X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Agusia u nas w Bielsku 600zl ale nie wiem czy inne biorą tyle samo.. Z tego co się orientuje to tak ale pewności nie mam.

Np. dla porównania "przereklamowana jak dla mnie" Zośka od 1500 PLN, a miejscowości pod Warszawą 600 PLN więc dla mnie cena ok :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Agusia, a Ty gdzie będziesz rodzić? Ja za moją na Inflanckiej płacę 1500 PLN..
    UU to tak jak w Zośce, ja w MSWiA :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Was tez tak mdli?? Kurcze juz mam dosc nie dosc ze bite 4 pierwsze miesiace spedzilam przytulona do kibelka to jeszcze teraz bede znowu.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupaztytki aaa rozumiem :) no po dzisiejszych "rewelacjach" to pewnie bym się spokojniej czuła gdybym miała planowaną cc. Ale jakoś przez całą ciążę nastawiałam się na sn i tego się trzymam. A przyznam, że będę musiała pogadać z położną o Julii bo ja strasznie przeżywam wszystko, a nie chce się za bardzo nakręcić. Jak mężowi powiedziałam to się strasznie przejął i nawet powiedział, że może lepiej, żebym nie czytała juz forum, bo prócz ogromnego wsparcia i wielu dobrych rzeczy to niestety złe też mogę wyczytać..

zupaztytki lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka mnie dziś mdliło rano strasznie.
    też wymiotowałam baardzo w pierwszych miesiącach, a dziś kaszel mnie rano jakiś poderwał i od razu łazienka ;/
    nastka151 wrote:
    Was tez tak mdli?? Kurcze juz mam dosc nie dosc ze bite 4 pierwsze miesiace spedzilam przytulona do kibelka to jeszcze teraz bede znowu.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    No to u mnie porownywalnie : 32+5-2450g , 34+5 -2850g
    Przepraszam za drobna pomyłkę.. W 34t1d ważył 2680g, a w 31t 1690g.. Wiec trochę mu się przybrało..

201411191762.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    +/- 500g :) ja myśle że mój nie przekroczy 4kg na finishu. Rośnie równomiernie ok. 200g/tydzień to najważniejsze..

nxbhnwz.png
  • Dotty84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wyszedł mi ślad krwi w moczu, reszta wszystko super. Myślicie, że to może być od przebytego przeziębienia? Czy też powinnam zacząć się martwić?

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, za położną w Krakowie, w Rydygierze, płacić będę 1000 zł.Wiem, ze w jeszcze jednym szpitalu, gdzie z resztą wcześniej ta położna pracowała, też 1000 zł, a pozostałe nie wiem.

Agusia ;) lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png

Wysłany: 24 października 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Dziewczyny, wyszedł mi ślad krwi w moczu, reszta wszystko super. Myślicie, że to może być od przebytego przeziębienia? Czy też powinnam zacząć się martwić?

Myślę, że nie masz się co martwić tylko skonsultować z lekarzem. wiesz, że własne domysły bądź internet to nienajlepszy doradca.

Dotty84 lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin powiedział ze synek powinien mieć 3500-3700g.. Zobaczymy jak waga wzrośnie do srody..

niecierpliwa21 lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    oo nieźle - jula trzymam kciuki żeby było szybko i dobrze !!
    alka a my myślałyśmy że już po cc no ale każdy dzień się liczy więc jak może niech posiedzi jeszcze

pati u mnie synek też już reaguje emocjonalnie, chyba na całą sytuację bo jeszcze małego nie ma na świecie - może i ja się poradze was tutaj - marzenko proszę o radę - bo on od miesiąca gdzieś zaczął się jąkać, tak zacinać zwłaszcza jak bardzo chce coś powiedzieć, początkowo śmialiśmy się że za szybko myśli a za wolno mówi ale minął miesiac i poprawy niema, na dodatek źle sypia, zgrzyta na zębach i obgryza paznokcie - logopeda go widział i oczywiście jak większość stwierdził że musiał się wystraszyć czegoś itd mam wrażenie że w rodzinie już na nas patrzą dziwnie - ale kurcze my naprawde nie krzyczymy po nim, baa poświęcamy każdą wolną chwilę do tego stopnia że nawet śpi z mężem teraz i przenieśliśmy go do naszej sypialni żeby nie spał w pokoju sam, bajek nie ogląda strasznych żadnych, myszki miki i kubusie.. wydaje się taki mądry, przygotowany, oswojony a widać że jednak emocjonalnie coś nie daje rady? choć doczytałam już u dr.google że może to mieć związek z wyborem laterizacji - do tej pory wydawało się że lewa ręka mu dominuje choć robił raz jedną raz drugą a teraz zaczyna dominować prawa - i stąd zaburzenia w mowie - ale to tylko moja teoria z neta wyjęta.. w każdym razie bawimy się, przytulam go ile mogę, dostaje syrop z magnezem i melisą ale mam obawy co będzie jak się maluch pojawi tak realnie obok niego - niby ma wyjaśnione, łóżeczko stoi, wszystko wie, mam bratanka małego więc wie jak wygląda i zachowuje się małe dziecko, ma kupiony prezent który dostanie od braciszka - napewno mój pobyt w szpitalu, teraz leżenie i ograniczenia nie ułatwiają mu ale co ja mogę zrobić..

Kochana, może być tak, że pobyt w szpitalu (na który przecież nie miałaś wpływu, więc się nie zadręczaj tym i nie wiń) sprawił, że małemu się trochę poczucie bezpieczeństwa zagubiło i stąd takie objawy - jąkanie, niespokojny sen, ale mogły być też inne. Do narodzin drugiego malucha nie biegałabym po specjalistach z synkiem, poczekałabym, czy będzie się nasilało czy minie. Sprawa ze wspólnym spaniem do indywidualnego rozpatrzenia, jako mama chcesz mu pewnie trochę wynagrodzić swoją nieobecność, martwisz się tym kiepskim spaniem, kwestia tego jak on to naprawdę odbiera (śpią ze mną, bo coś się dzieje złego, niepokojącego i nie mogę spać sam/ jąkanie i obgryzanie paznokci sprawiło, że wzięli mnie do siebie) to może wzmacniać objawy czy lęk, ale też nie musi tak być. Może spanie z Wami go uspokoi i ukoi na ten moment, ile ludzi... tyle zdań... Poświęcasz mu dużo czasu, ciepła i uwagi, tłumaczysz wszystko i to jest to co teraz możesz i na pewno robisz to super :) Nie zwracajcie szczególnej uwagi na jąkanie, nie poprawiajcie go, nie strofujcie itd, jeśli jakiś czas po narodzinach rodzeństwa nie minie mu to, to pewnie, że zgłoście się do psychologa, czy logopedy. Trzymam kciuki, żeby to było przejściowe, dacie radę, najważniejsze nie panikować, nie zamartwiać się na zapas, zawsze jest jakieś wyjście i czas na to by się zgłosić po pomoc :)

I powtarzam jak mantrę i chyba wywieszę to na drzwiach gabinetu TO CO MYŚLĄ INNI LUDZIE UMIESZCZAMY GŁĘBOKO W DUPIE :) jak się rodzina na Was krzywo patrzy niech się patrzy, najwyżej zeza dostanie, Ty jesteś Mamą i działasz tak jak czujesz i uważasz, wiesz najlepiej co robić albo jak już nie wiesz zgłaszasz się po pomoc. Nie martw się, jak coś pisz :*

Agusia ;), izia, Strupka lubią tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty,ja tez mialam slad krwi w moczu ale nic sie nie dzialo zlego,pij zurawine,powinno pomoc,mnie pomoglo :-) a co do mdlosci mnie tez od wczoraj sie przypominaja

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli podoba mi się "stawka" mojej położnej hihi, aj tam kasa to nie wszystko dla komfortu mogę zapłacić, tylko w sumie do czego to dąży, taka położna musi być przy Tobie a Ty jeszcze jej za to dopłacasz, cóż nie zmienimy zasad NFZ :(

Natasza fajnie, ze wszystko ok i znasz już termin, ja muszę poczekać jeszcze 10 dni do wizyty i też będę mądrzejsza :)

natasza82 lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Przepraszam za drobna pomyłkę.. W 34t1d ważył 2680g, a w 31t 1690g.. Wiec trochę mu się przybrało..
    Hehe to mój 30+2 ważył 1900 moja kluseczka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 11:50

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu "ruch" u nas dzisiaj, strach odejść od komputera, bo Was potem nie nadrobię! :)

Agusia ;) lubi tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    Myślę, że nie masz się co martwić tylko skonsultować z lekarzem. wiesz, że własne domysły bądź internet to nienajlepszy doradca.

No właśnie dlatego nie chcę szukać nic w googlach, ale ufam naszemu forum :) mamy tu wysoce wykwalifikowane i doświadczone mamy hihihi :)

Wizytę mam w poniedziałek i zastanawiałam się czy powinnam to pilnie konsultować czy raczej czekać do poniedziałku :)

Agusia ;), xpatiiix3 lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niedługo będę musiała spadać mam dziś diabetologa i też boję się co będzie później hihi, ale będę podczytywać na telefonie czy są info od Patii o Juli :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    No właśnie dlatego nie chcę szukać nic w googlach, ale ufam naszemu forum :) mamy tu wysoce wykwalifikowane i doświadczone mamy hihihi :)

Wizytę mam w poniedziałek i zastanawiałam się czy powinnam to pilnie konsultować czy raczej czekać do poniedziałku :)

Bardzo zdrowe podejście :) mój gin powtarza od początku nie czytać forum hihi ja bym poczekała do poniedziałku :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Czyli podoba mi się "stawka" mojej położnej hihi, aj tam kasa to nie wszystko dla komfortu mogę zapłacić, tylko w sumie do czego to dąży, taka położna musi być przy Tobie a Ty jeszcze jej za to dopłacasz, cóż nie zmienimy zasad NFZ :(

Natasza fajnie, ze wszystko ok i znasz już termin, ja muszę poczekać jeszcze 10 dni do wizyty i też będę mądrzejsza :)

Kochana, ale to wykupujesz sobie "dodatkową" położną - oprócz tej, która będzie na dyżurze podczas Twojego porodu i zajmować się będzie Tobą "z urzędu" :)

Zresztą to tak działa, że gdyby wykupiona położna miała akurat dyżur jak zaczniesz rodzić to umowa nie obowiązuje! Bo one nie mogą świadczyć dodatkowych usług na swoich dyżurach (muszą zajmować się wszystkimi pacjentkami po równoe)

Ja będę miała w umowie "położną zapasową" na wypadek gdyby mojej wtedy wypadł dyżur.

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
‹‹ 1737 1738 1739 1740 1741 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ