X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia też kiedyś gdzieś przeczytałam o tym temperamencie i jeśli mój Mikołaj będzie taki na codzień jak jest w brzuchu to już sobie współczuje:D

Agusia ;), lkc lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 mam tak samo hihi, już czuję co mnie czeka.... mam nadzieje, ze się teraz wyszaleje a po porodzie będzie aniołkiem :) chociaż u moich znajomych sprawdza się zasada z temperamentem w brzuszku i po hehe

lkc lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 2 października 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja od 6 na nogach, wczoraj walczyłam z gazami, które o mało mnie nie zamordowały ;)

Na SR miałyśmy o diecie matek karmiących, i furorę zrobił przepis na pomidorówkę :D - 1 łyżka koncentratu lub przecieru na 2l rosołu ugotowanego na mięsie z kurczaka lub indyka, marchewce i natce pietruszki... (ale już bez korzenia ;D), jak parsknęłyśmy śmiechem, to tylko brzuchy skakały...

A na laktację najlepszy dzidziak, jak się przyssie, to wszystko puszcza i leci jak z kranu... dlatego nawet po cc warto uprzeć się na przystawienie do cyca, żeby polizał sobie sutek chociaż.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 11:23

ÓptimusPrime, AgataP, lkc, Fidelissa, mada_lena lubią tę wiadomość

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, Pin, dzieki, bo popatrzylam na te przykladowe diety w ksiazeczce I po pierwsze strasznie duzo tych posilkow, a, po drugie, straszniemubogie 1 I 2 sniadanie, ale, juz obiady, podwieczorki, kolacje to strasznie obfite jakies, ja tyle nie jem...
    I bylam zdziwiona, ze mowi sie, ze sniadanie powinno być najważniejsze a ja tu takie tam...
    Prawda diety te sa po 1800kal, a ja przed ciazau mojej dietetyczki na chudniecie mialam 2200 I w sumie mi bardzo pasowala...

• Viviana Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Mała też taka aktywna, ja się czasem zastanawiam kiedy ona śpi. Wygina mi tak brzuch, robi mi gulki na brzuchu, kopie gdzie popadnie, a najbardziej zaczepia rączkami w dole grzebie, no i uczepiła się mojej kości biodrowej, stuka sobie w nią. No i weź coś człowieku na nią powiedz to odpowiada kopniakiem, seriooo. A i juz te ruchy bywają bolesne dla mnie.
    Scindapsus na takie rzeczy Espumisan ratuje, można brać a i nie trzeba się męczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 11:26

lkc, mada_lena lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa... stresuje się wynikami... Szybciej szybciej... ;(

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzindybry...nie urodzilam :) ja po prostu lubie pospac... ;) ale to juz wiecie :P

wyciszylo sie rano kolo 5.00 ale juz bylam gotowa jechac bo w pewnym momencie serio czulam jak Ninja juz sama wychodzi mi tam w stylu pijanego mistrza :P takie to bylo niby bolesne ale jeszcze dalo sie przezyc.Mimo to nadal chce zzo :P

Flo kochana ale przygody,dzielna bylas,mega szczescie ze w szpitalu to sie stalo,poplakalam sie jak czytalam,nie martw sie laktacja dasj sobie czas.

pije kawencje i zaraz musze posprzatac w domu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 11:39

lkc, xpatiiix3, Nata lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i ja mam nadzieje ze nie przenosze :) bo sobie ten piździernik upatrzylam :) ale wizja sprzatania calego domu zeby przyspieszyc porod tez nie jest jakas super ekscytujaca :P coz poszukam innych sposobow :)

xpatiiix3, mada_lena lubią tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie z innej beczki, myślałyście już a antykoncepcji po porodzie?? Ja przed próbami bardzo długo brałam tabletki ok 6 lat, nie chcę do nich wracać, mam odczucia, że przez nie miałam spore problemy z zajściem, co Wy stosowałyście coś mniej inwazyjnego??

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Cukrowe Mamusie, mmeld6je m8j 1 dzien pomiarow. Na czczo 89 (no ale wczoraj wieczorem kebab byl na migrene),po sniadaniu po duuuuzej misce platkow owsianych na mleku I masle z konfiturami z jagód I kilku lykach herbaty zielonej z liscmi z malin, po 1h -cukier 117. Chyba ok, bo mam tam normy spisane w ksiazeczce
    Stwierdzilam, ze dziś jem normalnie jak zawsze, poobserwuje jak cos nie tak, bede stosowacdiete. Mam w ksiazeczkach rozpisane wsio
    Optimus, ja bym nie ryzykowała tej herbatki z liścmi z malin...ja słyszałam że herbatę z liści malin pije się na wywołanie porodu...? Nie wiem na ile działa, ale lepiej chyba nie ryzykować...

Edit: doczytałam, że nie należy jej pić przed skonczonym 34 tygodniem bo może wywołać przedwczesny poród.

http://www.netmama.pl/magazyn/porod/zlagodzic-bole-porodowe/herbata-z-lisci-malin-moze-usprawnic-porod/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 11:50

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa wrote:
    Tak Jula biorę 2x2. I to wlasnie nie są resztki biale tych tabletek tylko mokra woda. Jak przyłożę papier do wkładki to wsiąka. To mnie uspokoiłaś :)

u mnie tez nie jest biale jak po tabl tylko zupełnie wodnistecos :P juz sie balam ze mi pecherz pekl i sie saczy ale nie :) to luteina :)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • lkc Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo, ale przezycia - koszmar! wracaj do zdrowia! brakiem mleka sie nie przejmuj, moze ruszy jak juz bedziesz mogla Ade przystawiac, a jak nie to trudno. wiadomo, ze Twoje mleko najzdrowsze, ale jak sie nie uda to nie ma co popadac w paranoje. Malutka da rade na mm i bedzie duza i zdrowa dziewczynka!
    czekamy na zdjecia Twojej Kruszynki.

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JEST JEST JEST wypis!!!!!! :D

Śmigamy do domku ;D (po drodze odebrac aparat ktg i domku witaj ;D )

AgataP, Marzena27, natasza82, anusiaa90, Viviana, ÓptimusPrime, lkc, zupaztytki, Agusia ;), sisiiii, Dotty84, Mamadomina, Milaszka, mada_lena, Rybka Nemo, Maga31 lubią tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc dzień dobry, wróciłam właśnie od lekarza...

Od czego by tu zacząć:) Z dobrych wiadomości to Hania ma 2.5kg i wagowo jest donoszona. Łożysko II stopnia, ale to normalne, najważniejsze, że przyczepione.

A z bardziej niepokojących to szyjka miękka i 3 cm, co niby jest sporo, ale w 2 tyg skróciła się o 1cm, więc tempo tu jest niepokojące. Część pochwowa skróciła się z 22mm do 15 mm (norma 20mm). Więc mam się karmić nospą i leżeć przez następne 2 tyg a potem niech się dzieje co chce. Jakbym pojechała na IP a nie do niego, to na pewno by mnie zatrzymali.

No i mała ma tętno wysokie - powyżej 165 (z dobrych wiadomości nie jest owinięta pępowiną). Dobrze, że mam detektor tętna - kazał mierzyć na spokojnie co 2-3h i zadzwonić z raportem. Jakby spuchły mi nogi to jechać natychmiast na IP, bo wtedy to CC na cito.

Agusia - Goplana i ja będziemy miały swoje położne wynajęte:)

I cieszę się, że stan osobowy jak wczoraj:).

Marzena27, natasza82, Viviana, ÓptimusPrime, e_v_e, lkc, zupaztytki, Agusia ;), sisiiii, Goplana, mada_lena, Rybka Nemo, Maga31 lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Cukrowe Mamusie, mmeld6je m8j 1 dzien pomiarow. Na czczo 89 (no ale wczoraj wieczorem kebab byl na migrene),po sniadaniu po duuuuzej misce platkow owsianych na mleku I masle z konfiturami z jagód I kilku lykach herbaty zielonej z liscmi z malin, po 1h -cukier 117. Chyba ok, bo mam tam normy spisane w ksiazeczce
    Stwierdzilam, ze dziś jem normalnie jak zawsze, poobserwuje jak cos nie tak, bede stosowacdiete. Mam w ksiazeczkach rozpisane wsio
    ale masz piekne cukry:) ja jem 7 posiłków tyle ze 3 takie wieksze a reszta to albo owoc albo sucharek albo pomidorki zfeta....

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

Ewelina ale duuża już Hania, super :) z tą szyjką to chyba każdy Gin co innego zaleca, ja od dawna mam troszkę ponad 2 cm i tylko magnez, ale odpoczynek zawsze jak najbardziej wskazany :)

Flo Twoje przeżycia masakra, całe szczęście że byłaś w szpitalu, coś niesamowitego że to akurat tak się złożyło! trzymam kciuki za szybki powrót do zdrówka i żebyś już mogła być z Maluszkiem cały czas :*

Agusia ja po antykoncepcji (tabletki i plastry) którą stosowałam ponad 6 lat zaszłam w ciążę za pierwszym planowanym podejściem :) więc pewnie może być różnie z tym.. gdybym decydowała się na antykoncepcję po porodzie to pewnie nadal plastry, ale są też krążki zakładane czy jak im tam.. pewnie Ci Twój Gin najlepiej doradzi. Ja z antykoncepcji nie będę korzystać gdyż w planach drugie Dzidzi niedługo po pierwszym :)

Jula ale Ci dobrze :) miłego wylegiwania w domciu :)

Pati, Agatka Wy to artystki telepatyczne! czyta się Was jak dobrą książkę, trzymacie w napięciu :D

Spokojnego dnia bez żadnych porodów, no i żeby skurcze / bóle / dolegliwości dały dzisiaj na luz!

lkc, AgataP, Agusia ;), xpatiiix3 lubią tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Optimus, ja bym nie ryzykowała tej herbatki z liścmi z malin...ja słyszałam że herbatę z liści malin pije się na wywołanie porodu...? Nie wiem na ile działa, ale lepiej chyba nie ryzykować...

Edit: doczytałam, że nie należy jej pić przed skonczonym 34 tygodniem bo może wywołać przedwczesny poród.

http://www.netmama.pl/magazyn/porod/zlagodzic-bole-porodowe/herbata-z-lisci-malin-moze-usprawnic-porod/
    Dzieki, Dotty, ja ja pije sporadycznie I w sumie od poczatku ciazy, bardzo slaba I maly kubek zamiast kawy czy mojej ulubionej herbaty zielonej z imbirem, bo imbiru nie wolno :( wiec jak na razie wsio ok, ale tez slyszalam o tym ze to na porod ;)

• Viviana Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ja też już myslę o antykoncepcji po urodzeniu, tabletek nigdy nie brałam i chyba nie mogę brać, bo mam guzka w piersi i tendencje w ogóle do guzków, nie wiem co pozostaje, ale mówiłam mojemu, że jak skończy się połóg to będzie musiał Mała szybko usypiać :D bo taki celibat hehe ale nie chcę też dorobić zaraz rodzeństwa.

Ewelinka to oszczędzaj się, już nie zostało Ci tak dużo :) Hania pieknie urosła, a powiedz o co chodzi z tą opuchlizną, bo mnie gin również kazał zwracać na to uwagę, miałam bardzo spuchnięte nogi po akcji z nerkami i mam tego pilnować.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus dlaczego nie wolno imbiru? nie stosowalam, ale podobno swietny na poranne mdlosci...
    Viviana opuchniete nogi u Ciebie beda oznaczaly ze nerki slabo pracuja..
    Ewelina - ale masz duza Hanie;) witam w klubie odpoczywajaco- lezacym. duzo juz nie zostalo, a tez nie jest tak tragicznie u Ciebie z ta szyjka:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 12:26

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, dlaczego nie wolno imbiru? Jest polecany na mdłości ciążowe. Ja uwielbiam herbatkę z imbirem i nie znalazłam nic o przeciwwskazaniach, wręcz przeciwnie :)

Marzena27 lubi tę wiadomość

‹‹ 1482 1483 1484 1485 1486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ