X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Florentino ale miasta przeżycie ja pierdziele... ;/ aż się popłakałam t9 na prawdę był cud ;) jednak ktoś ciągle czuwał nad Toba ;)

A ja dalej się wierze w łóżku i na bokach i na plecach i jak chodziłam są dalej te skurcze tyle ze juz bezbolesne ale mimo wszystko nieprzyjemne... Kurde no dość...

Miłego dnia dziewczynki ;***

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 08:06

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Florentine normalnie się popłakałam jak przeczytałam co napisałaś. Trzymam kciuki aby laktacja się rozkręciła oraz życzę Tobie i córeczce duuuużo zdrowia:) Jesteś bardzo dzielna :)

Ciekawe jak tam FK. Może w nocy urodziła.

njr11rs.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie FK pisała, ze znowu na oddziale nie na porodowce ale nie mogę z telefonu kopiować a nie chce mi się przypisywać Wam eskow to tak po krotce ;)

Agata92 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    No zostawić Was nie można. Pati jeżeli to już to trzymam kciuki. Rybka pochwal się bryką. Lece się kąpać i spać. Mąź powiedział że.dobrze że na "miasto 44"nie poszłam, bo wiele emocji i nie dałabym rady..trzymam kciuki za Was.

O kurczę ja idę dziś, wezmę sobie poduchę w razie czego, żebym mogła się zasłaniać :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo, kochana dobrze, że byłaś w szpitalu, łzy mi poleciały czytając Twój post, cieszę się że wszystko w porządku, obie dojdziecie do siebie :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc, jestem, melduję się! Nawet wczoraj, czy przedwczoraj coś pisałam, ale akcja się tak rozwija, że strach mnie ogarnia i nie udzielam się za bardzo, bo te Wasze porody tylko mnie nakręcają :P Od kilku dni ogarnia mnie jakieś takie przerażenie, że to już, że może się zacząc w każdej chwili, mimo że objawow nie ma, a ja to chcę wytrwać do terminu cc (jeszcze nawet nieustalonego) :P
    Jutro idę sprawdzić wagę małego i przy okazji szyjkę.

Flo, ale mialaś przeżycia! Trzymam kciuki za Ciebie i córeczkę i dużo zdrówka Wam życzę!

KUNIAK, lkc lubią tę wiadomość

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki.
    Łzy sie same cisną do oczu jak się czyta Flo o twoim porodzie.

Pati AgataP kurde tak zaglądałam w nocy w telefon że mój mi go zabrał wkońcu i opierniczył jak małe dziecko które wstało sie pobawić:P:P:P

Mnie wczoraj też lekko skurcze łapały i pępek tak przy tym bolał że myślałam że mi pęknie wkońcu. Mam juz tak siny że szok. Oby do poniedziałku a potem juz 36 skończonych więc bezpiecznie będzie.

xpatiiix3, lkc, AgataP lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Florentine kochana jejku! normalnie się poryczałam jak Cię czytałam...na prawdę święty nad Tobą i dzidzią czuwał. Co za szczęście że byłaś w szpitalu.
    Najważniejsze że z malutką wszystko gra a i Ty zaraz dojdziesz do siebie:) Dobrze, że mąż jest przy Tobie i Cię wspiera.
    Laktacją się nie przejmuj, ja też miałam doła przez pierwsze doby a teraz ściągam około 130ml co 3h i w dodatku karmię Lenkę już i wtedy to leci mleko jak wodospad:) Musisz być systematyczna i cierpliwa z tym ściąganiem. Ja tu ściągałam i w sumie dalej tak robię co 3h po 15 minut. Trzeba stymulować piersi. Przez pierwsze 4 dni nie leciało prawie nic, parę kropelek a potem już rozkręciło się na dobre. Tylko musisz na prawde być systematyczna. Położna mi powiedziała, że jeśli ktoś ściągą co 3h po te 15 minut to nie ma bata żeby mleko się nie pojawiło. Jasne, że zdarzają się takie sytuacje ale to są bardzo rzadkie przypadki. Także próbuj kochana!!! Życzę Wam dużo, dużo zdrówka:)

Ja właśnie lecę użyć mojego nowego sterylizatora tylko jakąś instrukcję muszę w necie ogarnąć w języku polskim.

lkc lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo jestes bardzo dzielna, tez sie poryczalam. Masz wspanialego meza, milo takie slowa uslyszec.

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny prosze o rade czy moze wiecie czym można smarowac opryszke na ustach w ciazy? kurcze przed ciaza miewałam ale brałam wtedy Heviran , cała ciaze nic a tu dzisiaj nagle .....troche sie tym stresuje, miała moze któras z Was?

iv09hdgenu0skffm.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, powiedz mi jakie paski mam kupić w aptece do sprawdzania tych wód? Ciągle mam mokrą wkładkę i nie wiem już czy to luteina czy wody się sączą..

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo, co za historia ! Miałyście dużo szczęścia a teraz Brdzie tylko lepiej:@

gg64l6d8uplrbvce.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza podejdź do apteki oni doradzą ja dostałam coś an początku ciąży ale nie pamiętam nazwy niestety szybko sie nawet wchłoneło.

natasza82 lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupaztytki wrote:
    lkc, jestem, melduję się! Nawet wczoraj, czy przedwczoraj coś pisałam, ale akcja się tak rozwija, że strach mnie ogarnia i nie udzielam się za bardzo, bo te Wasze porody tylko mnie nakręcają :P Od kilku dni ogarnia mnie jakieś takie przerażenie, że to już, że może się zacząc w każdej chwili, mimo że objawow nie ma, a ja to chcę wytrwać do terminu cc (jeszcze nawet nieustalonego) :P
    Jutro idę sprawdzić wagę małego i przy okazji szyjkę.
    Nic sie nie bój dotrwAsz i tyle! I ja tez przy okazji , przecież większość rodzących po raz pierwszy jeszcze przenosi, a nas biorą w 39 tyg. Juz w pn jade do Bielska na ta wizytę kwalifikująca, jestem ciekawa jakie bedą wrażenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 09:12

zupaztytki lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza82 wrote:
    dziewczyny prosze o rade czy moze wiecie czym można smarowac opryszke na ustach w ciazy? kurcze przed ciaza miewałam ale brałam wtedy Heviran , cała ciaze nic a tu dzisiaj nagle .....troche sie tym stresuje, miała moze któras z Was?

Natasza ja miałam często opryszczkę (niestety i też łykałam Heviran) i w ciąży wyskoczyła mi ze 3 razy, i to jedna jakoś w 11T, więc załamka ale kupiłam maść cynkową bo bałam się czegoś mocniejszego ale gin powiedział, ze można też smarować zoviraxem, mniej szkody robi maść niż opryszczka.

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza sonol można ;)

KasiaKa paseczki lakmusowe do sprawdzania poziomu pH ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK dziękuje za kciuki ;) pisze kciuki listopadowek działają cuda ;)

FK81 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo, jakie przezycia...tak sie poryczalam z samego rana....zdrowka dla Ciebie I Malej!!!
    Jestescie dzielne, a Twoj maz fantastyczny!!!

• Viviana Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Ja z rana zaniosłam mocz do labo, ciekawe czy po antybiotyku wyniki będą lepsze, jutro wizyta u gina.
    Ubrałam się w bluze i płaszczyk a i tak mnie pan dojrzał i przepuścił w kolejce, ale mi było miło :)
    Ja też wieczorem już nie podczytuję bo stresa zaraz łapię, tym bardziej, że mąż ma drugą zmianę. Moja Mała musi jeszcze posiedzieć, bo wizytę w sprawie CC mam we wtorek. Nagadałam jej wczoraj, że jak niech siedzi u Mamusi, to sobie zawsze możemy zjeść razem coś dobrego, a tak jak sie urodzi to zje tylko mleko a i mama będzie musiała mieć dietę :D hehe
    Florentine jejku dobrze, że byłaś w szpitalu, aż strach normalnie. Dobrze, że Malutka zdrowa i Tobie zdrówka życzę.

Agusia ;), natasza82, paula1234, zupaztytki, xpatiiix3, sisiiii, AgataP, Milaszka, mada_lena lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana trzymam kciuki za wyniki i za wizytę, fajnie ze ustalisz termin CC będziesz wiedziała na kiedy się szykować :)

Viviana lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
‹‹ 1479 1480 1481 1482 1483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ