X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem wkurzona bo wyprałam dresik polarowy z innymi rzeczami na 40 stopni i szara piękna bluza w paski zaklaczyła wszystkie granatowe i niebieskie rzeczy szarymi kłaczkami.....

No szału dostanę ...
    Co mam z tym zrobić teraz? ........buuuuuuuuuu wrrrrrrrr

qq87j44jhto0od0f.png

• lkc Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa wrote:
    Kochane, muszę kupić pralkę. Tak sobie oglądam i ta jest chyba dobra:

http://www.euro.com.pl/pralki/bosch-waq28461pl.bhtml?gclid=CP6x4K_aiMECFRHHtAodQTkALg&gclsrc=aw.ds#opis

no i naczytałam się opinii w necie, że ok. A może któraś z was jej używa, albo poleci jakąś swoją? W końcu kobieta używająca palki na codzień powie o niej więcej niż sprzedawca w sklepie.

powinna byc ok, cena dosc wysoka ale to pewnie z racji obrotow. my tez mamy taka ktora ma 1400 tylko, ze electrolux i sprawia sie ok, chociaz ma z 5 lat. ostatnio kupowalam mojej Mamie pralke to wybor padl na siemensa, z wystwietlaczem - nie wyobrazam sobie bez. sprzedawca w sklepie twierdzil ze siemens i bosch w srodku maja to samo. u niej zainwestowalam w przedluzona gwarancje bo kobieta pierze na potege. cos jej sie stalo z drzwiczkami i bez problemu wymienili na nowe.
    Kasia Ty masz spora gromadke, wiec u Ciebie tez raczej warto przedluzyc gwarancje do 5 lat.
    mam znajomych ktorzy twierdza, ze nie warto wydac duzo na pralke, kupuja jedne z tanszych a pozniej jak cos sie dzieje to nic nie naprawiaja tylko kupuja nastepna.. i sa z tego zadowoleni.
    mi sie marzy jak juz ta pojdzie w odstawke pralko - suszarka:)

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    ktoś zamawiał łóżeczko od pietrus??? Kurcze czekam i czekam i się doczekać nei mogę kiedy przyjdzie
    My zamawialiśmy kołyskę i materace, napisali, że do 7.10 wyślą, to czekamy ;)

Ewelina
    hhojzmj.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula - wszystkiego najlepszego, i dołączam do zazdrośnic o wiek:)

Kuniaku - normalnie pokój jak z katalogu! na początku chyba każdy jest taki surowy, zobaczysz, zapełni się prędko!:)

No więc zrobiłam to - 90% rzeczy przygotowanych do spakowania, leży sobie na półce:). Jakoś mi wyszło naprawdę niewiele... nie wiem... albo wyobrażałam sobie nie wiadomo jakie ilości :). W każdym razie dziś też ciachnęłam koszule do porodu o 20 cm, przygotowałam wszystkie badania, czekam tylko na skarpetki ciepłe nieuciskowe (nienawidzę skarpetek! ale jednak w takich lepiej pomykać po porodówce, niż za każdym razem pakować się w klapki), i "części" do przerobienia biustonoszy na karmniki :). Nie przygotowuję rzeczy na wyjście dla mnie ani dla Hani, rozmawiałam z moim mężem i uzgodniliśmy, że jest on całkiem pełnosprawny umysłowo, i że jak powiem mu, że ma mi przywieźć jeansy, to wie jak wyglądają, i nie przywiezie mi leginsów ani dresów;). Tak samo z ubrankami Hani - jak mu powiem, że body z pierwszej szuflady, to będzie wiedział o co chodzi ;).
    No nic, to jeszcze woreczki strunowe, żeby wszystko popakować rozsądnie (ubranka kompletami, etc.), i będę mogła załadować torby :)

i w ogóle to dzień dobry:)

Nata, KUNIAK, karmelek, Jula222, Marzena27, Maga31 lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz pralko-suszarkę, ponieważ stwierdziłam, że moje mieszkanie jest za małe na rozstawianie jeszcze suszarki, zwłaszcza, że jeden z pokoi przeznaczamy dla Aloszki. Jestem bardzo zadowolona, choć suszarka (jeśli się jej używa) pobiera sporo energii, no i to prasowanie :) , ale za to kłaczki zbiera (również te kocie) co jest dużym plusem. Ubranka dziecięce właściwie nie wymagają po niej prasowania, bo za małe aby się wygnieść i są od razu mięciutkie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 12:46

jftycms.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina przeslij mi link do karmników :p

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina - ja jak pakowałam wszystko to też myślałam, że wyjdzie nie wiadomo ile:)
    Ubranka dla małego i tak wzięłam w ilości większej niż w rozpisce.
    Najwięcej miejsca zajmują nasze "pieluchy" poporodowe.
    Dlatego jedna torba dla mnie, druga mniejsza dla małego (ale jego pieluchy się w nią zmieściły).

Ubrania na wyjście dla małego naszykuję jeszcze na szafkę - u nas może być problem z garderobą dziecięcą i rozróżnieniem jej części :D Ale zrobię test i powiem żeby sam coś wybrał małemu na wyjście ;) z moimi sobie poradzi :)

Przyszła teściowa moja mi powiedziała, że czuje że urodzę przed terminem - rozkminiali z moim M. jak mam się dostać na porodówkę jeśli będzie to przed 22 października :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 12:49

ewelina_d, Maga31 lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuuuurwa... Ciotka nic nie mówiła jest w 13tyg w szpitalu jest teraz i ponoć elki krwiak jest i strasznie krwawi... Płakać mi się chce normalnie... Jeszcze w sobotę nosiła Marcela zadzierala ręce do gory itd... Ja pierdole co za fart... Ta sama historia co u mnie tyle ze u mnie tylko plamienie było jak ten krwiak był i w tym samym tyg... Jeszcze siostra dzisiaj ma urodziny... :( a mama jej w szpitalu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 12:50

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak absulutny hit z Twoim pokoikiem. Jestem zakochana.

Julka wszystkiego najlepszego ale młodziutka jesteś :))

I co ja mam zrobić z tym kłaczkami?

Santoocha i nastka do mnie przysłali zamowienie do potwierdzenie i ja sama do nich dzwonię. Do 1,5 tyg ma byc zrobione lozeczko podobno. Zobaczymy:))

KUNIAK, Jula222 lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem do czego sie spakować..... Jeszcze nie mam tych rzeczy z apteki i czekam na koszule do karmienia.

qq87j44jhto0od0f.png

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    Ewelina przeslij mi link do karmników :p
    instrukcja:) http://stanikomania.blox.pl/2009/01/Zbuduj-sobie-karmnik.html

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero was doczytalam,na poczatku-Jula,wszystkiego dobrego :-) ,ja zostawilam swoja pechowa core w szpitalu,jutro bedzie miala prostowana przegrode nosa i jutro tez usg Mikolaja :-) alez sie ciesze,na obiadam tez zamierzam zrobic placki ziemniaczane,pychota

• santoocha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A golarka do ubrań nie zbierze tego?

Goplana, Fidelissa lubią tę wiadomość

• izia Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam beko - i chwalę sobie - ekonomiczna, 1000 wirowania ale wyjmuje prawie suche

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Nata Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może taką rolką z przylepcem lepiej zebrać te kłaczki?

Fidelissa lubi tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Jestem wkurzona bo wyprałam dresik polarowy z innymi rzeczami na 40 stopni i szara piękna bluza w paski zaklaczyła wszystkie granatowe i niebieskie rzeczy szarymi kłaczkami.....

No szału dostanę ...
    Co mam z tym zrobić teraz? ........buuuuuuuuuu wrrrrrrrr
    tez tak zrobiłam,wyprałam dresiki z pieluchami tetrowymi :/
    Efekt ten sam
    Taka rolka do zdejmowania siersci nie dała rady więc przyklejałam miejsce po miejscu taśme malarską :) i kłaczki się odkleiły :)

gg64l6d8uplrbvce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam pralke uzywana z Niemiec firy bauknecht I byla super, sluzyla nam z 6 lat, pranie non stop, na eco jak w 90st. Oszczedna, super pralka. Niestety pomremoncie lazienki, byla za duza raz, a drugie chcielismy wiecie cos ze sklepu, zeby nie bylo, ze mamy takie uzywane itp. Wiec kupilismy candy grand evo, mamy ja juz 4 rok, szczerze,nie jestem calkowicie z niej zadowolona...kosztowala sporo, ale nie dopiera jak tamta niemiecka I nie mowi, ze skonczyla pranie.. :(...
    Wiec jak bede zmieniala kiedys pralke, to tylko na bauknecht...

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka - spełnienia marzeń <3
    Też Ci wieku zazdroszczę ;)

My dziś po poradni patologii - ilość wód się nie zmieniła, nadal w górnych granicach - wysyłają mnie za tydzień do jakiegoś Specjalnego Specjalisty od Specjalnego USG ;). Zobaczymy co on wypatrzy :) Poza tym Pyza główkowo, waży już... 2750g - Klucha ;P
    KTG OK.
    Dzisiejsze ciśnienie niskie - ale to brak kawy -
    poza tym chyba się nie ma do czego doczepić.
    Oddałam trochę krwi dla Endo, którego muszę nawiedzić w piątek. [ już mnie trzepie na klimaty w poczekalni jak i w samym gabinecie... brrrr !!! ]

miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 13:25

ÓptimusPrime, zupaztytki, Jula222, Goplana, Marzena27, Maga31, anusiaa90, e_v_e lubią tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przysnęłam na kanapie, chyba słabe ciśnienie jest dziś, za to zupka wyszła dobra, bo gotowała się sama na małym ogniu jak kucharka spała hihi, czekam na makaron i zaraz będę wcinać :) muszę dziś posprzątać jeszcze :(

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ogarnęłam łazienkę, teraz czas na kawkę, pozdrówcie i pogłaszczcie swoich małych chłopaków w brzuszkach od cioci Nati :-)

eforts, Agusia ;), Maga31 lubią tę wiadomość

rfnnk6n.png
‹‹ 1451 1452 1453 1454 1455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ