te wydają się fajne.

Fidelissa lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ile macie opakowań tych podpasek dużych tzw podkładami???

rfnnk6n.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:

Ja mam 3 - Bella

nxbhnwz.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata ja szukałam/szukam torby:) dzięki za linka;)

Ja mam dwa opakowania (tyle było na stronie szpitala żeby mieć) + jedna paczka zwykłych podpasek (kupiłam i tak te "bardziej chłonne")

Nata lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak pytam bo mnie koleżanka tutaj nastraszyła że ona cały wagon zużyła, ja mam 3,5 paczki, pół odziedziczyłam, ale myślę sobie że jak coś to mi mąż dokupi jakby była potrzeba.

rfnnk6n.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :)

wy tu o pakowaniu torby :) a ja na moja nie mam pomysłu, nawet nei wiem co tam zapakować bo u mnie na stronie szpitala nie ma żadnych informacji.. do lekarza idę 02,10 to się dopytam
    podkładów mam 1op. myśle że mój dokupi w razie potrzeby a ja kupie sobie jeszcze jakieś mega podpaski po prostu.. tylko które?

• Goplana Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    tez tak zrobiłam,wyprałam dresiki z pieluchami tetrowymi :/
    Efekt ten sam
    Taka rolka do zdejmowania siersci nie dała rady więc przyklejałam miejsce po miejscu taśme malarską :) i kłaczki się odkleiły :)
    Ja zrobiłam coś podobnego :)
    Poradziłam sobie maszynką do strzyżenia/czesania kota :P Poooszło zadziwiająco dobrze :)
    Ale na dniach przyszła golarka do ubrań, na którą nie mogłam się doczekać, i ona dokońcyła sprawę zmechaconych - nowych ubranek. Także jak ktoś nie posiada maszynki do strzyżenia kota :P to polecam jak Santoocha golarkę :D

KUNIAK, Fidelissa lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm ja kupiłam always maxi (jak się nie sprawdzą to zostaną na później, a najwyżej M. kupi inne, a jak się sprawdzą to M. dokupi takich) :)

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jeżeli jesteście sentymentalne to przepiszcie sobie swój kalendarz z belly w jakiś kajet, żeby mieć pamiątkę :-) ja robię dodatkowo ksero karty ciąży bo zabierają przy porodzie!

rfnnk6n.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:

ja mam 3 Belly i jedną Canapolu :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    dziewczyny jeżeli jesteście sentymentalne to przepiszcie sobie swój kalendarz z belly w jakiś kajet, żeby mieć pamiątkę :-) ja robię dodatkowo ksero karty ciąży bo zabierają przy porodzie!

Dzięki za info, właśnie o tym nie myślałam, a zdjęcia usg oddają?

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Hm ja kupiłam always maxi (jak się nie sprawdzą to zostaną na później, a najwyżej M. kupi inne, a jak się sprawdzą to M. dokupi takich) :)

Mag, polozna ostrzegala, zeby takiego bledu nie popelniac! Kup takie poporodowe chocby 2 paczki

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus, mam dwie poporodowe + jedna paczkę zwykłych - takie wymaganie mam na stronie szpitala.
    :)

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia z tego co wiem to niestety nie oddają, ja chcę lekarza poprosić o dwie fotki hehe :-)

rfnnk6n.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam kartę z pierwszej ciąży - nikt mi nie zabrał

co do podkładów to ja mam 2 paczki z canpola - z belli są tańsze ale straszne - chłonność normalnie zerowa mam nadzieje ze z canpola będą lepsze - a tak wogóle to szpital wymaga ale zazwyczaj też daje - u mnie w pokoju były i te duże na łóżko i bella więc korzystałam z nich a ze swoich praktycznie nie bo i po co - potem już leciałam na always night - dużo lepsza chłonność niż podkłady - a teraz kupiłam ze 4 różnych firm nighty - z belli, naturelli, biedronki i alwaysy - i zobaczymy które będą najlepsze - aa dodam że pisze z doświadczeń po cc - po sn chyba więcej potrzeba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 14:10

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi wsio przy wypisie oddali kartę ciąży i inne wyniki moje co dałam zdjęć USG nikt nie zabierał tylko opis USG wydrukowany ;)

Jeszcze skurwiel ten maz ciotki jebany z pracy nie chce wyjść kutasisko a ona bez niczego z pracy wyszła szybko bo chlusnelo z niej, on ją tak zajeździł biedulke pracowała sprzątała wszystko robila to tylko torba się pasie, nic nie robi i jeszcze drze się na nia... Mnie gotuje em taka zdenerwowana ze sobie miejsca nie mogę znaleźć... ;( strasznie się martwie o nią tak marzyła o drugiej córce a mojej mamy nie ma tak by poszła tam na patologie pogadala z położnymi.. ;/

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wszelakie badania (i moim zdaniem karta ciąży też się w to wlicza) - to prawo ma do nich pacjent. Jeśli w szpitalu zabierają, robią to bezprawnie, bo uzupełniają historię choroby, ale zgodnie z prawem powinni sobie skopiować i oddać pacjentowi, jest to jego własność. Upomnijcie się przy wypisie, nigdy nie wiadomo kiedy to usg może się potem przydać...

AgataP, xpatiiix3, Agusia ;), Lavendula, Amnezja, ewelina_d, Fidelissa lubią tę wiadomość

jftycms.png
‹‹ 1452 1453 1454 1455 1456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ