X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia też kiedyś gdzieś przeczytałam o tym temperamencie i jeśli mój Mikołaj będzie taki na codzień jak jest w brzuchu to już sobie współczuje:D

Agusia ;), lkc lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 mam tak samo hihi, już czuję co mnie czeka.... mam nadzieje, ze się teraz wyszaleje a po porodzie będzie aniołkiem :) chociaż u moich znajomych sprawdza się zasada z temperamentem w brzuszku i po hehe

lkc lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 2 października 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja od 6 na nogach, wczoraj walczyłam z gazami, które o mało mnie nie zamordowały ;)

Na SR miałyśmy o diecie matek karmiących, i furorę zrobił przepis na pomidorówkę :D - 1 łyżka koncentratu lub przecieru na 2l rosołu ugotowanego na mięsie z kurczaka lub indyka, marchewce i natce pietruszki... (ale już bez korzenia ;D), jak parsknęłyśmy śmiechem, to tylko brzuchy skakały...

A na laktację najlepszy dzidziak, jak się przyssie, to wszystko puszcza i leci jak z kranu... dlatego nawet po cc warto uprzeć się na przystawienie do cyca, żeby polizał sobie sutek chociaż.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 11:23

ÓptimusPrime, AgataP, lkc, Fidelissa, mada_lena lubią tę wiadomość

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, Pin, dzieki, bo popatrzylam na te przykladowe diety w ksiazeczce I po pierwsze strasznie duzo tych posilkow, a, po drugie, straszniemubogie 1 I 2 sniadanie, ale, juz obiady, podwieczorki, kolacje to strasznie obfite jakies, ja tyle nie jem...
    I bylam zdziwiona, ze mowi sie, ze sniadanie powinno być najważniejsze a ja tu takie tam...
    Prawda diety te sa po 1800kal, a ja przed ciazau mojej dietetyczki na chudniecie mialam 2200 I w sumie mi bardzo pasowala...

• Viviana Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Mała też taka aktywna, ja się czasem zastanawiam kiedy ona śpi. Wygina mi tak brzuch, robi mi gulki na brzuchu, kopie gdzie popadnie, a najbardziej zaczepia rączkami w dole grzebie, no i uczepiła się mojej kości biodrowej, stuka sobie w nią. No i weź coś człowieku na nią powiedz to odpowiada kopniakiem, seriooo. A i juz te ruchy bywają bolesne dla mnie.
    Scindapsus na takie rzeczy Espumisan ratuje, można brać a i nie trzeba się męczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 11:26

lkc, mada_lena lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa... stresuje się wynikami... Szybciej szybciej... ;(

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzindybry...nie urodzilam :) ja po prostu lubie pospac... ;) ale to juz wiecie :P

wyciszylo sie rano kolo 5.00 ale juz bylam gotowa jechac bo w pewnym momencie serio czulam jak Ninja juz sama wychodzi mi tam w stylu pijanego mistrza :P takie to bylo niby bolesne ale jeszcze dalo sie przezyc.Mimo to nadal chce zzo :P

Flo kochana ale przygody,dzielna bylas,mega szczescie ze w szpitalu to sie stalo,poplakalam sie jak czytalam,nie martw sie laktacja dasj sobie czas.

pije kawencje i zaraz musze posprzatac w domu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 11:39

lkc, xpatiiix3, Nata lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i ja mam nadzieje ze nie przenosze :) bo sobie ten piździernik upatrzylam :) ale wizja sprzatania calego domu zeby przyspieszyc porod tez nie jest jakas super ekscytujaca :P coz poszukam innych sposobow :)

xpatiiix3, mada_lena lubią tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie z innej beczki, myślałyście już a antykoncepcji po porodzie?? Ja przed próbami bardzo długo brałam tabletki ok 6 lat, nie chcę do nich wracać, mam odczucia, że przez nie miałam spore problemy z zajściem, co Wy stosowałyście coś mniej inwazyjnego??

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Cukrowe Mamusie, mmeld6je m8j 1 dzien pomiarow. Na czczo 89 (no ale wczoraj wieczorem kebab byl na migrene),po sniadaniu po duuuuzej misce platkow owsianych na mleku I masle z konfiturami z jagód I kilku lykach herbaty zielonej z liscmi z malin, po 1h -cukier 117. Chyba ok, bo mam tam normy spisane w ksiazeczce
    Stwierdzilam, ze dziś jem normalnie jak zawsze, poobserwuje jak cos nie tak, bede stosowacdiete. Mam w ksiazeczkach rozpisane wsio
    Optimus, ja bym nie ryzykowała tej herbatki z liścmi z malin...ja słyszałam że herbatę z liści malin pije się na wywołanie porodu...? Nie wiem na ile działa, ale lepiej chyba nie ryzykować...

Edit: doczytałam, że nie należy jej pić przed skonczonym 34 tygodniem bo może wywołać przedwczesny poród.

http://www.netmama.pl/magazyn/porod/zlagodzic-bole-porodowe/herbata-z-lisci-malin-moze-usprawnic-porod/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 11:50

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa wrote:
    Tak Jula biorę 2x2. I to wlasnie nie są resztki biale tych tabletek tylko mokra woda. Jak przyłożę papier do wkładki to wsiąka. To mnie uspokoiłaś :)

u mnie tez nie jest biale jak po tabl tylko zupełnie wodnistecos :P juz sie balam ze mi pecherz pekl i sie saczy ale nie :) to luteina :)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • lkc Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo, ale przezycia - koszmar! wracaj do zdrowia! brakiem mleka sie nie przejmuj, moze ruszy jak juz bedziesz mogla Ade przystawiac, a jak nie to trudno. wiadomo, ze Twoje mleko najzdrowsze, ale jak sie nie uda to nie ma co popadac w paranoje. Malutka da rade na mm i bedzie duza i zdrowa dziewczynka!
    czekamy na zdjecia Twojej Kruszynki.

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JEST JEST JEST wypis!!!!!! :D

Śmigamy do domku ;D (po drodze odebrac aparat ktg i domku witaj ;D )

AgataP, Marzena27, natasza82, anusiaa90, Viviana, ÓptimusPrime, lkc, zupaztytki, Agusia ;), sisiiii, Dotty84, Mamadomina, Milaszka, mada_lena, Rybka Nemo, Maga31 lubią tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc dzień dobry, wróciłam właśnie od lekarza...

Od czego by tu zacząć:) Z dobrych wiadomości to Hania ma 2.5kg i wagowo jest donoszona. Łożysko II stopnia, ale to normalne, najważniejsze, że przyczepione.

A z bardziej niepokojących to szyjka miękka i 3 cm, co niby jest sporo, ale w 2 tyg skróciła się o 1cm, więc tempo tu jest niepokojące. Część pochwowa skróciła się z 22mm do 15 mm (norma 20mm). Więc mam się karmić nospą i leżeć przez następne 2 tyg a potem niech się dzieje co chce. Jakbym pojechała na IP a nie do niego, to na pewno by mnie zatrzymali.

No i mała ma tętno wysokie - powyżej 165 (z dobrych wiadomości nie jest owinięta pępowiną). Dobrze, że mam detektor tętna - kazał mierzyć na spokojnie co 2-3h i zadzwonić z raportem. Jakby spuchły mi nogi to jechać natychmiast na IP, bo wtedy to CC na cito.

Agusia - Goplana i ja będziemy miały swoje położne wynajęte:)

I cieszę się, że stan osobowy jak wczoraj:).

Marzena27, natasza82, Viviana, ÓptimusPrime, e_v_e, lkc, zupaztytki, Agusia ;), sisiiii, Goplana, mada_lena, Rybka Nemo, Maga31 lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Cukrowe Mamusie, mmeld6je m8j 1 dzien pomiarow. Na czczo 89 (no ale wczoraj wieczorem kebab byl na migrene),po sniadaniu po duuuuzej misce platkow owsianych na mleku I masle z konfiturami z jagód I kilku lykach herbaty zielonej z liscmi z malin, po 1h -cukier 117. Chyba ok, bo mam tam normy spisane w ksiazeczce
    Stwierdzilam, ze dziś jem normalnie jak zawsze, poobserwuje jak cos nie tak, bede stosowacdiete. Mam w ksiazeczkach rozpisane wsio
    ale masz piekne cukry:) ja jem 7 posiłków tyle ze 3 takie wieksze a reszta to albo owoc albo sucharek albo pomidorki zfeta....

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

Ewelina ale duuża już Hania, super :) z tą szyjką to chyba każdy Gin co innego zaleca, ja od dawna mam troszkę ponad 2 cm i tylko magnez, ale odpoczynek zawsze jak najbardziej wskazany :)

Flo Twoje przeżycia masakra, całe szczęście że byłaś w szpitalu, coś niesamowitego że to akurat tak się złożyło! trzymam kciuki za szybki powrót do zdrówka i żebyś już mogła być z Maluszkiem cały czas :*

Agusia ja po antykoncepcji (tabletki i plastry) którą stosowałam ponad 6 lat zaszłam w ciążę za pierwszym planowanym podejściem :) więc pewnie może być różnie z tym.. gdybym decydowała się na antykoncepcję po porodzie to pewnie nadal plastry, ale są też krążki zakładane czy jak im tam.. pewnie Ci Twój Gin najlepiej doradzi. Ja z antykoncepcji nie będę korzystać gdyż w planach drugie Dzidzi niedługo po pierwszym :)

Jula ale Ci dobrze :) miłego wylegiwania w domciu :)

Pati, Agatka Wy to artystki telepatyczne! czyta się Was jak dobrą książkę, trzymacie w napięciu :D

Spokojnego dnia bez żadnych porodów, no i żeby skurcze / bóle / dolegliwości dały dzisiaj na luz!

lkc, AgataP, Agusia ;), xpatiiix3 lubią tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Optimus, ja bym nie ryzykowała tej herbatki z liścmi z malin...ja słyszałam że herbatę z liści malin pije się na wywołanie porodu...? Nie wiem na ile działa, ale lepiej chyba nie ryzykować...

Edit: doczytałam, że nie należy jej pić przed skonczonym 34 tygodniem bo może wywołać przedwczesny poród.

http://www.netmama.pl/magazyn/porod/zlagodzic-bole-porodowe/herbata-z-lisci-malin-moze-usprawnic-porod/
    Dzieki, Dotty, ja ja pije sporadycznie I w sumie od poczatku ciazy, bardzo slaba I maly kubek zamiast kawy czy mojej ulubionej herbaty zielonej z imbirem, bo imbiru nie wolno :( wiec jak na razie wsio ok, ale tez slyszalam o tym ze to na porod ;)

• Viviana Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ja też już myslę o antykoncepcji po urodzeniu, tabletek nigdy nie brałam i chyba nie mogę brać, bo mam guzka w piersi i tendencje w ogóle do guzków, nie wiem co pozostaje, ale mówiłam mojemu, że jak skończy się połóg to będzie musiał Mała szybko usypiać :D bo taki celibat hehe ale nie chcę też dorobić zaraz rodzeństwa.

Ewelinka to oszczędzaj się, już nie zostało Ci tak dużo :) Hania pieknie urosła, a powiedz o co chodzi z tą opuchlizną, bo mnie gin również kazał zwracać na to uwagę, miałam bardzo spuchnięte nogi po akcji z nerkami i mam tego pilnować.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus dlaczego nie wolno imbiru? nie stosowalam, ale podobno swietny na poranne mdlosci...
    Viviana opuchniete nogi u Ciebie beda oznaczaly ze nerki slabo pracuja..
    Ewelina - ale masz duza Hanie;) witam w klubie odpoczywajaco- lezacym. duzo juz nie zostalo, a tez nie jest tak tragicznie u Ciebie z ta szyjka:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 12:26

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, dlaczego nie wolno imbiru? Jest polecany na mdłości ciążowe. Ja uwielbiam herbatkę z imbirem i nie znalazłam nic o przeciwwskazaniach, wręcz przeciwnie :)

Marzena27 lubi tę wiadomość

‹‹ 1482 1483 1484 1485 1486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ