X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti, będzie ok :) Wszystkie wrześniówki trzymają za Ciebie kciuki :)

a co do objawów dziewczyny to o ile nie są to bardzo bolesne skurcze albo plamienia, to nie ma się czym martwić. Mnie piersi przestały boleć na tydzień w 7tyg, później zaczęły boleć mega na 1-2 dni i już w ogóle przestały.
    Co do bólu, to mnie plecy prawie bez przerwy bolą - okolice jajników, nerek. Tam są po prostu ścięgna macicy przyczepione, a ona się rozciąga więc musi być coś czuć. To samo z dołem brzucha, szczególnie w okolicach pachwin - to zupełnie naturalne.
    I nie martwcie się, że nagle z minuty na minutę wszystkie objawy miną - mnie tak się kilka razy zdarzyło i nadal z dzidzią wszystko ok (chociaż też panikowałam jak głupia). Trzymajcie się ciepło i myślcie pozytywnie, bo dzidzia każdy Wasz nastrój czuje :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziś nerwowo od samego rana. Od 7 zaczęli nad nami szurać itd. remontu im się zachciało a B po nocce więc też wściekły. A teraz wiercą non stop po prostu nie da się usiedzieć, nie słyszymy ani siebie nawzajem ani telewizora. KOSZMAR! Normalnie jestem taka wściekła że mi się krzyczeć chce, zaraz się ewakuujemy do Mamuśki ale żeby nie można było we własnym mieszkaniu siedzieć?!

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna doskonale Cie rozumiem... moi sąsiedzi od 2 miesięcy słuchają jak porąbani całymi dniami tv na cały regulator... zwariować można, a co najlepsze mają u siebie w pokoju noworodka, te dziecko niedługo będzie głuche...

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie jakieś rady na alergię? Od rana męczy mnie katar, a teraz jeszcze się zaczyna na gardło przekładać ;/ muszę się wybrać do lekarza, ale do tego czasu chciałabym coś z tym zrobić... tylko tak żeby nie zaszkodzić mojej fasolce

rwi37s6.png
  • serek_84 Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z takich "naturalnych" to wapno jest bardzo dobre na wszelkie alergie. Ale czy w ciąży można czy nie, to nie wiem. Mi alergia zacznie się w połowie Maja. Ciekawe jak dzidzia w brzuchu reaguje gdy mama ma alergie :/

Kilka dziewczyn pisało o tarczycy. Ja mam hashi. Ostatni sprzed dwóch tygodniu wynik TSH: 0,245 (norma od 0,275) i endokrynolog mi powiedział, że jest ok, że na początku ciąży zazwyczaj się obniża (wcześniej miałam 0,75), a potem będzie większe zapotrzebowanie, więc zacznie wzrastać. Mam przyjść za trzy tygodnie (już za dwa) z wynikami na całą trójcę tarczycową.

W poniedziałek idę do ginekologa. Tak bardzo się boję, że serduszko nie będzie biło :( Tym bardziej, że miałam bardzo późno owulację, co nie jest dobre no i mam tarczycę chorą, a tarczycowe dziewczyny są bardziej narażone na poronienia.

9qeydmw.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serek_84 a czy Hashimoto nie oznacza niedoczynności tarczycy ? Bo tak jak piszesz o swoich wynikach to wskazują bardziej na nadczynność... Mnie przez ostatnie dni bardzo interesuje ten temat niestety. Mam za wysokie TSH 2,7 i wczoraj endokrynolog stwierdził małą niedoczynność...:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 14:30

e43bfde7db.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki Bety
    W poniedziałek było 244,1
    a dzisiaj jest 594,7
    Wzrost o ponad 140 % w ciagu 48 h chyba jest nadzieja....

karmelek, RewolucjaSięDzieje, mada_lena, gosia81, stardust87 lubią tę wiadomość

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti no i bardzo ładnie rośnie! a co do endo to wcale nie jest znów takie małe, już nie raz czytałam o mniejszych u dziewczyn w ciąży i było wszystko ok ;) także trzymam kciuki za dobre wiadomości :) teraz w piątek lekarz??

anusia a skąd wiesz że to alergiczny katar a nie po prostu przeziębienie??
    Idź do apteki i np. możesz kupić sobie całą serie prenalen, tam jest syrop, tabl. na gardło i spray na katar ;)

• okti89 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieczorkiem dzwonie do lekarza i postanowi co dalej. Wstępnie w piątek mam do niego na oddział przyjść na usg za free w ramach wczorajszej prywatnej wizyty u niego. Nic wracam dzis z pracy do domku i dużo wypoczywam teraz wazny jest wypoczynek i oby luteina pomogła mam dawkę 50 2 x po 1 tabletce na dobę

f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:
    Wieczorkiem dzwonie do lekarza i postanowi co dalej. Wstępnie w piątek mam do niego na oddział przyjść na usg za free w ramach wczorajszej prywatnej wizyty u niego. Nic wracam dzis z pracy do domku i dużo wypoczywam teraz wazny jest wypoczynek i oby luteina pomogła mam dawkę 50 2 x po 1 tabletce na dobę

To tak jak ja od 4 miesięcy, ale pod język :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszalam że ta dopochwowo właśnie lepiej działa na endo..

f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okti świetnie, że beta przyrasta :)

A ja wypompowana po szkole obiad robię... blee nic mi się nie chce chya po obiedzie ide spać z małym :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja właśnie po pracy się wyspałam troszkę ;)
    teraz synka zawiozłam na angielski i mam chwilke dla siebie :)
    ale się czuje jakoś licho dzisiaj :/ nie mam sily nawet ręki do góry podnieść, nie mówiąc i niczym więcej... do tego chyba obiad mi usiadł na żołądku (bo zaraz po min poszłam spać :/ ) i jakoś mi tak niedobrze...

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój mały właśnie poszedł spać 20min temu, jakoś nie mogę sie przyłożyć, a jestem strasznie zmęczona... masakra jakaś... ale ciągle myśle o wizycie już niemogę się doczekać to już w piątek 13.45 ;) hehe

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png

Wysłany: 5 marca 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:
    Słyszalam że ta dopochwowo właśnie lepiej działa na endo..

Mnie się pytał gin, czy wolę dopochwową, czy pod język, ale jak mówisz, że lepiej na endo to następną wezmę już taką.

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 5 marca 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    a mój mały właśnie poszedł spać 20min temu, jakoś nie mogę sie przyłożyć, a jestem strasznie zmęczona... masakra jakaś... ale ciągle myśle o wizycie już niemogę się doczekać to już w piątek 13.45 ;) hehe

Hihi, ja przełożyłam, gryzłam się i gryzłam, ale stwierdziłam, że lepiej faktycznie pójść w 6 tygodniu, tak jak ostatnim razem :):):):)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to czas się przywitać :) - nowa i wciąż niedowierzająca :)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja no to super, może akrat serducho zobaczysz wtedy już ;)

Lavendula witamy ;)

A moje dziecko spało 30 min przyszła ciocia, zadzwoniła dzwonkiem i koniec spania... ;/ ale żem się naspała, spanko przesuwamy do 20... ;( idę na śledzia do mamy ;P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Mnie się pytał gin, czy wolę dopochwową, czy pod język, ale jak mówisz, że lepiej na endo to następną wezmę już taką.
    Mi sam zapisał dopochwową własnie do niego dzwoniłam zadowolony z takiego wzrostu bety kazał mi przyjść we wtorek na oddział na chwilkę aby zrobić mi usg mam nadzieje ze wtedy zobacze juz pecherzyk

f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
  • serek_84 Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique tak, mam niedoczynność, ale biorę leki od wielu lat, a wtedy wynik spada :)

Twój wynik 2,7 to nie jest tragedia, to jest wynik, który w porę został wykryty i teraz można go lekko obniżyć lekami. Pamiętaj że norma jest do 4. Wiem że ciążowa jest do 2/ 2,5 ale 2,7 to naprawdę nie jest źle. Zazwyczaj plamienia świadczą o tym, że wynik jest za wysoki. Wtedy najlepiej zgłosić się do lekarza lub zbadać FT4.

Ja ogólnie nie narzekam na swoją chorobę. Mam wynik zazwyczaj w normie i bardzo dobrze się czuję -tak jakbym była zdrowa :) tylko tabletkę trzeba brać codziennie.

Jak w poniedziałek będzie biło serduszo, to zamierzam powiedzieć rodzicom. Na razie tylko im. Dłużej nie wytrzymam :) Czytałam wczoraj artykuł, że jak już serduszko bije, to jest tylko 5% ryzyka poronienia. Bo przed biciem serca to jest niestety około 15% potwierdzonych ciąż. Tak więc zaryzykuję ;)

A czy któraś z Was już słyszała bicie serca, czy jeszcze za wcześnie?
    Tak sobie myślę, że może moja Dzidzia jest najstarsza? :)

9qeydmw.png
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ