X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • lkc Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nic... cisza. Agata jak sie postarasz to jeszcze zdazysz wyprzedzic Goplane.
    A mi Mala taka rewolucję.zrobiła że myślałam że wyjdzie bokiem. Bolało jak diabli. Boje sie ruszyc :(((
    KASIA jak to juz To to zycze powodzenia i trzymam kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 01:25

AgataP lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 02:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie w koncu :)
    Aloszka juz jest na świecie, przyszedl silami natury 21-10 o godzinie 19:15, z waga 2860g. Oczywiscie porod z oxy, bolalo cholernie... wzielam zzo, duza ulga ale zniczulilo mnie tylko z lewej strony :) , zdarza sie kurcze, ale nie polecam :)
    Od podania oxy do urodzenia Aloszki minelo 3 godziny, wszyscy zadowoleni, bo szubko i sie obylo bez naciecia z jednym mini peknieciem na 1 szew, i nagle dupa... Atonia macicy...
    Dostalam znowu oxy ale bez znieczulenia juz... myslalam ze sie przekrece z bólu :/
    Niewiele to dało, bo po odlaczeniu macica znowu sie rozkurczala i tracilam duzo krwi.
    Potem zaczeli obkladac mnie lodem, coby mnie juz nie maltretowac oksytocyna.
    Dopiero teraz troche sie uspokoilo, ale rano sie okaze czy nie trzeba mi krwi przetaczac :/

Maly za to jest przesliczny, okruszek taki :).
    Zabraklo mu 1 dnia do donoszzenia wiec procedury byly jak dla wczesniaka, czyli wielka ekipa w 2 okresie porodu, malo intymnie...
    Musi spac przy mnie, bo inaczej budzi caly oddzial, nie moge wiec nawet teraz sobie odpoczac, bo meza wyprosili do domu - brak indywidualnych sal na stanie :/
    Przepraszam za bledy ale rece mi sie jakos trzesa i pisze z kom. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 02:55

anusiaa90, ewelina_d, ap1526, Milaszka, Madlen222, blue00, Dotty84, madlen1705, lkc, izia, xpatiiix3, Viviana, Rybka Nemo, Paju, Pola86, karmelek, KasiaKa, santoocha, Agusia ;), marynka, natasza82, Agata92, misiaczk25, Lafar_ra, zupaztytki, Fidelissa, Marzena27, ÓptimusPrime, ChciałabymJuż, Maga31, maaartinka, Lavendula, Strupka, Isia14, Mamadomina, KUNIAK, Amnezja, Florentine, Evik, mada_lena, AgataP, Ninusia, alka89, Nata lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 02:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mnie na szczescie skurcze minely..
    Patrze jao Goplana a tu tez cisza..
    Do jutra! :)

O ale mam wyczucie!! Goplana najwazniejsze to gratuluje!! Mam naezieje ze szybko dojdziesz do siebie. Ajwazjiejsze bys miala tam dobra opieke i fachowa sie Toba zajeli! Buziaki dla malenstwa, a Ty uwazaj na siebie :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 02:57

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 03:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Goplanko !! Mam nadzieje, ze wszystko sie unormuje i przetaczanie nie bedzie konieczne. Duzo zdrowka dla Ciebie i Aloszki :-*

rwi37s6.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    40 ponad stron... aż się zmęczyłam, ale tak to jest jak się leni

ja tam jeszcze zakorkowana nawet

AgataP to jak zdążysz jeszcze, może czytniesz
    36 tydzień Sarenbrant Sofie
    kryminał, psychopata i nawet ciąża :)
    a takto Grishama
    ma któras konto na biblionetce?można się tam spiknąć i podejrzec co lepiej oceniane tytuły, choc teraz czasu bedzie tylko mniej

ja nie wiem ile moja dzidzia waży, ale troszkę niepokoją mnie odpowiedzi na pytanie czy duża jest:
    "drobna ale w normie"
    "ważne, że rośnie proporcjonalnie"
    wnoszą po macaniu samym

bóle miewam, dziś było ich trochę, ale z rozczarowaniem odkryłam, że mam wtedy miękki brzuch
    miałam brać kąpiel i paracetamol w razie bóli, ale ze dwa razy z premedytacją czekałam żeby bardziej bolało, bałam się to zatrzymać :)
    w bardzo niepokojący sposób kłuje mnie zaraz nad pępkiem, dosłownie jakby ktoś szpilki wbijał
    to głupie, tak się cisnę, a w sumie od czegoś ten termin jest, powinnam grzecznie do listopada czekać ech
    ale boję się, że zrobią tą cesarkę i co natną dokładnie jak przy pierwszej? nie będzie sie to rwać? zszyją na nowo ładnie? Booziiuu :(

wszystko mnie swędzi, czochram się jak głupia
    i już taka odważna na poród nie jestem

scindapsus gratuluję mocno synusia

zazdraszcam kącików, ja póki co muszę improwizować i czekać, na początek kołyska przy łóżku i tyle

długa lista, i tak dziwnie pominięte brzuchatki z samego jej początku

dzień z nocą zamieniony znów mam
    brzuch wydawało mi się, że mały ale teraz wywaliło do przodu porządnie

pogoda przerażająca, jakiś huragan, na ulicy śmietniki powywalane, dobrze, że mąż dziś był, syna do szkoły zawiózł, bo ja to teraz masę mam ale synka to by mi chyba porwało :)

pozostalo mi jedynie uczenie się angielskich terminów medycznych co by mnie nie zaskoczyli za mocno

ano właśnie, a jak będę małej cyca w nocy dawać na śpiocha na leżąco, to jak ona ma odbić ;/ nie zadlawi się?

na pocieszenie za miesiąc zdecydowana większość z nas będzie już mieć swoje maleństwa :)

oddycham normalnie, fizycznie problemu nie ma, ale czuję sie jakbym miała ostatecznie bardzo mało tego tlenu w krwi, wszystko mrowi, ciężko mi, mroczki

Pola86... zatkało mnie, współczuję teściowej

Goplana moje gratulacje :) dobrze, że już po wszystkim
    podziwiam was
    i zazdroszcze
    boje sie tylko bardziej

Rybka Nemo, karmelek, Maga31, AgataP lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 04:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Goplana!! Gratuluje! Najważniejsze ze masz Aloszke juz na świecie!! <3 powodzenia!! Ps. Sa klapki? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 04:45

natasza82 lubi tę wiadomość

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 04:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam co by nakarmić dzieciole i myślę sobie ze musze zerknąć co u Goplanki.
    Kochana moje gratulacje! Ciesze się ze jesteś już po, wiem ile stresu kosztowała Cię sama myśl o porodzie. Najważniejsze że wszystko z Wami ok. Teraz będzie juz tylko dobrze☺
    buziaki dla Was☺☺☺☺☺☺☺☺

Goplana, lkc lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze trafilam,gratuluje Goplana malenstwa :-) niech teraz dzieciatko pieknie rosnie a ty wracaj szybko do zdrowia

Goplana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis na jedenasta ide na usg,ciekawa jestem jak to moje lozysko sobie radzi,mam nadzieje,ze nie beda mnie klasc wczesniej do obserwacji,wolalabym z porodem ruszyc z domu :-)

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplanka - gratulacje!!! Witamy Aloszke na swiecie!!! Mam nadzieje, ze szybko dojdziesz do siebie i żadne ingerencje medyczne nie beda potrzebne <3

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana no to imprezka pepkowa juz trwa :D hihihi maz pewnie calej nocy nie przespal.. Dzis przyjdzie do wad jako zomboe :D grapulacje bylas mega dzielna !!!! Fajnie ze sn !!!! Szybko wstaniesz na nogi zazdroszcze !!!

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już myślałam, że Hani spieszy się do Aloszki, ale po 2h skurczów regularnych i coraz częstszych, jak zwykle przeszło po długiej kąpieli... pierwsza zarwana noc...

Ewelina
    hhojzmj.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Goplana. Witamy Aleksandra na swiecie.

• Viviana Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Goplanko zdrówka dla Was :)

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana gratuluje.! W końcu ;) buziaki dla synusia i dzielnej mamusi :** cieszę się ze tak szybciutko poszło :**

Mnie Bog pokarał dlugą męczarnią hehe kurde mnie tez po zzo znieczulilo tylko lewa stronę i strasznie obezwladnilo czułam się jak jakiś pierdolony kaleka bo nawet podnieść się nie moglam, w pewnym momencie plakalam, ze się ruszac nie mogę ;P a mnie bolała prawa stronę dupe rwało non stop tzn to miejsce co masaż krocza się robi ;o i to non stop..

Ja nie wiem co z moją mała... ;( kurwa mać ledwo ja dobudziłam... Znowu cala noc przespała dwa razy próbowałam budzić ja i dopiero teraz za trze im o 6.30 zjadła, a poszła spać przed 22... ;( nawet ja rozbierałam to nic potrzachalam delikatnie za policzki i za nosem bralam ą ta nic... Co za egzemplarz mi się trafił śpiący...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Goplana. Dużo zdrówka dla Ciebie i synka.

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Goplana!

Zazdroszczę! Też chcę!

U mnie dziś dziewczyna z pokoju urodziła ok.4 h po odejściu wód i 3 po rozpoczęciu się skurczy. Taka ekspresowa.

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • lkc Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati takie egzemplarze sie zdarzaja... ja tez takim bylam. Zebys tylko nie miala problemu z mlekiem przez ta przerwe nocna..

Madlen222 lubi tę wiadomość

• karmelek Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) i milego dnia :)

Maga31 lubi tę wiadomość

• santoocha Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana gratulacje! Masz to juz za soba, a synka przy sobie :)
    Wracaj szybko do formy. Czekamy na zdjęcia Aloszki :)

‹‹ 1700 1701 1702 1703 1704 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ