X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Isia14 Ekspertka

Wysłany: 2 października 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, piszę z tel wiec będzie krótko.
    Florentine, kochana to co piszesz jest okropnie smutne, tyle strachu...
    I szczęścia bo ktoś czuwał nad Wami. No i lekarze sie jednak dobrze spisali. Dużo zdrowia dla Ciebie, żebyś szybko doszła do siebie i buziaki dla Adrianki od cioc forumowych :)

A reszta mamusiek - proszę się wstrzymać jeszcze z 2 tygodnie ;)

lkc, Agusia ;), mada_lena, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

Elfik <3
    FRbCp1.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza82 wrote:
    ja wczoraj tez sie skusiłam na ciasto jogurtowe i po godzinie 110 :) rano ( 85) a po śniadaniu 110 wiec jest git:)musze jakąs sałatke wymyslic na dzisiaj która tez bede mogła jesc bo przychodza koleżanki pracy:) tyle ze brak pomysłu :)
    Ładnie te cukry się normują u Ciebie ja w sobotę zaczynam 33 tydzień i mam nadzieje, że też będą z tych niższych :)
    A w Internecie nie ma sałatek dietetycznych?

W ten weekend, muszę męża "z molestować" i pojechać do sklepu zrobić większe zakupy z wyprawki, bo jak czytam, że się meble wietrzą po 3 tygodnie to stres mnie trochę łapię....

Ps. dziewczyny wykupujecie prywatną opiekę położnej?? Ja chyba się zdecyduje w sumie to nie duży koszt, sumując wszystkie wydatki a położna będzie cały czas przy Was... muszę to zrobić w ten weekend żeby mi nie uciekła, jak już nie jest za późno :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 10:28

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen śliczny avatar <3

Florentine kurcze aż się popłakałam jak czytałam Twój post. Bardzo się cieszę, że skończyło sie tak jak skończyło, bo swoje musiałaś niestety przejść. Teraz spokojnie możesz dochodzić do siebie i mała niech rośnie zdrowo :*

Pati, Agatko czy Wy chcecie żebym zawału dostała ? Wczoraj już poszłam spać, a dzisiaj wstaje i czytam, że tu znowu jakieś akcje. Niech te dziewuszki nie robią mamuśką takich numerów

Madlen222, xpatiiix3, AgataP lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • natasza82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cos tam jest w necie ale nie wszystkie skłądniki razem mi pasują moze troche pomieniam i coś mi wyjdzie zjadliwego:)
    ja nie biorę położnej, ważne zeby mąż był ze mną :)

Agusia ;) lubi tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • Fidelissa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie brzuchatki i rozpakowane:)

Madlen relacje super:))
    Flo mega wzruszająco:)

Julka do domku:)
    Pati i Agata ale sie nakręcacie.

Na szczęście takich akcji jeszcze nie miałam, chyba bym na zawał zeszła....
    Wczoraj moj M zrobił zakupy w aptece.
    Został do kupienia termometr, płyn do kąpieli- i nie wiem czy Oilatum czy emolium?
    Zdania sa podzielone dot. Smarowania potem dzieci po kąpieli wiec tez nie wiem....
    Czekam na wozek, lozeczko i koszule. W weekend sie pakuje tylko nie wiem w co:))

Wydaje mi sie, ze do niczego sie nie zmieszczę.

Miłego zachmurzonego dzionka..:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 10:31

Madlen222, lkc, AgataP, Jula222, mada_lena lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata tak próbowałam i wszystko wchodzi tylko na telefon tego kodu nie dostałam do zakończenia. Dzwonię jeszcze raz na infolinię może na kogoś ogarniętego trafie wkońcu.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia
    Ja wczoraj zgrzeszyłam cukrowo...
    Przyszła kumpela z pracy i Zjadlam do kawy dwa ciasteczka z maki gryczanej. Cukru nie badałam.

Wieczorem mąż zrobił naleśniki i Zjadlam 3 z białym serem i bananem i Trochę domowego śliwkowego drzemu
    po 1 h i 15 min cukier 132... Pewnie jakbym zjadła 2 byłoby ok 125...
    Ale juz nie mogłam wytrzymać a wilczy apetyt nie pomaga...

Dzisiaj na czczo 91 a po śniadaniu 118 wiec ok :)

Co do położnej to jestem juz umówiona od lipca i co dwa tyg. Do niej dzwonię powiedzieć co i jak.
    Dla mojego poczucia bezpieczeństwa i komfortu to bardzo ważne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 10:39

Agusia ;), natasza82 lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mowilam ze nie rodze, ale lepiej niech Agata się odezwie, bo jak nie zaraz będę pisać do niej..?! ;) może gdzie ona urodziła, ja byłam w laboratorium na wyniczkach bilirubina i próby wyniki po 14 będą a ja jak na szpilkach juz... Ehh.. brzuchol boli ciągle ale jest git ;)

Kurde ale mam fart jakiś dzisiaj z rana zadzwoniła ze wygralam kupon na kursy językowe na 1300 sratatata a teraz jakieś proszki i płyny do prania ahahaha co za chier... To teraz do trzech razy sztuka niech ta bilirubina spadnie :D

A wiecie ze zaczęłam się zastanawiać czy ze mną cos nie tak przypadkiem nie jest bo cos się zaczyna a potem wycisza i może to moja psychika tak działa, ze ja sobie wmawiam ze jeszcze nie i mi to stopuje akcje.??! Albo to przez moja fobie szpitalna..,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 10:44

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie kupowałam emolientów bo nie chcę skóry dziecka przyzwyczajać, Madlenn moja znajoma na laktacje polecała herbatkę famaltiker, a bierzesz witaminkę D+K ?? jezu znowu mnie telepie w środku, idę do ogólnej dzisiaj mam nadzieję że uda mi się ją na ekg namówić.
    Jak któraś ma mało żelaza to polecam pestki słonecznika :-) nastka powodzenia. zmykam chwilowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 10:40

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wkońcu mam i dostęp internetowy odblokowany i nawet karte mi na infolini odblokowali. Chłopak zapytał tylko o sieć i powiedział ze nic dziwnego bo maja od tygodnia problem z ta siecia. Jakby mi tego wczoraj nie mogli powiedziec na infolini i w placówce.

Goplana lubi tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łóżeczko tez się juz wyjaśniło będzie w piątek napewno bo dzisiaj wysyłają kurierem ciekawe co z pościelą która miała być 2 dni temu.

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    ja nie kupowałam emolientów bo nie chcę skóry dziecka przyzwyczajać, Madlenn moja znajoma na laktacje polecała herbatkę famaltiker, a bierzesz witaminkę D+K ?? jezu znowu mnie telepie w środku, idę do ogólnej dzisiaj mam nadzieję że uda mi się ją na ekg namówić.
    Jak któraś ma mało żelaza to polecam pestki słonecznika :-) nastka powodzenia. zmykam chwilowo.

Nata chyba jednak odpuszczę sobie te herbatki bo to świństwo jakieś jest. Nie biorę witaminy D+K, a muszę? Dzieci dostają w szpitalu te witaminy a mi pani od laktacji nic nie wpominała żebym je brała. Mam tylko takie specjalne witaminy jeszcze od czasu ciąży dla kobiet w ciąży i matek karmiących, tam chyba wszystko jest co być powinno.:)

relgh3714vlmssyj.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Agusia
    Ja wczoraj zgrzeszyłam cukrowo...
    Przyszła kumpela z pracy i Zjadlam do kawy dwa ciasteczka z maki gryczanej. Cukru nie badałam.

Wieczorem mąż zrobił naleśniki i Zjadlam 3 z białym serem i bananem i Trochę domowego śliwkowego drzemu
    po 1 h i 15 min cukier 132... Pewnie jakbym zjadła 2 byłoby ok 125...
    Ale juz nie mogłam wytrzymać a wilczy apetyt nie pomaga...

Dzisiaj na czczo 91 a po śniadaniu 118 wiec ok :)

Co do położnej to jestem juz umówiona od lipca i co dwa tyg. Do niej dzwonię powiedzieć co i jak.
    Dla mojego poczucia bezpieczeństwa i komfortu to bardzo ważne.

hmm tez ostatnio zjadłam naleśniki ale z cukinia i cukier miałam 121 wiec na styk :) a małe grzeszki mogą się zdarzyć, ja tez czasami dodam gdzieś swój dżem domowej roboty, najgorsze są te kupne.
    Pojadę w weekend do szpitala zobaczę oddział może spotkam akurat ta położną, jak nie zadzwonię i się umówię, mi zależy na komforcie podczas porodu i opieki po porodzie :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrowe Mamusie, mmeld6je m8j 1 dzien pomiarow. Na czczo 89 (no ale wczoraj wieczorem kebab byl na migrene),po sniadaniu po duuuuzej misce platkow owsianych na mleku I masle z konfiturami z jagód I kilku lykach herbaty zielonej z liscmi z malin, po 1h -cukier 117. Chyba ok, bo mam tam normy spisane w ksiazeczce
    Stwierdzilam, ze dziś jem normalnie jak zawsze, poobserwuje jak cos nie tak, bede stosowacdiete. Mam w ksiazeczkach rozpisane wsio

Agusia ;), Fidelissa, natasza82 lubią tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus bardzo dobre wyniki :) oby tak dalej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 11:01

ÓptimusPrime, natasza82 lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Ewelina się odzywała dziś?

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus ja po owsiance miałam 160.
    Super wyniki:)

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki, mam nadzieje, ze tak bedzie dalej ;)
    Dziewczyny, a Wy jecie 7, 8 razy dziennie?
    Bo teoretycznie tyle bym musiala jesc, czyli juz za 1h kolejne jedzenie, ale ja nie bede glodna jescze... zazwyczaj jem co 3, 4h

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus ja jem tak co 2,5 - 3 godziny :) staram się zjeść 6 posiłków :) owoc jest dla mnie również posiłkiem, np., jako II śniadanie gruszka lub jabłko :)

Moje maleństwo wyprawia dziś cuda w brzuchu, grzebie mi rączkami w szyjce, ma czkawkę, główkę wkłada nisko, do tego wypycha kolanka, cały brzuch mi lata, szok..... dziś czytałam, że dziecko ma już swój temperament taki jaki będzie miało po porodzie, zaczynam się bać...

ÓptimusPrime, lkc, Fidelissa, natasza82 lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus, na początku jadłam 6 posiłków, ale wtedy baaaardzo restrykcyjnie się trzymałam tej diety. Teraz staram się 5, ale nie zawsze wyjdzie. Chodzi o to, żeby posiłki były mniejsze i dzięki temu poziom cukru we krwi trzymał maksymalnie równy poziom. Akurat to jest dobra zasada, bo zazwyczaj na czczo mam ok. 70, a jak mnie wzięli teraz do szpitala, to nie jadłam nic od śniadania, w szpitalu dawno po kolacji i jak rano mierzyłam przed śniadaniem to przekroczyłam 90. Podobnie jak byłam chora i przesypiałam posiłki. Organizm się broni i uwalnia zapasy, żeby nie wpaść w hipoglikemię.

ÓptimusPrime, Fidelissa, natasza82 lubią tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
‹‹ 1481 1482 1483 1484 1485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ