Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie tragicznie nie jest, ale te skurcze zmiękczyły i skróciły szyjkę w ekspresowym tempie, więc żeby jeszcze 2 tygodnie wytrzymać, to mam leżeć...
Hania urosła o 0.5kg w 2 tygodnie, więc w zasadzie książkowo:)
A wysokie tętno dziecka, plus opuchlizna moja, plus mdłości i osłabienie, to może (nie musi, ale może) być początek zatrucia ciążowego, i wtedy to na stół i koniec... -
Ja brałam przez 6 lat i w drugim cyklu po odstawieniu zaszłam w ciążę, którą poroniłam w 8 tygodniu, później równy rok po poronieniu udało się zajść w kolejną ciążę, nie wiem mam takie odczucie, ze to przez tabletki, pamiętam jak byłam po zabiegu to pielęgniarki gadały między sobą, że kolejna po poronieniu, łykają te tabletki i nie znają skutków, straszne to było... myślałam o tych krążkach, no nic pogadam ginem po połogu co proponuje, też myślę o drugiej dzidzi, ale gdzieś tak minimum po ok roku
Mi sprawdzają czy puchną mi stopy na wizycie u diabetologa, zdziwiłam się za pierwszym razemMarzena27, natasza82, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Agusia my też po około roku
a przez ten rok... no nie wiem właśnie na co liczę, chyba na "naturalne" sposoby
może też powinnam o krążku pomyśleć w takim razie..
Z tabletkami bardzo możliwe że mają wpływ, przecież to jednak hormonyehh no ale coś trzeba wymyśleć
co do imbiru piję od początku ciąży i w tak zwanych imbirówkach i dodaję do herbaty, idealnie działa na wczesne przeziębienia, poza tym uwielbiamAgataP, Agusia ;), zupaztytki lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa co do antykoncepcji to zastanawiam sie na czipem,bo narazie 2 dziecka tak szybko nie planuje a czip bylby ok dla mnie ale przerazaja mnie te nieregularne krwawienia przy noszeniu czipa.Tabletki odpadaja bo zawsze zapominam przy moim tempie zycia i pracy na 3 etaty to byla masakra branie tabletek,jak w kazdy dzien bylam w innym miescie wyczerpana warsztatami i zasypaialam po wejsciu do hotelu to nie myslalam o tabletkach,potrzebuje czegos co wezme i moge zapomniec na jakis czas a bedzie mnie chronic.Ewentualnie celibat tez spelnia kryteria ha ha !
no chyba ze spiralka...nie wiem pojde do gin i bede myslec jak juz trzeba bedzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 12:44
Agusia ;), Marzena27, mada_lena lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ! Ależ jestem zła ;/ od rana i całą noc bardzo bolał mnie brzuch skurcze itd więc rano stwierdziłam że idę na IP i co ? sympatyczna angielska Pani powiedziała " dziecko się rusza? nie ma krwawienia? przyszła Pani sama? no to nic się groźnego nie dzieję proszę wracać odpoczywać a w razie czego dzwonić."
żadnych badań niczego!;/ wrócilam do domu i nie ukrywam że wcale mi nie lepiej. ;/AgataP, Fidelissa lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
ÓptimusPrime wrote:Dzieki, Dotty, ja ja pije sporadycznie I w sumie od poczatku ciazy, bardzo slaba I maly kubek zamiast kawy czy mojej ulubionej herbaty zielonej z imbirem, bo imbiru nie wolno
wiec jak na razie wsio ok, ale tez slyszalam o tym ze to na porod
No ja własnie ją sobie kupiłam specjalnie - ale na razie leży i czeka na skończony 34 tydzień, dlatego się wystraszyłam, że może za wcześnie ją pijesz -
nick nieaktualnymadlen1705 wrote:Hej dziewczyny ! Ależ jestem zła ;/ od rana i całą noc bardzo bolał mnie brzuch skurcze itd więc rano stwierdziłam że idę na IP i co ? sympatyczna angielska Pani powiedziała " dziecko się rusza? nie ma krwawienia? przyszła Pani sama? no to nic się groźnego nie dzieję proszę wracać odpoczywać a w razie czego dzwonić."
żadnych badań niczego!;/ wrócilam do domu i nie ukrywam że wcale mi nie lepiej. ;/
no u mnie tak samo to by sie odbylo...jeszcze by kazali wziac paracetamol i nie swirowac wracac do domu,dlatego jak juz pojde rodzic to nichuja nie nie splawia bo bede sie klocic ,szpital mam na drugim koncu miasta wiec pojade jak skurcze beda co 10 min bo potem w korkach moge nie dojechac i sie nie dam wyslac do domu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 13:01
madlen1705, mada_lena lubią tę wiadomość
-
znowu Haniutek mnie dziś zestresowała - od rana ją zaczepiałam i nic... pojechałam do mamy, wyciągnęła mnie na spacer i dopiero teraz leniwie kilka razy się poruszyła...
Ja nie wiem, ale dla mnie ta ciąża to jeden dłuuuugaśny ogromny stres! Na dodatek kończy się też w bardzo stresujący sposób (nie dość że lęk przed bólem, to jeszcze do tego jeszcze większy lęk przed tym czy wszystko będzie ok z maluszkiem)...
NIECH TEN CZAS SZYBCIEJ LECI!!!!
Czy wy też tak macie????? EhhhhWiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 13:03
AgataP, Madlen222 lubią tę wiadomość
-
AgataP - dokładnie paracetamol na wszystko a ja mam dla nich zawsze haka bo mam alergie na paracetamol:D w związku z tym zawsze gdy widzę ich minę jak to powiem to od razu lepiej się czuje
biedni nie wiedzą wtedy co robić
a tak na serio to boli mnie brzuch i jeżeli w ciągu 2-3 godzin nie minie to wracam! i przywiąże się do krzesła !AgataP lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Witam Was mamusie:)
Jestem dziś po wizycie i nie jest za fajnie, szyjka znów skrócona w badaniu prawie nie wyczuwalna a na usg ma 15 mm a rozwarcie na 2 cm. Także poród może się zacząć już za nie długo (ale może jeszcze wytrzymam 2 tygodnie tego nikt nie wie). Ale jak to doktorek powiedział, że i tak osiągnęłam sukces, że dotrwałam aż do teraz nawet nie sądził, że tyle wytrwam i mam się już nie martwić w razie porodu. A córeczka waży ok 2600g.natasza82, Agusia ;), Evik, AgataP, sisiiii, Marzena27, anusiaa90, lkc, e_v_e, zupaztytki, Fidelissa, Viviana, KUNIAK, Amnezja, mada_lena, Rybka Nemo, Madlen222 lubią tę wiadomość
Niech z Naszej Miłości zrodzi się Nowe Życie:) -
nick nieaktualnyDotty, moj dzis tez jakis ospaly jest...wczoraj gdzies do 19 szalal non stop, moze sie zmeczyl...obserwuje...
Co do imbiru, to na poczatku ciazy cos tam czytalam, I gin mowila, zeby ostroznie..ale jak Wam bylo ok, to super!
Wiecie, kazda ciaza jest inna I tolerancja jest inna..AgataP, zupaztytki lubią tę wiadomość
-
Flo gratuluje!! najważniejsze że wszystko dobrze się skończyło! teraz szybkiego powrotu do zdrowia życzę i rozkręcenia się laktacji
Ach.. wyciska łzy Twoja opowieść
Ja już po wizyciewszystko jest ok
w zasadzie to nie pytałam dokładnie o długości szyjki itp. ale skoro mówi że dobrze, długa, zamknięta to jakoś nie wnikałam
i uwaga moja maleńka nie jest już tak maleńka bo waży 2934gwszystkie przepływy, serduszka są dobre, tętno małej 135 mówi że też dobre więc na spokojnie czekamy ostatniej wizyty 24,10
A oto i Alicja
ÓptimusPrime, madlen1705, natasza82, AgataP, Agusia ;), xpatiiix3, Marzena27, sisiiii, anusiaa90, lkc, e_v_e, Mag.1990, zupaztytki, Dotty84, Fidelissa, Milaszka, Viviana, Lavendula, Goplana, scindapsus, Amnezja, Nata, blue00, misiaczk25, mada_lena, Mamadomina, Rybka Nemo, Madlen222, Maga31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dotty84 wrote:znowu Haniutek mnie dziś zestresowała - od rana ją zaczepiałam i nic... pojechałam do mamy, wyciągnęła mnie na spacer i dopiero teraz leniwie kilka razy się poruszyła...
Ja nie wiem, ale dla mnie ta ciąża to jeden dłuuuugaśny ogromny stres! Na dodatek kończy się też w bardzo stresujący sposób (nie dość że lęk przed bólem, to jeszcze do tego jeszcze większy lęk przed tym czy wszystko będzie ok z maluszkiem)...
NIECH TEN CZAS SZYBCIEJ LECI!!!!
Czy wy też tak macie????? EhhhhDotty84 lubi tę wiadomość
-
Florentine i ja sie wzruszylam jak przeczytałam Twoj post az mnie ciarki przeszly. Ciesze sie ze z wami wszytsko dobrze, teraz tylko sie cieszyc z macierzynstwa:)
Ja imbir pilam w dosc duzych ilosciach na poczatku ciazy i nic sie nie stalo wiec chyba nie ma reguly. A co do antykoncepcji to brałam kiedys piguly ale to bardziej na torbiel potem odstawilam to gowno na dluuugo i nie zamierzam wracac wlasciwie z mezem odkad jestem - 4 lata to stosujemy przerywany stosunek i zadnych niespodzianek nie bylo, dzidzia byla planowana:)
Ja juz mam dosc z kazdym dniem coraz bardziej! Boli mnie brzuch spojenie krocze, kłuje mnie w szyjce, niby mała sie rusza ale nie wiem czy to normalne czy tak ma byc, nie ma wlasciwie chwili bym czula sie dobrze;/ juz nie mam sily -
Agatko chodzi Ci o ten czip wszczepiany pod skórę? Moja kuzynka go ma i bardzo sobie chwali. Tylko ona miała go wszepianego w Anglii i tam to jest darmowe, a u nas z tego co mówiła jest to cholernie drogie i rzadko spotykane (tak słyszałam, bo sama się jeszcze nie orientowałam co i jak;p )
Karmelek Alicja chyba słodko sobie spałakarmelek, AgataP lubią tę wiadomość
-
A mi wody się sacza chyba, bo leci i leci jak na okres nie ciurkiem tylko tak chlupie co chwile po trochu woda, sprawdziłam paskiem i podpowiada mi ze to wody chyba są, bo na moczu nie zmienił koloru a jak chlupnelo z pochwy pasek podlozylam i zielony się zrobił sama nie wiem i sporo na rękę nalecialo bez zapachu to jest... Zaraz zjem obiad co by nie być głodnej na IP, włosy umyje, dzwonie do mamy i jazda jak nie przestanie zaraz lecieć
przy tym leciutkie skurcze się pojawiły... Kurde jeszcze ładowarka u cioci w szpitalu i tablet pada komórka juz padła i muszę po kolei ładować wiec najpierw telefon ,bo szybciej... Oby tylko szybko się naładowało póki się ogarne... ;/ aha i jak kichne kaszlne czy nawet chrzakne to chlupie..
Także proszę tylko się nie emocjonować, bo nic nie wiadomo jeszcze, oby jeszcze to nie to.. Zaraz skocze po wyniki do laboratorium ehh same stresy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 13:49
natasza82, lkc, lkc, Mag.1990, zupaztytki, Agusia ;), madlen1705, Fidelissa, blue00, Rybka Nemo, Madlen222 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel