X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Evik Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak ale bedziesz miała kluseczke, super:) Mi tez lekarz wczesniej sugerował ze bedzie duza a w poniedzialek miala 1700 to chyba jednak taka duza nie bedzie

KUNIAK lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie propo ciuszków mi połozna kazała odrazu na 62 brac nie kupowac w ogole mniejszych ale ja mam kilka sztuk od szwagierki i tak dzis szykowalam do szpitala i wzielam te 56 chyba ze na usg przed porodem wyjdzie duza to przemienie chyba

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    To tez ciuszki 56 możesz jej schować ...dla lalek :D

Oddam w dobre rece:) na szczescie nie kupiłam zbyt wiele 56 jednego pajaca, dwa kaftaniki i kilka polspiochow

KUNIAK, Agusia ;) lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati współczuje, siła złego na jedna. Ale mama wraca to Ci pomoże z Marcelem:))

FK trzymam kciuki. Czekam na wieści.

Madlen opisy wzruszające ale ciągle dla mnie jakieś nierealne ...

xpatiiix3, Madlen222, FK81 lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czekam na newsy od Ewy biedna dopiero co ją wpisali... ;(

Maaaaaaamo, szybciej.!!! Hehe ciekawe czy mi coś przywiozła ze swoich wojaży he...

Fidelissa lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja oglądałam właśnie swoje zdjęcia z porodu (mąż narobił ich duuużo) i się poryczałam (znowu hehe). Minęło 9 dni od porodu i już nie kojarzy mi się tylko z bólem, teraz to myślę o tym jak o najpiękniejszym wydarzeniu w moim życiu i chyba zdecydowałabym się na jeszcze jedno dziecko w przyszłości....hehe...jest dużo bólu ale emocje przy tym tak przepiękne że faktycznie już zapomniałam jak boli:)

lkc, mada_lena, xpatiiix3, Agata92, sisiiii, ÓptimusPrime, Nata, AgataP, Marzena27, anusiaa90, Agusia ;), natasza82, Fidelissa, Lavendula, Maga31 lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę do szkrabów:) jak wrócę to wszystkie mają być jeszcze w dwupakach!!!!
    buziaki

mada_lena, xpatiiix3, Agata92, sisiiii, ÓptimusPrime, AgataP, anusiaa90 lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe cwaniarka ;** bo masz już swoje po tej stronie ;)) ucaluj maluszki :**

Madlen222 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK trzymam kciuki

Mi tez spadają płytki. Niby lykam żelazo i trochę się po nim ustabilizowalo. Mam nadzieje , ze wytrzymam do CC i będą chcieli mi ja zrobić.

Dziewczyny jakby któraś chciała potestowac sobie produkty to takie cos podsylam
    https://ekspert.streetcom.pl/pl/secured/user/share-registration/c15330d4b4d6f08e08bb28a0cf27526c

Ja dopiero się zarejestrowalam wiec zobaczymy czy to cos fajnego:)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 19:12

ap1526, FK81 lubią tę wiadomość

r5bup6u.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Hehe cwaniarka ;** bo masz już swoje po tej stronie ;)) ucaluj maluszki :**

pewnie tak:) ale chyba większość kobiet tak myśli. Ty też kochana zdecydowałaś się przecież na drugą dzidzię:) ucałuje, ucałuje, możesz być pewna:) hihihi...
    do później dziewczynki:)

ÓptimusPrime, xpatiiix3, mada_lena lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madle, zrob Malym fote razem I wstaw jako avatarek swoj ;) bedziemy podziwiac na bierzaco :)

mada_lena, misiaczk25, Madlen222 lubią tę wiadomość

• pinsleepe Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, piszę z DOMU! :D

Alka, strasznie Ci współczuję, już dość przeszliście jako przyszli rodzice.

FK, nie ma facetów idealnych, ale Twój pokazał, że nie dość, że nie możesz na niego liczyć jako na męża, to jeszcze jako ojca.

Mamadomina, 100 lat i pomyślnego rozwiązania!

Kuniak, pokoik jest cudowny! My też będziemy mieć paski na jednej ścianie, ale o ile Twoje wyglądają profesjonalnie, to moje będzie robił mąż z młodszą siostrą, więc... Zobaczymy.

Pati, Ciebie zawsze jakieś cholerstwo dorwie. Tym razem też dasz radę :)

Dziewczyny, co mają problem z cukrami: teraz w szpitalu jadłam ich jedzenie i po obiedzie z ziemniakami i zagęszczonymi sosami miałam cukier o 50 niższy niż po szpitalnym ciemnym pieczywie. Polecam chleb dla diabetyków z piekarni Zagrodnicza, pyszny i nie "oszukany".

Fuksem udało mi się uciec ze szpitala. Chcieli mnie dać z porodówki na jakiś oddział cukrzycowy, chociaż na "moim" zwolniło się miejsce. Facet, co mnie tam kierował, był prawie w moim wieku i tak go ładnie zagadałam, że się zgodził, żebym poszła do mojego lekarza na oddział a on mnie rano po badaniu od razu zwolnił do chaty. Szpital mi wybitnie nie służy. Za to byłam w 2-osobowej sali z dziewczyną po porodzie i jej dzidzią! Jaka kochana, w nocy tylko raz się obudziła, ale mam tylko przebłysk, że słyszałam płacz (odsypiałam płacz). Za to ta dziewczyna twierdzi, że położna nieźle się ze mną szarpała o 2 w nocy, bo przyszła posłuchać brzucha a mnie nie bardzo dało się obudzić. Ale poradziła sobie kobieta :) Boli mnie wszystko od poziomu cycków do bioder i myślę, że tak już zostanie. Poza tym boję się porodu, bo te skurcze, co miałam, były już strasznie bolesne dla mnie... A jeszcze się dowiedziałam, że w szpitalu ze względu na obłożenie (fakt, że mają mega przepełnienie) mogę zapomnieć o kontakcie z dzieckiem przez 2 godziny itd. Jak tylko jedną szyją to salowa już z mopem lata, bo kolejna rodząca już ma parte...

ÓptimusPrime, xpatiiix3, lkc, KUNIAK, AgataP, anusiaa90, mada_lena, FK81 lubią tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen kiedyś kiedyś jeszcze pewno i na trzecie się bym zdecydowala oczywiście z odpowiednim facetem którego dozę poznam ;)) chodziło mi ze cwana ze mowisz ze mamy być w dwupakach ;) a tak na serio żadna nie zda dnia ani godziny ;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 19:23

ÓptimusPrime, Mag.1990, Madlen222, Fidelissa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata
    http://pixers.pl/naklejki/inspiracje/kolorowe-czaszki/2200?utm_source=homebook&utm_medium=inspiracje

http://pixers.pl/naklejki/inspiracje/czaszka-z-kwiatkow/2194

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 19:32

AgataP lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Nata Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no trochę mi lepiej, może dlatego że pojechaliśmy na zakupy, chciałam sobie kupić deskę do prasowania bo w promo jest w carrefurze i kurna mać jest za długa i mi nie wlezie do szafy :( szafa pod wymiar i wnęka na dechę zrobiona pod tą co mamy, jakąś zwykłą tanią :( no więc dalej mam 5 kroków do biedry i poszłam kupić sobie książkę którą chciałam już jakiś czas temu na allegro zamówić, wiadomo taniej w biedrze bo bez przesyłki, no i ani sztuki bo od jutra nowa promocja i wszystko wywieźli, no i tak mi się kurna zakupy udały :( jedyne co do persil w promocji kupiłam i galaretki z wawela na pocieszenie :) Madlenn jak tak piszesz o tych bezwarunkowych uśmiechach, mlaskaniach i mruczeniu to już się nie mogę doczekać, mimo że coraz bardziej posrana jestem na myśl o porodzie...zostało mi 40 dni więc za 20 mogę rodzić :] chyba nawet bym wolała pod koniec października. Teraz jak wcześniej mi się nie zdarzało czasem o cc myślę, panikara ze mnie się robi...no i też miękka dupa ze mnie, także nie jesteście same. Hormony robią swoje.

ÓptimusPrime, lkc, mada_lena, Madlen222 lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata, a zdecydowaliscie juz z imieniem dla synka?

• Nata Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus no właśnie nie, teraz pojawiło się kolejne Wojtek :-) zwariować idzie, powaga, a u Ciebie jakie imię?

mada_lena, Dotty84 lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie u mnie kicha z imieniem :-( To,co podoba mi sie to Witold, Wlodzimierz, Roland - moj uwaza za dziwaczne,a jemu zadne sie nie podoba :-( Wiec czekamy do porodu,moze jakos sie dogadamy.On nie ma na "oku" zadnego imienia :-(

mada_lena lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdro to teraz ja mam skurcze... I to od razu konkretne czuje parcie na szyjkę.. Chyba mała czuje, że babcia wraca... Boje się że wody odejda jak za silne będą chociaż gadają gadają a jeszcze nie urodziłam... W dodatku mała chyba się przekrecila bo strasznie się pchala nwszykie strony i nagle skurcze.. A jak właśnie skopala w podbrzusze ;( jezuniu teraz musiała to zrobić akurat...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 20:01

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati - uważaj tam na siebie.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
‹‹ 1473 1474 1475 1476 1477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ