X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem wkurzona bo wyprałam dresik polarowy z innymi rzeczami na 40 stopni i szara piękna bluza w paski zaklaczyła wszystkie granatowe i niebieskie rzeczy szarymi kłaczkami.....

No szału dostanę ...
    Co mam z tym zrobić teraz? ........buuuuuuuuuu wrrrrrrrr

qq87j44jhto0od0f.png

• lkc Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa wrote:
    Kochane, muszę kupić pralkę. Tak sobie oglądam i ta jest chyba dobra:

http://www.euro.com.pl/pralki/bosch-waq28461pl.bhtml?gclid=CP6x4K_aiMECFRHHtAodQTkALg&gclsrc=aw.ds#opis

no i naczytałam się opinii w necie, że ok. A może któraś z was jej używa, albo poleci jakąś swoją? W końcu kobieta używająca palki na codzień powie o niej więcej niż sprzedawca w sklepie.

powinna byc ok, cena dosc wysoka ale to pewnie z racji obrotow. my tez mamy taka ktora ma 1400 tylko, ze electrolux i sprawia sie ok, chociaz ma z 5 lat. ostatnio kupowalam mojej Mamie pralke to wybor padl na siemensa, z wystwietlaczem - nie wyobrazam sobie bez. sprzedawca w sklepie twierdzil ze siemens i bosch w srodku maja to samo. u niej zainwestowalam w przedluzona gwarancje bo kobieta pierze na potege. cos jej sie stalo z drzwiczkami i bez problemu wymienili na nowe.
    Kasia Ty masz spora gromadke, wiec u Ciebie tez raczej warto przedluzyc gwarancje do 5 lat.
    mam znajomych ktorzy twierdza, ze nie warto wydac duzo na pralke, kupuja jedne z tanszych a pozniej jak cos sie dzieje to nic nie naprawiaja tylko kupuja nastepna.. i sa z tego zadowoleni.
    mi sie marzy jak juz ta pojdzie w odstawke pralko - suszarka:)

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    ktoś zamawiał łóżeczko od pietrus??? Kurcze czekam i czekam i się doczekać nei mogę kiedy przyjdzie
    My zamawialiśmy kołyskę i materace, napisali, że do 7.10 wyślą, to czekamy ;)

Ewelina
    hhojzmj.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula - wszystkiego najlepszego, i dołączam do zazdrośnic o wiek:)

Kuniaku - normalnie pokój jak z katalogu! na początku chyba każdy jest taki surowy, zobaczysz, zapełni się prędko!:)

No więc zrobiłam to - 90% rzeczy przygotowanych do spakowania, leży sobie na półce:). Jakoś mi wyszło naprawdę niewiele... nie wiem... albo wyobrażałam sobie nie wiadomo jakie ilości :). W każdym razie dziś też ciachnęłam koszule do porodu o 20 cm, przygotowałam wszystkie badania, czekam tylko na skarpetki ciepłe nieuciskowe (nienawidzę skarpetek! ale jednak w takich lepiej pomykać po porodówce, niż za każdym razem pakować się w klapki), i "części" do przerobienia biustonoszy na karmniki :). Nie przygotowuję rzeczy na wyjście dla mnie ani dla Hani, rozmawiałam z moim mężem i uzgodniliśmy, że jest on całkiem pełnosprawny umysłowo, i że jak powiem mu, że ma mi przywieźć jeansy, to wie jak wyglądają, i nie przywiezie mi leginsów ani dresów;). Tak samo z ubrankami Hani - jak mu powiem, że body z pierwszej szuflady, to będzie wiedział o co chodzi ;).
    No nic, to jeszcze woreczki strunowe, żeby wszystko popakować rozsądnie (ubranka kompletami, etc.), i będę mogła załadować torby :)

i w ogóle to dzień dobry:)

Nata, KUNIAK, karmelek, Jula222, Marzena27, Maga31 lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz pralko-suszarkę, ponieważ stwierdziłam, że moje mieszkanie jest za małe na rozstawianie jeszcze suszarki, zwłaszcza, że jeden z pokoi przeznaczamy dla Aloszki. Jestem bardzo zadowolona, choć suszarka (jeśli się jej używa) pobiera sporo energii, no i to prasowanie :) , ale za to kłaczki zbiera (również te kocie) co jest dużym plusem. Ubranka dziecięce właściwie nie wymagają po niej prasowania, bo za małe aby się wygnieść i są od razu mięciutkie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 12:46

jftycms.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina przeslij mi link do karmników :p

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina - ja jak pakowałam wszystko to też myślałam, że wyjdzie nie wiadomo ile:)
    Ubranka dla małego i tak wzięłam w ilości większej niż w rozpisce.
    Najwięcej miejsca zajmują nasze "pieluchy" poporodowe.
    Dlatego jedna torba dla mnie, druga mniejsza dla małego (ale jego pieluchy się w nią zmieściły).

Ubrania na wyjście dla małego naszykuję jeszcze na szafkę - u nas może być problem z garderobą dziecięcą i rozróżnieniem jej części :D Ale zrobię test i powiem żeby sam coś wybrał małemu na wyjście ;) z moimi sobie poradzi :)

Przyszła teściowa moja mi powiedziała, że czuje że urodzę przed terminem - rozkminiali z moim M. jak mam się dostać na porodówkę jeśli będzie to przed 22 października :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 12:49

ewelina_d, Maga31 lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuuuurwa... Ciotka nic nie mówiła jest w 13tyg w szpitalu jest teraz i ponoć elki krwiak jest i strasznie krwawi... Płakać mi się chce normalnie... Jeszcze w sobotę nosiła Marcela zadzierala ręce do gory itd... Ja pierdole co za fart... Ta sama historia co u mnie tyle ze u mnie tylko plamienie było jak ten krwiak był i w tym samym tyg... Jeszcze siostra dzisiaj ma urodziny... :( a mama jej w szpitalu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 12:50

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak absulutny hit z Twoim pokoikiem. Jestem zakochana.

Julka wszystkiego najlepszego ale młodziutka jesteś :))

I co ja mam zrobić z tym kłaczkami?

Santoocha i nastka do mnie przysłali zamowienie do potwierdzenie i ja sama do nich dzwonię. Do 1,5 tyg ma byc zrobione lozeczko podobno. Zobaczymy:))

KUNIAK, Jula222 lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem do czego sie spakować..... Jeszcze nie mam tych rzeczy z apteki i czekam na koszule do karmienia.

qq87j44jhto0od0f.png

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    Ewelina przeslij mi link do karmników :p
    instrukcja:) http://stanikomania.blox.pl/2009/01/Zbuduj-sobie-karmnik.html

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero was doczytalam,na poczatku-Jula,wszystkiego dobrego :-) ,ja zostawilam swoja pechowa core w szpitalu,jutro bedzie miala prostowana przegrode nosa i jutro tez usg Mikolaja :-) alez sie ciesze,na obiadam tez zamierzam zrobic placki ziemniaczane,pychota

• santoocha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A golarka do ubrań nie zbierze tego?

Goplana, Fidelissa lubią tę wiadomość

• izia Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam beko - i chwalę sobie - ekonomiczna, 1000 wirowania ale wyjmuje prawie suche

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Nata Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może taką rolką z przylepcem lepiej zebrać te kłaczki?

Fidelissa lubi tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Jestem wkurzona bo wyprałam dresik polarowy z innymi rzeczami na 40 stopni i szara piękna bluza w paski zaklaczyła wszystkie granatowe i niebieskie rzeczy szarymi kłaczkami.....

No szału dostanę ...
    Co mam z tym zrobić teraz? ........buuuuuuuuuu wrrrrrrrr
    tez tak zrobiłam,wyprałam dresiki z pieluchami tetrowymi :/
    Efekt ten sam
    Taka rolka do zdejmowania siersci nie dała rady więc przyklejałam miejsce po miejscu taśme malarską :) i kłaczki się odkleiły :)

gg64l6d8uplrbvce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam pralke uzywana z Niemiec firy bauknecht I byla super, sluzyla nam z 6 lat, pranie non stop, na eco jak w 90st. Oszczedna, super pralka. Niestety pomremoncie lazienki, byla za duza raz, a drugie chcielismy wiecie cos ze sklepu, zeby nie bylo, ze mamy takie uzywane itp. Wiec kupilismy candy grand evo, mamy ja juz 4 rok, szczerze,nie jestem calkowicie z niej zadowolona...kosztowala sporo, ale nie dopiera jak tamta niemiecka I nie mowi, ze skonczyla pranie.. :(...
    Wiec jak bede zmieniala kiedys pralke, to tylko na bauknecht...

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka - spełnienia marzeń <3
    Też Ci wieku zazdroszczę ;)

My dziś po poradni patologii - ilość wód się nie zmieniła, nadal w górnych granicach - wysyłają mnie za tydzień do jakiegoś Specjalnego Specjalisty od Specjalnego USG ;). Zobaczymy co on wypatrzy :) Poza tym Pyza główkowo, waży już... 2750g - Klucha ;P
    KTG OK.
    Dzisiejsze ciśnienie niskie - ale to brak kawy -
    poza tym chyba się nie ma do czego doczepić.
    Oddałam trochę krwi dla Endo, którego muszę nawiedzić w piątek. [ już mnie trzepie na klimaty w poczekalni jak i w samym gabinecie... brrrr !!! ]

miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 13:25

ÓptimusPrime, zupaztytki, Jula222, Goplana, Marzena27, Maga31, anusiaa90, e_v_e lubią tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przysnęłam na kanapie, chyba słabe ciśnienie jest dziś, za to zupka wyszła dobra, bo gotowała się sama na małym ogniu jak kucharka spała hihi, czekam na makaron i zaraz będę wcinać :) muszę dziś posprzątać jeszcze :(

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ogarnęłam łazienkę, teraz czas na kawkę, pozdrówcie i pogłaszczcie swoich małych chłopaków w brzuszkach od cioci Nati :-)

eforts, Agusia ;), Maga31 lubią tę wiadomość

rfnnk6n.png
‹‹ 1451 1452 1453 1454 1455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ