X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was :)

FLO czytając się popłakałam, całe szczęscie ze byłas w szpitalu! Zdrówka Dla Ciebie i Córci! :* :)
    KasiaKa wrote:
    Pati, powiedz mi jakie paski mam kupić w aptece do sprawdzania tych wód? Ciągle mam mokrą wkładkę i nie wiem już czy to luteina czy wody się sączą..

Kasiu mokra wkładka po luteinie :) najwiecej zawsze jest rano tego "śluzu" a bardziej bym powiedziała wody :P ale wczoraj sie pytalam i to luteina :)
    ile bierzesz? 2x2?

Natasza ja używam na opryszczke hascovir lub vratizolin (pozwolenie od lekarza)
    i bezpieczne bo maść nie dochodzi do Bąbelka :) a wirus niestyty jest w nas.;/

Pati Agata jak tam ?:)

Już dzisiaj jedna na porodowce była ale na szczescie tylko procedury a nie rodzic :) teraz FK czeka na badania gin :)

JEJA JA ZA 3 GODZ WYCHODZĘ! ;D

Agusia ;), natasza82, Viviana, xpatiiix3, sisiiii, AgataP lubią tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny lece o apteki

iv09hdgenu0skffm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Nic sie nie bój dotrwAsz i tyle! I ja tez przy okazji , przecież większość rodzących po raz pierwszy jeszcze przenosi, a nas biorą w 39 tyg. Juz w pn jade do Bielska na ta wizytę kwalifikująca, jestem ciekawa jakie bedą wrażenia

Wiem, wiem, pamiętam o Twojej wizycie, liczę na szczegółowy opis :D
    Mąż też mi cały czas powtarza, że spokojnie dotrwamy, tym bardziej, że na razie nic nie wskazuje na wcześniejszy poród, no ale jakiś niepokój we mnie siedzi i nie potrafię się go pozbyć :P

• KasiaKa Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Jula biorę 2x2. I to wlasnie nie są resztki biale tych tabletek tylko mokra woda. Jak przyłożę papier do wkładki to wsiąka. To mnie uspokoiłaś :)

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już mnei w mBanku wyprowadzili z równowagi od 3 dni nie mogę aktywować karty bo nie dochodzi kod na telefon poszłam do palcówki nie wiedzą co z tym zrobić dzwonili na infolinie tam babka mi powiedziała ze mam telefon zresetować wiec pytam się jej co mi to da jak juz zrobiłam to ponad 10 razy. Ok olałam nie chciąłam sie wkurzać juz wczoraj a dzisiaj co wchodzę na stronkę i patrze blokada systemu internetowego dzwonię na infolinie to mi powiedziała ze mam isc do placówki.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    Już mnei w mBanku wyprowadzili z równowagi od 3 dni nie mogę aktywować karty bo nie dochodzi kod na telefon poszłam do palcówki nie wiedzą co z tym zrobić dzwonili na infolinie tam babka mi powiedziała ze mam telefon zresetować wiec pytam się jej co mi to da jak juz zrobiłam to ponad 10 razy. Ok olałam nie chciąłam sie wkurzać juz wczoraj a dzisiaj co wchodzę na stronkę i patrze blokada systemu internetowego dzwonię na infolinie to mi powiedziała ze mam isc do placówki.
    Dziwnie, bo mBank właściwie nie ma placówek. Mało tego, za każdym razem jak chciałam coś załatwić osobiście w punkcie (bo wydawało mi się, że tak przecież będzie najpewniej) kazali mi dzwonić na infolinię :) i rzeczywiście, wszystko załatwiłam w mBanku przez infolinię i ew. kurierów, którzy przyjeżdżają np. z nową umową. Jestem ich klientką chyba ze 12 lat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 10:04

Agusia ;) lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie ja chyba raz byłam w punkcie w markecie - jak wyszłam za mąż i poszłam z nowym dowodem, ale załatwiłam to chyba przy "okazji" jak byłam na zakupach, bo dużo spraw załatwiam telefonicznie :)
    Coś Nastka nie masz szczęścia, jak nie łóżeczka to bank....

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Florentine popłakałam się, masz cudownego męża. Tobie przede wszystkim życzę dużo zdrówka, żeby to ciśnienie się w końcu uspokoiło, żebyś szybciutko na położnictwo mogła zostać przewieziona, Ada jest silna i na pewno daje sobie świetnie radę, brakuje jej jedynie mamy więc trzymam kciuki za Was żebyście szybko były razem!
    ciesze się że wszystkie w dwupaku po nocy, tzn Agata jeszcze nic nie pisała ale pewnie śpi :p
    Dzisiaj pogoda troszkę lepsza. My już po śniadanku, ogarniamy się powoli.
    Ostatnio mówiłam mężowi że kolejna listopadówka urodziła to powiedział, żebym może nie czytała tego forum bo się nakręcam...no chyba Go Bóg opuścił ;-)
    wczoraj uznał że wszystko mamy więc jak coś to mogę rodzić.

AgataP, Milaszka, mada_lena lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo - tak czułam, że mogło wyglądać nieciekawie, mi na samo hasło odklejenie się łożyska - włosy dęba stają... Jak dobrze, że już jesteście bezpieczne...

Jejku dziewczyny, prawdziwe dreszczowce co wieczór serwujecie! :)
    Ale ja mam dobre przeczucia, jeszcze większość z nas przenosi mimo ogólnej paniki. Dlatego proszę ograniczyć stres, który powoduje przedwczesne akcje :) i sobie spokojnie czekać, aż maluchy zechcą łaskawie wyjść :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 10:03

Dotty84, Agusia ;), zupaztytki, lkc, Marzena27, sisiiii, Maga31, mada_lena lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się tak wydaje, że wiele ciąż będzie przenoszonych mimo paniki, także spokojnie czekamy na listopad lub przynajmniej połowę października dla dziewczyn z początku listy :)

natasza82, zupaztytki, Dotty84, Maga31 lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zakładałam konto to było ok i pierwszy tydzień też byłam zadowolona ale jak przyszła karta do aktywacji wszystko sie popierniczyło. Jakiś pech mnie ostatnio dopadł:/

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusia jak Twoje cukry dzisiaj?

Agusia ;) lubi tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę do szpitala kąpać synka:) dzisiaj jego kolej:)

PS. Zrobiłam sobie właśnie herbatkę Humana dla mam karmiących...masakra, mało się nie porzygałam. Co to jest za świństwo??!! FUJ!!!!

Miłego dnia dziewuszki, trzymajcie się ładnie w dwupakach:)

natasza82, Agusia ;), lkc, Viviana, xpatiiix3, zupaztytki, Mamadomina, sisiiii, mada_lena lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 hipp ma lepszą w smaku:) Ja pierwszy raz jak łyka wziełam to wylądowałam w wc wisząc nad kibelkiem.

Madlen222 lubi tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Nata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka ale kartę się przez stronę aktywuje, robiłaś tak i nie działa?

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Agusia ;) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza82 wrote:
    agusia jak Twoje cukry dzisiaj?

Dzięki, lepiej na czczo 90 a po śniadaniu 122, zaczynają spadać :) wczoraj zjadłam krążek ryżowy z serkiem light i wynik już ładniejszy, zaobserwowałam, że szarlotkę mogę jeść ale w ciągu dnia, żeby ją móc spalić, a nie pani sobie zrobiła przyjemność na wieczór hihi :) a jak u Ciebie?

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    Madlen222 hipp ma lepszą w smaku:) Ja pierwszy raz jak łyka wziełam to wylądowałam w wc wisząc nad kibelkiem.

Mało brakowało i ja bym się porzygała. Muszę mamie powiedzieć żeby w takim razie mi tego Hipa przywiozła. CHoć nie wiem czy będę to w ogóle pić bo tu położne mówią że nie ma potrzeby pić tego typu herbatek.

relgh3714vlmssyj.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen avatarek uroczy :)

Madlen222 lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo, biedna, całe szczęście, że wszystko się dobrze skończyło. Przeżyłaś dokładnie to samo, co moja mama z bratem. Weszła salowa, ona do niej, żeby kogoś zawołała, bo chyba wody jej odeszły a salowa cała blada, bo wszędzie krew. Takie historie mrożą krew w żyłach, ale całe szczęście masz piękną, zdrową córeczkę i sama też dojdziesz do siebie!

Na moim mężu duże wrażenie zrobił widok noworodka ze mną w sali, bo wczoraj pytał, czy będziemy spać z Antkiem w jednym łóżku :) Powiedziałam, że szczerze to bym się bała, że go przygnieciemy a on zrobił taką rozczarowaną minę... Powiem szczerze, zaskoczył mnie.

Agusia ;), natasza82, Fidelissa, anusiaa90, Viviana, lkc, scindapsus, AgataP, mada_lena lubią tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Dzięki, lepiej na czczo 90 a po śniadaniu 122, zaczynają spadać :) wczoraj zjadłam krążek ryżowy z serkiem light i wynik już ładniejszy, zaobserwowałam, że szarlotkę mogę jeść ale w ciągu dnia, żeby ją móc spalić, a nie pani sobie zrobiła przyjemność na wieczór hihi :) a jak u Ciebie?
    ja wczoraj tez sie skusiłam na ciasto jogurtowe i po godzinie 110 :) rano ( 85) a po śniadaniu 110 wiec jest git:)musze jakąs sałatke wymyslic na dzisiaj która tez bede mogła jesc bo przychodza koleżanki pracy:) tyle ze brak pomysłu :)

Agusia ;), mada_lena lubią tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
‹‹ 1480 1481 1482 1483 1484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ