X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Nata Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus mój mąż ma szwagra Włodka, gadaliśmy o tym imieniu i on powiedział że miał przejebane w szkole ze swoim imieniem i żebyśmy uważali dając na imię dziecku Kazik, chociaż sam już tak mówi na młodego, chociaż teraz jest dużo takich właśnie imion Witek, Antek, Stasiek, Leon, Ludwik. Ja mam nadzieję że jak Go zobaczymy to decyzję podejmiemy, czego i Wam życzę :-)
    teść się śmieje że najlepiej niech każdy z rodziny najbliższej napisze jedno imię na kartce i będziemy losować, no już kurwa lece nie chcę żeby mój syn miał imię wylosowane...mnie typy rodziców się nie podobają :p
    Pati kochana, dobrze że spakowana jesteś. Mam nadzieję że skurcze jednak odpuszczą i Nela poczeka chociaż tydz żeby Ci zrobili gbs chociaż.

ÓptimusPrime, AgataP, mada_lena lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dziewczyny normalnie jak was czytam to leże i nie wstaje z łóżka bo mam schizę że i mnie zaraz coś się zacznie dziać a jak wstaje to odrazu brzuch twardy...

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata,ja juz o kartkach tez przyblakiwalam!
    a mialam studenta Kazika.Fajny byl,sympatyczny i wesoly,bardzo go w grupie lubili,troche taki slabiutki pod wzgledem postepow w nauce,ale nadrabial urokiem i uparstwem.
    Co prawda,dziwnie sie do niego mowilo Panie Kazimierzu czy Kazik ;-) ;-) ;-)

Nata lubi tę wiadomość

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za wcześnie mój brak skurczy z rana pochwaliłam. O 10 zaczęło się znowu - 1-2min co 5-30 minut... o 10 2x nospa - NIC nie pomogło, o 16 2xnospa - NIC nie pomogło. Pomogła dopiero ciepła kąpiel półgodzinna. W sensie rzadsze te skurcze. Dzwoniłam do swojego gina, jutro z samego rana mam się pojawić, szczególnie, że czuję jak mi Hania na szyjkę napiera i chyba brzuch mi się obniżył... Nie widać tego, ale jak miałam macicę pod żebrami, tak teraz 4 palce mi się mieszczą pomiędzy. I dupkę dziś wypina dużo niżej niż jeszcze wczoraj... Nie kazał panikować, ale wstawać tylko na siku i jutro do taksówki jak będę do niego jechać...

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    Agata
    http://pixers.pl/naklejki/inspiracje/kolorowe-czaszki/2200?utm_source=homebook&utm_medium=inspiracje

http://pixers.pl/naklejki/inspiracje/czaszka-z-kwiatkow/2194

zajebiste te czachy na scianach ! :)

Pati nie rodz jeszcze,Nelcia posiedz w brzuszku jeszcze tak z 10 dni dobrze?

Ewelina nie wyglupiaj sie tez prosze nie rodzic jeszcze,juz malo zostalo,dotrzymamy.

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• Nata Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mąż się teraz zastanawia nad tymi zwrotami do synka, Kaziu no jakoś tak dziwnie już sami nie wiemy cholera. Kto by pomyślał że wybór imienia to taki będzie u nas problem :-) Ewelinka trzymam kciuki żeby Haniutek jeszcze poczekała, a kąpiel to ja słyszałam że trzeba uważać bo można się tak rozluźnić że urodzimy w wannie, nie wiem na ile to prawda. Ja ogólnie boję się kąpieli bo nie wiem jaką wodę wlać to raz a dwa, że już nie usiedzę w wannie bo mnie tak kość ogonowa boli...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 20:32

rfnnk6n.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata co do imienia to masz syn ma tak na drugie imie - po dziadkach :p a w szkole ma pelno Antkow, Jankow, Ryszarda nawet ;) ale wiadimo musicie sie zastanowic nad tym ;)

Madalena, Viv to ile macie tych płytek bo ja tez juz sie martwie.. a na ktory tydz. Macie zaplanowana Cc? Jutro rano mam wizyte i musze pogadac powaznie z moja gin.. zastanawiam sie jak zaczac temat... moze sama zacznie jak kiedys..

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w SR położna mówiła, że kąpiel/prysznic i 2 nospy i dopiero jak skurcze nie przejdą, to do szpitala... a wodę po prostu ciepłą, taką, jakbyś dziecku wlała:) tylko trzeba wymieniać w trakcie, żeby ciepło było. A mała szalała mi w brzuchu w trakcie kąpieli:). Spakowałam kosmetyczkę, mąż jak będzie wracał od dentysty ma kupić pampersy, wszystko jest poza przerobionymi stanikami, i dziś pakowanie do toreb W RAZIE JAKBY COŚ... chyba moje dziecko chce mnie zmobilizować do robienia tego, co zaplanowałam;)

Nata lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak no to szykuje się niezły klusek :)

FK 3mam kciuki !!

Pin dobrze, że już w domku :)

Pati Ty to biedna jesteś... 3maj się !!

Ewelina niech Hania siedzi jeszcze w brzuszku, ona ma jeszcze czas. Oj te nasze maluchy... aż tak im się śpieszy ?!

rwi37s6.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jaką pościel? chodzi mi i wymiary kołderki?

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    Nata co do imienia to masz syn ma tak na drugie imie - po dziadkach :p a w szkole ma pelno Antkow, Jankow, Ryszarda nawet ;) ale wiadimo musicie sie zastanowic nad tym ;)

Madalena, Viv to ile macie tych płytek bo ja tez juz sie martwie.. a na ktory tydz. Macie zaplanowana Cc? Jutro rano mam wizyte i musze pogadac powaznie z moja gin.. zastanawiam sie jak zaczac temat... moze sama zacznie jak kiedys..

Tylko 99
    Lecą łeb na szyje :(

Ewelina, Pati dziewczynki no co Wy? Trzymam moooooocno kciuki za fałszywy alarm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 20:52

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina niech Hania poczeka na naszego synka, zaledwie jeden dzień różnicy między nami :-) chociaż ja dzisiaj powiedziałam mężowi że za 3 tyg mogę rodzić, nawet bym chciała w październiku! tylko tego paciorkowca jeszcze zrobić i już. Zjadłabym coś,niby głodna nie jestem ale mam jakiegoś żarłoka, tak od 15 jakoś. Wstałam głodna po drzemce jak wilk...no ale jednak coś mnie tam bolało wiec obiad cały nie wszedł bo duszności dostałam w trakcie, chyba będę teraz na pół leżąco jadła...

rfnnk6n.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to wiem ze to fałszywy bo mi się przekrecila teraz wgl huk wie jak leży i zamiast brzucha mam bezksztaltne nie wiadomo co spinajace się co parę min.., ;oo

lkc, blue00 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie rodzę jeszcze, bo skurcze nieregularne i w ogóle, bardziej martwi mnie co te skurcze wyrabiają z moją szyjką, czy nie robi mi się rozwarcie, no i jakie są prognozy ewentualnie kiedy, i co mi wolno, a co nie... jutro wyjdę od lekarza, to od razu dzwonię do swojej położnej, że musimy przyspieszyć podpisanie umowy - nie ma co czekać.

Poczekałabym jeszcze ze 2 tyg, do chociaż 37tc... jeszcze trochę wcześnie jest...:/

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati,z twojej malej wychodzi niezly talencik ;-)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• Nata Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie zmywałam naczynia i pomyślałam sobie, że za jakieś 2-3 tygodnie zrobię "ostatni" babski wieczór, z winkiem, sałatkami i jedzonkiem. Kącik małego powinien być już gotowy więc sobie dziewczyny oblukają :-) dawno nie było babskiego takiego domowego, pamiętam te czasy kiedy to się spotykałyśmy, żarełko było i zawsze rano każda zdziwiona że tyle butelek wina poszło!!! teraz bawaria będzie zamiast win ka ale też fajnie, koleżanka w ciąży też tyle że w 7 tygodniu więc bawarie mam nadzieję chlapnie ze mną :p

rfnnk6n.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaam się ponownie :)
    My po badaniu Córeczki :) waga Zuzanny to 2106g :)
    szyjki brak :) rozwarcie 4cm nie postępujące, skurcze będą do konca, od jutra do domu pod warunkiem wypożyczenia ktg i kontrolowania zostane jutro przeszkolona z ktg :) dom lezenie i nie chodzenie :)
    nospa forte na stałe, relanium doraznie, aspargin na stałe.
    Zobaczymy jak bedzie :)
    jak ja sie ciesze! <3

xpatiiix3, Nata, lkc, ewelina_d, AgataP, Viviana, ÓptimusPrime, blue00, anusiaa90, karmelek, Eve, Rybka Nemo, zupaztytki, sisiiii, mada_lena, natasza82, Madlen222, Agusia ;), Marzena27, Fidelissa, Evik, Maga31 lubią tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Nata Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula fajnie że możesz sobie ktg wypożyczyć, w domu będzie Wam najlepiej :-)
    http://pomyslowi.net/6062,kotlety-ziemniaczane-z-miesem.html może którejś się będzie chciało lepić :p ja sobie zapisuję przepis.

Jula222, xpatiiix3, scindapsus, Maga31 lubią tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj aparacik aparacik i znowu głową w dół co ona za fikołki robi juz chyba jej się pomylili gdzie góra gdzie dół... Ale mój brzuch jaki obolały co ruch to skurcz złapał, właśnie bylam świadkiem jak mi się zrobiły rozstępy na żywo widziałam jak idą czerwone rysy po brzuchu... ;/

I znowu zaczyna się od parcia na siku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 21:25

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek ja mam teraz 149 tych plytek ale co badanie spadają bo bylo 170 itd.
    Ja we wtorek jadę do gina co będzie mi robił CC i wtedy ustale termin. U mnie jednak to zagadka ze względu na nerki musi gin poważnie wziąć to pod uwagę ewentualnie przed terminem Cc pójdę do szpitala. Ja o CC juz gadam normalnie nie owijam bo czas leci i mnie ostatnie wydarzenia nauczyły.
    Madalena faktycznie masz mało tych płytek będę za to trzymać kciuki.

relgkrhm1ojs0ctn.png
‹‹ 1474 1475 1476 1477 1478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ