X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej Marzena też miałaś przygody, matko na jakich konowałów można trafić w tych szpitalach szok, zero jakiegoś ludzkiego podejścia i czucia, jak tak się zachowują to jakby za karę pracowali, niech się zwolnią, zajmą się działką i nara :)

Powiedz mi kochana a skąd jesteś i w którym szpitalu byłaś?

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutówki też trzymają kciuki za Julię!

ChciałabymJuż, Agusia ;), Lara 82, KUNIAK, misiaczk25, Isia14, Strupka, xpatiiix3, Milaszka, Dotty84, natasza82, Mamadomina, Fidelissa lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że ten nów jakoś nie był zbyt szczęśliwy.

Ja teraz jakaś niespokojna jestem..

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkam w Rzeszowie i byłam w pro-familia. Szpital jeden z lepszych na Podkarpaciu, mam tam zajebistego lekarza, wszystkie położne mega babki, nie wyobrażam sobie rodzić gdzie indziej, warunki wręcz hotelowe, a tu się trafia taki mamut dziad i już mi zaburzył poczucie bezpieczeństwa. Bo traf na takiego w nocy jak faktycznie dzieje się coś groźnego :(

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena wspolczuje wizyty.. Takiemu lekarzowi to bym przylozyla!!!
    Chyba jemu się przysnilo ze jest lekarzem!! A nie tobie.. Ale przecież co to takiego?! Jakbyscie nie wiedziały to każdej z nas chce się w nocy wstawać i jechać do szpitala zamiast spać i odpoczywać.. Głupek! Obys na niego juz nigdy nie trafila!

201411191762.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym Już,ja chciałam mieć to cięcie w Koperniku\
    Ale wybrali za mnie ,więc tak jak Zupaztytki jade do Bielska.

zupaztytki lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, kochane przed 37 tygodniem nie rodzić proszę! :* Trzymajcie się dzielnie, żeby te nasze listopadowe dzieciaczki były donoszone już wszystkie.

My po usg - moja "kruszynka" waży 3440, ale doktor powiedziała, że jej się wydaje że on jest większy i że ona to do porodu daje mu ze 3700.

Agusia ;), KUNIAK, anusiaa90, Marzena27, natasza82, Amnezja, karmelek, Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • maaartinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a taka z innej beczki.. Czy któraś z was kupiła może kolderke do wózka? Jest to potrzebne? Czy wystarczy ubrać dziecku ciepły kombinezon, kocyk i to przykrycie z gondoli lub nosidelka?

201411191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena27 wrote:
    Mieszkam w Rzeszowie i byłam w pro-familia. Szpital jeden z lepszych na Podkarpaciu, mam tam zajebistego lekarza, wszystkie położne mega babki, nie wyobrażam sobie rodzić gdzie indziej, warunki wręcz hotelowe, a tu się trafia taki mamut dziad i już mi zaburzył poczucie bezpieczeństwa. Bo traf na takiego w nocy jak faktycznie dzieje się coś groźnego :(

Właśnie o to chodzi, szpital może być specjalistyczny, położne ludzkie, a trafi się na jednego buraka i człowiek ma myśli, już do porodu czy znów trafi na tego buca czy nie, zastanawiam się po co pracują...
    wszystkie wizyty odbywam prywatnie, gin, diabetolog i badania, fakt poszło kasy od cholery, ale dla własnego poczucia bezpieczeństwa wolę wydać kasę i przez 9 m-cy nie męczyć się z chamami, plan jest żeby przerwać poród na NFZ :)

KUNIAK lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Dziewczyny a taka z innej beczki.. Czy któraś z was kupiła może kolderke do wózka? Jest to potrzebne? Czy wystarczy ubrać dziecku ciepły kombinezon, kocyk i to przykrycie z gondoli lub nosidelka?
    Ja nie kupowałam, mam ciepły zimowy kombinezon, grubszy kocyk i okrycie gondoli, myślę że na spacerki będzie wystarczająco :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png

Wysłany: 24 października 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOo kurde a czemuż to aż do Bielska? Ja sie nastawiam na poród w Rydygierze. tam mam położną. Koleżanka tam rodziła niedawno i zadowolona była. No i kilka lat temu moja bratowa 2 dzieci też tam rodziła. Ale z tego wszystkiego najbardziej mnie uspokaja właśnie fakt, ze mam tam położną, z która mam rodzić. Jeśli można mówić o spokoju po takich wiadomościach o Julii.. trochę (delikatnie mówiąc) rąbnęło moje poczucie bezpieczeństwa.

aaa zupaztytki nie miała rodzić w Narutowiczu?

aaa i ta poradnia to na Kopernika?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 10:58

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spadam na ważenie do przychodni i do miasta do urzędu z małą w razie co biorę ze sobą tableta, wiec dam znać od razu jak się dowiem co u Julii ;**

Marzena27 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ja tez nie jestem za NFZ.. Miałam jedna wizytę i była bez porównania z prywatna.. Esculap jak dla mnie troche drogi jest i opinie wśród znajomych rożne bo jestem z bielska wiec rodze w zwykłym szpitalu.. Bardzo podobało mi się podejście lekarzy jak byłam na IP ale na rodzenie bez swojej położnej mimo wszystko sie nie zdecydowałam.. Nigdy nie wiadomo na kogo się trafi..

201411191762.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym już,
    bo ja nie chce rodzić SN
    Nie wyobrażam sobie wyciskać takiej kluski dołem.
    A w Bielsku to prywatny szpital,wybierasz co chcesz.
    Ale też się boję ,zostało mi 9 dni:/

Tak poradnia Patologi Ciąży,strasznie brzmi wiem :)
    Tym bardziej nie rozumiem czemu zajmują kolejkę i umawiają mnie na kolejne wizyty jeśli chodzi tylko o jakieś smieszne 15 g w tą czy w tamtą,
    a tym czasem na wizytę tam czekają laski z naprawdę poważnymi problemami.
    Czasem tam słyszę na prawdę straszne historie w poczekalni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 11:05

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza a co ustalili w Twojej sprawie, jak po wizycie?

natasza82 lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png

Wysłany: 24 października 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka moje dwie szwagierki rodziły w pro-familii i obie bardzo zadowolone. fakt, że miały cesarki. Ale jedna z nich rodziła w sierpniu i miała wyznaczony termin cc, ale musiała jechać wcześniej do spzitala, bo miała niski stan wód płodowych i zaczęły się skurcze a dziecko było pośladkowo ułożone. Generalnie zajęli się nią bardzo dobrze. Nie czekali kolejnego tygodnia na termin cc, tylko zrobili od razu i było ok. Jedynie w szoku byłam, że wypuścili ją w 3 dobie, bo z tego co wiem to po cesarce u nas wypuszczają tak w 4(przy dobrych wiatrach) a zazwyczaj w 5 dobie. Ale wszystko było ok :)

Marzena27 lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam gruby kocyk i kombinezon a na bardzo zimne dni mam spiwor kupiony taki jak na sanki to wlasciwie po Loli mi zostal. Wiec i na sanki do wozka wrazie czego.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Agusia ja tez nie jestem za NFZ.. Miałam jedna wizytę i była bez porównania z prywatna.. Esculap jak dla mnie troche drogi jest i opinie wśród znajomych rożne bo jestem z bielska wiec rodze w zwykłym szpitalu.. Bardzo podobało mi się podejście lekarzy jak byłam na IP ale na rodzenie bez swojej położnej mimo wszystko sie nie zdecydowałam.. Nigdy nie wiadomo na kogo się trafi..

Widzę, ze mamy identyczne podejście, wizyty prywatne poród na NFZ ale z własną położną :) umówiłam się z nią na 29.11 ale cos czuje, że będę musiała wkręcić się na inny termin, jejciu nie mogę doczekać się USG :)

Poprzednią ciąże, którą poroniłam w 8T, prowadziłam na NFZ i po tych przejściach powiedziałam nigdy w życiu!!!

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png

Wysłany: 24 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa to ja się raczej nastawiam na sn. Nooo.. chyba, ze maluch będzie bardzo duży. Poza tym położna powiedziała, ze oni raczej są za tym, ze jesli nie wychodzi po 4, max 5h dzidziul, to żeby nie męczyć matki i nie robić jejj jakiejś traumy to robią cc. Chyba, że ona się zapiera rękami i nogami.

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak właśnie tego się boję jak urodzę SN takiego kluska hihi, dlatego jeśli lekarz nie zdecyduje się na CC to poproszę o skierowanie na wywołanie w 38T, przynajmniej będzie mniejszy niż w 40T :) a i tak z in mnie uprzedza, ze cukrzycowe ciąże kończą wcześniej, więc mi to na rękę, wiem wywołania są bardziej bolesne, ale chyba wolę to niż popękać lub być mega nacięta ehh

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
‹‹ 1735 1736 1737 1738 1739 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ