X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna ja zrobiłam to na pamiątke ten ostatni schowam :)

okti na pewno jest jeszcze czas ,będzie dobrze trzymamy mocno kciuki za Ciebie kochana dawaj znać dla Nas co i jak :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja też dołączam do Listopadówek 2014 :) Termin wyznaczyło mi na 6 listopada :)
    27.02.14 zrobiłam betę, wyszła 114,70, w ten czwartek zrobię kolejną.
    pozdrawiam

cca44ba626766aa954fa0bf2c0febe1f.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

mada_lena, Monique lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okti bedzie dobrze!!!!
    Dziewczyny nagle przestaly mnie bolec piersi, pobolewa brzuch cos jakby jajnik:(:(:(

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maga witam :)

mada_lena u mnie też się zdarza, że piersi czasem nie bolą a brzuch czasem też pobolewa norma dzisiaj boli mnie już po bokach przy biodrach jakby już więzadła macicy się rozciągały..

Masakra i kaszel mnie zaczął męczyć gardło boli... ;/ muszę chyba do lekarza iść, boje się, że sie pochoruje i fasolce zaszkodze... ;(

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada to normalne, takie jakby rozpychanie, albo ciągnięcie na dół? organizm się dostosowuje do nowych warunków, wszystko dobrze :):):)

Za to u mnie - apetyt...to jest koszmar, chodzę i szukam jedzenia, jak bezdomny!!!!

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.

Wysłany: 4 marca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maga - witaj!

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh a piersi tak nagle???godzine temu jeszcze bolaly

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti trzymam kciuki żeby jednak wszystko było dobrze
    Maga witaj ! :)
    mada_lena mnie nie bolały dzisiaj prawie wcale ale już zaczynają coraz mocniej, więc nie masz co problemów wypatrywać kochana ;) każda kobieta ma inaczej

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 mam nadzieje, ze to nic groznego. Zazwyczaj wieczorem bolaly jeszcze bardziej....

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena u mnie też czasem nagle wszystko ustępuje ,czuje się zajebiście jakbym nie była wcale zaciążona, nie martw się to normalka :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe a ja mam jeszcze mleczko w cyckach nie wypaliło mi się xD a nie karmię już od jakichś prawie 5 miesięcy, ciekawe jak teraz z karmieniem będzie, czy będę miała tyle mleczka ,żeby stadko dzieci wykarmić :P hahha

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze dziewczyny ja to się martwię bo mnie cały czas ten brzuch pobolewa i co jakiś czas czuję kłucie w jajnikach :/ wy też tak macie??

Okti a ja trzymam kciuki za zdrową i silną dzidzie!! powiedz mi a ile miało endo że lakarz taki zaniepokojony?? może jednak owu miałaś trochę później i stąd taki słaby obraz na usg?? i może dobrze że Cie poloży do szpitala będzie kompleksowe badanie i wszystko jesne!

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam widzę, że listopadóweczki powoli się pojawiają :) Bardzo mnie to cieszy, bo wygląda na to, że do Was dołączę. W zeszłym tygodniu zrobiłam testy i wszystkie 3 wyszły pozytywnie. Teraz tylko czekam z niecierpliwością na wizytę u gina, którą mam w czwartek. Mam nadzieje, że będzie wszystko dobrze. Byłby idealny prezent na 5 rocznicę związku :)) Przesyłam całuski :**

rwi37s6.png

Wysłany: 4 marca 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    kurcze dziewczyny ja to się martwię bo mnie cały czas ten brzuch pobolewa i co jakiś czas czuję kłucie w jajnikach :/ wy też tak macie??

Ja tak mam, to normalne, ciałko się dopasowywuje, więc luz :)

Anusiu witaj!

karmelek lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O NIE... dzisiaj mam normalnie blache w ustach ble... mdłości nadciągają... a ja zaraz muszę wybierać się powoli do szkoły, więc czas ruszyć tyłek z łóżka, ależ po dzisiejszej nocy mnie połamało, no tak plecy pękają z bólu, że jakaś masakra... Marcel na głowe mi wchodził, no już takie akrobacje robił, że komedia czysta praktycznie całą noc nie spałam..

karmelek też mam te pobolewania w podbrzuszu, ale to chyba sie rozciąga wszystko i nie ma się czym martwić ;)

Anusia witamy ;)

No to pozdrawiamy z frontu mdłościowego hehe oby tylko nie kolorować w drodze do szkoły ;)

Miłego dzionka laseczki ;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 08:23

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki !!

Miłego dnia dla Was ! Ja z nowości mogę tylko rzec, że wczoraj byłam u endokrynologa i faktycznie mam niedoczynność tarczycy, która najprawdopodobniej wywołana została ciążą. Ale spoko dostałam już hormony, więc grunt, że od razu działam.

Brzuch też jak u większości z Was daje się we znaki, choć coraz rzadziej. Spać chodzę już o 22, bo nie wyrabiam, natomiast budzę się przed 5, bo pęcherz atakuje ;)))

e43bfde7db.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 współczuje tych mdłości... Ja jak na razie mam jedynie problem z bolącym brzuchem, chociaż też już coraz mniejszy. Z postów powyżej widzę, że to norma. To moja pierwsza ciąża więc trochę się przejmuje...

rwi37s6.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:

Okti a ja trzymam kciuki za zdrową i silną dzidzie!! powiedz mi a ile miało endo że lakarz taki zaniepokojony?? może jednak owu miałaś trochę później i stąd taki słaby obraz na usg?? i może dobrze że Cie poloży do szpitala będzie kompleksowe badanie i wszystko jesne!

A wiesz co ja postanowiłam? Nie wsłuchiwać się tak w siebie i nie czytac na forach, jakie kto ma objawy, bo paranoi można dostać. Przecież i tak co ma być, to będzie, nie mamy wpływu na pewne sprawy. A jak przestałam (dziś mała przerwa w pracy, więc zaglądam), to od razu humor mi się poprawił. No bo co mi da to, że będę wiedziała, że 50 dziewczyn bolą piersi, a 2 nie bolą. To mam panikować, bo mnie też nie bolą i pewnie jest to nienormalne? Jasne, że się trochę boję, bo pierwsza ciąża zakończyła się niepowodzeniem, ale nie ma co wpadac w paranoję i się nakręcać.

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze myślisz Mysz86
    Ja dzisiaj nie do życia jestem wogóle cieżka noc okropne sny budziłam sie i zasypaiałm w efekcie obudzilam sie po 7 temperatura mi strasznie poszla w góre po takich dawkach progesteronu bralam juz luteine wczoraj na wieczór i dzis o 5 rano Czuje się jakby wał po mnie przejechał zupełnie plasko jak to moje niesczęsne endometrium 11,2 mm
    Mdlosci mnie od rana meczyly dopiero po 9 zjadlam kawalek suchej bułki i znowu mnie mdli
    Wrocilam z bety po wyniki jade o 13.30 takze bede wiedziala na czym stoje i juz sie wszystko wyjsani

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.

Wysłany: 5 marca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cisza, żadnych mdłości, bóli, ciężkich piersi - nic, ale oddycha mi się, jak w 9 miesiącu, strasznie się męczę. Zeszłam ze schodów i już miałam dość :) Staram się sobie wmawiać, że "wymyślam", ale nic to nie daję.
    Męczę się i już.

oar8vkcbjvmdwxz8.png
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ