X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Paju Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pies chodzi po domu i piszczy. Męża wkurza bo nie wie czego chce. A ja wiem.. mnie szuka. Jak kiedyś mówiłam nigdy się nie rozstawalysmy.
    Mam mega wyrzuty sumienia ze ja musiałam zostawić. Z chęcią bym uciekła do domu (a samochód pod szpitalem :P) i do niej pojechała.
    Szkoda, że nie moze być ze mną. Byśmy razem spały.. ehh..

Ogólnie mam doła przez to.. :/
    Wiem, że to głupie i 90% spoleczenstwa tego nie zrozumie Ale to taka jakby moja córka..
    Trudno. Nic tego nie zmieni.

lkc, Rybka Nemo, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju wrote:
    Mój pies chodzi po domu i piszczy. Męża wkurza bo nie wie czego chce. A ja wiem.. mnie szuka. Jak kiedyś mówiłam nigdy się nie rozstawalysmy.
    Mam mega wyrzuty sumienia ze ja musiałam zostawić. Z chęcią bym uciekła do domu (a samochód pod szpitalem :P) i do niej pojechała.

Wiem, że to głupie i 90% spoleczenstwa tego nie zrozumie Ale to taka jakby moja córka..

ja to rozumiem bardzo dobrze,wspolczuje Ci kochana,ale to tylko tymczasowa rozlaka,dasz rade.

Paju lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do kolderki ja mam zwykla nie wiem ale zdaje sie tam co druga na allegro to jest antyalergiczna,w sumie to kolderke mam tylko w celach ozdobnych ,na poczatek rozek i kocyk do spania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 22:13

Mag.1990 lubi tę wiadomość

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pilnujcie jak swędzi, mnie zaczęło 3 dni temu i rozstępy wyszły na brzuchu a też miałam nadzieję że chociaż tam mnie ominą.

Dotty84 wrote:
    Kurcze, no ja tez tak mam, ze czasem czuje jak mi w tym miejscu jakby skora dretwieje i czasem jakby pulsuje?...

Ja poki co tez bez rozstepow, mam nadzieje ze uda nam się w tym stanie dotrwac do konca :)

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju wrote:

paju ja nagle zniknęłam z domu na 9 dni synkowi 4 latkowi.. - wiem że pies bywa ważny ale to tylko pies i nic mu się nie stanie w domu - to nie jest powód do dołowania się ...

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszlam nalozyc dodatkowa warstwe kremu na brzuch - tak straszycie :)

Goplanka mam nadzieje, ze tulisz już swoj Skarb i dlatego się nie odzywasz <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 22:20

Fidelissa, lkc, ÓptimusPrime, Lavendula, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie sie brzuch rozciąga. Mam uczucie, ze na pępku. Jest normalny wklęsły ale rozszerzony na boki a wokół jakby jaśniej.
    Bo przyznamy sie ze najdłużej leżę na plecach. A śpię na bokach i z każdym obrotem chrup.
    I pachwiny mnie bolą i łydki....

Trudno mi sie oddycha i do tego zgaga. Zjadlam trochę na kolacje a na podwieczorek knedle ze śliwkami a po nich cukier....150

No jakoś ostatnio nie mogę sie powstrzymać. Ciagle chce sie jesc.

To ponarzekałam :)
    Ja mam psa Fidusia , ale jest wspólny moj i mamy teraz mieszka u rodziców wiec nie bedzie cierpiał.
    Ich tzw. " biały" synek:)

Ale mnie te pachwiny bolą szlak.

Jutro henna i lekarze plus 100 pytań do położnej.

Do anestezjologa wziąć tylko wynik krwi i moczu?
    O co pyta na wizycie?

qq87j44jhto0od0f.png

• Paju Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gadalam z mamą przez telefon a mój brat (7lat) wziął od niej tel i pyta się mnie czy już rodze :D

he he

Wiadomo, że i ona i ja to przezyjemy. Ale sam fakt. Dla niej to jest też szok, że tak nagle zniknelam.

lkc, Rybka Nemo, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Evik Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju a ja rozumiem Cie doskonale. Mnie pisk pieska potrafi doprowadzić do łez, tak już mam, że kocham i jestem bardzo czuła na tym punkcie. Wes tam meza pokieruj niech ją tuli głaszcze a Ty kochanie główka do góry i sie nie stresuj:):*

Fidelissa, Paju lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    A ja jeszcze podpytam. Macie w ciagu dnia uczucie duszności? Widzę że mam wyższe ciśnienie niż zawsze teraz 115/78 puls77 i mi duszno. Zdarza mi się to codziennie strasznie męczące. Wcześniej ciśnienie miewalam 90/50.

Viv, Kochana, to 90/50 to chyba miałaś przed ciążą, tak? Bo w ciąży ciśnienie się znacznie podwyzsza. Ja też wcześniej miałam niższe, a teraz podobne jak Ty. Lekarka mówiła, że to norma. A co do duszności to też tak mam. To chyba wiąże się z tą mega pracą organizmu i hormonami.

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju wrote:

ja mojego psiutka też traktuję jak dziecko :)

Paju lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byli u nas znajomi na kawce ze swoim 5miesiecznym synkiem :) rety! Ja juz zapomnialam ile takie dziecko potrzebuje uwagi i wysilku! Normalnie szok! :) ale bąbel jest kochany :)

Juz niedlugo bede miala swoje takie malenstwo :)
    Z tego wszystkiego zlapaly mnie skurcze, alw nieregularne co 7i 15minut.. oby sie wyciszyly! Wzielam prysznic jest lepiej, ale ciagnie mnie w dol..

Ciekawe jak tam Goplana?? :)

Dobrej nocy dziewczyny!! ;)

Maga31 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    A i jeszcze jedno położna mi powiedziała ze z jej obserwacji wynika ze szybciej rodza kobiety ktore przyjmują ziele wiesiolka - oeparol..

Wlasnie u nas na SR tez mowila o tym :) hmm.. Chyba sie skusze ;)

• sylvi Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja kupiłam laktator ręczny a to dlatego że lubię od czasu do czasu piwko sobie strzelić więc wolę być przygotowana na taką sytuację ;)

Dotty84 lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Kurcze, strasznie mnie szczypie / piecze skora brzucha tak zaraz pod cyckami...oszalec mozna, nie wiem wogole o co chodzi? To jakies odparzenie? Ktoras tak miala moze???
    Ja tak mam.. Wlasnie sie zastanawiam czy to nie takie a la odparzenie.. Cycki leza ma brzuchu jak siedze i chyba to z tego. Posmarowalam pare razy maka ziemniaczana i lepiej :)

Dotty84, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobranoc:)

ÓptimusPrime, Maga31 lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzę na moj suwak. Jakiś błąd. Ja zaczęłam 38 wg belly.

qq87j44jhto0od0f.png

• Paju Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te suwaki liczą skończone tygodnie.

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaszka, dzieki chyba jutro tez sprobuje z ta maka :) dziś nasmarowalam sudocremem, zobaczymy czy pomoze :)

Milaszka lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    Ja chcialam nivea,ale Pani w chemicznym tak polecala johnsons baby,ze wzielam. Narzaie tylko oliwke i plyn do mycia ciala i wloskow. Puderek do pupy nivea i krem do buzki tez.Proszki lovella i dzidzius.Chusteczki i pampersy. Cos jeszcze mi brakuje na poczatek? Bo nie mam glowy
    johnsons podobno do najlepszych nie należy, ja mam Hippa i Babydream a jak się sprawdzą to sie okaże ;)

ckai3e3k2pedhvnb.png
‹‹ 1698 1699 1700 1701 1702 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ