X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Eve Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna dziewczynka:)

Florentine lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    na prośbę wspaniałej mamy Florentine z zaszczytem wstawiam zdjęcie jej córeczki Adrianny Dominiki:)

3e935.jpg

witamy :) Piękności <3

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo - ale piękna ta Twoja malutka! Do schrupania <3

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Florentine śliczna dzidzia :)

iv09hdgenu0skffm.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo masz sliczna corcie - gratuluje.
    jeju juz chce moja!!!!!!!!!!!!! :(

Florentine, Paju lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi w kwestii ubranek - na jaki rozmiar macie kombinezony na jesień/zimę?

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Florentine - śliczną masz córeczkę :D

Co do wypranych ubranek to mam poprane aż do rozmiaru 74 ;)
    kombinezon mam rozmiar 62

Ja się zaliczę do tych bardziej żarłocznych - najgorsze jest to, że teraz codziennie mam ochotę na czekoladę! Właśnie wszamałam orzechy laskowe w czekoladzie :D i mały szaleje mi po żebrach ;)

Florentine, Paju lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Powiedzcie mi w kwestii ubranek - na jaki rozmiar macie kombinezony na jesień/zimę?
    Ja kupiłam jeden kombinezon na zimę rozmiar 68, tak aby starczyl do marca :-) jest to jednak spory wydatek, maluch i tak będzie miał kilka warstw ubranek więc myślę, że będzie ok :-)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tak zerknęłam z ciekawości na to co mam, myśląc w czym będzie wracał ze szpitala, i mam dwa ale właśnie na 68, i jedne spodnie z kurtką takie zimowe oddzielnie (nie ma rozmiaru ale ma metkę 3-6 mcy więc też cos koło tego rozmiaru).

Widząc te kruszynki mam wrażenie, że się utopi w nich:)

A w czym będzie wracał ze szpitala w efekcie dalej nie wiem:)

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po wizycie:)

Blue a więc tak, łożysko mam II stopnia, szyjka około 1,5cm- pod uciskiem palca szyjka całkowicie zanika, rozwarcie na około 1 cm.
    Witek waży już prawie 3500g i lekarz nie widzi żadnych przeciwwskazań żebym rodziła nawet dzisiaj. Niestety nie jest jeszcze ustawiony główką w miednicy:/
    Chyba będzie długi bo jego kość udowa ma już 7,53cm :)

Co do stopni dojrzałości łożyska to mój lekarz porównał to do do asfaltu. I stopień to asfalt idealnie gładki, II stopień asfalt lekko popękany ale nadal gładki, III stopień to asfalt popękany z znaczą ilością nalotów w bruzdach. Te naloty to złogi.

Flo prześliczna córeczka :)

Lavendula Twoja niunia też cudeńko :)

blue00, Maga31, Goplana, natasza82, Mag.1990, santoocha, Florentine, ewelina_d, lkc, Lavendula, Marzena27, zupaztytki, sisiiii, anusiaa90, Agusia ;), xpatiiix3, mada_lena, Fidelissa, Rybka Nemo, Paju, Amnezja lubią tę wiadomość

njr11rs.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Ehh szkoda gadać. Z nerkami bardzo źle. Jutro kolejna wizyta w czwartek następna. Jutro mam usg nerek, moczowodów, i Małej, potem decyzja co dalej, być może jedna nerka jest już w takim stanie, że po porodzie będzie problem. Możliwe,że założą mi sondę na nerki, oczywiście bez znieczulenia, bo w ciązy nie można, albo że pójdę do spzitala już do końca, albo trzeba będzie robić CC wcześniej. Profesor mówił, że chce Małą trzymac do 37tc, ale niewiadomo czy nerki wytrzymają. Najpóźniej CC w 38tc. A jak on to liczy nie wiem, dziś mi wyliczył 35tc. Leków dostałam sporo. Nie mam siły tak jeździć 50km do lekarzy ale co zrobić. Ten lekarz naprawde ma wiedzę i powiedział, że mi pomoże, że wszystko będzie ok, tylko będzie ciężko. Mąż mnie bardzo wspiera, bo naprawdę można się załamać. Czuję, że powoli nie mam na nic wpływu, wszystko się dzieje a ja nic nie moge zrobić, jedynie co muszę być silna dla mojej Małej, bo co ona winna.

Fidelissa lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv trzymaj sie kochana,wspolczuje przezyc,mam nadzieje ze wszytsko zakonczy sie szczesliwie !

Flo piekna coreczka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 20:36

Viviana, Florentine lubią tę wiadomość

• natasza82 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Jestem po wizycie. Ehh szkoda gadać. Z nerkami bardzo źle. Jutro kolejna wizyta w czwartek następna. Jutro mam usg nerek, moczowodów, i Małej, potem decyzja co dalej, być może jedna nerka jest już w takim stanie, że po porodzie będzie problem. Możliwe,że założą mi sondę na nerki, oczywiście bez znieczulenia, bo w ciązy nie można, albo że pójdę do spzitala już do końca, albo trzeba będzie robić CC wcześniej. Profesor mówił, że chce Małą trzymac do 37tc, ale niewiadomo czy nerki wytrzymają. Najpóźniej CC w 38tc. A jak on to liczy nie wiem, dziś mi wyliczył 35tc. Leków dostałam sporo. Nie mam siły tak jeździć 50km do lekarzy ale co zrobić. Ten lekarz naprawde ma wiedzę i powiedział, że mi pomoże, że wszystko będzie ok, tylko będzie ciężko. Mąż mnie bardzo wspiera, bo naprawdę można się załamać. Czuję, że powoli nie mam na nic wpływu, wszystko się dzieje a ja nic nie moge zrobić, jedynie co muszę być silna dla mojej Małej, bo co ona winna.
    Wytrzymasz juz zaraz 35tydzien u ciebie, oby leki pomogły :)

Viviana lubi tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Agata,twoj maluch ma juz piekna wage,moj synio tydzien temu mial 61 mm dlugosci kosci udowej,ciekawe czy tez bedzie dlugi,moje lozysko nie jest juz ladne,ciekawa jestem ile jeszcze pociagnie,a pytalas sie lekarza jak ma dojrzalosc lozyska do terminu porodu

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv trzymaj się.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam nadal łożysko 1st.

Viv trzymaj się, już nie długo. Lekarza masz doświadczonego, dobrze się Tobą zajmie.
    Będzie dobrze!

• Goplana Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivianka - przytulam wirtualnie :(
    Z nerkami nie ma żartów, trzeba ratować, bo potem bieda. Spokojnie, zdaj się na tego profa, Amelka na pewno sobie poradzi, gdy ją postanowią wyciągnąć, dobrze by było tylko, aby to był ośrodek, z dobrym zapleczem neonatologicznym. Dasz radę, przecierpiałaś przecież kolkę nerkową, teraz to wszystko już zniesiesz. Dobrze, że możesz liczyć na wsparcie męża, razem łatwiej przez to przejdziecie. Już tak niewiele zostało. Będziemy Cię tu wspierać, musi być dobrze :)

jftycms.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na USG w 31+6 miałam II stopień.
    Teraz w poniedziałek na wizycie pewnie da skierowanie na ostatnie USG, zobaczymy na kiedy i co wyjdzie.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana,ja w trzeciej ciazy mialam zalozony cewnik do nerek,nie bylo to przyjemne doznanie ale do przezycia,bedzie dobrze :-)

• Viviana Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplanko mój poprzedni prowadzący jak zobaczył co się dzieje wysłał mnie do tego profesora, to odpowiedzialny lekarz, ordynator i kierownik Zakładu na Uniwersytecie, także trafiłam najwyżej jak się dało. W jego szpitalu jest III stopień referencyjności także obstawi mnie jak może. Wolałabym aby końcówka była spokojniejsza, by Amelka mogła sobie spokojnie siedzieć i bym ja też potem dała rade się nią opiekować, a nie leczyć po porodzie. No cóż teraz mój nowy gin wie co robi. Jest bardzo rzeczowy i spokojny był na wizycie co i na mnie dobrze wpływa.
    Dzięki śliczne za Wasze wsparcie to dużo daje.
    Blue tak to ma być ewentualnie taki cewnik do nerki, jak to zwie gin sonda po swojemu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 20:53

relgkrhm1ojs0ctn.png
‹‹ 1554 1555 1556 1557 1558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ