X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Pati!! :) trzymamy kciuki :)

• lkc Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati trzymam kciuki za wyniki :)

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati co by to nie było życzę powodzenia ! :)

rwi37s6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    Już mnei w mBanku wyprowadzili z równowagi od 3 dni nie mogę aktywować karty bo nie dochodzi kod na telefon poszłam do palcówki nie wiedzą co z tym zrobić dzwonili na infolinie tam babka mi powiedziała ze mam telefon zresetować wiec pytam się jej co mi to da jak juz zrobiłam to ponad 10 razy. Ok olałam nie chciąłam sie wkurzać juz wczoraj a dzisiaj co wchodzę na stronkę i patrze blokada systemu internetowego dzwonię na infolinie to mi powiedziała ze mam isc do placówki.

Ja pierdziele, ja wczoraj 1,5 godz siedzialam na telefonie.. Stracilam kupe kasy na infoliniach MBanku i multibanku.. Nie dosc ze zblokowali mi jedno konto i mam uwiezione tam pieniadze, to jeszcze przyslalli nie taka karte do drugiego konta.. Nie mam kasy, nie moge zrobic zadnego przelewu i dupa dupa dupa. Dzis ide do placowki, mam nadzieje ze cos zalatwie... Aaa 2 godz wczoraj z nerwow przez to ryczalam :P i tak mi do dzisiaj zostalo.
    A co najsmieszniejsze podczas pisania tego posta zadzwonil mi telefon, odbieram:
    Automat mBanku, zbiera opinie o ostatniej rozmowie przez infolinie. Wylaczylam sie odrazu, bo sama łacina by poleciala :D hahaha

Zalapalam stresa, bo mam dzis spotkanie z polozna.. Trzymajcie kciuki zebym nie urodzila w drodze, chociaz sama nie potrafie sobie odpowiedziec czym sie tak stresuje.. :( chyba mysla ze juz tak blisko.

Julaa duzo zdrowka Ci zycze z okazji urodzin :) ja tez jestem w dniu chlopca urodzona (dla rowniwagi moj tata w dzien kobiet) ;)

flo!! Gratuluje! Wszystko bedzie dobrze, zobaczysz! Malymi kroczkami pojdzie do przodu! Trzymam kciuki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati :) no to sie nie ekscytuje tak jak mowisz ale wiesz...w razie czego trzymam kciuki :) i tez chyba glowe umyje :P

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati trzymaj się:)

Przyszedł mi wynik z GBS - pozytywny :( jest paciorkowiec. ehh...

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiaa90 wrote:
    Agatko chodzi Ci o ten czip wszczepiany pod skórę? Moja kuzynka go ma i bardzo sobie chwali. Tylko ona miała go wszepianego w Anglii i tam to jest darmowe, a u nas z tego co mówiła jest to cholernie drogie i rzadko spotykane (tak słyszałam, bo sama się jeszcze nie orientowałam co i jak;p )

Karmelek Alicja chyba słodko sobie spała :)

tak tak o ten czip w Irlandii to kwestia zaplacenia za wizyte i wsczepienie go wiec cos kolo 100-150 eur jesli sie nie ma karty medycznej tak jaka ja,a jak sie ma to free.Wiec jestem sklonna go wszczepic aleeee wlasnie nei moge nikogo dorwac z info kto to mial.Mowisz ze kuzynka chwali tak? hmm moze pomysle nad tym/.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 14:03

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaszka w takim razie wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka dla Ciebie i maluszka :) spóźnione, ale zawsze szczere :)

Milaszka lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, ostatnio myłam co 2 dni głowę, bo jeszcze się nadawała na drugi dzień, tak teraz myję codziennie;) nigdy nie wiadomo, kiedy będę mogła umyć następnym razem;)

Haniutkowe serducho trochę zwolniło, 154 już;) w międzyczasie co się naczytałam o tachykardii u dzieci, to moje...

AgataP, lkc, Milaszka, Goplana lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    tak tak o ten czip w Irlandii to kwestia zaplacenia za wizyte i wsczepienie go wiec cos kolo 100-150 eur jesli sie nie ma karty medycznej tak jaka ja,a jak sie ma to free.Wiec jestem sklonna go wszczepic aleeee wlasnie nei moge nikogo dorwac z info kto to mial.Mowisz ze kuzynka chwali tak? hmm moze pomysle nad tym/.

Ona ma już go pół roku i jest zadowolona, działa 5 lat i problem z głowy. W niczym nie przeszkadza, ale jest wyczuwalny. Nie wiem czy zawsze jest wszczepiany w to samo miejsce, ale ona ma na przedramieniu

rwi37s6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    Heh, ostatnio myłam co 2 dni głowę, bo jeszcze się nadawała na drugi dzień, tak teraz myję codziennie;) nigdy nie wiadomo, kiedy będę mogła umyć następnym razem;)

Haniutkowe serducho trochę zwolniło, 154 już;) w międzyczasie co się naczytałam o tachykardii u dzieci, to moje...

mam to samo myje codziennie... :P

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quote:
    w międzyczasie co się naczytałam o tachykardii u dzieci, to moje...

NIE CZYTAJ!!!!!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 14:09

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed ciążą musiałam myć codziennie miałam mega problemy z włosami, teraz myje co 2-3 dni włosy nadal świeże, bardzo mi się polepszyły, mniej się przetłuszczają, są gęste, jest ich więcej, mają fajny blask... ciekawe po ciąży z nich zostanie.

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    Agata, ja znam 2 osoby, któe miały: moja ex szefowa angielka bardzo sobie chwaliła, ale siostra mojego męża (zakładała w Szkocji) wyjęła ten czip po miesiącu. To tak jak z zastrzykami na 3 miesiące, jeśli jesteś wrażliwa na hormony i ciężko było ci dobrać tabletki, to ryzyko jest duże, że będzie sporo skutków ubocznych. Jeśli natomiast masz dużą tolerancję organizmu na zmiany hormonalne, to luz, można brać;).

Jeśli chodzi o antykoncepcję, to planuje tabletki jednoskładnikowe do końca karmienia. Potem nie wiem co, ale nie będę mogła być na hormonach, bo planuję zrobić porządek z moją twarzą (trądzikiem w sensie) u dermatologa.

AgataP lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Quote:
    w międzyczasie co się naczytałam o tachykardii u dzieci, to moje...

NIE CZYTAJ!!!!!! :)
    no co poradzę, że lekarz nie chciał mnie straszyć i prawie nic nie powiedział... a ja muszę wiedzieć...

strzelę jeszcze sobie meliskę :)

Dotty84, mada_lena lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati wody ci się sączą, nie masz szyjki i Ty jeszcze w domu??? Ja bym nie wytrzymała chyba tylko taxi i do szpitala.

Wogóle stopy mi puchną lekko od 2 dni z Oliwką tego nei miała. Nawet nei wiem czy to dobrze czy nie.

AgataP, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati informuj Nas:))

Trzymaj sie:)
    leżę z tyłkiem do gory. Szyja boli. Płuca bolą. Jak wstaje to spojenie boli.

Ale i tak boje sie porodu i laktacji.
    14 października następna wizyta i usg mam zrobić przedporodowe. Oczywiście za wszystko sie płaci. Nie rozumiem dlaczego usg u niej w gabinecie tego nie ogarnia.... Do tego potem badania krwi. Obym dotrwała....

Gadałam przez tel z dwoma poleconymi położnymi środowiskowymi. Jesteście juz umówione?
    Podobno 4 wizyty sie nalezą ...po porodzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 14:18

qq87j44jhto0od0f.png

• lkc Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    Wogóle stopy mi puchną lekko od 2 dni z Oliwką tego nei miała. Nawet nei wiem czy to dobrze czy nie.
    kazde puchniecie to raczej nic dobrego. z Oliwka tego nie mialas bo jak pamietam szybciej Ja urodzilas... (chyba, ze sie myle to przepraszam)

ja to tez bez umycia wieczorem glowy teraz nie zasne - w razie W musi byc czysta:D a raczej w razie P :):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 14:22

Agusia ;) lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś zrobiłam się na bóstwo bo wychodzę się "odchamić" póki jeszcze można hihi, wierzyć glukometrom, zmierzyłam raz 67, wielkie gały, mówię zmierzę z innego palca, źle pobrałam krew, to trzeci raz i wynik 105, czy Wam też tyle pasków się zużywa, ja często mam problem z prawidłowym zaciągnięciem krwi

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, często piszecie, że Wasze maleństwa "grzebią Wam w okolicach szyjki". Jakie to jest uczucie? Od kilku dni, gdy mój synek rusza się w najniższych rejonach, czuję takie pojedyncze kłucia/dźgnięcia. Może to być to?
    Mam nadzieję, że szyjka mi się przez to nie skraca, bo do tej pory pięknie trzymała na 4 cm. Dobrze, że jutro wizyta!

‹‹ 1484 1485 1486 1487 1488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ