X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • serek_84 Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wraz z rozpoczęciem 7 tygodnia, pojawiły się mdłości... dzisiaj czuję się okropnie. Jest mi słabo. Od wczoraj coś się zaczynało rozkręcać. Nie mam też ochoty na jedzenie. Najchętniej bym poszła do łóżka, ale trzeba walczyć :D no i do roboty! :)

xpatiiix3, karmelek lubią tę wiadomość

9qeydmw.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KocieOczy witaj ;)

A ja juz po szkole ;D dzisiaj mdłości strasznych nie miałam, ale masakre mam z piersiami :( od wczoraj wieczora tak bolą, że się dotknąć nie mogę w staniku źle a bez jeszcze gorzej, a sutki auuć jakbym miała pogryzione tak bolą...

kogo nie ma na liście to pisać dopiszę, bo dziewczyny się witacie, ale nie upominacie hehe

ajajajaja zmęczenie mnie dobija dzisiaj wstałam lewą nogą :( mam taki humor okropny, że wszystko mnie drażni :P Na pocieszenie kupiłam sobie nowy telefon ;) hehe

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dopiero zbieram się powoli do pracy :/ a tak mi się nie chce!!
    muszę jeszcze glowę wysuszyć i coś zjeść ;) pasuje mi wyjść wcześniej i do urzędu jechać pit złożyć.

widzę że większość z nas ma teraz wizyty w granicach 20marca :)
    czekam na same dobre wiadomości :)

• serek_84 Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yyy jaka lista ? :D
    ja mam 10go wizytę. Dam znać czy serduszko bije i czy założy mi kartę ciąży :) na pierwszej wizycie byłam w 4tyg.i 5dniu i jeszcze nic nie było: "endonetrium jest ciążowe a tutaj prawdopodobnie jest pęcherzyk ale bardzo malutki"

9qeydmw.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek ja mam już jutro na 13.45 :)

serek odsyłam do 1 strony :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie dziś nieciekawie. Źle się czuję jakoś, na dodatek mój B skacowany jęczy i jęczy... Nic tylko spać bym poszła.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna ja też z dnia na dzień coraz bardziej zmęczona i śpiąca jestem :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś zdenerwowali w pracy, no bo ilez razy można to samo mówić... No ale trudno. Miałam iść z koleżanką na kawę, ale napisała, że źle się czuje. Więc idę sobie po pracy na zakupy, może znajdę jakies balerinki na wiosnę, no i pendrive musze wreszcie kupić.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Karmelek dziękuje za radę, niedługo wybiorę się do apteki. Wiem, że ten katar jest alergiczny, bo niestety się z tym borykam co jakiś czas :(

Dziewczyny podziwiam Was, że jesteście w stanie poczekać z wizytą, ja nie mam tyle cierpliwości. Równo tydzień temu ujrzałam 2 krechy i już odchodzę od zmysłów. Wizyta już dzisiaj.. nie mogę się doczekać :)

PS. Mnie nie ma na liście, ale podam dokładne informacje po wizycie :)

rwi37s6.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiaa90 wrote:
    Dzień dobry :)

Karmelek dziękuje za radę, niedługo wybiorę się do apteki. Wiem, że ten katar jest alergiczny, bo niestety się z tym borykam co jakiś czas :(

Dziewczyny podziwiam Was, że jesteście w stanie poczekać z wizytą, ja nie mam tyle cierpliwości. Równo tydzień temu ujrzałam 2 krechy i już odchodzę od zmysłów. Wizyta już dzisiaj.. nie mogę się doczekać :)

PS. Mnie nie ma na liście, ale podam dokładne informacje po wizycie :)

Ja poprzednim razem poszłam szybko i co się nastresowałam, to moje. Stresowała się, bo jeszcez było za wcześnie i nie było nic widać. A na kolejnej wizycie i tak dowiedziałam się, ze ciąża obumarła. Więc po co mam teraz iść w 5 tygodniu, skoro i tak nie będzie nic widac, szczególnie, ze owulację miałam późno. Uważam, że to nie jest oznaka nadzwyczajnej cierpliwości, tylko zdrowego rozsądku.
    Bety też chyba nie będe robiła, bo mam zawroty głowy, więc jak pójdę rano sama na badanie i pobiora mi krew, to odlecę, a trzeba przecież po tym badaniu iść do pracy.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • serek_84 Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się. Moim zdaniem najlepiej pójść pierwszy raz około 7, 8 tygodnia. Choć lekarza jak pytałam w październiku, kiedy mam przyjść jak będę w ciąży, to odpowiedział, że od razu jak tylko się o niej dowiem. Od razu nie poszłam, bo miałam wyjazd. więc poszłam w 4tyg i 5 dniu i tak jak już wcześniej pisałam jeszcze nie mógł mi jej potwierdzić. Wiec po co mi kazał od razu? ;P teraz już jestem mądra i oczytana ;)

Ja będę na wizycie w 6tyg. i 5 dniu. Choć mam ochotę jeszcze o kolejny tydzień przesunąć. Jednak kusi mnie to że już będzie serduszko biło :) A jak bije to ogłaszam nowinę najbliższym :) Zastanawiam się jak im to przekazać. Pudełko z bucikami i zdjęciem USG, to takie zwyczajne, ale moim zdaniem piękne :)

Te są zarąbiste : http://allegro.pl/fajnebutki-superowe-trampki-r-19-11-3cm-i4000228366.html :D

9qeydmw.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz mnie zestresowałyście. Dzisiaj mam już skończony 5 tydzień. Rozpoczyna się 6. Mam nadzieje, że już będzie mógł potwierdzić, że to jest faktycznie ciąża

A buciki przesłodkie :)

rwi37s6.png
  • serek_84 Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie widać pęcherzyk. Dla jednych to dużo, dla drugich mało.

Ja specjalnie przesunęłam wizytę, żeby zobaczyć już bijące serce, a nie tylko pęcherzyk. Bo co mi po pęcherzyku, jak może być pusty lub potem serduszko może nie bić. Z góry przepraszam za takie negatywne patrzenie. Jednak już tyle na forach się naczytałam, że wiem jak to się może skończyć.

Chcę powiedzieć, że pęcherzyk pęcherzykiem, ale za tydzień będziesz chciała znowu pójść na wizytę, bo będziesz chciała serduszko usłyszeć. A po co dwa razy? Tym bardziej, że nie zaleca się zbyt częstego badania USG.

Oczywiście jeżeli radość sprawi Ci pęcherzyk i potwierdzenie ciąży (choć karty ciąży chyba jeszcze Ci nie założy, bo to za wcześnie) to śmiało idź i się ciesz!:)

9qeydmw.png
  • serek_84 Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba muszę wprowadzić poprawkę. Po pęcherzyku chyba już poznać czy jest pusty czy nie. Gin będzie wiedział :)

9qeydmw.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy :)

rwi37s6.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie doczekać nie mogę już, bo to jutro już hehe :D aby zobaczyć groszka i serducho, ale jak teraz nie zobaczę jeszcze serducha to się nie martwię, bo wizyta 20 jeszcze zaklepana jest :)

O matko chodzą za mną fastfoooooody nie wyrobie już ssie mnie w żołądku na samą myśl, chyba idę zaraz pizze jakąś sobie kupię albo tortille.. :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej i ja do Was dołączam :)
    Wczoraj test z cieniem krechy, od razu beta i jest wskazująca na ok. 6 tydzień.

Czyli by się zgadzało z belly bo dziś właśnie wskakujemy z 6 :)

Termin niby na 7 listopad (jak miło, ja mam urodzinki 11 :))

Do lekarza jestem umówiona na 17 marca (jeden) i na 15 kwietnia (drugi).. tylko czy ja wytrzymam? :P
    z chęcią już bym poleciała teraz ale jeszcze trwają poszukiwania gin :P

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny!

Pati - ja mam to samo. Powiedziałam już Ślubnemu, że jak nie kupi mi podwójnej porcji frytek u Ronalda to może liczyć na rozwód :D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serek_84 wrote:
    Będzie widać pęcherzyk. Dla jednych to dużo, dla drugich mało.

Ja specjalnie przesunęłam wizytę, żeby zobaczyć już bijące serce, a nie tylko pęcherzyk. Bo co mi po pęcherzyku, jak może być pusty lub potem serduszko może nie bić. Z góry przepraszam za takie negatywne patrzenie. Jednak już tyle na forach się naczytałam, że wiem jak to się może skończyć.

Chcę powiedzieć, że pęcherzyk pęcherzykiem, ale za tydzień będziesz chciała znowu pójść na wizytę, bo będziesz chciała serduszko usłyszeć. A po co dwa razy? Tym bardziej, że nie zaleca się zbyt częstego badania USG.

Oczywiście jeżeli radość sprawi Ci pęcherzyk i potwierdzenie ciąży (choć karty ciąży chyba jeszcze Ci nie założy, bo to za wcześnie) to śmiało idź i się ciesz!:)

Serek, ja też przełożyłam wizytę, w sumie bez jakichś specjalnych sentymentów. Ciekawość mnie zżera, to fakt, ale muszę ćwiczyć samokontrolę ;)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju witamy :)

Rewolucja za mną dzisiaj chodzi tortilla i frytki ;D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ