Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogole to kupilismy dzisiaj wózek :D bryka juz czeka w domciu na małego :)

Viviana, ChciałabymJuż, Maga31, xpatiiix3, lkc, Dotty84, santoocha, Amnezja, nick nieaktualny, alka89, Fidelissa, sylvi lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam elektryczny Aventa - to byl moj pierwszy zakup do wyprawki :) daje mi jakiies takie wzgledne poczucie wolnosci, ze w kazdej chwili będę mogla odciagnac mleko, zostawic Hanie z mezem i wyjsc z domu choc na chwile :)

Taka ze mnie anty-matka-polka...no, ale tak już mam :)

ChciałabymJuż, xpatiiix3, lkc, nick nieaktualny, Amnezja, alka89, Fidelissa, mada_lena lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie :-) Dotty ma racje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 20:45

Dotty84 lubi tę wiadomość

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak Goplana do rana się nie odezwie to nieśmiało do niej zapukam smsem...

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa tam anty-matka-polka. Ja tam uważam, że trzeba dbać o swoje zdrowie psychiczne i czasem się oderwać. Każdy z nas jest tylko człowiekiem i chce mieć czasem chwilę tyyylko dla siebie :)

Dotty84, santoocha, Fidelissa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze jedno położna mi powiedziała ze z jej obserwacji wynika ze szybciej rodza kobiety ktore przyjmują ziele wiesiolka - oeparol..

201411191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też taka wyrodna matka, bo męża zostawiłam z dwójką maluchów po raz pierwszy, jak mała miała 4 tygodnie. Poszłam sobie na koncert :) Ale było kawałek od domu i byliśmy umówieni, że jakby co, to dzwoni. Mała miała 3 godzinowe przerwy w karmieniu, więc zdążyłam między jednym i drugim :) A mąż sobie poradził. ubrał co prawda dziecku dwoje pajacyków na siebie, ale poradził sobie :) Zawsze jakoś udawało mi się to pogodzić. Jak ma się samochód, to nie ma problemu.

Dotty84, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Amnezja, Rybka Nemo, Maga31, alka89, Fidelissa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A canpol easystart ma super ciąg ,ze prawie urywa sutka a mleko sika strumieniami i moment pełną butla jest z mlekiem ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Ninusia Ekspertka

Wysłany: 21 października 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Rozmiar piersi nie ma nic wspolnego z iloscia pokarmu :) więc don't worry.

Dotty, zapewne... ;)
    ale patrząc na to co dzieje się u mnie w rodzinie, to chyba powinnam zacząć się martwić :P

jmmg93c.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, strasznie mnie szczypie / piecze skora brzucha tak zaraz pod cyckami...oszalec mozna, nie wiem wogole o co chodzi? To jakies odparzenie? Ktoras tak miala moze???

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wpadam patrzeć co z goplaną a tu cisza widzę.. coś mi się wydaje że goplana jednak pójdzie w cc koniec konców..

co do kosmetyków ja mam emolium z flosek http://www.doz.pl/apteka/p54148-Floslek_For_Baby_emulsja_do_kapieli_dla_dzieci_250_ml poszłam za radą sroki co do składu, żadnych oliwek itd, ale za to krem do pupki narazie z babydream i ja będę smarować po każdej zmianie pieluchy - z mojego doświadczenia wiem że lepiej zapobiegać niż leczyć i lepiej smarować żeby nie odparzało niż walczyć z odparzeniami kiedy dziecko wrzeszczy ciągle i nic nie pomaga zwłaszcza jeśli mówimy o noworodku i niemowlaku, roczniakowi już można odpuścić...

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika ,pochwal sie fura

lkc lubi tę wiadomość

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Kurcze, strasznie mnie szczypie / piecze skora brzucha tak zaraz pod cyckami...oszalec mozna, nie wiem wogole o co chodzi? To jakies odparzenie? Ktoras tak miala moze???
    Mnie też, mam odrętwiałą i jakieś spaczone czucie w tym obszarze.
    Dziś strasznie swędzi mnie brzuch, tylko czekam na rozstępy. Póki co nie mam ani jednego.

Ugotowałam zupę meksykańską zajadając w międzyczasie pomelo. Jedno. Kilogramowe ;)
    Zaraz brzuch mi eksploduje!

alka89, Fidelissa lubią tę wiadomość

• alka89 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez tak swedzi,piecze...u mnie to rozstepy

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/73b12f02e9cca300.html

• alka89 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kolderek,wy macie jakies antyalergiczne czy cos takiego? Ja kupilam dzis,ale zwykla jakas

• Viviana Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze podpytam. Macie w ciagu dnia uczucie duszności? Widzę że mam wyższe ciśnienie niż zawsze teraz 115/78 puls77 i mi duszno. Zdarza mi się to codziennie strasznie męczące. Wcześniej ciśnienie miewalam 90/50.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    A ja jeszcze podpytam. Macie w ciagu dnia uczucie duszności? Widzę że mam wyższe ciśnienie niż zawsze teraz 115/78 puls77 i mi duszno. Zdarza mi się to codziennie strasznie męczące. Wcześniej ciśnienie miewalam 90/50.

Ja nie pamietam jakie mam cisnienie,ale tez mi duszno,ale od ok 2 miesiecy i to tak strasznie i zawsze...myslalam,ze to od tarczycy moze...nie wiem. No i od kilku tyg poce sie,gdzie nigdy mi sie nie zdarzalo

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzisiejsze cisnienie to 100/70 ,niziutkie i to po kawie jeszcze,a skora pod piersiami to mi juz od dluzszego czasu boli,piecze,to normalne bo brzuch ciazy i skora sie naciaga

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Mnie też, mam odrętwiałą i jakieś spaczone czucie w tym obszarze.
    Dziś strasznie swędzi mnie brzuch, tylko czekam na rozstępy. Póki co nie mam ani jednego.

Ugotowałam zupę meksykańską zajadając w międzyczasie pomelo. Jedno. Kilogramowe ;)
    Zaraz brzuch mi eksploduje!

Kurcze, no ja tez tak mam, ze czasem czuje jak mi w tym miejscu jakby skora dretwieje i czasem jakby pulsuje?...

Ja poki co tez bez rozstepow, mam nadzieje ze uda nam się w tym stanie dotrwac do konca :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alka, ja poki co nie kupowalam poscieli, więc kolderki tez nie mam. Mam rozne kocyki, a na pocztku pewnie i tak mala bedzie spala w rozku albo otulaczu + kocyk :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
‹‹ 1697 1698 1699 1700 1701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ