X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    Pati wody ci się sączą, nie masz szyjki i Ty jeszcze w domu??? Ja bym nie wytrzymała chyba tylko taxi i do szpitala.

Wogóle stopy mi puchną lekko od 2 dni z Oliwką tego nei miała. Nawet nei wiem czy to dobrze czy nie.

Kochana, każde puchnięcie w ciązy powinno być zgłoszone lekarzowi i obserwowane, bo może być(choć oczywiście nie musi - i w większości przypadku nie jest) jedynm z objawów zatrucia ciązowego... zwłaszcza jeśli po nocnym odpoczynku nie przechodzą...
    Lepiej na wszelki wypadek skonsultować to z lekarzem, niech oceni i się wypowie :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupaztytki wrote:
    Dziewczyny, często piszecie, że Wasze maleństwa "grzebią Wam w okolicach szyjki". Jakie to jest uczucie? Od kilku dni, gdy mój synek rusza się w najniższych rejonach, czuję takie pojedyncze kłucia/dźgnięcia. Może to być to?
    Mam nadzieję, że szyjka mi się przez to nie skraca, bo do tej pory pięknie trzymała na 4 cm. Dobrze, że jutro wizyta!

No ja dokładnie czuję jakby mi ktoś szpilki wbijał w pipkę :) więc to chyba to (nieprzyjemne!)

zupaztytki lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    a ja dziś zrobiłam się na bóstwo bo wychodzę się "odchamić" póki jeszcze można hihi, wierzyć glukometrom, zmierzyłam raz 67, wielkie gały, mówię zmierzę z innego palca, źle pobrałam krew, to trzeci raz i wynik 105, czy Wam też tyle pasków się zużywa, ja często mam problem z prawidłowym zaciągnięciem krwi

Kochana, przede wszystkim tej kropli krwi nie można wyciskać, więc jeśli masz taką automatyczną igłę, to trzeba ją wbić raczej głęboko, żeby kropla krwi sama wyszła... bo wyciskanie może fałszować wynik.
    No i trzeba dokładnie umyć palce z których się pobiera, bo często zanieczyszczenia też go fałszują...
    Ja od lat mam hipoglikemię i dłuuuugo męczyłam się codziennymi wielokrotnymi pomiarami :( a teraz to zlałam i mam święty spokój :D

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki ok uff... Na granicy normy, ale chyba bez leków się obejdzie ;)

Cos tam podchlupuje ciągle, ale czekam na obiad jeszcze.. Jestem straszliwie głodna ;)

lkc, Agusia ;), AgataP, Marzena27, natasza82, mada_lena, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupaztytki wrote:
    Dziewczyny, często piszecie, że Wasze maleństwa "grzebią Wam w okolicach szyjki". Jakie to jest uczucie? Od kilku dni, gdy mój synek rusza się w najniższych rejonach, czuję takie pojedyncze kłucia/dźgnięcia. Może to być to?
    Mam nadzieję, że szyjka mi się przez to nie skraca, bo do tej pory pięknie trzymała na 4 cm. Dobrze, że jutro wizyta!
    Po pierwsze mega dziwne uczucie, czuje jakby mały zaraz miał wyskoczyć, jakby był na końcu pipki, do tego odczuwam kłucia i jak napisała Dotty jakby ktoś wbijał szpilki, też czekam na wizytę, wcześniej nie miałam takich odczuć aż tak nisko

zupaztytki lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Kochana, każde puchnięcie w ciązy powinno być zgłoszone lekarzowi i obserwowane, bo może być(choć oczywiście nie musi - i w większości przypadku nie jest) jedynm z objawów zatrucia ciązowego... zwłaszcza jeśli po nocnym odpoczynku nie przechodzą...
    Lepiej na wszelki wypadek skonsultować to z lekarzem, niech oceni i się wypowie :)
    tak jak piszesz, nie wiem jak Wasi lekarze, ale moj mnie zawsze pyta czy sa jakies obrzeki i mnie oglada.. w szpitalu bylo to samo. jak na razie tfu tfu nic nie mam :)

http://kobieta.onet.pl/dziecko/ciaza-i-porod/opuchlizna-i-obrzeki-w-ciazy/7d4w6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 14:36

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati dobrze, że wyniki mieszczą się w normie :) zjedz obiad, nabierz sił i się zbieraj !!

rwi37s6.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Kochana, przede wszystkim tej kropli krwi nie można wyciskać, więc jeśli masz taką automatyczną igłę, to trzeba ją wbić raczej głęboko, żeby kropla krwi sama wyszła... bo wyciskanie może fałszować wynik.
    No i trzeba dokładnie umyć palce z których się pobiera, bo często zanieczyszczenia też go fałszują...
    Ja od lat mam hipoglikemię i dłuuuugo męczyłam się codziennymi wielokrotnymi pomiarami :( a teraz to zlałam i mam święty spokój :D

Dotty, właśnie czasami nie mam krwi jak się ukłuję, ustawiłam na maxa igłę i nic, wcześniej wyciskałam ale już wiem, że to błąd, kłuje się w drugim palcu itd, aż poleci sama lub delikatnie nacisnę palec poniżej ukłucia, ręce myję mydłem i ciepłą wodą przed każdym pomiarem. Czasami ten pasek źle zaciąga mi krew i jest do zmarnowania, więc strasznie szybko mi schodzą, tak jak dziś np. 3 na jeden pomiar :( czyli kochana masz cukrzycę przed ciążą, przepraszam jeśli źle zrozumiałam

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz też zawsze pyta o obrzęki i dodatkowo obmacuje łydki i kostki.

Ewelina
    hhojzmj.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Florentine jeszcze raz wielkie gratulacje, tylko współczuję że musiałaś rodzić w takim stresie i z takimi komplikacjami.
    Aż mi łezka poleciała jak czytałam Twój wpis- ach te hormony ciążowe... :)

Co do włosów, to ja poprzedniej zimy miałam z nimi mega tragedię, musiałam myć codziennie, a jak nie to na drugi dzień używałam suchego szamponu, ale i tak było średnio.
    Teraz myję co 3 dni i są super. Raz nawet udało mi się wytrzymać 4 dni, ale to tylko dlatego że miałam wezwanie do porodu o 5 rano i już zostałam w pracy.

Pati weź Ty się zdecyduj! :P
    Śmiech będzie jak donosisz ciąże do terminu! ;)

Agusia ;) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche posiedzialam przy kompie - od razu baaardzo leniwe,ale ruchy niezadowolenia...oj,juz czuje jaki to bedzie wygodnis - caly w tatusia...
    Co do mycia glowy,teraz myje kiedy sie chce,kiedys codziennie,ale teraz mam fajne wloski,pozwalam im sie przetluscic,bo pozniej po umyciu wygladaja super

Pati,ja juz Cie nigdzie nie gonie,i tak ignoruujesz >:) a tak na serio,no marsz na ip!

Naszlo na mnie cos i ogladam na youtube Idiote Dostojevskiego...Uwielbiam Dostojevskiego!

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Po pierwsze mega dziwne uczucie, czuje jakby mały zaraz miał wyskoczyć, jakby był na końcu pipki, do tego odczuwam kłucia i jak napisała Dotty jakby ktoś wbijał szpilki, też czekam na wizytę, wcześniej nie miałam takich odczuć aż tak nisko

Ja dziś będę pytać gina o te "igły w pipce" :) Dam znać co powie :)

Agusia, nie mam cukrzycy tylko własnie przeciwieństwo - bardzo zaniżony poziom cukru i duże spadki (np spadki do 30-40, a normalny cukier 60), ale w ciązy o dziwo się naprawiłam i mam ładne wyniki, więc już nie mierzę

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, takie nieprzyjemne uczucie, u mnie to jest najczęściej takie pojedyncze dźgnięcie na samiutkim dole brzucha, odczuwam je głównie wtedy, gdy malutki wierci się z w tych rejonach, więc podejrzewam, że gdzieś tam tę szyjkę musi uderzać.
    Agusia, ja też właśnie wcześniej nie odczuwałam tych ruchów tak nisko. Zdecydowanie wolę, jak mały siedzi z boku brzucha i się wypina, te ruchy lubię :) Najczęściej późnym wieczorem schodzi tak nisko i wtedy tylko czekam, kiedy będzie następne ukłucie :P

• Marzena27 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Wyniki ok uff... Na granicy normy, ale chyba bez leków się obejdzie ;)

Cos tam podchlupuje ciągle, ale czekam na obiad jeszcze.. Jestem straszliwie głodna ;)

dobrze, że takie wyniki!
    Pati, Twoje podejście działa na mnie kojąco i uspokajająco :)
    wcinaj, smacznego i dawaj znać :*

co do gmerania dzidzi w szyjce to ja też czuję takie szpilki, ukłucia, nieprzyjemne :/

xpatiiix3, lkc lubią tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Ja dziś będę pytać gina o te "igły w pipce" :) Dam znać co powie :)

Agusia, nie mam cukrzycy tylko własnie przeciwieństwo - bardzo zaniżony poziom cukru i duże spadki (np spadki do 30-40, a normalny cukier 60), ale w ciązy o dziwo się naprawiłam i mam ładne wyniki, więc już nie mierzę

Oj kochana czyli na Ciebie ciąża wpłynęła pozytywnie, pewnie z niskimi cukrami też żyje się ciężko, trzeba kontrolować żeby nie zemdleć, ja wcześniej często mierzyłam sobie cukier, babcia ma cukrzycę i się bałam, na szczęście nie miałam jej aż do teraz, mam nadzieje, że po porodzie będę miała problem z głowy i cukrzyca odejdzie w niepamięć :)

W takim razie trzymam kciuki za wizytę i czekam na info :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupaztytki wrote:
    Dokładnie, takie nieprzyjemne uczucie, u mnie to jest najczęściej takie pojedyncze dźgnięcie na samiutkim dole brzucha, odczuwam je głównie wtedy, gdy malutki wierci się z w tych rejonach, więc podejrzewam, że gdzieś tam tę szyjkę musi uderzać.
    Agusia, ja też właśnie wcześniej nie odczuwałam tych ruchów tak nisko. Zdecydowanie wolę, jak mały siedzi z boku brzucha i się wypina, te ruchy lubię :) Najczęściej późnym wieczorem schodzi tak nisko i wtedy tylko czekam, kiedy będzie następne ukłucie :P

Mój grubasek mam mało miejsca tam gdzie mam pupkę, wiec coraz rzadziej ruchy są bolesne przy żebrach, najczęściej wieczorami da popalić, też się boje tych ruchów nisko, czasami mam strach, że zaraz urodzę bo czuję jakby chciał wyjść, główkę czuje na wylocie, jeśli tak to można określić, wizytę mam dopiero 13.10, ale na ostatniej wszystko było ok, więc cierpliwie poczekam :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajj widzicie mi się do niczego nie spieszy wcale Hehe głód zwyciężył ;))

Ja mam się zdecydować.?? Na co Hehe to moje ciało mi takie figle płata.. Ja na to nic nie poradze.. ;/ ale to tak zawsze ostatnie będą pierwszymi a pierwsze przenoszą jeszcze Hehe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 14:53

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty, też czekam na wieści w sprawie igieł w pipce :D
    Agusia, u mnie na wizycie 2 tygodnie temu też wszystko było ok, więc mam nadzieję, że nic się nie zmieniło. Pewie to tylko nasze maleństwa uderzają z główki albo drapią paznokietkami :)

Agusia ;), Marzena27, lkc, Dotty84 lubią tę wiadomość

• natasza82 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    a ja dziś zrobiłam się na bóstwo bo wychodzę się "odchamić" póki jeszcze można hihi, wierzyć glukometrom, zmierzyłam raz 67, wielkie gały, mówię zmierzę z innego palca, źle pobrałam krew, to trzeci raz i wynik 105, czy Wam też tyle pasków się zużywa, ja często mam problem z prawidłowym zaciągnięciem krwi
    te zdarza ,mi sie marnowac paski chyba juz te opuszki palców są z lekka twarde i dlatego....
    ja te kłucia też ostatnio mam, a na dole to czuje jakby rączkami mi tam machała i czasami takie mini ciagniecie chyba w szyjce ale nie jestem pewna, na oststniej wizycie było git, nastepna 16.10

zupaztytki, Agusia ;) lubią tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z odbioru wyników moczu ufffff w końcu prawidłowe, nie ma erytrocytów :)
    Byłam mierzyc jeszcze biustonosz do karmienia, myslałam, że kupię na miejscu, ale pani nie miała rozmiaru kurde a takie fajne były staniki, ale mam małe cycki hehe.
    Zupaztytki ja to gmeranie czułam dotkliwie, jakby ukłucie albo wręcz potelepanie prądem hehe.
    Pati oj Ty to masz nerwy ze stali i tez uważam, że do terminu donosisz.
    Karmelek super wiadomości a Alicja ślicznotka i ładną ma już wagę :)
    Ewelinka nie czytaj nic stresującego, może tak akurat na wizycie Hania miała wyjątkowo tętno, może szybko szłaś, albo się denerwowałaś. Będzie dobrze, trzymam kciuki.
    Ja ruchy odczuwam na wysokości pępka, czasem trochę niżej rączusiami mi Mała gmera.
    Włosy mi się poprawiły bardzo, są gęste, lśniące i spokojnie 3 dni bez mycia wytrzymują, a kiedyś 2 dni nie dawały rady.
    No i mój gin też na każdej wizycie pyta o puchnięcie.

natasza82, zupaztytki, Agusia ;), anusiaa90, Milaszka, lkc, Marzena27, mada_lena lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
‹‹ 1485 1486 1487 1488 1489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ