Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Paju wrote:Dziś miałam pogadanke o karmieniu piersią i jeśli nie zaczynasz pracy jakoś mega szybko więc nie musisz ściągać pokarmu to laktator jest niepotrzebny.
No ja w ogole nie mam zamiaru isc do pracy...,ale przeciez odciaga sie pokarm jak jest za duzo zeby zapalenia nie dostacTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
Evik wrote:A propo podkładów do szpitala to gdzie kupic?Mi polozna tez kazala wziac ja mialam takie z babydream ale to do przewijania, nie wiem jakie maja byc dla mnie
albo takie:
http://www.aptekagemini.pl/baby-ono-podklady-poporodowe-10-sztuk.html
lub na lozko, tego typu:
http://www.aptekagemini.pl/podklad-higieniczny-seni-soft-60cmx60cm-30-sztuk.html
sa rozne na allegro tez..Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
a ja wybieralam wybieralam i w koncu nie wybralam zadnego laktatora. polozna tez odradzala zakup.
jak bedzie potrzeba to kupie ewentualnie jakis zwykly odciagacz w aptece - oby nie. jak to nie zda egzaminu wtedy jakis laktator. nie mam w planach magazynowac mojego mleka i robic z siebie mleczarniPaju lubi tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Polecam ręczny z Aventu seria natural, jest świetny. Ja nie chciałam kupować przed porodem bo nie wiedziałam czy będzie potrzebny. Los chciał, że musiałam na oiomie walczyć o rozkręcenie laktacji i posłałam męża po laktator do najbliższej apteki a ten z Aventu miałam upatrzony już na allegro i w sumie przepłaciłam 50 zl i zła jestem na siebie że nie kupiłam wtedy na allegro...
My już od wczoraj w domku, jest cudowniejutro Wam pokażę córcię w swoim ślicznym łóżeczku
Mag.1990, santoocha, ewelina_d, ChciałabymJuż, anusiaa90, lkc, AgataP, Paju, Agata92, ÓptimusPrime, Ninusia, Dotty84, Viviana, zupaztytki, Rybka Nemo, Maga31, xpatiiix3, natasza82, Amnezja, alka89, Agusia ;), sisiiii, Fidelissa, sylvi, Madlen222, mada_lena, Nata lubią tę wiadomość
-
Florentine wrote:My już od wczoraj w domku, jest cudownie
jutro Wam pokażę córcię w swoim ślicznym łóżeczku
Superowo...czekamy na foto
Dziewczyny...pytanie z innej beczki... moje piersi praktycznie od początku ciąży nie zmieniły rozmiaru... boję się, że i z pokarmem nie będzie dobrze... gdzieś wyczytałam, że herbatkę na laktację można pić jeszcze przed porodem, ale czy powinnam? -
Alka ja mam oilatum do kąpieli, oliwke z hippa, nivea na mrozy do twarzyczki, bepanthen do pupci i ewentualnie sudocrem. Z tym ze położna mi dzisiaj powiedziała żeby sudocrem używać tylko przy mocnych odpazeniach bo jak od niego zaczne to moge mieć potem problem ze znalezieniem czegoś mocniejszego i odradzila hippa i johnsona., ale akurat o johnsonie slyszalam od wielu osób ze uczula.
Co do laktatora to ja kupie po porodzie jak będzie taka potrzeba..Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 20:27
alka89 lubi tę wiadomość
-
lkc wrote:a ja wybieralam wybieralam i w koncu nie wybralam zadnego laktatora. polozna tez odradzala zakup.
jak bedzie potrzeba to kupie ewentualnie jakis zwykly odciagacz w aptece - oby nie. jak to nie zda egzaminu wtedy jakis laktator. nie mam w planach magazynowac mojego mleka i robic z siebie mleczarni
Mi położna powiedziała to samoi tez sie wstrzymuje
lkc lubi tę wiadomość
-
Viviana wrote:Ninusia moje tez prawie nic nie urosły i mam ten sam dylemat czy starczy mleka. Na herbatkach hipp jest napisane by pić pod koniec ciąży i też się zastanawiam czy tak robić.
zapytam jutro swojej gin i dam znać
Viviana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja byłam u lekarza i się okazało, że wszystko jest ok i bardziej prawdopodobne jest to, że będę przenosić ciążę, niż to, że urodzę wcześniej.
co do laktatora, to po dwu ciążach mogę powiedzieć, że zbędny zakup, jeśli chce się karmić piersią i nie trzeba chodzić do pracy. Nie polecałabym nawet przy nawałach. Ciało pracuje bowiem tak, że im więcej tego pokarmu ściągamy, tym więcej piersi go tworzą. Oczywiście trzeba czasami trochę odciągnąć, ale to można ręką zrobić. A jak się laktatorem odciąga więcej, niż dziecko wypije, to ciało dostaje sygnał, że dziecko potrzebuje więcej, jest głodne,więc produkuje. I kółko zamknięte...Maga31, Rybka Nemo, blue00, Viviana, Marzena27, lkc, alka89, Agusia ;), Paju lubią tę wiadomość
-
A ja w domu siedzimy we trójkę na fotelu i oglądamy na wspólnej ;p he
AAA zwariuje tez czekam na newsa od Goplanypush push Goplanka ,dajesz, trzyma kciukasy :**
A ja sobie odpuściłam karmi i uraczyłam się primavera hehe wyrzuty sumienia bym miała ;PChciałabymJuż, Maga31, lkc, alka89 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel